gim21 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 22 λεπτά πριν, orck είπε Ολη η ουσια ειναι εδω, εαν θες να ανεβεις η να αναγνωριστεις αυτο θα γινει ΜΟΝΟ με τις γνωριμιες με τους ανωτερους ιεραρχικα. Ξερω ιστοριες που προισταμενος γινοταν οποιος ηταν συντοπιτης του προηγουμενου προισταμενου. Ξερω περιπτωσεις οπου τωρα που πηρε πρωταθλημα η ΑΕΚ παρα πολλοι γιναν φανατικοι ΑΕΚτζηδες για να συζητανε σε παρειστικο κλιμα με τον προισταμενο τα νεα για την ομαδα τους. Ετσι πας μπροστα. Οσοι νομιζετε οτι διαβαζοντας θα υπαρξει αναγνωριση συνεχιστε το διαβασμα... 34 λεπτά πριν, zenwalk23 είπε Προφανως αυτο δε γινεται σε συνεντευξη για πρωτη δουλεια, ετσι;Εμενα οι συνεντευξεις πανε συνηθως καπως ετσι: -Με τι εχεις ασχοληθει -Αυτο κι εκεινο -Α μαλιστα, εμεις δουλευουμε κυριως με το αλλο -Το εχω δει λιγο αλλα.. -Δεν ειναι τιποτα, θα το δεις εδω...το αλλο το εχεις δει; -Λιγο απο μονος μου... -Δεν ειναι τιποτα, απλο ειναι, θα μαθεις... Τι μισθο να ζητησεις σε αυτην την περιπτωση; Φιλε το interview ειναι ενα δεκαετιες τωρα ο εργοδοτης ζηταει εσυ προσφερεις οταν πας να δουλεψεις σε καφε το θεμα ειναι ο καφες οσον αφορα θεσεις τεχνικου ενδιαφεροντος και 10 χρονια να εισαι στο πεδιο καθε θεση που θα παρεις σταδιακα θα εχει αλλο θεμα κσι αλλο αντικειμενο ο μηχανικος ειναι ενας και μπορει να απασχοληθει σε ολους τους βιομηχανικους κλαδους. Οποτε η αμοιβη σου δεν εχει καμια σχεση με τη δουλεια που θα κανεις εξου και οι συλογικες συμβασεις που καποια λαμογια με τα κονε και προισταμενηλικια βοηθησανε να καταργηθουν ....μην λεμε πολλα να κοιταμε να αμοιβομαστε καλα τελος ολοι οι εξιδικευκενοι του ειδους .Α και μαγικα πορτακια ππρος τα πανω δεν υπαρχουν για τους πολους τουλαχιστον γνωμη εμπειριας 20 ετων στο χορο
nightwalker1990 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 παιδια απο προσωπικη εμπειρια αν και σχετικα μικρος 28 ετων, πριν 2 μηνες μου κανανε προσληψη μετα απο 2 συνεντευξεις και ενα τεστ σε υπολογιστη αξιολογησεως σε εταιρια ταχυμεταφορων, Ολα τα ρωτησα, μισθος, υπερωριες δωρα κλπ, ανθρωποι ειμαστε ξεχναμε, αλλοι πολλοι αλλοι λιγο... πριν 2 βδομαδες ρωτησα την διευθυντρια δυναμικου προσωπικου να μου υπενθυμισει ποτε πληρωνομαστε το επιδομα αδειας η απαντηση που πηρα: καλα εκανες και ρωτας, να εισαι ετσι συνεχεια, δεν ειναι κουραστικο να απανταμε εφοσον γνωριζουμε κατι + οτι δεν κοστιζει κατι!!! Οποτε μην ακουω, ντρεπομαι, ειμαι 1 μερα στην δουλεια, σκεφτομαι να ρωτησω, δεν δαγκωνουν και κοιταξτε αυτα που θα υπογραψετε η υπογραφετε να τα παιρνετε η να κανετε σωστες συμφωνιες. Φιλικα παντα Βασιλης 3
Lelouch Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, zenwalk23 είπε Προφανως αυτο δε γινεται σε συνεντευξη για πρωτη δουλεια, ετσι;Εμενα οι συνεντευξεις πανε συνηθως καπως ετσι: -Με τι εχεις ασχοληθει -Αυτο κι εκεινο -Α μαλιστα, εμεις δουλευουμε κυριως με το αλλο -Το εχω δει λιγο αλλα.. -Δεν ειναι τιποτα, θα το δεις εδω...το αλλο το εχεις δει; -Λιγο απο μονος μου... -Δεν ειναι τιποτα, απλο ειναι, θα μαθεις... Τι μισθο να ζητησεις σε αυτην την περιπτωση; Κανονικά όσο πιστεύεις ότι αξίζει η θέση. Το ότι δεν ξέρεις κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώνεσαι λιγότερο. Είναι τεχνική θέση, μέσα σε ένα μήνα max θα το έχεις μάθει. Ο μισθός όμως θα σου μείνει χαμηλότερος...
PresidentGR Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα είναι μία και είναι απλή. Αν καίγεσαι για δουλειά, ξεκινάς στην πρώτη εταιρία που θα σε δεχτεί, ανεξαρτήτως όρων. Μένεις εκεί για να μπορείς να βγάζεις τα βασικά έξοδα για να ζεις και ταυτόχρονα ψάχνεις κάθε μέρα για κάτι καλύτερο. Σε αυτό το διάστημα θα μπορέσεις να "γράψεις" και κάποια στοιχειώδη εργασιακή εμπειρία και έτσι πρέπει να συνεχίζεις πάντα. Πιάνω δουλειά εκεί που θα με δεχτούν και από την επόμενη ΣΤΙΓΜΗ ψάχνω για κάτι καλύτερο. Μόλις βρεις το καλύτερο και το έχεις "στο χέρι", πας στον chief και φροντίζεις να πάρεις φιλικό και συναινετικό "διαζύγιο" (επειδή καμιά φορά ο επόμενος εργοδότης ρωτάει τον προηγούμενο για να μάθει για σένα). Και που ξέρεις. Αν είσαι γάτος στη δουλειά που κάνεις και την κάνεις σωστά, ίσως αντί για "διαζύγιο", ο τωρινός εργοδότης να σου προσφέρει καλύτερο πακέτο συνεργασίας. Τώρα αν είσαι από τους ελάχιστους που δουλεύουν "από χόμπι" και όχι από ανάγκη, τότε πηγαίνεις στις συνεντεύξεις που γουστάρεις, μιλάς όπως γουστάρεις και δε σου καίγεται καρφάκι αν σε πάρουν ή όχι. That's (today's) life! Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από PresidentGR 1
παπι Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, JimxxZe είπε Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις. Ωστόσο, θεωρώ τα 500ε για junior web developer θέση με ευθύνες Senior (από σχεδιασμό μέχρι ανάπτυξη full stack Apps) εκμετάλλευση και κοροιδία. Δεν ψάχνω 900 εκατοστάρικα για πρώτη δουλειά, 600 - 700ε θεωρώ μια καλή πρώτη βάση για έναν άνθρωπο ειδικευμένο με BSc & MSc, που ξεκινάει σε αυτόν τον τομέα, για τα τωρινά δεδομένα της χώρας. 700 για εξειδικευμένη θέση; Ένας σουβλατζης παραπάνω παίρνει. 2
orck Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Βασικα και αυτος που βαζει τις ζαχαρες και τα μακαρονια στα ραφια του σουπερ μαρκετ περνει περισσοτερα και θελει οριακα να ξερεις να διαβαζεις. Ουτε πτυχια, ουτε γνωσεις, ουτε να βγαζεις τα ματια σου να ψαχνεσαι συνεχως για ολα τα νεα πραγματα για να εισαι ανταγωνιστικος.. Αλλα οκ οπως κανει κεφι κανεις.
phanispal Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Ούτε ζούμε σε αυτές τις εποχές, ούτε παίζει ποτέ να πήγαινε αναλογικά όπως το 'χετε στο μυαλό σας.
παπι Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 7 λεπτά πριν, orck είπε Βασικα και αυτος που βαζει τις ζαχαρες και τα μακαρονια στα ραφια του σουπερ μαρκετ περνει περισσοτερα και θελει οριακα να ξερεις να διαβαζεις. Ουτε πτυχια, ουτε γνωσεις, ουτε να βγαζεις τα ματια σου να ψαχνεσαι συνεχως για ολα τα νεα πραγματα για να εισαι ανταγωνιστικος.. Αλλα οκ οπως κανει κεφι κανεις. Ο σουβλατζης τρώω παίρνει και μπόνους... Σουβλάκια.
cpc464 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Οταν ο ts είπε για teamleader δέν ξέρω γιατί αλλά θυμήθηκα κάτι σάπιες εταιρείες υπεκμίσθωσης,εγώ σε εταιρεία που δούλευα είχα συναδέλφους απο αυτές με μισό μισθό και ίδια καθήκοντα, έτσι όπως το έχω καταλάβει εγώ η ουσία είναι να κάνεις το κορόϊδο και μόλις κλείσεις κάτι καλύτερο δίνεις μία παραίτηση και τους χαιρετάς.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Νέος εργαζόμενος και εξειδικευμένος δύσκολο. Αλλο πράγμα οι θεωρητικές γνώσεις και άλλο η πραγματική εργασία. Το ότι έκανε κάποιος στο 1ο έτος πχ java δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος να γράψει και εφαρμογές. Μπορεί βέβαια να έχει κάνει ήδη και δικές του δουλειές και να είναι έτοιμος. Όπως επίσης υπάρχουν και προγραμματιστές χωρίς κανένα πτυχίο. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
tsioulak Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 17 λεπτά πριν, orck είπε Βασικα και αυτος που βαζει τις ζαχαρες και τα μακαρονια στα ραφια του σουπερ μαρκετ περνει περισσοτερα και θελει οριακα να ξερεις να διαβαζεις. Ουτε πτυχια, ουτε γνωσεις, ουτε να βγαζεις τα ματια σου να ψαχνεσαι συνεχως για ολα τα νεα πραγματα για να εισαι ανταγωνιστικος.. Αλλα οκ οπως κανει κεφι κανεις. Ανάλογα το super market, υπάρχει αλυσίδα super market στην βόρεια Ελλάδα όπου πληρώνει τον κατώτατο, δεν πληρώνει καθόλου υπερωρίες, αργεί (μόνιμα) 15 μέρες να σε πληρώσει, και τρέχεις σαν τρελός επειδή δουλεύει με λιγότερους υπαλλήλους απο οτι θα έπρεπε. 3 λεπτά πριν, GenesisX είπε Νέος εργαζόμενος και εξειδικευμένος δύσκολο. Αλλο πράγμα οι θεωρητικές γνώσεις και άλλο η πραγματική εργασία. Το ότι έκανε κάποιος στο 1ο έτος πχ java δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος να γράψει και εφαρμογές. Μπορεί βέβαια να έχει κάνει ήδη και δικές του δουλειές και να είναι έτοιμος. Όπως επίσης υπάρχουν και προγραμματιστές χωρίς κανένα πτυχίο. Αδερφέ ανιδικευτος εργάτης είναι ο σκαφτιας, ο εργάτης στο εργοστάσιο που κάνει 5 κινήσεις ξανα και ξανά, είναι ο αχθοφορος που φορτώνει και ξεφορτωνει σακιά κτλ. Η δουλειά του προγραμματιστή δεν είναι ανιδικευτη εργασία και δεν θα έπρεπε να πληρώνεται ως τέτοια.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 30 λεπτά πριν, orck είπε Βασικα και αυτος που βαζει τις ζαχαρες και τα μακαρονια στα ραφια του σουπερ μαρκετ περνει περισσοτερα και θελει οριακα να ξερεις να διαβαζεις. Ουτε πτυχια, ουτε γνωσεις, ουτε να βγαζεις τα ματια σου να ψαχνεσαι συνεχως για ολα τα νεα πραγματα για να εισαι ανταγωνιστικος.. Αλλα οκ οπως κανει κεφι κανεις. Προφανώς και εξαρτάται από την εταιρεία. Ορισμένα σουπερμαρκετ έχουν τεράστια έσοδα και μπορούν αν θέλουν να δίνουν καλούς μισθούς. Δυστυχώς το ελληνικό μοντέλο "ανάπτυξης" βασίζεται σε τρόφιμα, καφέ-μπαρ και τουρισμό και λιγότερο στην τεχνολογία.
Diskimpex Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Οι αλυσιδες σουπερμαρκετ δινουν καλους μισθους δυσκολα.Με αυστηρη αξιολογιση.
defacer Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 3 hours ago, divo said: Αυτο που πρεπει αν ρωτάτε πάντα στα interview ειναι ποια μπορεί να ειναι η εξέλιξη σας και σαν θεση και σαν μισθος. Αυτο λειτουργεί θετικα στην προσληψη. Αυτό αν το ρωτήσεις το μόνο που δείχνει είναι ότι σε δασκάλεψαν να το πεις, και το ότι λειτουργεί θετικά πιθανότερο είναι να το σε "οδηγό πετυχημένης συνέντευξης" κάποιος που δεν έχει δουλέψει ποτέ HR και να το διάβασες, παρά να συμβεί στην πραγματικότητα. Όσον αφορά την εξέλιξη η ερώτηση είναι λίγο αστεία. Υποτίθεται ότι πας για μια θέση που ονομάζεται Χ και σου λένε ότι ο μάνατζερ σου είναι ο Υ. Αν μετά από αυτό δε μπορείς να καταλάβεις ποια είναι η πιθανή εξέλιξη πάει να πει ότι δεν υπάρχει. Όσον αφορά τα λεφτά, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να σου πουν πόσα δίνουν για άλλες θέσεις από τη δική σου, οπότε το μόνο που μπορεί να μάθεις είναι τι καρότο θα σου δείξουν για να έρθεις σήμερα με λιγότερα από τόσα. Αλλά το καρότο έχει περίπου μηδέν ουσία, οπότε δεν έμαθες τίποτα. Πλιζ μη λέτε πράγματα στον κόσμο που τα ακούσατε από τρίτο χέρι σα να είναι αυτό που ισχύει στην αγορά. 1
zenwalk23 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Εγω συνηθως τους λεω οτι με ενδιαφερει να κατσω για πολυ καιρο καπου, εφοσον ολα πανε καλα, οτι εχω απορριψει δουλειες που ειναι με 3μηνα προγραμματα χωρις προοπτικη ανανεωσης και οτι με ενδιαφερει η εξελιξη μεσα στην εταιρεια.Νομιζω λειτουργει θετικα, αν κρινω απο τις αντιδρασεις, και ειναι και αληθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις