Προς το περιεχόμενο

Resident Evil 2 Remake [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε άνθρωπο που δεν έχει ακουμπήσει κανένα απολύτως παιχνίδι της σειράς με ποιο θα του προτείνατε να ξεκινήσει;

RE Zero HD Remaster π.χ. ; 

Δημοσ.

Και το zero και το hd remaster έχουν επιλογή για πιο σύγχρονο χειρισμό και δεν χρειάζεται να μπλέξεις με tank controls.
Παίζονται πολύ άνετα και τα δυο, και σε βάζουν κατευθείαν στο πνεύμα που καθήλωσε τόσους ανά τα χρόνια. Αν δε ξεκινήσεις αυτά τα δυο, πήγαινε τότε στο 2-3 remake 

• Thanks 1
Δημοσ.
On 13/07/2025 at 13:56, Zus said:

Σε άνθρωπο που δεν έχει ακουμπήσει κανένα απολύτως παιχνίδι της σειράς με ποιο θα του προτείνατε να ξεκινήσει;

Με το "4" δαγκωτό. Το "2" είναι old-school RE, ενώ το 4, είναι ξεκάθαρα action (πολύ καλό).

Δημοσ.
Στις 13/7/2025 στις 1:56 ΜΜ, Zus είπε

Άκου να δεις αδερφέ πως έχουν τα πράγματα με τα RE. Τα σωστά, τα μεθανιώτικα, τα αντρίκια RE είναι τα πρώτα. Δηλαδή ξεκινάς με το 0, 1,2,3,4 και code Veronica. Εκεί θα μπορούσες να σταματήσεις βέβαια γιατί έπειτα ξεκινάει η κατρακύλα αλλά για να βιώσεις κι εσύ την κατάντια θα πρότεινα να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα μετά ξεκινώντας από το 5. Μοναδική ίσως εξαίρεση είναι το 7ο το οποίο αν και διαφορετικό, πάει προς τη σωστή κατεύθυνση!

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, p07apo είπε

Άκου να δεις αδερφέ πως έχουν τα πράγματα με τα RE. Τα σωστά, τα μεθανιώτικα, τα αντρίκια RE είναι τα πρώτα. Δηλαδή ξεκινάς με το 0, 1,2,3,4 και code Veronica. Εκεί θα μπορούσες να σταματήσεις βέβαια γιατί έπειτα ξεκινάει η κατρακύλα αλλά για να βιώσεις κι εσύ την κατάντια θα πρότεινα να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα μετά ξεκινώντας από το 5. Μοναδική ίσως εξαίρεση είναι το 7ο το οποίο αν και διαφορετικό, πάει προς τη σωστή κατεύθυνση!

Και το village εξαιρετικό. Το 5 6 είναι τα κακά του franchise. 

Δημοσ.

Λοιπόν φίλτατε να σου πω την αμαρτία μου. Δεν έχω παίξει ακόμη το village γιατί μου είπαν ότι επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στο action κομμάτι παρά στην ατμόσφαιρα  και αν ισχύει κάτι τέτοιο θα ξενερώσω άσχημα. Αν δεν ισχύει βέβαια θα του δώσω μια ευκαιρία. Όποτε εσείς που το έχετε παίξει για πείτε. Απευθυνόμενοι σε εναν  φανατικό των παλιών RE το προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοιτα, το 7 και το 8 (village) δεν ειναι και τοσο RE, αλλά το 8 ρολαρει. Δεν πορωθηκα ,αλλα περασε καλα η ωρα

Για RE παντα ετσι, σαν games γενικα ειναι αψογα

Επεξ/σία από Cacciatore
Δημοσ.
1 ώρα πριν, p07apo είπε

Λοιπόν φίλτατε να σου πω την αμαρτία μου. Δεν έχω παίξει ακόμη το village γιατί μου είπαν ότι επικεντρώνεται πολύ περισσότερο στο action κομμάτι παρά στην ατμόσφαιρα  και αν ισχύει κάτι τέτοιο θα ξενερώσω άσχημα. Αν δεν ισχύει βέβαια θα του δώσω μια ευκαιρία. Όποτε εσείς που το έχετε παίξει για πείτε. Απευθυνόμενοι σε εναν  φανατικό των παλιών RE το προτείνετε;

Αν και τα εχω ολα αγορασμενα δεν τα εχω παιξει ακομα μιας και τρομαζω με τετοια παιχνιδια αλλα για το village ασχημη κουβεντα δεν θα διαβασεις πουθενα μετα το 2 και το 4 τα remakes ειναι το καλυτερο RE. Για το 5/6 μονο τα χειροτερα με τα πρωτα 2 που θελω να ξεκινησω να ειναι σε αρχαιο επιπεδο ειδικα απο αποψη χειρισμου και γραφικων. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Αν και τα εχω ολα αγορασμενα δεν τα εχω παιξει ακομα μιας και τρομαζω με τετοια παιχνιδια αλλα για το village ασχημη κουβεντα δεν θα διαβασεις πουθενα μετα το 2 και το 4 τα remakes ειναι το καλυτερο RE. Για το 5/6 μονο τα χειροτερα με τα πρωτα 2 που θελω να ξεκινησω να ειναι σε αρχαιο επιπεδο ειδικα απο αποψη χειρισμου και γραφικων. 

ΟΚ. Τότε θα του ρίξω μια ματιά. Να φανταστώ ότι έχεις τις remaster εκδόσεις του 0 και του 1, οι οποίες είναι ουσιαστικά remaster εκδόσεις του gamecube. Από άποψη γραφικών είναι όντως παρωχημένα αλλά το gamecube έβγαζε μάτι τότε οπότε δεν είναι τόσο χάλια. Βοηθάει πολύ και το ότι είχαν pre rendered backgrounds. Ο χειρισμός από την άλλη είναι θέμα. Θα το συνηθίσεις βέβαια σιγά σιγά αλλά δεν παύει να είναι πολύ clunky. Κυκλοφορεί πάντως και μια έντονη φήμη για remakes των 0 και code Veronica η οποία θα ήθελα πολύ να είναι αληθινή . Θεωρώ πως αυτά τα 2 είναι τα καλύτερα της σειράς οπότε θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τα ξαναπιάσω.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, p07apo είπε

ΟΚ. Τότε θα του ρίξω μια ματιά. Να φανταστώ ότι έχεις τις remaster εκδόσεις του 0 και του 1, οι οποίες είναι ουσιαστικά remaster εκδόσεις του gamecube. Από άποψη γραφικών είναι όντως παρωχημένα αλλά το gamecube έβγαζε μάτι τότε οπότε δεν είναι τόσο χάλια. Βοηθάει πολύ και το ότι είχαν pre rendered backgrounds. Ο χειρισμός από την άλλη είναι θέμα. Θα το συνηθίσεις βέβαια σιγά σιγά αλλά δεν παύει να είναι πολύ clunky. Κυκλοφορεί πάντως και μια έντονη φήμη για remakes των 0 και code Veronica η οποία θα ήθελα πολύ να είναι αληθινή . Θεωρώ πως αυτά τα 2 είναι τα καλύτερα της σειράς οπότε θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τα ξαναπιάσω.

Αυτα εχω στο steam 0/1/2 remake/7 gold εκδοση/village gold και εχω παρει και το 3/4 remake απλα ακoμα δεν τα εκανα redeem. Τα πρωτα 2 αν και remastered σκεψου δεν εχουν καν ultrawide και ο χειρισμος ζορικος με ποντικι/πληκτρολογιο. Μακαρι να εβγαζαν το 1 και το 0 σε remake ωστε να εχουμε 0/1/2/3/4 remake τα 5/6 ουτε καν τα κοιταω και μετα 7/village. Θελω δηλαδη να μπω στο συμπαν αλλα μια οτι ειναι τρομακτικα και μια οτι τα πρωτα 2 το ξεκινημα δηλαδη ειναι λιγο αρχαια ακομα με κραταει πισω. Δεν θελω δηλαδη να πιασω 2/3/4 remake μετα 7 village χωρις πρωτα να εχω παιξει το 0 και το 1. 

Screenshot-3.png

Δημοσ.
47 minutes ago, Arkin said:

Αυτα εχω στο steam 0/1/2 remake/7 gold εκδοση/village gold και εχω παρει και το 3/4 remake απλα ακoμα δεν τα εκανα redeem. Τα πρωτα 2 αν και remastered σκεψου δεν εχουν καν ultrawide και ο χειρισμος ζορικος με ποντικι/πληκτρολογιο. Μακαρι να εβγαζαν το 1 και το 0 σε remake ωστε να εχουμε 0/1/2/3/4 remake τα 5/6 ουτε καν τα κοιταω και μετα 7/village. Θελω δηλαδη να μπω στο συμπαν αλλα μια οτι ειναι τρομακτικα και μια οτι τα πρωτα 2 το ξεκινημα δηλαδη ειναι λιγο αρχαια ακομα με κραταει πισω. Δεν θελω δηλαδη να πιασω 2/3/4 remake μετα 7 village χωρις πρωτα να εχω παιξει το 0 και το 1. 

Screenshot-3.png

Το 7 και εγώ το βρήκα θαυμάσιο. Ήταν και το πρώτο RE που έπαιξα με κόλλησα τόσο που έπαιξα 2 + 4 (τα remakes).

To 7 συνδέεται με το 6, αν και δεν χρειάζεται για να ευχαριστηθείς το 7, καλό είναι ξέρεις τί παίζει. Στο φινάλε, και το 6 είναι καλό παιχνίδι, αλλά θέλω να τελειώσω (κάποια στιγμή )το 3 πριν το πιάσω.

Για καινιούργιο παίχτη όμως πιστεύω το 4 είναι απλά φανταστικό. Δεν χάνεσαι όπως στα "κλασσικά" RE , ρολλάρει απίστευτα καλά και είναι δυνατό σε όλους τους τομείς. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Arkin είπε

Αν και τα εχω ολα αγορασμενα δεν τα εχω παιξει ακομα μιας και τρομαζω με τετοια παιχνιδια 

Ομοιοπαθής. Είπα να γίνω άντρας στα 40φευγα μου και να σταματήσω να χέζομαι. Κατέβασα το 4 το Demo και έβαλα να το παίζω ΧΩΡΙΣ ακουστικά.

Τζίφος. Πάλι το σκατό στην κάλτσα πάει. Anyway, θα επιμείνω αυτή τη φορά, μόλις τελειώσω με την παιχνιδάρα το Nier Automata με το οποίο έχω καταπιαστεί αυτό το φεγγάρι.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Zus είπε

Ομοιοπαθής. Είπα να γίνω άντρας στα 40φευγα μου και να σταματήσω να χέζομαι. Κατέβασα το 4 το Demo και έβαλα να το παίζω ΧΩΡΙΣ ακουστικά.

Τζίφος. Πάλι το σκατό στην κάλτσα πάει. Anyway, θα επιμείνω αυτή τη φορά, μόλις τελειώσω με την παιχνιδάρα το Nier Automata με το οποίο έχω καταπιαστεί αυτό το φεγγάρι.

Κοιτα εγω δεν εχω θεμα εννοωντας οτι θα το παιξω και ας εχω σηκωμενη τριχα μονιμα. Το demo του RE 4 το τελειωσα 2 φορες πιο χαλαρη φαση απο το 2 πιστευω που ειναι πιο stealth horror απο το πιο action 4. Απο horror μονο το song of horror εχω παιξει καθαροαιμο horror απλα με λιγη δραση αλλα καλα jump scares θελω και εγω παντα με ακουστικα και κλειστα φωτα για full immersion. Kαλο λιωσιμο με το nier διαμαντακι απο τα λιγα. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Arkin είπε

Screenshot-3.png

Τα έχεις δοκιμάσει με χειριστήριο αδερφέ; Μπορεί να είναι πιο υποφερτά έτσι. Πάντως το 1 δύσκολα θα βγει σε remake . Είναι το μόνο που δεν ακούγεται τίποτα. Οπότε δεν πιστεύω ότι αξίζει να περιμένεις. Κάνε την καρδιά σου πέτρα και όρμα! Πάντως έχουν φοβερή ατμόσφαιρα παρά το γεγονός ότι είναι παλιά ,στο εγγυώμαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...