Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι εφοσον το κρατος υποχρεωσε τις επιχειρησεις να πληρωνουν ολους τους εργαζόμενους στην τραπεζα, δεν τις βαζουν χερι οτι πρεπει να πληρώνουν πχ 1ως 10 αλλιως ειδοποιηση.

Ή να μπορει τουλάχιστον ο υπαλληλος να αποδειξει οτι δεν τα πηρε.

Εγω θα διαλεγα ολα καθαρα, γιατι μπορει να σε βαλει πολλους μηνες μεσα στα μαυρα μονο και μετα να σου πει, απο την αρχη δεν μπορουσα μα στα δωσω και να χασεις ετσι πολλα. 

• Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιο απλό οτι πληρώνεις ή πληρώνεσαι πάντα με κάποια απόδειξη .Οι πληρωμές μέσω τράπεζας είναι για να μην κυκλοφορούν μετρητά .

Δημοσ.

Γιατί πολλές εταιρίες πληρώνουν με 15-30 ημέρες καθυστέρηση,στην καλύτερη 3-7 ημέρες;Πληρώνονται απο τον πελάτη που εκπροσωπούν με καθυστέρηση;Τι κερδίζει ο πελάτης αν καθυστερεί την πληρωμή;

Μήπως όταν πληρώνει ο πελάτης πχ στις 5 του επόμενου μήνα τον εργοδότη και αυτός να πληρώνει τους εργαζόμενους στις 15 παίρνει τόκους;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fotia είπε

Πιο απλό οτι πληρώνεις ή πληρώνεσαι πάντα με κάποια απόδειξη .Οι πληρωμές μέσω τράπεζας είναι για να μην κυκλοφορούν μετρητά .

Δεν κατάλαβα γιατί έκανες αυτό το σχόλιο, explain further please ;)

Δημοσ.

ναι , ναι καθυστερούν οι επιχειρήσεις για να παίρνουν τους τόκους από την τράπεζα.

ξέρετε τι μεγάλους τόκους παίρνουν για τους τρεχούμενους όψεως λογαριασμούς τους?

τόσους πολλούς που δεν χρειάζεται να δουλεύουν , κερδίζουν πίνοντας φραπέ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να εχεις πολυ μεγαλα ποσα να παρεις πια σοβαρους τοκους .

Επεξ/σία από Diskimpex
Δημοσ.
5 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

ναι , ναι καθυστερούν οι επιχειρήσεις για να παίρνουν τους τόκους από την τράπεζα.

ξέρετε τι μεγάλους τόκους παίρνουν για τους τρεχούμενους όψεως λογαριασμούς τους?

τόσους πολλούς που δεν χρειάζεται να δουλεύουν , κερδίζουν πίνοντας φραπέ.

Πονεμένος εργοδότης που δεν μπορεί να κάνει παράθεση;

Απαντήθηκε η απορία μου σε αυτό το θέμα:

https://www.insomnia.gr/forums/topic/676687-γιατί-καθυστερούν-οι-επιχειρήσεις-να-πληρώνουν-τους-εργαζομένους-τους/

Να πηγαίνουμε και εμείς στην εργασία 1-2 ώρες πιο μετά;Πειράζει;

Δημοσ.
Στις 5/19/2018 στις 10:03 ΠΜ, AntiCambeR είπε

Πάντως με 900€ + πχ 600-700€=1500-1600€ αν εργάζεται και η γυναίκα νομίζω πως περνάς ακόμα και με ενοίκιο.Αν υπάρχει και σπίτι τότε είναι ακόμα καλύτερα.Για χρήματα στην άκρη,διακοπές και ακριβό αμάξι δεν ξέρω,κάπως δύσκολο,οπότε δίνεις προτεραιότητα στο/στα παιδιά(Φαγητό,Ρούχα και Αγγλικά).

Μακάρι να έπαιρνα 900€ καθαρά,τα έπαιρνα το 2009.Κάποιοι καταδικαστήκαμε με την κλασσική σύμβαση 586€ μεικτά =492.3€ καθαρά που με προσαυξήσεις(Αν τις πληρώνει ο εργοδότης,αλλιώς δεν ασχολούμαι και πηγαίνω στον επόμενο) φτάνουμε το πολύ 650-670€.Ούτε για ενοίκιο των 200€ μόνος μου δεν φτάνουν.Αν πουλήσω αμάξι και παπί ίσως...Ελα όμως που είναι απαραίτητο για την δουλειά μου που μπορεί να είναι στα 5χμ μπορεί στα 15 η 25 και σε ωράρια που είναι δύσκολο η αδύνατον με τα ΜΜΜ και λόγω ερημικών τοποθεσιών...

Εκτός απο αυτό αν η δουλειά δεν είναι σε γνωστό μεγάλο εργοδότη για να είναι σταθερή είναι ακόμα πιο δύσκολα.Αυτό που λέμε "Σήμερα είσαι,αύριο δεν είσαι".

Μου λέει η μητέρα μου:Πότε θα κάνεις οικογένεια;Υποφέρω και μόνος μου της απάντησα.

Τοσα πολλά αν που έχεις βαλει μαζι, νομιζω οτι τελικα συμφωνεις οτι δεν ειναι σοβαρος μισθος το 900€. Ισως θες να πεις οτι, επειδη εσυ εχεις σπιτι, αμαξι, και γυναικα που παιρνει 600-700 € να φτανει ενας επιπλεον μισθος, αλλά η συζήτη ειναι αν ο μισθος των 900 φτανει για να ζησεις. Η απαντηση ειναι καθαρα όχι, δε φτανει, αν πρεπει να νοικιαζεις, και να τρως. Δε θα μιλησω αν θα μπορεσεις με 900€ να κανεις αποταμιευση για να αγορασεις ποτε αυτοκινητο ή σπιτι. Αυτα γινονται μονο με σοβαρους μισθους. Ισως καποιοι απο μας να εχουν καποια πραγματα δεδομενα (πχ σπιτι απο τον μπαμπα, αμαξι απο τον μπαμπα) αλλά δυστυχως και μπορει να χαθουν αλλά και πρεπει να δοσουμε τα ίδια και  στα παιδια μας,

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Τοσα πολλά αν που έχεις βαλει μαζι, νομιζω οτι τελικα συμφωνεις οτι δεν ειναι σοβαρος μισθος το 900€. Ισως θες να πεις οτι, επειδη εσυ εχεις σπιτι, αμαξι, και γυναικα που παιρνει 600-700 € να φτανει ενας επιπλεον μισθος, αλλά η συζήτη ειναι αν ο μισθος των 900 φτανει για να ζησεις. Η απαντηση ειναι καθαρα όχι, δε φτανει, αν πρεπει να νοικιαζεις, και να τρως. Δε θα μιλησω αν θα μπορεσεις με 900€ να κανεις αποταμιευση για να αγορασεις ποτε αυτοκινητο ή σπιτι. Αυτα γινονται μονο με σοβαρους μισθους. Ισως καποιοι απο μας να εχουν καποια πραγματα δεδομενα (πχ σπιτι απο τον μπαμπα, αμαξι απο τον μπαμπα) αλλά δυστυχως και μπορει να χαθουν αλλά και πρεπει να δοσουμε τα ίδια και  στα παιδια μας,

Υποθετικά μιλάω και εσύ έβγαλες συμπέρασμα οτι έχω αμάξι,σπίτι και γυναίκα που βγάζει 600-700€.Μόνο αμάξι έχω απο δικά μου χρήματα.

Δηλαδή πόσα χρειάζεσαι αν ζείς μόνος σου σε ενοίκιο;Δεν σου φτάνουν τα 900€ καθαρά;Εμένα που ξέρω να διαχειρίζομαι τα χρήματα μου φτάνουν.Δεν πειράζει αν δεν πάω κάθε χρόνο διακοπές και αν δεν βγαίνω συχνά έξω για ποτά και φαγητά.Δεν λέμε να κάνεις ζωάρα και με ενοίκιο 500€,αλλά για φυσιολογικά πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όσον αφορά το ύψος του μισθού πρέπει να θυμόμαστε τον πανίσχυρο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης που είναι ισχυρότερος στην πράξη από τους ψηφισμένους νόμους.

Αν το κράτος νομοθετήσει ψηλότερο βασικό μισθό από ότι σηκώνει η αγορά , τότε οι επιχειρήσεις θα λένε στους υπαλλήλους υπέγραψε ότι τα παίρνεις όλα αλλά θα σου δίνω τα μισά.

Αν το κράτος νομοθετήσει μικρότερο βασικό μισθό από ότι σηκώνει η αγορά , τότε ο εργαζόμενος θα πει θέλω διπλά από βασικό μισθό αλλιώς πάω αλλού και βρες άλλο κορόιδο.

Ποιο είναι το κλειδί? Η ανεργία! Πρέπει η ανεργία να είναι χαμηλή , να μπορεί ο εργαζόμενος αν είναι δυσαρεστημένος να βρει άλλη εργασία για να έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ διαπραγματευτική ισχύ!

Οπως δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε ότι όλοι άνθρωποι πρέπει να είναι όμορφοι , υγιείς και πλούσιοι έτσι στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε "επιθυμητό" βασικό μισθό αλλά πρέπει πάντα να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
On 5/19/2018 at 10:03, AntiCambeR said:

Πάντως με 900€ + πχ 600-700€=1500-1600€ αν εργάζεται και η γυναίκα νομίζω πως περνάς ακόμα και με ενοίκιο.Αν υπάρχει και σπίτι τότε είναι ακόμα καλύτερα.Για χρήματα στην άκρη,διακοπές και ακριβό αμάξι δεν ξέρω,κάπως δύσκολο,οπότε δίνεις προτεραιότητα στο/στα παιδιά(Φαγητό,Ρούχα και Αγγλικά).

Μακάρι να έπαιρνα 900€ καθαρά,τα έπαιρνα το 2009.Κάποιοι καταδικαστήκαμε με την κλασσική σύμβαση 586€ μεικτά =492.3€ καθαρά που με προσαυξήσεις(Αν τις πληρώνει ο εργοδότης,αλλιώς δεν ασχολούμαι και πηγαίνω στον επόμενο) φτάνουμε το πολύ 650-670€.Ούτε για ενοίκιο των 200€ μόνος μου δεν φτάνουν.Αν πουλήσω αμάξι και παπί ίσως...Ελα όμως που είναι απαραίτητο για την δουλειά μου που μπορεί να είναι στα 5χμ μπορεί στα 15 η 25 και σε ωράρια που είναι δύσκολο η αδύνατον με τα ΜΜΜ και λόγω ερημικών τοποθεσιών...

Εκτός απο αυτό αν η δουλειά δεν είναι σε γνωστό μεγάλο εργοδότη για να είναι σταθερή είναι ακόμα πιο δύσκολα.Αυτό που λέμε "Σήμερα είσαι,αύριο δεν είσαι".

Μου λέει η μητέρα μου:Πότε θα κάνεις οικογένεια;Υποφέρω και μόνος μου της απάντησα.

Μόνος με 900€ και ας είσαι με ενοίκιο 200€, είναι μια χαρά. Μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν ζεις ζωή Γερμανού/Ελβετού/Σουηδού, αλλά ζεις μια άνετη ζωή στην Αθήνα χωρίς ιδιαίτερα όνειρα. Τονίζω: Μόνος.

On 5/19/2018 at 10:55, AntiCambeR said:

Μα δεν έχω σπουδάσει κάτι αξιόλογο...Αλλιώς θα το σκεφτόμουν σοβαρά.

Δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει κάτι αξιόλογο. Γνωστή μου πήγε καθαρίστρια σε νοσοκομείο της Γερμανίας με ελάχιστα γερμανικά και 6ωρο. Έπαιρνε 1200€ καθαρά και πλήρης ασφάλιση και δώρα κλπ. Τώρα ξεκινάει 8ωρο και νομίζω αγγίζει τα 1800€ καθαρά. Δεν σπούδασε τίποτα. Είναι τύχερη βέβαια που μένει στον φίλο της που έχει σπίτι. Αλλά και πάλι, 1800€ για να καθαρίζεις, είναι κάτι. Άλλος πήγε Γερμανία σε αποθήκη. Ήταν διανομέας Ελλάδα και έπαιρνε 400€ με έξοδα μετακίνησης δικά του. Στην Γερμανία με 6ωρο έπαιρνε 1100-1200€..

Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν έχει να κάνει αν έχεις σπουδάσει ή όχι κάτι. Βέβαια, αν έχεις σπουδάσει κάτι, έστω και ΙΕΚ, ο μισθός ανεβαίνει αισθητά. Ανάλογα και την χώρα.

4 hours ago, Curtis76 said:

Για να ζήσεις μόνος με ένα νοίκι 200€, τα 900€ δεν φτάνουν; Πες με τα ρεύματα-νερά-ιντερνετ-κοινόχρηστα πάει 300€; Τα υπόλοιπα 600€ στην τσέπη. Βάζεις τα 200€ στην άκρη κάθε μήνα, κάτι θα μαζευτεί. Για την Ελλάδα του σήμερα, τα 900€ φαντάζουν πολλά. Δυστυχώς. Δεν λέω να επαναπαυτούμε και να πούμε ότι "καλύτερα απ' το τίποτα". Όχι βέβαια. Αλλά δεν ξέρω εσείς με τι μισθούς μεγαλώσατε, αλλά εγώ μεγάλωσα με τους μισθούς των 500€ και οπότε καταλαβαίνετε και τα στάνταρ που έχω.

Βέβαια, έχω κι άλλο μέτρο σύγκρισης. Την εποχή που δούλευα εξωτερικό σερβιτόρος που με 5ωρο έβγαζα καθαρά 900-1100€. Μιλάμε όμως για εξωτερικό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

900 ευρώ καλά είναι την σημερινή εποχή.

Προφανώς και δεν μπορείς να παντρευτεί και συντηρεί 3-4 άτομα μόνος του κάποιος! Πρέπει να δουλεύει και η γυναίκα (ή ο άντρας του πλέον :P  )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

900 νόμιμα ή 450+ μαύρα προφανώς συμφέρει κυρίως τον εργοδότη γιατί ακόμα και αν δίνει 450+ 450 μαύρα του βγαίνει αρκετά πιο φθηνά σε ικα κρατήσεις κτλ

βέβαια του δημιουργεί θέμα στο ρευστό, τα μαύρα είναι πιο δύσκολα πλέον με τα cc και γενικά έχουν  αρχίσει να μειώνονται σε περιπτώσεις που δεν παίζει πολύ ρευστό

από κει και πέρα για τον εργαζόμενο μπορεί να είναι καλύτερα από το να του πει άκουσε εμένα το budget μου είναι αυτό θες μαύρα για να παίρνεις περισσότερα στο χέρι ή θες να στα υπολογίσω όλα με κόστος και αντί για 450 μαύρα να παίρνεις 250 ας πούμε..; 

μετά υπάρχουν διάφορα πακέτα όπως ότι τα μαύρα μπορεί να αργούν, να μην υπολογίζονται σε δώρα και επιδόματα και φυσικά σου πηδάνε και τη σύνταξη

επίσης αν απολυθείς και τσακωθείτε ή αν παραιτηθείς ακόμα οι διάφορες αποζημιώσεις σου θα υπολογιστούν συνήθως με τα "άσπρα" και όχι με τα μαύρα, εκτός λίγων εξαιρέσεων

και δεν μπορείς να πας πουθενά να διεκδικήσεις τίποτα, γιατί πρακτικα φοροδιαφεύγεις θα είναι σα να καρφώνεις τον εαυτό σου 

γενικά μπορεί να έχει κάποια ωφέλη ο υπάλληλος από τα μαύρα, αλλά ο κύριος κερδισμένος είναι με διαφορά ο εργοδότης

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Δυστυχώς αλλά είναι αλήθεια τα 900€ όντως είναι καλά σήμερα. Απλά τα έξοδα για ενοίκιο φως νερό τηλ.ιντερνετ και κοινόχρηστα μου φαίνονται λίγα που είπε και ένας φίλος ποιο πάνω. Εγώ που μένω σε δικό μου σπίτι τα υπόλοιπα είναι παραπάνω από 100€ το μήνα. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε

Αν το κράτος νομοθετήσει μικρότερο βασικό μισθό από ότι σηκώνει η αγορά , τότε ο εργαζόμενος θα πει θέλω διπλά από βασικό μισθό αλλιώς πάω αλλού και βρες άλλο κορόιδο.

Αυτή την παπάτζα, παραμύθα, υπόθεση πού ακριβώς την έχουμε δει να δουλεύει και θεωρούμε ότι ισχύει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...