Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, famas said:

Είδα κι εγώ το Poor Things. Στην αρχή ξαφνιάζεσαι και λες wtf, αλλά στη πορεία το αποδέχεσαι και το απολαμβάνεις. Πολλές σκηνές σεξ από την Έμα Στόουν που πραγματικά δεν ντρέπεται πουθενά να εκτεθεί. Πέραν της ερμηνείας της , εξαιρετικοί οι Γουίλιαμ  Νταφόε κι ο Μαρκ Ραφάλο. Σκηνικά  ο Λάνθιμος είπε ότι δεν ήταν cgi,  πχ τα κτίρια ή  οι σκηνές στο πλοίο είναι σε κατασκευές. Εάν ξεπεράσεις το φανταστικό του σεναρίου η ταινία σε αποζημιώνει με το παραπάνω.

* Γουίλεμ

Υπάρχουν κάποια cgi για συμπληρώματα των κατασκευών, ειδικά στα ψηλά (ταβάνια κλπ) μια που λόγω των πολύ ευρυγώνιων φακών δεν γινόταν να καλυφθεί όλο το κάδρο με κατασκευές (κάπου έπρεπε να μπουν και τα φώτα 😁).

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως και για το trend της εποχής και του forum, το Poor Things είναι μες την woke ατζέντα και μου κάνει εντύπωση που συμφορήτες μου δεν το διατυπώνουν… 

Spoiler

από που να ξεκινήσω? από τους κακούς str8, που μόνο ένας ενδιαφέρεται για την Bella και αυτός είναι μαύρος? Από τον υποτακτικό και χωρίς βούληση Max? Από τον χειριστικό και εκδικητικό Dancun? Τον μισάνθρωπο Gobwin? Τον εκβιαστή και εκφοβιστή Alfie? Τους ανεκδιήγητους πελάτες στον οίκο ανοχής? Το ότι μια τσατσά συμπεριφέρθηκε καλύτερα από όλο το ανδρικό καστ της ταινίας? Το ότι στο τέλος, ζήσανε στην έπαυλη η Bella και η Toinette ευτυχισμένες με τον Max απλά να βλέπει?

μα καλά αυτός ο Λανθίμος που πηγαίνει και τους βρίσκει αυτούς τους μη υπαρκτούς ανδρικούς χαρακτήρες? μάλλον τον πήρε το ποτάμι της woke ατζέντας και η δίψα του να κερδίσει ένα όσκαρ…

ΥΓ: το βιβλίο γράφτηκε το 1992 από άνδρα συγγραφέα, υπαρχει ελπίδα…

• Like 2
Δημοσ.

Poor things

Για να είμαι ειλικρινής αν την έβαζα να τη δώ σπίτι θα την είχα κλείσει στο τέταρτο. Αλλα εφόσον ήμουν στο σινεμά έμεινα να παρακολουθώ καθ όλη την αχρείαστα μεγάλη διάρκεια της. Λένε οτι μια ταινία είναι επιτυχημένη αν σε κάνει να σκεφτείς. Υπο αυτή την έννοια σίγουρα ήταν καλή ταινία αλλα δε μπορώ να πώ οτι οι σκέψεις ήταν απαραίτητα θετικές.

Ο μαν πήρε το σκηνοθεσία.pdf και είπε οκ ας ξεκινήσουμε σελίδα σελίδα να δοκιμάζουμε τεχνικές και να κάνουμε έναν αχταρμά. Οπτικά το αποτέλεσμα αν και υπερβολικό και επιτηδευμένο ήταν σίγουρα καλό, αλλα με κούρασε πάρα πολύ η υπερπροσπάθεια σε κάθε σκηνή. Μαζί με τη διάρκεια της ταινίας, που είχε τον ατέλειωτο, ήταν οπτικό overload.

Σεναριακά ήταν προσωπική εξέλικη for dummies. Npc>blue>red>black>Whitepill φάσεις με τον θηλυκό sheldon να κάνει το narration αφιλτράριστα και με κάποιες εντελώς βασικές φιλοσοφικές/κοινωνικές νότες εδώ και εκεί. Μου άρεσε αρκετά που πάσαρε αυτό το character development στις μάζες. Στο σεξ έπρεπε να μπεί ένα στοπ. Βρήκε ευκαιρία να δεί την έμμα να γαμιώσαντο και πήγε τάπα στο βωμό της "τέχνης" για να τον κάνει λάστιχο. Μόνο απο αυτό θα μπορούσε να γλυτώσει μισή ώρα.

Όσον αφορά το woke κομμάτι, δεν ήταν in your face και έμεινε καθαρά στην ανάγνωση που κάνει ο καθένας. Είχε καλούς/κακούς/neutral και απο τις δύο πλευρές και στην τελική ένας έμεινε με το μόνο ηθικο πλεονέκτημα στην ταινία.
Δεν θα την πρότεινα για σινεμά αλλα δεν μετάνιωσα κιόλας το χρόνο μου. Αν την μάζευε σε 1:30-2 ώρες θα ήταν πολύ καλύτερη. Περίεργη φάση.

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, AtiX said:

Πάντως και για το trend της εποχής και του forum, το Poor Things είναι μες την woke ατζέντα και μου κάνει εντύπωση που συμφορήτες μου δεν το διατυπώνουν… 

Spoiler

από που να ξεκινήσω? από τους κακούς str8, που μόνο ένας ενδιαφέρεται για την Bella και αυτός είναι μαύρος? Από τον υποτακτικό και χωρίς βούληση Max? Από τον χειριστικό και εκδικητικό Dancun? Τον μισάνθρωπο Gobwin? Τον εκβιαστή και εκφοβιστή Alfie? Τους ανεκδιήγητους πελάτες στον οίκο ανοχής? Το ότι μια τσατσά συμπεριφέρθηκε καλύτερα από όλο το ανδρικό καστ της ταινίας? Το ότι στο τέλος, ζήσανε στην έπαυλη η Bella και η Toinette ευτυχισμένες με τον Max απλά να βλέπει?

μα καλά αυτός ο Λανθίμος που πηγαίνει και τους βρίσκει αυτούς τους μη υπαρκτούς ανδρικούς χαρακτήρες? μάλλον τον πήρε το ποτάμι της woke ατζέντας και η δίψα του να κερδίσει ένα όσκαρ…

ΥΓ: το βιβλίο γράφτηκε το 1992 από άνδρα συγγραφέα, υπαρχει ελπίδα…

Αν όντως συνέβησαν αυτά στην ταινία είναι μλκία να βάλεις spoiler ε?...Ωραίος ο φίλτατος. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχα σκοπό να την δω, τουλάχιστον όχι άμεσα.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Glikos είπε

Αν όντως συνέβησαν αυτά στην ταινία είναι μλκία να βάλεις spoiler ε?...Ωραίος ο φίλτατος. Κατά πάσα πιθανότητα δεν είχα σκοπό να την δω, τουλάχιστον όχι άμεσα.

Έχεις δίκιο για το spoiler, sorry αν σου στέρησα έστω και την ελάχιστη πιθανότητα να πας να το δεις… 🙂

31 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Στο σεξ έπρεπε να μπεί ένα στοπ. Βρήκε ευκαιρία να δεί την έμμα να γαμιώσαντο και πήγε τάπα στο βωμό της "τέχνης" για να τον κάνει λάστιχο. Μόνο απο αυτό θα μπορούσε να γλυτώσει μισή ώρα.

Αν και έχω την εντύπωση πως είναι ζευγάρι οι δυο τους, το σεξ το διαχειρίστηκε όπως έπρεπε και μέσω αυτού έδωσε αυτό που έπρεπε…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, AtiX είπε

Έχεις δίκιο για το spoiler, sorry αν σου στέρησα έστω και την ελάχιστη πιθανότητα να πας να το δεις… 🙂

Σινεμά με την καμία, αν τυχόν την δω θα είναι από τα γνωστά μέρη. Anyway στην τελική clain για την συγκεκριμένη ταινία, δεν είμαι και φαν του συγκεκριμένου σκηνοθέτη, αλλά γενικά το λέω θέλει προσοχή με τα spoiles ειδικά σε μεγάλες ταινίες. Ακόμα θυμάμαι το spoiler που είχα φάει από συγγενή πριν πολλά χρόνια στην ταινία ''The Sixth Sense'' πριν την δω, λολ.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 3
Δημοσ.

Τι μου θυμισες...

Ατλαντις η Μετροπολιταν Βουλιαγμενης.

Ειδαμε την 6η αισθηση. Και βγαινοντας να λεμε το τελος και να το ακουνε αυτοι που εμπαιναν.

Τι μλκιες καναμε μικροι🤡

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Beekeeper

Εντάξει κλασικός Statham που μοιράζει πολύ πόνο παντού και ασταμάτητα!

Η ταινία είναι κλασική τύπου δράσης με εφέ από εκρήξεις , ninjitsu , βαράτε κτλ όπου για άλλη μια φορά "ξυπνάει" ο τιμωρός Statham - έπειτα από κάποιο τυχαίο σκηνικό που τον ενόχλησε-  και βάζει τα πάντα σε... "τάξη" με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο στο κ...χανίο που πάει εξελιχθεί στην νέα περιοχή του!

Προκαλεί κάτι τύπους της Ελίτ που τον βάζουν στο μάτι και κλασικά τους : σαπίζει στο ξύλο-σοδομίζει -εξαϋλώνει μέχρι και τον τελευταίο Αρχηγό στην τελευταία πίστα με τον παραδοσιακό και μοναδικό Statham way!

Πέρα από την πρωτότυπη διαφορά του σεναρίου όπου υποδύεται έναν μελισσοκόμο (φυσικά πρώην πράκτορα) η ταινία μοιάζει αρκετά στην σκηνοθεσία με το  Crank 2: High Voltage , αφού εμπεριέχει αρκετά κωμικά στοιχεία μέσα στο απίστευτο μπουνίδι-ξύλίκι-ολική καταστροφή που προσφέρει.

Επεξ/σία από Brainkill4r
Δημοσ.
Στις 11/1/2024 στις 3:22 ΜΜ, klainmaingr είπε

Poor things

Για να είμαι ειλικρινής αν την έβαζα να τη δώ σπίτι θα την είχα κλείσει στο τέταρτο. Αλλα εφόσον ήμουν στο σινεμά έμεινα να παρακολουθώ καθ όλη την αχρείαστα μεγάλη διάρκεια της. Λένε οτι μια ταινία είναι επιτυχημένη αν σε κάνει να σκεφτείς. Υπο αυτή την έννοια σίγουρα ήταν καλή ταινία αλλα δε μπορώ να πώ οτι οι σκέψεις ήταν απαραίτητα θετικές.

Ο μαν πήρε το σκηνοθεσία.pdf και είπε οκ ας ξεκινήσουμε σελίδα σελίδα να δοκιμάζουμε τεχνικές και να κάνουμε έναν αχταρμά. Οπτικά το αποτέλεσμα αν και υπερβολικό και επιτηδευμένο ήταν σίγουρα καλό, αλλα με κούρασε πάρα πολύ η υπερπροσπάθεια σε κάθε σκηνή. Μαζί με τη διάρκεια της ταινίας, που είχε τον ατέλειωτο, ήταν οπτικό overload.

Σεναριακά ήταν προσωπική εξέλικη for dummies. Npc>blue>red>black>Whitepill φάσεις με τον θηλυκό sheldon να κάνει το narration αφιλτράριστα και με κάποιες εντελώς βασικές φιλοσοφικές/κοινωνικές νότες εδώ και εκεί. Μου άρεσε αρκετά που πάσαρε αυτό το character development στις μάζες. Στο σεξ έπρεπε να μπεί ένα στοπ. Βρήκε ευκαιρία να δεί την έμμα να γαμιώσαντο και πήγε τάπα στο βωμό της "τέχνης" για να τον κάνει λάστιχο. Μόνο απο αυτό θα μπορούσε να γλυτώσει μισή ώρα.

Όσον αφορά το woke κομμάτι, δεν ήταν in your face και έμεινε καθαρά στην ανάγνωση που κάνει ο καθένας. Είχε καλούς/κακούς/neutral και απο τις δύο πλευρές και στην τελική ένας έμεινε με το μόνο ηθικο πλεονέκτημα στην ταινία.
Δεν θα την πρότεινα για σινεμά αλλα δεν μετάνιωσα κιόλας το χρόνο μου. Αν την μάζευε σε 1:30-2 ώρες θα ήταν πολύ καλύτερη. Περίεργη φάση.

Είναι παραγωγή της Ema Stone... Οπότε έπρεπε να έχει μπόλικο χρόνο.

Δημοσ.

Poor things.

Επιγραμματικά.. 

Στο αρχικό 1/3, η ταινία μου άρεσε. Το σκηνοθετικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, και η χρήση τεχνικών κινηματογράφησης (ευρυγώνιος φακός-θολό πλαίσιο-ελαφρώς μυωπική οπτική) σωστή. Επιτήδευση..? Ναι, αλλά μου άρεσε.

Στα επόμενα 2/3 μάλλον βαρέθηκα. Η υπερβολική ενασχόληση με τα σεξουαλικά πλάνα, δεν προήγαγαν την ιστορία μάκρυναν αχρείαστα την διάρκεια και τελικά κούρασαν.

Η ηθοποιία της Stone δεν μου άρεσε. Υποθέτω δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς καθώς ο χαρακτήρας της στη ταινία έχει συγκεκριμένα περιοριστικά πλαίσια.

Τι μου "είπε" η ταινία? Προσωπικά τίποτα. Υποθέτω πως ο Λάνθιμος χρησιμοποίησε την ιστορία (τη ποια?) για να προβάλλει την σκηνοθετική του ικανότητα. Σε ένα μεγάλο ποσοστό το πέτυχε και μπράβο του.

Αυτά (και κρατάω το σκηνοθετικό αρχικό 1/3) 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Poor Things.

Μια απο τις καλυτερες ταινιες της χρονιας σε ολα τα κομματια που απαρτιζουν μια ταινια: σκηνοθεσια, σεναριο, φωτογραφια, μουσικο σκορ, καστ, σκηνογραφια ολα εξαιρετικα.

Παροτι η ταινια φαινεται φεμινιστικο μανιφεστο απο το τραιλερ στην ουσια καταπιανεται με πολλα θεματα (ταξικες διαφορες, σχεσεις 2 φυλων, καπιταλισμος) χωρις να γινεται πομπωδης ή βαρυγδουπη και χωρις να ξεφευγει απο αυτο που ειναι στον πυρηνα της: ενα μοντερνο παραμυθι, συγχρονο re-telliing του μυθου του Φρανκενσταιν.

Εξαιρετικη  η Emma Stone σε εναν ρολο που επρεπε να τσαλακωθει και να βγει απο το comfort zone ενος δραματικου ηθοποιου αλλα και ολο το καστ.

Σιγουρα πολυ πιο ενδιαφερουσα ταινια απο τα κλασσικα ωραιοποιημενα biopic dramas (τυπου Oppenheimer) οπου παρουσιαζεται η μιση αληθεια στο κοινο, κρυβοντας τις αβολες αληθειες της ιστοριας.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το ΣΚ είδα τις τρεις παρακάτω:

Μάρτυς κατηγορίας. Δικαστικό δράμα βασισμένο σε ιστορία της Άγκαθα Κρίστυ. Παρόλο που παρόμοιες ιστορίες με ανατροπές έχουμε δει αρκετά τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα. Με έναν Charles Laughton στον πρωταγωνιστικό ρόλο να κυριαρχεί σε κάθε σκηνή. 

Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie. 15 χρόνια μετά το τέλος της ομώνυμης σειράς ο ντετέκτιβ Μονκ επέστρεψε για μια "τελευταία" υπόθεση. Δυστυχώς η υπόθεση σαν υπόθεση δεν ήταν κάτι το αξιοσημείωτο, αλλά η επιστροφή των χαρακτήρων, έστω και αρκετά γερασμένοι, ήταν πολύ θετική. Με ένα αρκετά συγκινητικό τέλος, δεν θα έλεγα όχι σε κάποια ακόμη συνέχεια. (Ψιλό άσχετο, αλλά μου θύμισε το νέο Fraser, το οποίο όμως μου άρεσε περισσότερο)

All My Sons. Ο γιος μιας οικογένειας έχει εξαφανιστεί στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, με τον αδερφό του να σκοπεύει να παντρευτεί τη μνηστή του. Σε όλα αυτά προστίθεται και μια υπόθεση κακοτεχνίας που οδήγησε στο θάνατο 21 στρατιωτών, με την κατάσταση στην οικογένεια να γίνεται από άβολη έως εκρηκτική. Η συγκεκριμένη μου άρεσε περισσότερο απ' όλες. Φοβερός Edward G. Robinson. Δεν έχω δει ταινία του που να είναι λιγότερο από καταπληκτικός. Το ίδιο στην συγκεκριμένη και η σύζυγος Mady Christians, αλλά και ο γιος Burt Lancaster, τον οποίον τελευταία φορά είχα δει στο The Swimmer, που είχε προτείνει ο Arkin στο παρόν θέμα (εξίσου ωραία ταινία). Προτείνεται ανεπιφύλακτα.     

• Like 5
Δημοσ.

Είδα τον Καπετάν Μιχάλη, βασισμένο στο έργο του Καζαντζάκη. Χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο, θα έλεγα ότι πρέπει να είναι καλή μεταφορά σε ταινία, γιατί σε κάποιες στιγμές αναρωτιόμουν πως μπορεί να συμβαίνουν κάποιες καταστάσεις στη πραγματική ζωή. πχ δεν θα περάσεις από μπροστά μου καβάλα στο άλογο, θα ξεπεζέψεις και θα περάσεις πεζός, διαφορετικά θα "μετρηθούμε".
Στα λοιπά, εξαιρετικά σκηνικά, κοστούμια, μουσική, ομιλία, θα το έλεγες και υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα για τις σκηνές των μαχών με τους τόσους κομπάρσους.
Αιμίλιος Χειλάκης, φανταστικός κι από πολύ κοντά ο Μπουγιούρης κι ο Συσσοβίτης, Μήλο της έριδος η εγγονή της Τζένης Καρέζη, η Τζένη Καζάκου.

• Like 2
Δημοσ.

All Quiet On The Western Front[1930][Restored Version]

MV5-BMDdl-Mz-Rj-M2-Mt-Njcx-Ny00-Mjgy-LTk

https://www.imdb.com/title/tt0020629

Μιας και κυκλοφορησε το δευτερο remake το 2022 του All Quiet On The Western Front ειπα να τα πιασω απο την αρχη και να δω την πρωτη του 1930. Με μια λεξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. Βασισμενο στη νουβελα του Erich Maria Remarque. Σε μια εποχη που ειχαν μολις 2 χρονια που προσθεσαν συγχρονισμο ηχου και ομιλιας στις ταινιες βγαινει αυτο το αριστουργημα και 90 χρονια μετα παραμενει κλασικο με ολη τη σημασια της λεξης μιας και ο πολεμος ποτε δεν αλλαζει ειναι αμειλικτος και διαχρονικος. Βρισκομαστε στον πρωτο παγκοσμιο στον πολεμο Γερμανιας μεταξυ Γαλλιας οπου παιδια ηλικιας 16 μολις χρονων ακουνε για τον πολεμο απο τους μεγαλυτερους και ονειρευονται μεταλλια και δοξες. Ακολουθουμε τις ζωες αυτων των παιδιων που πολεμανε για τη Γερμανια απο τα πρωτα τους βηματα στον πολεμο μεχρι τα χαρακωματα μεχρι το θανατο. Πρωταγωνιστης σε ολο αυτο ειναι ο πολεμος αλλα αν μπορουσα να ονομασω και εναν χαρακτηρα θα επελεγα τον εξαιρετικο Lew Ayres που θα μας κρατησει κρατησει παρεα μεχρι το τελος. Η ταινια δεν δειχνει μονο το ωμο προσωπο του πολεμου στη μαχη δειχνει και την πεινα την διαβιωση αλλα και την λανθασμενη οπτικη που εχει πολυς κοσμος που ακουει πολεμο και ονειρευεται μεγαλεια δοξες και τιμες και ακομα χειροτερα. Μιλαμε για μια ταινια του 1930 και πολλες σεκανς ειδικα στις μαχες ειναι απιστευτες με τον ηχο τα δυνατα πλανα να σε βαζουν στην πρωτη γραμμη στο μετωπο με τους χαρακτηρες μας. Οσοι εχετε δει αυτη του 2022 μην χασετε την πρωτη ταινια την αυθεντικη. 9/10

All Quiet On The Western Front[1979][Uncut Edition]

MV5-BY2-Rk-OGJm-NDAt-MTg0-YS00-NWM5-LWEw

https://www.imdb.com/title/tt0078753

49 ολοκληρα χρονια μετα μισος αιωνας βγαινει το πρωτο remake της ταινιας του 1930. Κυκλοφορει TV Movie και φαινεται ξεκαθαρα σε καθε στιγμη της. Της λειπει αυτη η κινηματογραφικοτητα της ταινιας του 1930 οπως και υπαρχει ενα μικρο προβλημα στη συνοχη κυριως στο πρωτο μισαωρο οπου βλεπουμε μελλοντικες σκηνες σχετικα νωρις δεν ταιριαζουν δηλαδη καπου και οι 2 σκηνες ηταν στην πρωτη ταινια εκει που επρεπε συνοχικα. Ισως να ειναι θεμα της uncut οπου αυτες οι σκηνες μπηκαν αργοτερα και η κανονικη ταινια που κυκλοφορησε να μην τις εχει. Απο εκει και περα η ταινια ειναι πολυ καλη. Σε μεταφερει το κλιμα του να εισαι στο μετωπο στον πολεμο στο 100% και το μεγαλυτερο της μερος ειναι αντιγραφη σκηνων απο την πρωτη ταινια ακομα και διαλογων. Δεν ειναι κακο αυτο μιας και εφοσον πατανε σε νουβελα ειναι λογικο πολλα πραγματα να μεινουν απαραλλαχτα. 6 εκδοσεις βγηκαν για την ταινια προσωπικα ειδα τη μεγαλυτερη 2 ωρων και 36 λεπτων και την απολαυσα. Στο βασικο καστ γνωστοι ηθοποιοι οπως Richard Thomas στο ρολο του Paul Baumer του πρωταγωνιστη μας που εξιστορει και τα γεγονοτα του ταχυδρομου/δεκανεα Ian Holm την ιδια χρονια επαιξε και στο Alien οπου το παιζει βαρβατος και κανει καψονια στους φανταρους αλλα στον πραγματικο πολεμο δειχνει τον πραγματικο του εαυτο του δασκαλου που φουντωνει τα μυαλα με δοξες και τιμες για τον πολεμο Donald Pleasence και του και του μεγαλου Ernest Borgnine στο ρολο του Kat του ανθρωπου που πηρε στην πλατη του ολη τη δευτερη διμοιρια και τους εμαθε τα παντα για τον πολεμο. Μου λειπουν καποιες σκηνες οπως ο μονολογος του Paul στο τελος στους μαθητες που ετοιμαζονται να καταταγουν αλλα και καποιες σεκανς πιο κινηματογραφικες στο ιδιο το μετωπο. Απο εκει και περα εχουμε σιγουρα καλυτερα εφε αυτο θα ελειπε τοσα χρονια μετα οι ηθοποιοι μοιαζουν περισσοτερο με Γερμανοι απο αυτους της πρωτης ταινιας και γενικα ειναι ενα αξιο remake της ταινιας του 1930 χωρις να ειναι στο ιδιο επιπεδο ομως σαν συνολο. 7.6/10

All Quiet On The Western Front[Im Westen Nichts Neues][2022]

onesheet.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1016150

43 χρονια μετα το remake του 1979 και 93 χρονια απο την πρωτη ταινια ερχεται μια καθαροαιμη επιτελους Γερμανικη ταινια με Γερμανο σκηνοθετη και ηθοποιους γιατι η νουβελα μιλαει για Γερμανιας εναντιον Γαλλιας και στις πρωτες 2 εχουμε Αμερικανους ηθοποιους. Προτεινω ξεκαθαρα θεαση με τον αυθεντικο Γερμανικο ηχο γιατι βλεπω οτι το Netflix εχει προσθεσει προεπιλογη την Αγγλικη μεταγλωττιση. Απο εκει και περα απο που να ξεκινησω. Η κινηματογραφηση ειναι απλα οτι καλυτερο εχουμε δει που μαζι με την ηχητικη επενδυση βιωνεις μια εμπειρια που ομοια τους σπανια θα ξανα δεις. Δικαιως τα 4 Οσκαρ καλυτερης ξενογλωσσης ταινιας/ηχητικης επενδυσης/κινηματογραφηση/παραγωγης απο την αρχη μεχρι το τελος ειναι οσο πιο αρτια γινεται σε αυτα τα 3 κομματια. Δεν ειναι ατοφιο remake οπως ηταν η ταινια του 1979 βασικα εχουμε μονο 3-4 σκηνες που ειναι σχεδον αντιγραφη απο αυτη του 1930 αντιθετως ο σκηνοθετης θελει η ταινια να εχει δικο της χαρακτηρα και το καταφερνει. Περα απο το οτι ειναι πολυ πιο βιαια πιο σκληρη με πολυ αιμα ο σκηνοθετης μας δειχνει και μια αλλη οπτικη του πολεμου αυτη των στρατηγων και των αρχηγων που στελνουν εκατομμυρια παιδια να πολεμησουν γνωριζοντας οτι θα σκοτωθουν απλα για το γουστο τους και τη δοξα δεν τους ενδιαφερει κυριολεκτικα τιποτα αλλο και χαιρομαι που βλεπουμε ποσο αχρηστα ανθρωπακια ειναι παρολο που δολοφονουν εν γνωση τους εμμεσα εκατομμυρια παιδια κατα τη διαρκεια ενος πολεμου. Στους χαρακτηρες εχουμε κλασικα τον Πωλ και τον Κατ στους βασικους και αρκετους που γνωρισαμε στις πρωτες 2 ταινιες απλα μιας και η ταινια επικεντρώνεται περισσοτερο στις μαχες συγκριτικα με τις αλλες 2 ταινιες δεν μπορω να πω οτι το δεσιμο ειναι τοσο μεγαλο περα απο του Πωλ που βλεπουμε στις περισσοτερες σκηνες. Πρωταγωνιστης με ολη τη σημασια της λεξης ειναι ξεκαθαρα ο πολεμος στην ταινια και οτι τον περικλειει. Απολαυσα και τις 3 ταινιες η πρωτη παραμενει η πιο αυθεντικη σαν συνολο με την δευτερη να ακολουθει και να μαγνητιζει τα βλεμματα του θεατη ως επι το πλειστον για την ατοφια βιαιη κινηματογραφικη και ηχητικη πανδαισια ενος πολεμου με την δευτερη ενα πιο ρομαντικο remake της πρωτης. Αξιζουν και οι 3 ταινιες η κεντρικη ιστορια αυτου που εκπροσωπει ο τιτλος "All Quiet On The Western Front" με τους νεους να πεθαινουν κατα εκατομμυρια στα χαρακωματα σε εναν ατερμονο απλα για τη δοξα πολεμο καποιων ξεκαθαριζετε και στις 3 ταινιες στο 10000% τους. 8.4/10

• Like 6
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...