Προς το περιεχόμενο

Ιntel: “Ξεχάσαμε” να αναφέρουμε ότι το 5GHz demo unit με τους 28 πυρήνες ήταν υπερχρονισμένο


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναμφισβήτητα, ο 28πύρηνος επεξεργαστής που ανακοίνωσε η Intel ήταν ένα από τα highlights της έκθεσης Computex 2018, όπως βεβαίως και η δοκιμή που πραγματοποίησε στο Cinebench R15 με όλους τους πυρήνες χρονισμένους στα 5,0GHz.

Όμως τελικά έγινε γνωστό, πως η συγκεκριμένη συχνότητα λειτουργίας δεν ήταν η “stock”. O 28πύρηνος επεξεργαστής της Intel ήταν υπερχρονισμένος και για να φτάσει σε τόσο υψηλή συχνότητα λειτουργίας απαιτήθηκε να χρησιμοποιηθεί ένα βιομηχανικού τύπου water chiller ή ενδεχομένως κάποιο σύστημα phase change.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tom’s Hardware, εκπρόσωπος της Intel που μίλησε στον Paul Alcorn επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία του ξέχασε να αναφερθεί στον υπερχρονισμό του επεξεργαστή. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι “πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής, ξεχάσαμε” να πούμε στο κοινό ότι είχαμε υπερχρονίσει τον επεξεργαστή στα 5,0GHz.

424413289_aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9TL1YvNzc3MzQzL29yaWdpbmFsLzAzLkpQRw.jpg.e73cd2d46d7d6a63efb82a9031e18639.jpg

Πάντως θα μπορούσαμε να το είχαμε… υποπτευθεί. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η νέα κατασκευαστική μέθοδος της Intel στα 10nm θα καθυστερήσει μέχρι –πιθανότατα-τα τέλη του 2019, τα 5,0GHz με έναν επεξεργαστή 28 πυρήνων που κατασκευάζεται με μέθοδο 14nm++ είναι απλώς… απίθανα. Το chiller πάντως που χρησιμοποίησε η Intel ήταν ένα βιομηχανικού τύπου και ενός ίππου με την ονομασία Hailea HC-1000B με ικανότητα 1000W! Το σύστημα επίσης εφοδιαζόταν με τροφοδοτικό 1300W. O θόρυβο που έκανε: έφτανε κατά πάσα πιθανότητα τα 50dBA. Όσον αφορά στον ίδιο τον επεξεργαστή, πρόκειται πιθανότατα για μία παραλλαγή του 28-core Xeon Platinum Scalable 8180 των $10.000.

Tom’s Hardware


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 128
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου θυμίζει τα μικρά γράμματα στα δάνεια η συγκεκριμένη ιστορία.. όλα ακούγονται υπέροχα αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη.

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 12
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φαινόταν από το μετροπρόγραμμα , οι μετρήσεις δεν έβγαιναν αν δεν ήταν υψηλά χρονισμένος.

φαίνεται ότι η INTEL έχει χάσει την αυτοπεποίθηση της μετά το σκληρό πρεσινγκ των τελευταίων μηνών από AMD. Οσο είσαι μονοπώλιο όλα είναι ευκολότερα.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπει τι βγάζει τώρα η AMD και έχει φτάσει το σκ@τό στην κάλτσα και προσπαθεί να το σώσει με όποιο τρόπο μπορεί.....με "ψεματάκια" 

  • Like 3
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο καθένας μας με στοιχειώδες γνώσεις καταλάβανε ότι 5ghz σε 28 core  δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει με απλή ψύξη και μια normal κατανάλωση ρεύματος.  Απορώ πάντως πως η INTEL πιστεύε ότι θα μπορούσε να  πιάσει κορόιδο τόσους δημοσιογράφους. Εδώ το threadripper 2 με 250watt TPD και έχει μια psuxtra θηρίο που κανεις τον σταυρο σου πως θα την αντέξει το motherboard. Αυτό το πράγμα της intel πρέπει να καεί στα 5ghz με όλα τα core καμια 1000watt

 

index.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...