Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 14 λεπτά πριν, kourt71724 είπε Είμαι σε νησί και βλέπω συχνά drones. Δεν έχω θέμα μαζί τους και ίσα ίσα που τα γουστάρω πολύ. Τώρα τελευταία όμως ένας στην γειτονιά έχει πάρει ένα phantom 4 και το πετάει βραδιά σε όποιο μπαλκόνι βλέπει φως. Συγκεκριμένα ο τύπος είναι ένας φραγκατος 60αρης creepy af. Οπότε μην λέμε οτι δεν υπάρχουν περιπτώσεις. Απλά κάποια πράγματα έχουν τα όρια τους και πρέπει να υπάρχει ο σχετικός σεβασμός. Αλήθεια αν συνεχίσει αυτό η αστυνομία μπορεί να κάνει κάτι; προσπάθησα να του μιλήσω αλλα με έγραψε κανονικά. Αυτό ακριβώς είναι η περίπτωση που λέγαμε πριν. Αν σε ενοχλεί πολύ, έχει και "όπλα παρεμβολών" για να το ρίξεις χωρίς να φανείς στην κάμερα. Η μλκια είναι ότι η νομοθεσία αν βγει θα βγει για να μας καλύψει από τέτοιους βλάκες, και θα πληγούν οι φυσιολογικοί άνθρωποι που το έχουν χομπυ. Αλλά μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά... 3 1
ilove3dmax Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Αγορασα και εγω με την σειρα μου ενα dji mavic πριν καιρο.. εμεινε στα χερια μου περιπου ενα μηνα . παντα πετουσα σε περιοχες εκτος κατοικημενης περιοχης . ο φοβος μου και μονο μην πεσει σε κανα κανα κεφαλι η σε κανα αμαξι η γενικα πεσουν απο τον αερα 1499 ευρω που πληρωσα με αποθαρηναν να συνεχισω να πεταω . ομως ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ. ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Γιατι αυτη η βλακια αν πεσει με φορα στο κεφαλι κανενος η στο κεφαλι ενος μωρου που το κραταει η μητερα του. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Απλα ηρθε απο το πουθενα . Πρεπει να καταλαβετε ολοι οτι αυτο το πραγμα περα του χομπυ ειναι κατι που δεν ΤΟ ΕΛΕΝΧΕΙΣ αν παει κατι στραβα. ΧΑΛΚΙΔΑ ΠΕΤΑΞΑ και αρχισε ξαφνικα να κανει τα δικα του και αλλου του ελεγα να παει και αλλου πηγαινε . γιατι κατι εκανε εκμπομπη εκει που το πετουσα και η ψυχη μου πηγε στην κουλουρη οποτε ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ Π Ρ Ο Σ Ε Κ Τ Ι Κ Ο Ι ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ. 3 1
kourt71724 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 16 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Αυτό ακριβώς είναι η περίπτωση που λέγαμε πριν. Αν σε ενοχλεί πολύ, έχει και "όπλα παρεμβολών" για να το ρίξεις χωρίς να φανείς στην κάμερα. Η μλκια είναι ότι η νομοθεσία αν βγει θα βγει για να μας καλύψει από τέτοιους βλάκες, και θα πληγούν οι φυσιολογικοί άνθρωποι που το έχουν χομπυ. Αλλά μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά... Αυτά τα μέτρα τα θεωρώ ακραία. Και φυσικά δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να προκαλέσω πρόβλημα σε συσκευή αλλού που φυσικά την έχει πληρώσει. Φυσικά δεν μπορείς να δημιουργήσεις συνείδηση σε κάθε κάτοχο ενός drone αλλά θα ήθελα να μπορούσε και ο νόμος να "προστατεύσει" το privacy μου όπου και εφόσον είναι δυνατό.
theoritikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 8 ώρες πριν, DrLo είπε Με ενοχλούν τα πολλά αυτοκίνητα. Το ότι κάποιος μπορεί να έχει παρα΄νομα drone δε σημαίνει ότι ο κάθενας μπορεί να του καταστρέφει την περιουσία. Αν έγώ έγω κυκλοφωρώ παράνομα ένα Diesel αυτοκίνητο στην Αθήνα, ωρίς δίπλωμα, μέσα στον δακτύλιο όταν δεν κυκλοφωρεί, χωρίς πινακίδες, πάνω σε πεζόδρομο ... αν μου το καταστρέψεις έχεις ακριβώς την ίδια ευθύνη με το να καταστρέψεις ένα νόμιμο αυτοκίνητο. Δεν με κατάλαβες. Εγώ είπα για νομοθεσία όπου θα περιορίσει τον κάθε τυχάρπαστο να πετάει drones , αλλά να αφήνει επαγγελματίες να τα χειρίζονται όπως φωτογράφοι και κινηματογραφιστές. 2
unforgiven Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 1 λεπτό πριν, theoritikos είπε Δεν με κατάλαβες. Εγώ είπα για νομοθεσία όπου θα περιορίσει τον κάθε τυχάρπαστο να πετάει drones , αλλά να αφήνει επαγγελματίες να τα χειρίζονται όπως φωτογράφοι και κινηματογραφιστές. Κανένας νόμος δεν εμποδίζει τους ηλίθιους και ανώμαλους. Το να πετάς drone και να παρακολουθείς το σπίτι κάποιου είναι από μόνο του τόσο παράνομο, που δεν χρειάζεται ειδικός νόμος για τα drones. 1
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 11 λεπτά πριν, kourt71724 είπε Αυτά τα μέτρα τα θεωρώ ακραία. Και φυσικά δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να προκαλέσω πρόβλημα σε συσκευή αλλού που φυσικά την έχει πληρώσει. Φυσικά δεν μπορείς να δημιουργήσεις συνείδηση σε κάθε κάτοχο ενός drone αλλά θα ήθελα να μπορούσε και ο νόμος να "προστατεύσει" το privacy μου όπου και εφόσον είναι δυνατό. Αν έχεις εμπιστοσύνη στον νόμο, ναι, παραβιάζει την ιδιωτικότητα σου, και μπορείς να απευθυνθείς στις αρχές. Τα "όπλα παρεμβολών" απλώς "κλειδώνουν" το χειριστήριο, δεν ακούει τις εντολές το drone, και έχω δει ότι κατεβαίνει απαλά στο έδαφος. Δεν του ρίχνεις και πέτρες δα. Μετα σε κουτί από μολύβι και το κρατάς όμηρο, ή αποδεικτικό στοιχείο. 1
theoritikos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, unforgiven είπε Κανένας νόμος δεν εμποδίζει τους ηλίθιους και ανώμαλους. Το να πετάς drone και να παρακολουθείς το σπίτι κάποιου είναι από μόνο του τόσο παράνομο, που δεν χρειάζεται ειδικός νόμος για τα drones. Ξέχασα να αναφέρω μια ακόμα παράμετρο του νόμου... Έλεγε πως δεν θα σε επέτρεπαν να αγοράσεις drone αν δεν είχες την άδεια. Φέξε μου και γλίστρησα όμως, όλοι τα αγοράζουν Online..
DYEL Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Το να τραβας βιντεο/φωτογραφιες/μλκια σε δημοσιο χωρο δεν ειναι παραγανομο στην ελλαδα? Οχι απλα σε ιδιωτικο αλλα και σε δημοσιο χωρο,κανω λαθος? Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από DYEL
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, DYEL είπε Το να τραβας βιντεο/φωτογραφιες/μλκια σε δημοσιο χωρο δεν ειναι παραγανομο στην ελλαδα? Οχι απλα σε ιδιωτικο αλλα και σε δημοσιο χωρο,κανω λαθος? Το τρίτο ναι Τα δυο πρώτα όχι. Δεν είμαστε βόρεια Κορέα. Που σου ελέγχουν αν το άγαλμα που έβγαλες φωτό είναι καλά κεντραρισμενο και αναδεικνύεται ο ανδρισμός του μεγάλου ηγέτη. Δεν είναι αποδεκτά στο δικαστήριο απλώς. (Βλακωδώς κατ'εμε). Επεξ/σία 6 Ιουνίου 2018 από Sheogorath
IOSIF SALEM Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Αν ήσασταν τεχνικοί θα σκεφτόσασταν διαφορετικά 1.Ούτε αεροβόλα,ούτε αναχαιτίσεις ούτε τίποτα άλλο.Παρεμβολή στην συχνότητα εκπομπής-λήψης του drone και άντε να ψάχνει να βρει ο τύπος απο ποιο σημείο του ήρθε η παρεμβολή και τι ήταν αυτό που του προκάλεσε απώλεια λήψης δεδομένων 2.Λήψη του εκπεμπόμενου σήματος βίντεο του drone απο δικό σας κεραιοσύστημα για να βλέπετε εικόνα όχι μόνο απο ένα drone που πετάει κοντά σας αλλά απο όλα εκείνα που πετούν στην κοντινή περιοχή Παρακολούθηση της γειτονιάς με τις κάμερες που έχουν τα drone δεν γίνεται γιατί πρέπει το drone να πλησιάσει αρκετά τον στόχο και γίνεται αντιληπτό. Αυτός που θέλει να κάνει σωστή δουλειά θα βάλει μια καμερούλα με ένα καλό ζουμ και αν δεν υπάρχουν έτοιμες υλοποιήσεις στην αγορά θα κάνει πατέντα και θα κάθεται στα 100 και 200 μέτρα ψηλα και θα βλέπει ό,τι θέλει ζουμάρωντας,χωρίς να τον καταλαβαίνει κανείς κάμερα με 30X οπτικό ζουμ για να την βάλετε στο drone σας https://www.dji.com/zenmuse-z30 Ο γείτονας σας Θα σας παρακολουθεί απ'τα 30 χιλιάδες πόδια και εσείς θα κοιμάστε ήσυχοι 1
idomeneas7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, Sheogorath είπε Κάτσε ρε συ, δεν τραβάει συνέχεια η μπροστά κάμερα για να βλέπεις που πας; Όχι να αποθηκεύει κάπου, να βλέπεις απλα. Η κάμερα σου δείχνει που πας αλλά δεν γράφει αμα δεν την βάλεις να γράφει. Αυτό το κάνω και με τα μάτια μου όταν βγαίνω έξω αλλά δεν είδα κανέναν να παραπονιέται. 'Οπως επίσης δεν μπορώ να φανταστώ το μέσο χρήστη drone να πλήρωσε τόσα λεφτά για να γράφει τα απλωμένα σας σώβρακα και τις γλάστρες στο μπαλκόνι σας. 1
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, idomeneas7 είπε Η κάμερα σου δείχνει που πας αλλά δεν γράφει αμα δεν την βάλεις να γράφει. Αυτό το κάνω και με τα μάτια μου όταν βγαίνω έξω αλλά δεν είδα κανέναν να παραπονιέται. 'Οπως επίσης δεν μπορώ να φανταστώ το μέσο χρήστη drone να πλήρωσε τόσα λεφτά για να γράφει τα απλωμένα σας σώβρακα και τις γλάστρες στο μπαλκόνι σας. Ναι αλλά με τα μάτια σου δεν κοιτάς μέσα στο παράθυρο στον 4ο. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αν περνάτε απλώς, και σχετικά μακρια από ανθρώπους (για ασφάλεια), δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αν ζουζουνιζει έξω από το μπαλκόνι μου όμως για πάνω από δυο λεπτά, ε, κάτι παίζει. Εκεί θα αντιδράσω. Προς Θεού όχι όταν απλώς περνάει έξω από το σπίτι μου, ας κάνει ότι θέλει. Το δικαίωμα σου να πετάς drone, δεν πρέπει να παραβιάζει το δικαίωμα μου στην ιδιωτικότητα. Καταλαβαίνεις γιατί. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, idomeneas7 είπε Η κάμερα σου δείχνει που πας αλλά δεν γράφει αμα δεν την βάλεις να γράφει. Αυτό το κάνω και με τα μάτια μου όταν βγαίνω έξω αλλά δεν είδα κανέναν να παραπονιέται. 'Οπως επίσης δεν μπορώ να φανταστώ το μέσο χρήστη drone να πλήρωσε τόσα λεφτά για να γράφει τα απλωμένα σας σώβρακα και τις γλάστρες στο μπαλκόνι σας. Καταρχάς είσαι ήδη λάθος από τη στιγμή που το πετάς μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή! Οποιοσδήποτε μπορεί να ενοχληθεί όπως θα έκανε και αν έβλεπε κάποιον από το απέναντι μπαλκόνι να τον σημαδεύει με μια κάμερα... Επιπλέον μπορεί να ενοχληθεί κάποιος κι απο τον θόρυβο ή ακόμη και πολύ απλά να φοβάται μην του σκάσει στο κεφάλι. Το αν η βίντεο λήψη γίνεται από "ματάκια" ή απλά από κάποιον που θέλει πανοραμικά πλάνα πάνω από τη γειτονιά λίγη σημασία έχει. Σκέψου πως ο νόμος απαγορεύει και την απλή τοποθέτηση μιας κάμερας που θα καταγράφει έναν κοινόχρηστο χώρο και σου ζητάει ένα τόνο από προϋποθέσεις... Φυσικά δεν μιλάμε για "βαρεμένους" τύπους που θα προσπαθήσουν να στο ρίξουν επίτηδες χωρίς απαραίτητα να τους έχεις ενοχλήσει. 4
Whargoul Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Πόσο συχνά βρίσκεις τυχαίους στην ταράτσα που κρατούν λάστιχα και κυνηγούν drones και έχουν και την ικανότητα να σε πετύχουν με την πρώτη καθώς περνάς? Οι σκέψεις σου δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Αν απλώς περνάς, 1ο. δεν θα πάρει καν είδηση ότι περνάς, και 2ο. πολύ απλά και να θέλει να σου το καταστρέψει, δεν θα έχει χρόνο να αντιδράσει. Για να σου το καταστρέψει κάποιος πρέπει να έχει προετοιμαστεί, οπότε ή το κάνεις συχνά και του σπάς τα νεύρα και σου στήνει καρτέρι, ή απλά έχεις μπαστακωθεί εκέι για 2-3-5 λεπτά ή αρκετό χρόνο ώστε να βρει, αεροβόλο, λάστιχο, πέτρες, να γεμίσει κουβάδες με νερά κλπ 2 2
DrLo Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, theoritikos είπε Δεν με κατάλαβες. Εγώ είπα για νομοθεσία όπου θα περιορίσει τον κάθε τυχάρπαστο να πετάει drones , αλλά να αφήνει επαγγελματίες να τα χειρίζονται όπως φωτογράφοι και κινηματογραφιστές. Ίσως, αλλά αν είναι αυτό και μόνο αυτό που εννοείς, σε τίποτα δεν έχει να κάνει με την ερώτηση του TS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα