Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά εμφανίσου στην εργασία σου ώστε τουλάχιστον να μη μπορούν να σε δηλώσουν ΑΑ, αν και δεν ξέρω εν τέλει πόση σημασία έχει.

Οπλίσου με υπομονή (όσο γίνεται) γιατί όλα δείχνουν ότι αν πας θα αντιμετωπίσεις εχθρική συμπεριφορά, και όσο και να απηυδήσεις, μη σηκωθείς και φύγεις, π.χ. μετά από τσακωμό.

Γενικά προσπάθησε να μην παίξεις το παιχνίδι τους, έχε ενήμερη την επιθεώρηση εργασίας και πράξε όπως σου πουν εκείνοι.

4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

ok καλά τα όσα ακούστηκαν αλλά να θέσω και εγώ μια περίπτωση για το ηθικό του θέματος.

Έστω ότι κατά την πρόσληψη δεν υπάρχει καμία εγκυμοσύνη. Και την 2η μέρα πλακώνεται η εργαζόμενη με τον άντρα της σε you know what και την 3η μέρα πάει στον εργοδότη με την βεβαίωση εγκυμοσύνης από τον γιατρό και ζητάει άδειες κλπ. Αυτό τώρα είναι σωστό με το καλημέρα να προκύπτουν ζητήματα ενώ δεν έχει προλάβει καλά καλά να μάθει την δουλειά ακόμα;

Δύσκολο ζήτημα γενικά. Εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν εργοδότη για δυσαρέσκεια ακόμα και αν δεν προκύψει με το καλημέρα η εγκυμοσύνη. Κανονικά άδειες επιδόματα κλπ έπρεπε να καλύπτονται από το κράτος και όχι να επιβαρύνεται ο εργοδότης με ένα απρόβλεπτο και τεράστιο οικονομικό ζήτημα που δεν μπόρεσε να δει να έρχεται

Όντως το ζήτημα δεν είναι απλό και μονοδιάστατο.

Ούτε πιστεύω πως είναι θέμα ελληνάρα εργοδότη. Νομίζω είναι στη φύση του ανθρώπου να πάει ο νους του εκεί.

Δεν είναι απίθανο ένα ζευγάρι να τρενάρει το (να μπει στη διαδικασία*) να κάνει παιδί για οικονομικούς λόγους, και μόλις ένας απ' τους δύο (ή και ο δεύτερος) πιάσει δουλειά, να βάλει μπρος.

*Αυτή είναι άλλη μία παράμετρος που μπορεί να παίξει το ρόλο του στο ηθικό του ζητήματος: Όπως θα ξέρουν οι περισσότεροι, το παιδί δεν πιάνεται κατά παραγγελία στις περισσότερες περιπτώσεις, συνήθως παίρνει καιρό, και αυτό είναι κάτι που το έχουν στο νου τους τα ζευγάρια.

Επεξ/σία από phanispal
  • Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να απαντήσω σε μερικούς που λένε "οτι βρήκε δουλειά και πλακωθηκε στα you know what I mean  με τον άντρα της"..

Δεν ήμουνα έγκυος όταν επιασα δουλεια ουτε σκοπευα...

Δεν ειμαι παντρεμένη και με το αγόρι μου ήμαστε εναμιση χρονο μαζί ουτε κάναμε σχεδια για γάμους και παιδιά...Δεν προσέξαμε?Ετυχε?Καλως?Κακώς?Δικο μας πρόβλημα...Στην σύμβαση μου δεν υπογραψα οτι αορίστου χρόνο θα το ραψω και οτι απαγορεύεται να μείνω έγκυος..

Ουτε πριν μείνω εγκυος ήξερα τα "απαγόρευται να απολυσουν έγκυος γυναικα" επιδόματα κτλ

Εγίνε...Και απο την στιγμη που σου λένε τα καλυτερα πριν μάθουν για την εγκυμοσύνη δεν δέχομαι να με απολυουν οτι "κάθομαι" για αυτό σε απολυουμε

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, dalibr είπε

Για να απαντήσω σε μερικούς που λένε "οτι βρήκε δουλειά και πλακωθηκε στα you know what I mean  με τον άντρα της"..

Δεν ήμουνα έγκυος όταν επιασα δουλεια ουτε σκοπευα...

Δεν ειμαι παντρεμένη και με το αγόρι μου ήμαστε εναμιση χρονο μαζί ουτε κάναμε σχεδια για γάμους και παιδιά...Δεν προσέξαμε?Ετυχε?Καλως?Κακώς?Δικο μας πρόβλημα...Στην σύμβαση μου δεν υπογραψα οτι αορίστου χρόνο θα το ραψω και οτι απαγορεύεται να μείνω έγκυος..

Ουτε πριν μείνω εγκυος ήξερα τα "απαγόρευται να απολυσουν έγκυος γυναικα" επιδόματα κτλ

Εγίνε...Και απο την στιγμη που σου λένε τα καλυτερα πριν μάθουν για την εγκυμοσύνη δεν δέχομαι να με απολυουν οτι "κάθομαι" για αυτό σε απολυουμε

το δικιο ειναι με το μερος σου, τα υπολοιπα που σου λενε οτι το εκανες εσκεμενα κλπ ειναι μπαρουφες, και ναι αμα γουσταρεις το κανεις και εσκεμενα. το κρατος και οι νόμοι του σε καλύπτουν ειτε το κανεις καταλάθος είτε εσκεμένα. πηγαινε του π*πα κ*λο μην τους την χαρίσεις, εκατονταδες στη θεση σου εχουν ήδη δικαιωθεί, καθε βδομάδα διαβαζω παρόμοιες ιστορίες στο ιντερνετ.

• Like 3
Δημοσ.

Δε χρειάζεται να υιοθετείς αμυντική στάση λόγω κάποιων σχολίων στο insomnia. Ό,τι έγινε έγινε, χαρά είναι, δεν πρέπει να παραπέμπει σε τίποτα αρνητικό.

Το σημαντικότερο σε αυτή τη φάση είναι να είσαι όσο καλύτερα μπορείς ψυχολογικά.

• Like 4
Δημοσ.

Σε μια ωρα δουλεύω θα κάνω μια στάση πρωτα απο την επιθεώρηση εργασίας γιατί ο πόλεμος τους έχει ηδη ξεκινήσει..

Θα σας ενημερωσω

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, dalibr said:

Σε μια ωρα δουλεύω θα κάνω μια στάση πρωτα απο την επιθεώρηση εργασίας γιατί ο πόλεμος τους έχει ηδη ξεκινήσει..

Θα σας ενημερωσω

Καλό θα είναι, πριν πας στη δουλειά, να πάρει τηλέφωνο η επιθεώρηση στη δουλειά σου για να είναι ενημερωμένοι. Τον πόλεμο νεύρων θα τον φας που θα τον φας, τουλάχιστον να περιοριστεί όσο το δυνατόν.

Δημοσ.

Σε ένα κράτος οργανωμένο, θα έπρεπε οι αμοιβές και οι εισφορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας εργαζόμενης, να καλύπτονται από την κοινωνία - κράτος και να μην επιβαρύνεται ούτε ο εργαζόμενος, ούτε και ο εργοδότης.
Έτσι θα έπρεπε να είναι σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως;;;!!!

Μέχρι τότε βρισκόμαστε σε ζούγκλα και ο καθένας από εμάς μάχεται για την επιβίωσή του με όποια όπλα διαθέτει.

Δεν είναι ούτε η μόνη φορά, ούτε η πρώτη, που οι ευθύνες του κράτους μετατοπίζονται ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες ή τάξεις εάν το θέλετε.

Εύχομαι οι νέες γενιές να ψηφίζουν σοφότερα και να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης που ζούμε...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, akeraios είπε

Σε ένα κράτος οργανωμένο, θα έπρεπε οι αμοιβές και οι εισφορές κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μιας εργαζόμενης, να καλύπτονται από την κοινωνία - κράτος και να μην επιβαρύνεται ούτε ο εργαζόμενος, ούτε και ο εργοδότης.
Έτσι θα έπρεπε να είναι σε ένα παράλληλο σύμπαν ίσως;;;!!!

Μέχρι τότε βρισκόμαστε σε ζούγκλα και ο καθένας από εμάς μάχεται για την επιβίωσή του με όποια όπλα διαθέτει.

Δεν είναι ούτε η μόνη φορά, ούτε η πρώτη, που οι ευθύνες του κράτους μετατοπίζονται ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες ή τάξεις εάν το θέλετε.

Εύχομαι οι νέες γενιές να ψηφίζουν σοφότερα και να τελειώσει σύντομα αυτός ο εφιάλτης που ζούμε...

οπα περιμενε γιατι και εγω κραζω αλλα εισαι αδικος. όσο καιρό ειναι σε άδεια λοχείας πληρώνει το ικα το μισθο της απο όσο ξερω

κατα τα αλλα συμφωνω, ειδικα σε ενα τοσο γερασμένο κράτος..

Επεξ/σία από paylidis
  • Moderators
Δημοσ.

Για την ώρα ναι, εκτός κι αν κριθεί από τον ΑΠ ότι οι ομαδικές απολύσεις συγκροτούν «σπουδαίο λόγο» για την απόλυση εγκύου, πράγμα απίθανο για τα ελληνικά δεδομένα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cpc464 είπε

Ολο αυτό το σκηνικό στήθηκε γιατί είπες οτι εισαι Εγκυος, σκέφτηκε ο κλασσικός ελληνάρας"δηλαδή τώρα θα κάθεται απο τον χ εως τον ψ μήνα και εγώ θα πληρώνω?", τίποτα πάς στην δουλειά κανονικά και εάν πεί οτιδήποτε του κάνεις και μία καταγγελία. Καλό είναι να ρωτήσεις και έναν εργατολόγο για τα διαδικαστικά.

Φανταζομαι  πληρωνεις πολλους και καθονται.Εισαι large.Οπως καθε  Ελληνας, αλλα με ξενες τσεπες.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, paylidis είπε

οπα περιμενε γιατι και εγω κραζω αλλα εισαι αδικος. όσο καιρό ειναι σε άδεια λοχείας πληρώνει το ικα το μισθο της απο όσο ξερω

κατα τα αλλα συμφωνω, ειδικα σε ενα τοσο γερασμένο κράτος..

Αν ήταν έτσι όπως το λες οι εργοδότες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα σε μια συγκυρία τόσο ευχάριστη για έναν άνθρωπο. Ούτε θα έψαχναν αν υπάρχει δόλος εκ μέρους του εργαζόμενου. 

Με την θέση που πήρα, εννοώ ότι κατά το διάστημα απουσίας του εργαζόμενου λόγω εγκυμοσύνης, θα έπρεπε το "κοινωνικό" κράτος να καλύπτει τα πάντα και να μην έχει καθόλου οικονομικά βάρη και υποχρεώσεις ο εργοδότης, παρά μόνο να ξαναδώσει την θέση στην μητέρα μετά την εγκυμοσύνη.

Ας το σκεφτούμε λίγο...     αν ήταν έτσι, θα είχε κάποιος εργοδότης ή εργαζόμενος το παραμικρό πρόβλημα;

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akeraios είπε

Αν ήταν έτσι όπως το λες οι εργοδότες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα σε μια συγκυρία τόσο ευχάριστη για έναν άνθρωπο. Ούτε θα έψαχναν αν υπάρχει δόλος εκ μέρους του εργαζόμενου. 

Με την θέση που πήρα, εννοώ ότι κατά το διάστημα απουσίας του εργαζόμενου λόγω εγκυμοσύνης, θα έπρεπε το "κοινωνικό" κράτος να καλύπτει τα πάντα και να μην έχει καθόλου οικονομικά βάρη και υποχρεώσεις ο εργοδότης, παρά μόνο να ξαναδώσει την θέση στην μητέρα μετά την εγκυμοσύνη.

Ας το σκεφτούμε λίγο...     αν ήταν έτσι, θα είχε κάποιος εργοδότης ή εργαζόμενος το παραμικρό πρόβλημα;

Κι όμως 

Με μια αναζήτησή 3 δευτερολεπτων

http://forologikanea.gr/news/paroxes-stis-egkuous-apo-ika-kai-oaed/

ο εργοδότης σίγουρα συνεχίζει να πληρώνει τις εισφορές του πάντως. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Κι όμως 

Με μια αναζήτησή 3 δευτερολεπτων

http://forologikanea.gr/news/paroxes-stis-egkuous-apo-ika-kai-oaed/

ο εργοδότης σίγουρα συνεχίζει να πληρώνει τις εισφορές του πάντως. 

Να το πω μια φορά ακόμα φίλε παυλίδη.

Ο εργοδότης (και ο εργαζόμενος) δεν θα έπρεπε να πληρώνει ούτε εισφορές, ούτε τίποτα για εργαζόμενο που δεν εργάζεται λόγω εγκυμοσύνης. Αυτό σημαίνει κοινωνικό κράτος πρόνοιας κατά την άποψή μου. 
Με αυτόν τον τρόπο που υπάρχει τώρα, το πρόβλημα μετατίθεται ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες και επιτιθέμεθα ο ένας εναντίον του άλλου.

Με την ευκαιρία καλή λευτεριά στην κοπέλα και καλά ξεμπερδέματα!

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...