vlandakos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2024 The Bricklayer Περιπέτεια με κατασκοπίες,τραβηγμενο στην Θεσσαλονικη,έ δεν άντεξα και την είδα. Μου άρεσαν οι σκηνές μάχης,το κυνηγητο στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης,Ελληνικη κουλτούρα. Δεν μου άρεσαν ο ολα τα υπόλοιπα. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΙΚΡΟ SPOILER ΄΄΄'Εριξα πολυ γέλιο με το ασθενοφόρο που σκάει μύτη σε 5 δευτερολεπτα μετα απο ατύχημα΄΄΄΄ Περασε ευχαριστα η ώρα. Συμφωνα με τα δικα μου γουστα το βάζω 7 https://www.imdb.com/title/tt2016303/ 4
famas Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Είδα κι εγώ το Poor Things. Στην αρχή ξαφνιάζεσαι και λες wtf, αλλά στη πορεία το αποδέχεσαι και το απολαμβάνεις. Πολλές σκηνές σεξ από την Έμα Στόουν που πραγματικά δεν ντρέπεται πουθενά να εκτεθεί. Πέραν της ερμηνείας της , εξαιρετικοί οι Γουίλιαμ Νταφόε κι ο Μαρκ Ραφάλο. Σκηνικά ο Λάνθιμος είπε ότι δεν ήταν cgi, πχ τα κτίρια ή οι σκηνές στο πλοίο είναι σε κατασκευές. Εάν ξεπεράσεις το φανταστικό του σεναρίου η ταινία σε αποζημιώνει με το παραπάνω. 2
CheOnWeb Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2024 10 hours ago, famas said: Είδα κι εγώ το Poor Things. Στην αρχή ξαφνιάζεσαι και λες wtf, αλλά στη πορεία το αποδέχεσαι και το απολαμβάνεις. Πολλές σκηνές σεξ από την Έμα Στόουν που πραγματικά δεν ντρέπεται πουθενά να εκτεθεί. Πέραν της ερμηνείας της , εξαιρετικοί οι Γουίλιαμ Νταφόε κι ο Μαρκ Ραφάλο. Σκηνικά ο Λάνθιμος είπε ότι δεν ήταν cgi, πχ τα κτίρια ή οι σκηνές στο πλοίο είναι σε κατασκευές. Εάν ξεπεράσεις το φανταστικό του σεναρίου η ταινία σε αποζημιώνει με το παραπάνω. * Γουίλεμ Υπάρχουν κάποια cgi για συμπληρώματα των κατασκευών, ειδικά στα ψηλά (ταβάνια κλπ) μια που λόγω των πολύ ευρυγώνιων φακών δεν γινόταν να καλυφθεί όλο το κάδρο με κατασκευές (κάπου έπρεπε να μπουν και τα φώτα 😁).
AtiX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Πάντως και για το trend της εποχής και του forum, το Poor Things είναι μες την woke ατζέντα και μου κάνει εντύπωση που συμφορήτες μου δεν το διατυπώνουν… Spoiler από που να ξεκινήσω? από τους κακούς str8, που μόνο ένας ενδιαφέρεται για την Bella και αυτός είναι μαύρος? Από τον υποτακτικό και χωρίς βούληση Max? Από τον χειριστικό και εκδικητικό Dancun? Τον μισάνθρωπο Gobwin? Τον εκβιαστή και εκφοβιστή Alfie? Τους ανεκδιήγητους πελάτες στον οίκο ανοχής? Το ότι μια τσατσά συμπεριφέρθηκε καλύτερα από όλο το ανδρικό καστ της ταινίας? Το ότι στο τέλος, ζήσανε στην έπαυλη η Bella και η Toinette ευτυχισμένες με τον Max απλά να βλέπει? μα καλά αυτός ο Λανθίμος που πηγαίνει και τους βρίσκει αυτούς τους μη υπαρκτούς ανδρικούς χαρακτήρες? μάλλον τον πήρε το ποτάμι της woke ατζέντας και η δίψα του να κερδίσει ένα όσκαρ… ΥΓ: το βιβλίο γράφτηκε το 1992 από άνδρα συγγραφέα, υπαρχει ελπίδα… 2
klainmaingr Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Poor things Για να είμαι ειλικρινής αν την έβαζα να τη δώ σπίτι θα την είχα κλείσει στο τέταρτο. Αλλα εφόσον ήμουν στο σινεμά έμεινα να παρακολουθώ καθ όλη την αχρείαστα μεγάλη διάρκεια της. Λένε οτι μια ταινία είναι επιτυχημένη αν σε κάνει να σκεφτείς. Υπο αυτή την έννοια σίγουρα ήταν καλή ταινία αλλα δε μπορώ να πώ οτι οι σκέψεις ήταν απαραίτητα θετικές. Ο μαν πήρε το σκηνοθεσία.pdf και είπε οκ ας ξεκινήσουμε σελίδα σελίδα να δοκιμάζουμε τεχνικές και να κάνουμε έναν αχταρμά. Οπτικά το αποτέλεσμα αν και υπερβολικό και επιτηδευμένο ήταν σίγουρα καλό, αλλα με κούρασε πάρα πολύ η υπερπροσπάθεια σε κάθε σκηνή. Μαζί με τη διάρκεια της ταινίας, που είχε τον ατέλειωτο, ήταν οπτικό overload. Σεναριακά ήταν προσωπική εξέλικη for dummies. Npc>blue>red>black>Whitepill φάσεις με τον θηλυκό sheldon να κάνει το narration αφιλτράριστα και με κάποιες εντελώς βασικές φιλοσοφικές/κοινωνικές νότες εδώ και εκεί. Μου άρεσε αρκετά που πάσαρε αυτό το character development στις μάζες. Στο σεξ έπρεπε να μπεί ένα στοπ. Βρήκε ευκαιρία να δεί την έμμα να γαμιώσαντο και πήγε τάπα στο βωμό της "τέχνης" για να τον κάνει λάστιχο. Μόνο απο αυτό θα μπορούσε να γλυτώσει μισή ώρα. Όσον αφορά το woke κομμάτι, δεν ήταν in your face και έμεινε καθαρά στην ανάγνωση που κάνει ο καθένας. Είχε καλούς/κακούς/neutral και απο τις δύο πλευρές και στην τελική ένας έμεινε με το μόνο ηθικο πλεονέκτημα στην ταινία. Δεν θα την πρότεινα για σινεμά αλλα δεν μετάνιωσα κιόλας το χρόνο μου. Αν την μάζευε σε 1:30-2 ώρες θα ήταν πολύ καλύτερη. Περίεργη φάση. 1
Glikos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 6 hours ago, AtiX said: Πάντως και για το trend της εποχής και του forum, το Poor Things είναι μες την woke ατζέντα και μου κάνει εντύπωση που συμφορήτες μου δεν το διατυπώνουν… Spoiler από που να ξεκινήσω? από τους κακούς str8, που μόνο ένας ενδιαφέρεται για την Bella και αυτός είναι μαύρος? Από τον υποτακτικό και χωρίς βούληση Max? Από τον χειριστικό και εκδικητικό Dancun? Τον μισάνθρωπο Gobwin? Τον εκβιαστή και εκφοβιστή Alfie? Τους ανεκδιήγητους πελάτες στον οίκο ανοχής? Το ότι μια τσατσά συμπεριφέρθηκε καλύτερα από όλο το ανδρικό καστ της ταινίας? Το ότι στο τέλος, ζήσανε στην έπαυλη η Bella και η Toinette ευτυχισμένες με τον Max απλά να βλέπει? μα καλά αυτός ο Λανθίμος που πηγαίνει και τους βρίσκει αυτούς τους μη υπαρκτούς ανδρικούς χαρακτήρες? μάλλον τον πήρε το ποτάμι της woke ατζέντας και η δίψα του να κερδίσει ένα όσκαρ… ΥΓ: το βιβλίο γράφτηκε το 1992 από άνδρα συγγραφέα, υπαρχει ελπίδα… Αν όντως συνέβησαν αυτά στην ταινία είναι μλκία να βάλεις spoiler ε?...Ωραίος ο φίλτατος. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχα σκοπό να την δω, τουλάχιστον όχι άμεσα.
AtiX Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 28 λεπτά πριν, Glikos είπε Αν όντως συνέβησαν αυτά στην ταινία είναι μλκία να βάλεις spoiler ε?...Ωραίος ο φίλτατος. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχα σκοπό να την δω, τουλάχιστον όχι άμεσα. Έχεις δίκιο για το spoiler, sorry αν σου στέρησα έστω και την ελάχιστη πιθανότητα να πας να το δεις… 🙂 31 λεπτά πριν, klainmaingr είπε Στο σεξ έπρεπε να μπεί ένα στοπ. Βρήκε ευκαιρία να δεί την έμμα να γαμιώσαντο και πήγε τάπα στο βωμό της "τέχνης" για να τον κάνει λάστιχο. Μόνο απο αυτό θα μπορούσε να γλυτώσει μισή ώρα. Αν και έχω την εντύπωση πως είναι ζευγάρι οι δυο τους, το σεξ το διαχειρίστηκε όπως έπρεπε και μέσω αυτού έδωσε αυτό που έπρεπε…
Glikos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, AtiX είπε Έχεις δίκιο για το spoiler, sorry αν σου στέρησα έστω και την ελάχιστη πιθανότητα να πας να το δεις… 🙂 Σινεμά με την καμία, αν τυχόν την δω θα είναι από τα γνωστά μέρη. Anyway στην τελική clain για την συγκεκριμένη ταινία, δεν είμαι και φαν του συγκεκριμένου σκηνοθέτη, αλλά γενικά το λέω θέλει προσοχή με τα spoiles ειδικά σε μεγάλες ταινίες. Ακόμα θυμάμαι το spoiler που είχα φάει από συγγενή πριν πολλά χρόνια στην ταινία ''The Sixth Sense'' πριν την δω, λολ. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2024 από Glikos 3
ASFE Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2024 Τι μου θυμισες... Ατλαντις η Μετροπολιταν Βουλιαγμενης. Ειδαμε την 6η αισθηση. Και βγαινοντας να λεμε το τελος και να το ακουνε αυτοι που εμπαιναν. Τι μλκιες καναμε μικροι🤡 1
Brainkill4r Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) The Beekeeper Εντάξει κλασικός Statham που μοιράζει πολύ πόνο παντού και ασταμάτητα! Η ταινία είναι κλασική τύπου δράσης με εφέ από εκρήξεις , ninjitsu , βαράτε κτλ όπου για άλλη μια φορά "ξυπνάει" ο τιμωρός Statham - έπειτα από κάποιο τυχαίο σκηνικό που τον ενόχλησε- και βάζει τα πάντα σε... "τάξη" με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στο κ...χανίο που πάει εξελιχθεί στην νέα περιοχή του! Προκαλεί κάτι τύπους της Ελίτ που τον βάζουν στο μάτι και κλασικά τους : σαπίζει στο ξύλο-σοδομίζει -εξαϋλώνει μέχρι και τον τελευταίο Αρχηγό στην τελευταία πίστα με τον παραδοσιακό και μοναδικό Statham way! Πέρα από την πρωτότυπη διαφορά του σεναρίου όπου υποδύεται έναν μελισσοκόμο (φυσικά πρώην πράκτορα) η ταινία μοιάζει αρκετά στην σκηνοθεσία με το Crank 2: High Voltage , αφού εμπεριέχει αρκετά κωμικά στοιχεία μέσα στο απίστευτο μπουνίδι-ξύλίκι-ολική καταστροφή που προσφέρει. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2024 από Brainkill4r
firewalker Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Στις 11/1/2024 στις 3:22 ΜΜ, klainmaingr είπε Poor things Για να είμαι ειλικρινής αν την έβαζα να τη δώ σπίτι θα την είχα κλείσει στο τέταρτο. Αλλα εφόσον ήμουν στο σινεμά έμεινα να παρακολουθώ καθ όλη την αχρείαστα μεγάλη διάρκεια της. Λένε οτι μια ταινία είναι επιτυχημένη αν σε κάνει να σκεφτείς. Υπο αυτή την έννοια σίγουρα ήταν καλή ταινία αλλα δε μπορώ να πώ οτι οι σκέψεις ήταν απαραίτητα θετικές. Ο μαν πήρε το σκηνοθεσία.pdf και είπε οκ ας ξεκινήσουμε σελίδα σελίδα να δοκιμάζουμε τεχνικές και να κάνουμε έναν αχταρμά. Οπτικά το αποτέλεσμα αν και υπερβολικό και επιτηδευμένο ήταν σίγουρα καλό, αλλα με κούρασε πάρα πολύ η υπερπροσπάθεια σε κάθε σκηνή. Μαζί με τη διάρκεια της ταινίας, που είχε τον ατέλειωτο, ήταν οπτικό overload. Σεναριακά ήταν προσωπική εξέλικη for dummies. Npc>blue>red>black>Whitepill φάσεις με τον θηλυκό sheldon να κάνει το narration αφιλτράριστα και με κάποιες εντελώς βασικές φιλοσοφικές/κοινωνικές νότες εδώ και εκεί. Μου άρεσε αρκετά που πάσαρε αυτό το character development στις μάζες. Στο σεξ έπρεπε να μπεί ένα στοπ. Βρήκε ευκαιρία να δεί την έμμα να γαμιώσαντο και πήγε τάπα στο βωμό της "τέχνης" για να τον κάνει λάστιχο. Μόνο απο αυτό θα μπορούσε να γλυτώσει μισή ώρα. Όσον αφορά το woke κομμάτι, δεν ήταν in your face και έμεινε καθαρά στην ανάγνωση που κάνει ο καθένας. Είχε καλούς/κακούς/neutral και απο τις δύο πλευρές και στην τελική ένας έμεινε με το μόνο ηθικο πλεονέκτημα στην ταινία. Δεν θα την πρότεινα για σινεμά αλλα δεν μετάνιωσα κιόλας το χρόνο μου. Αν την μάζευε σε 1:30-2 ώρες θα ήταν πολύ καλύτερη. Περίεργη φάση. Είναι παραγωγή της Ema Stone... Οπότε έπρεπε να έχει μπόλικο χρόνο.
Lousy Offcomer Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Poor things. Επιγραμματικά.. Στο αρχικό 1/3, η ταινία μου άρεσε. Το σκηνοθετικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, και η χρήση τεχνικών κινηματογράφησης (ευρυγώνιος φακός-θολό πλαίσιο-ελαφρώς μυωπική οπτική) σωστή. Επιτήδευση..? Ναι, αλλά μου άρεσε. Στα επόμενα 2/3 μάλλον βαρέθηκα. Η υπερβολική ενασχόληση με τα σεξουαλικά πλάνα, δεν προήγαγαν την ιστορία μάκρυναν αχρείαστα την διάρκεια και τελικά κούρασαν. Η ηθοποιία της Stone δεν μου άρεσε. Υποθέτω δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς καθώς ο χαρακτήρας της στη ταινία έχει συγκεκριμένα περιοριστικά πλαίσια. Τι μου "είπε" η ταινία? Προσωπικά τίποτα. Υποθέτω πως ο Λάνθιμος χρησιμοποίησε την ιστορία (τη ποια?) για να προβάλλει την σκηνοθετική του ικανότητα. Σε ένα μεγάλο ποσοστό το πέτυχε και μπράβο του. Αυτά (και κρατάω το σκηνοθετικό αρχικό 1/3) 2 1
thermo-sifounas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2024 Poor Things. Μια απο τις καλυτερες ταινιες της χρονιας σε ολα τα κομματια που απαρτιζουν μια ταινια: σκηνοθεσια, σεναριο, φωτογραφια, μουσικο σκορ, καστ, σκηνογραφια ολα εξαιρετικα. Παροτι η ταινια φαινεται φεμινιστικο μανιφεστο απο το τραιλερ στην ουσια καταπιανεται με πολλα θεματα (ταξικες διαφορες, σχεσεις 2 φυλων, καπιταλισμος) χωρις να γινεται πομπωδης ή βαρυγδουπη και χωρις να ξεφευγει απο αυτο που ειναι στον πυρηνα της: ενα μοντερνο παραμυθι, συγχρονο re-telliing του μυθου του Φρανκενσταιν. Εξαιρετικη η Emma Stone σε εναν ρολο που επρεπε να τσαλακωθει και να βγει απο το comfort zone ενος δραματικου ηθοποιου αλλα και ολο το καστ. Σιγουρα πολυ πιο ενδιαφερουσα ταινια απο τα κλασσικα ωραιοποιημενα biopic dramas (τυπου Oppenheimer) οπου παρουσιαζεται η μιση αληθεια στο κοινο, κρυβοντας τις αβολες αληθειες της ιστοριας. 7 1
stevenfins Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2024 Το ΣΚ είδα τις τρεις παρακάτω: Μάρτυς κατηγορίας. Δικαστικό δράμα βασισμένο σε ιστορία της Άγκαθα Κρίστυ. Παρόλο που παρόμοιες ιστορίες με ανατροπές έχουμε δει αρκετά τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Με έναν Charles Laughton στον πρωταγωνιστικό ρόλο να κυριαρχεί σε κάθε σκηνή. Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie. 15 χρόνια μετά το τέλος της ομώνυμης σειράς ο ντετέκτιβ Μονκ επέστρεψε για μια "τελευταία" υπόθεση. Δυστυχώς η υπόθεση σαν υπόθεση δεν ήταν κάτι το αξιοσημείωτο, αλλά η επιστροφή των χαρακτήρων, έστω και αρκετά γερασμένοι, ήταν πολύ θετική. Με ένα αρκετά συγκινητικό τέλος, δεν θα έλεγα όχι σε κάποια ακόμη συνέχεια. (Ψιλό άσχετο, αλλά μου θύμισε το νέο Fraser, το οποίο όμως μου άρεσε περισσότερο) All My Sons. Ο γιος μιας οικογένειας έχει εξαφανιστεί στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, με τον αδερφό του να σκοπεύει να παντρευτεί τη μνηστή του. Σε όλα αυτά προστίθεται και μια υπόθεση κακοτεχνίας που οδήγησε στο θάνατο 21 στρατιωτών, με την κατάσταση στην οικογένεια να γίνεται από άβολη έως εκρηκτική. Η συγκεκριμένη μου άρεσε περισσότερο απ' όλες. Φοβερός Edward G. Robinson. Δεν έχω δει ταινία του που να είναι λιγότερο από καταπληκτικός. Το ίδιο στην συγκεκριμένη και η σύζυγος Mady Christians, αλλά και ο γιος Burt Lancaster, τον οποίον τελευταία φορά είχα δει στο The Swimmer, που είχε προτείνει ο Arkin στο παρόν θέμα (εξίσου ωραία ταινία). Προτείνεται ανεπιφύλακτα. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα