Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #2


poulinos
Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Αν αναφέρεσαι (και) σε εμένα αυτό ενισχύει το επιχείρημά μου αν και οι πιθανότητες ήρθαν πρώτα στη συζήτηση από τις έρευνες διότι οι έρευνες γίνονται με πιθανότητες. Όταν βασιζόμαστε σε έρευνες για να πούμε ότι όλα είναι το "ίδιο" επικίνδυνα τότε το επιχείρημά μας στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτές τις πιθανότητες που εκτίμησαν στις έρευνες.

Οι πιθανότητες δεν έχουν τόσο υποκειμενική σημασία ως καθαροί αριθμοί αλλά ως γεγονότα. Και οι έρευνες γίνονται με πιθανότητες.  Ωραία τραυματίστικες, τι δίνεις έδωσες για να θεραπευτείς; τι ποσοστό έχει να έχεις μόνιμο disability, πόσες μέρες βγαίνεις off; τι δεν μπορείς να κάνεις και τι μπορείς να κάνεις όσο είσαι τραυματισμένος αλλά και μετά μετά;

Το αεροπλάνο που λες είναι αντίπαραδειγμα. Γιατί αν πέσει το αεροπλάνο τι έγινε; Το πιθανότερο είναι τίποτα, σκοτώθηκες και γειά σας. Το κόστος για θεραπεία είναι το πιθανότερο απλά μηδέν. Τα λέμε στην επόμενη ζωή (ή όχι). Είναι πολύ συζητήσιμο αν κάποιος φοβάται περισσότερο το θάνατο από την αναπηρία. Εγώ σίγουρα το δεύτερο.

Το υποκειμενικό αυτό κόστος είναι το διαφορετικό που υπάρχει στο μυαλό ενός επαγγελματία που θα πει ότι δεν θα κάνω dead lift καθόλου (και υπάρχουν αρκετοί). Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες αθλητές που δεν κάνουν dead lift καθόλου από επιλογή, σχεδόν σε όλα τα fitness fora η συζήτηση επαναλαμβάνεται συνεχώς. Μερικοί από αυτούς είναι και πρωταθλητές (αλλα φυσικά όχι στο dead lift ...). Πιστεύει κανένας πραγματικά ότι η επιλογή τους γίνεται λόγω "μόδας" ή "κακής πληροφόρησης";

Να μην ξαναλέμε τα ίδια έτσι; δύο σελίδες έγραφα ότι είμαι υπέρ του dead lift. Αλλά έχω σπάσει το κεφάλι μου με πολύ αστείο τρόπο, κάτι που θα μπορούσε να με πάει στα θυμαράκια. Σε 3-4 μήνες ήμουν περδίκι. Κουσούρια μηδέν. Έχω μείνει από μέση που να μην μπορώ να περπατήσω 2 μέτρα, holy christ, δεν θέλω να το ξαναζήσω ποτέ. 10000 φορές χειρότερο.

Άρα ναι για εμένα το α% Per hour για τραυματισμό στον ώμο δεν είναι το ίδιο με το α% per hour για τραυματισμό στη μέση. No fucking way δηλαδή δεν είναι τα ίδια.

Και το αεροπλάνο σε σκοτώνει αλλά το παίρνεις. Ξέρεις γιατί? Το όφελος σε σχέση με το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο. 

Το ίδιο με το το deadlift. Το όφελος σε σχέση με το ρίσκο είναι πολύ μεγάλο . Ειδικά ανά μονάδα χρόνου στο γυμναστήριο. Αν είχα δλδ 15 λεπτά στο γυμναστήριο να ξοδέψω σε κάμψεις γόνατου ξάπλα ή Deadlift , σαφώς πρέπει να επενδύσω στο δεύτερο. Και πρόσεχε , δεν αναφέρομαι καν σε ανισσοροπίες μυών κλπ με υπερπροπόνηση, θέματα που οι πολυαρθρικές λύνουν από μόνες τους. 

Για τους επαγγελματίες αθλητές και τις προπονήσεις τους , αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. 

 

2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Μαλλον συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις αυτα που γραφω.Παιζει να ειναι η τεταρτη φορα που γραφω οτι δεν υπαρχει κακη ασκηση αλλα κακη εκτελεση.Αυτο που ειπα ειναι οτι δεν βλεπω το νοημα ενας απλος σκουμενος, που παει να προπονηθει, για να βετλτιωση εικονα και υγεια,  να παει και να παιζει 2πλες και 3πλες επαναληψεις deadlift στο 90-95% του max 1 ρεπ του και να ρισκαρει να τραυματιστει, ενω μπορει να κανει την ασκηση και να αποκομισει τα οφελη αυτης της ασκησεις στο 60-65% του 1 pep max του δουλευοντας στις 8-10 επαναληψεις. Τωρα αν εσυ πιστευεις οτι η πιθανοτητα και το ρισκο τραυματισμου σε μια οποιαδηποτε ασκηση ειναι το ιδιο ειτε κανεις 15αρες επαναληψεις  χρησιμοποιωντας φορτια του 50% του max rep με το να κανεις 2πλες και 3πλες με το 90 και το 95% του μαχμ δεν μπορω να κανω κατι εγω για αυτο ωστε να αποδειξω τα αυτονοητα.

 Δεν μιλησα εγω για cap σε κιλα στο deadlift, ειπα οτι δεν αξιζει να παιζει βαρια ενας απλως ασκοουμενος σε φαση δλδ στο 90-95%.Το βαρυ για τον καθενα ειναι σχετικο.Με αλλα κιλα θα κανει 10 επαναληψεις deadlift ενας που εχει 1rep max 100 κιλα και με αλλα ενας που εχει 300 κιλα. Δεν εγραψα πουθενα να μην κανει progreesive overload στο deadlift, απορω που το διαβασες αυτο, μια χαρα προgressive Κανεις και σε  rep range 8-12.

Τελος το deadlift ειναι μια ασκηση απαιτιτικη απο θεμα τεχνικης ωστε να εκτελειτε σωστα, πρπει να την κανεις παραπολυ καιρο με ελαφρυ φορτιο ωστε πρωτα να σιγουρευτεις οτι βγαζεις την ασκηση με τεχνικη στον αυτοματο πιλοτο και μετα να αρχισεις σταδικα να αυξησεις φορτιο.Αν εσυ τωρα πιστευεις οτι οι καμψεις δικεφαλων που μου εφερες ως παραδειγμα, ειναι το ιδιο απαιτιτικες και δυσκολες να εκτελεστουνε σωστα οσο το να μαθεις να εκτελεις σωστα dedlift τοτε δν εχω κατι αλλο να πω.

Στο λέω και δεν το καταλαβαίνεις γιατί πολύ πιθανόν να μη το έχεις κάνει. 

Το οριακό σετ (1 επανάληψη στο τανκ) των 8 επαναλήψεων στο Deadlift για σένα , είναι πιο επικίνδυνο από το οριακό σετ των 3 επαναλήψεων πάλι για σένα (1 επανάληψη στο τανκ). Γιατί απλά η φόρμα σου με την κούραση έρχεται και αλλάζει και ειδικά αν αφήνεις κάτι στην άκρη , το threshold της κούρασης είναι πολύ μεγαλύτερο. Δηλαδή η τέταρτη επανάληψη που δεν έκανες στη δεύτερη περίπτωση , είναι πολύ μεγαλύτερη σε απαιτήσεις ενέργειας από την 9ατη που δεν έκανες στην πρώτη περίπτωση, άρα δεν έχεις φέρει τον εαυτό σου κοντά στην εξάντληση.

Αν πάλι παραμείνεις σε μικρό βάρος συνειδητά, τότε απλά επειδή η άσκηση είναι υπομέγιστη , δεν έχει κανένα λόγω να την κάνεις γιατί απλά δεν επιφέρεις αρκετό στρες στο σώμα σου για να αλλάξει. 
Αυτός είναι και ο λόγος που μετά από καιρό γυμναστικής , οι περισσότεροι μένουν ίδιοι. Γιατί δεν πάνε βαρύτερα. Παραβαίνουν την αρχή της προοδευτικότητας και αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος. 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Επισκέπτης

Δεν χρειάζονται αναλύσεις επί των αναλύσεων.Τα πράγματα είναι απλά για να τα περιπλέκουμε.Πας στο γυμναστήριο είτε για να γυμναστείς είτε για να ξεφύγεις από την μονοτονία,ρουτίνα,υποχρεώσεις - πείτε το όπως θέλετε - είτε για να κάνεις επαφές (μερικοί το βλέπουν και έτσι).Στο πρώτο σενάριο όπου και μας απασχολεί απ'την στιγμή που είσαι ερασιτέχνης και όχι επαγγελματίας εστιάζεις στο αερόβιο κομμάτι και στο αναερόβιο κομμάτι.Μεθοδευμένες κινήσεις ,στοχευμένες ασκήσεις με καλή τεχνική στον χρόνο που πρέπει με δεδομένο ότι έχεις την ενέργεια για να βγάλεις εις πέρας το πρόγραμμα σου.Ακρότητες δεν έχουν θέση και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον μέσο ασκούμενο.Αξίζει να κινδυνέψεις για να ανεβάσεις το 15'' story ή για να  εντυπωσιάσεις το κοινό;Το κοινό θα το εντυπωσιάσεις στην παραλία που θα βγεις με το καλό.Ο φυσιοθεραπευτής μου είπε : όταν εκτελείς μια άσκηση να ρουφάς πάντα την κοιλιά σου και η γυμναστική είναι καθημερίνη άσκηση ή συχνή που περιλαμβάνει αεροβιο,αναεροβιο και δεν πραγματοποιειται μονο μεσα στους 4 τοιχους του γυμναστηριου.Κολυμπι,τρεξιμο στο βουνο,σκοινακι,ποδηλατο κτλ .Ολα αυτα προυποθετουν χρόνο που δεν έχουμε όλοι ή εχουμε σε μερικές φάσεις της ζωης μας ,όρεξη ,κίνητρο και ψυχολογία.Η κάθε ασκηση και οχι μονο το deadlift οταν την εκτελεις κουνόντας όλα τα μέρη του σώματος σου ,με υπερβάλλοντα ζήλο και πολλα κιλά μόνο επιζήμια μπορεί να είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε


Αν πάλι παραμείνεις σε μικρό βάρος συνειδητά, τότε απλά επειδή η άσκηση είναι υπομέγιστη , δεν έχει κανένα λόγω να την κάνεις γιατί απλά δεν επιφέρεις αρκετό στρες στο σώμα σου για να αλλάξει. 
Αυτός είναι και ο λόγος που μετά από καιρό γυμναστικής , οι περισσότεροι μένουν ίδιοι. Γιατί δεν πάνε βαρύτερα. Παραβαίνουν την αρχή της προοδευτικότητας και αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος. 

Βασικα αυτη την τελευταια παραγραφο δν την καταλαβα. Δλδ εχουμε ενα αρχαριο που ξεκιναει σημερα. Προπονειται εντατικα για ενα χρονο ας πουμε σε ενα rep range 8 με 15. Δουλευει ας πουμε λιγο πιο βαρια στις βασικες ασκησεις τυπου καθισματα, πιεσης παγκου, overhead press κτλ στοχευοντας τις 8 επεναληψεις και λιγο πιο ελαφρυα στις υπολοιπες απομονωτικες ασκησεις σε ενα rep range 10-15 ας πουμε. Εχει πετυχει καποια μυικη αναπτυξη μεσα σε αυτο το χρονο προπονησης και εχει δυναμωσει.Αν συνεχισει να προπονειται με αυτο τον τροπο  και τον 2ο και τον 3ο χρονο προπονησης θα σταματησει να προοδευει? Δν θα μπορει πλεον να κανει προοδευτικη αυξηση στα κιλα που χρησιμοποειε? Δλδ πρπει να το γυρισει αναγκαστικα σε προπονησεις δυναμης μετα σηκωνοντας πολυ βαρια για να προοδευσει?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, θα σταματήσει να προοδεύει ΑΝ δεν στρεσάρει τον εαυτό του αρκετά. 

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτός θα είναι να ανεβάσει την ένταση-βάρος των ασκήσεων. 
Οι αρχάριοι έχουν το πλεονέκτημα να δυναμώνουν από προπόνηση σε προπόνηση και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό είναι που τους χαρακτηρίζει ως αρχάριους. Όταν αυτό σταματήσει (αλλά μιλάμε να γίνονται ΠΟΛΥ ΖΟΡΙΚΑ τα πράγματα) τότε δεν είναι πλέον αρχάριοι. 

Οι περισσότεροι επιλέγουν τότε να αλλάξουν ασκήσεις. Το σώμα δεν έχει συνηθίσει τα νέα μοτίβα και επειδή πιάνονται νομίζουν ότι προπονούνται σοβαρά. Επί της ουσίας όμως κάνουν απλά κάτι υπομέγιστο . Και σιγά σιγά υποπροπονούνται και στην κύρια άσκηση που ήδη είχαν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. 

 

Παράδειγμα. 
Bench Press. Ανεβάζεις από άδεια μπάρα κάθε προπόνηση 5 κιλάκια. 3 σετάκια 8 επαναλήψεις.20-25-30-35 κλπ σε κάθε προπόνησ Στα 80 κιλά κολλάς. Αλλά μιλάμε δεν βγάζεις 9η επανάληψη ακόμα και αν έβαζαν όπλο στο κεφάλι σου. Λες ''εκεί είναι το ταβάνι μου δε μπορώ να βγάλω άλλη επανάληψη, ας δοκιμάσω επικληνή ''. Βάζεις επικλινή ανεβάζεις πάλι , σου φαίνεται παλούκι αλλά ανεβαίνεις, πιάνεσαι και παραπάνω , λες ''γαμάτα , καψίματα''. Έχεις αφήσει τον ίσιο πάγκο για όσο καιρό κάνεις επικλινή καθώς βγάζεις τα 3χ8 , με λιγότερα κιλά και πιάνεσαι άρα κάνεις και ''δυνατή'' προπόνηση. O επικλινής χρησιμοποιεί λιγότερους ή μικρότερες μυικές ομάδες από τον ίσιο . 

Ξαναβάζεις ίσιο πάγκο μετά από 3 εβδομάδες , βγάζεις 3χ8χ70 και έχεις πάθει ντουβρουτζά. Όσο δεν προπονούσες τον ίσιο πάγκο για να κάνεις επικλινή , αυτός έγινε detrained. Τώρα πρέπει να έχεις πάλι την ταπεινότητα να τον ανεβάσεις. Θα ανέβει παραπάνω? Πιθανότατα να πάει στα 85. Ξανά πιστόλι στο κεφάλι ξανά προγραμματισμός , αλλά κανένας εκεί μέσα δε σου λέει πως θα πρέπει να κάνεις και μερικά χρονάκια . 

Ξέρεις πόσο ψυχοφθόρο είναι να κάνεις τα ίδια για 5 χρόνια? Και να βασίζεσαι στη διατροφή σου για το οπτικό αποτέλεσμα? Αν έφαγες παγωτό ή έβγαλες τον κρόκο από το αυγό? Ή πήρες εσπρέσσο αντί για cappucino?Αυτά τα μικρά στρες που μαζεύονται δεν είναι για πολύ. Άντε να το κάνουν 2 στους 100, ή 2 στους 1000 για πέντε χρόνια. Ακόμα και αυτοί έχουν βαλβίδα . Αυτά είναι τα cheat.

Αυτά τα μοτίβα σε ένα γυμναστήριο είναι κλασικά μέχρι θανάτου. Παρατάνε την βαριά δύσκολη άσκηση που χτίζει τη βάση για τα υπόλοιπα και αναλώνονται σε υπομέγιστες ασκήσεις μικρότερων μυικών ομάδων και επί της ουσίας ΥΠΟ-προπονούνται. Γιαυτό και ένα πλήρες πρόγραμμα έχει μεγάλες ασκήσεις που αποτελούν τη βάση στην οποία χτίζεις. (εκτός και αν χτυπάς βελόνες στον κώλο , που εντάξει, 2 χρονάκια στο γυμναστήριο να περάσεις κάνει μπαμ το πράγμα.)

Θα μπορούσες βέβαια να πεις ''εγώ τόσο θέλω να φτάσω'' . Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά , γιατί αν και εσύ δε μεταβάλεις τον παράγοντα γυμναστήριο, μεταβάλλονται όλα τα υπόλοιπα. Στρες, οικογένεια, διατροφή κλπ. Οι περισσότεροι έχουμε κακές δουλειές , πολλές ώρες, 2 παιδάκια, υποχρεώσεις που ένας 20άρης ή ένας 35άρης εργένης που τείνει στα όρια της μονομανίας μπορεί να μην έχει. Κάποτε κάτι ζαβώνει. 

Και αρχίζει η κατηφόρα χωρίς ξεκάθαρο στόχο. Ο καθρέπτης είναι κάτι υποκειμένικό, όσο σε ανεβάζει τόσο σε ρίχνει. Και γινόμαστε οι κλασικοί γέροντες στα 43 μας που πάνε με τη φόρμα και λένε στα παιδάκια,  ''εγώ στα νιάτα σου σήκωνα 150 κάθισμα 10 επαναλήψεις (σε smith 10 πόντους βάθος)'' 

Ξέρεις τι είναι μόνο σταθερό? Το γαμημένο βάρος σε αυτό το κρύο κομμάτι ατσάλι στο έδαφος.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Ναι, θα σταματήσει να προοδεύει ΑΝ δεν στρεσάρει τον εαυτό του αρκετά. 

Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτός θα είναι να ανεβάσει την ένταση-βάρος των ασκήσεων. 
Οι αρχάριοι έχουν το πλεονέκτημα να δυναμώνουν από προπόνηση σε προπόνηση και αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό είναι που τους χαρακτηρίζει ως αρχάριους. Όταν αυτό σταματήσει (αλλά μιλάμε να γίνονται ΠΟΛΥ ΖΟΡΙΚΑ τα πράγματα) τότε δεν είναι πλέον αρχάριοι. 

Οι περισσότεροι επιλέγουν τότε να αλλάξουν ασκήσεις. Το σώμα δεν έχει συνηθίσει τα νέα μοτίβα και επειδή πιάνονται νομίζουν ότι προπονούνται σοβαρά. Επί της ουσίας όμως κάνουν απλά κάτι υπομέγιστο . Και σιγά σιγά υποπροπονούνται και στην κύρια άσκηση που ήδη είχαν φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. 

Παράδειγμα. 
Bench Press. Ανεβάζεις από άδεια μπάρα κάθε προπόνηση 5 κιλάκια. 3 σετάκια 8 επαναλήψεις.20-25-30-35 κλπ σε κάθε προπόνησ Στα 80 κιλά κολλάς. Αλλά μιλάμε δεν βγάζεις 9η επανάληψη ακόμα και αν έβαζαν όπλο στο κεφάλι σου. Λες ''εκεί είναι το ταβάνι μου δε μπορώ να βγάλω άλλη επανάληψη, ας δοκιμάσω επικληνή ''. Βάζεις επικλινή ανεβάζεις πάλι , σου φαίνεται παλούκι αλλά ανεβαίνεις, πιάνεσαι και παραπάνω , λες ''γαμάτα , καψίματα''. Έχεις αφήσει τον ίσιο πάγκο για όσο καιρό κάνεις επικλινή καθώς βγάζεις τα 3χ8 , με λιγότερα κιλά και πιάνεσαι άρα κάνεις και ''δυνατή'' προπόνηση. O επικλινής χρησιμοποιεί λιγότερους ή μικρότερες μυικές ομάδες από τον ίσιο . 

Ξαναβάζεις ίσιο πάγκο μετά από 3 εβδομάδες , βγάζεις 3χ8χ70 και έχεις πάθει ντουβρουτζά. Όσο δεν προπονούσες τον ίσιο πάγκο για να κάνεις επικλινή , αυτός έγινε detrained.

Αυτά τα μοτίβα σε ένα γυμναστήριο είναι κλασικά μέχρι θανάτου. Παρατάνε την βαριά δύσκολη άσκηση που χτίζει τη βάση για τα υπόλοιπα και αναλώνονται σε υπομέγιστες ασκήσεις μικρότερων μυικών ομάδων και επί της ουσίας ΥΠΟ-προπονούνται. Γιαυτό και ένα πλήρες πρόγραμμα έχει μεγάλες ασκήσεις που αποτελούν τη βάση στην οποία χτίζεις. 

Ακομη και προπονηση δυναμης να κανεις καποια στιγμη ειναι σιγουρο οτι καπου θα κολλησεις για καποιο καιρο. Η αυξηση της δυναμης δν ειναι γραμμικη. Επισης ενα προγραμμα μπορεις να το κανεις πιο απαιτητικο πειραζοντας αλλες μαραμετρους δν ειναι μονο τα κιλα. Σε ενα προγραμμα αν αφησεις τα κιλα σταθερα και πας ας πουμε και μειωσεις το χρονο ξεκουρασης αναμεσα στα σετ αυτοματα το ιδιο προγραμμα γινετε πιο απαιτητικο ακομη και με το ιδιο βαρος.

Εσυ κοιτας αποκλειστικα απ οτι καταλαβαινω την δυναμη σαν μετρο συγκρισης γιατι υποθετω αυτο σου αρεσει και με αυτο τον τροπο προπονησε. Δν εχουν ομως ολοι οι ασκουμενοι που γραφονται γυμναστηριο στοχο να  μπορουν να κανουν 180 κιλα bench press η 300 κιλα καθισμα . Καποια πανε απλα να βελτιωσουν την σωματικη τους εικονα και να ξεφυγουν απ την αρρωστια του καναπε, να ειναι πιο δραστηριοι μεσα στην ημερα και να γινουν και να δειχνουν πιο αθλητικοι. Αν καποιον το μονο που τον νοιαζει ειναι η απολυτη δυναμη, τοτε προφανως πρπει να του δωσεις να ακολουθησει ενα προγραμμα δυναμης. Αν ο αλλος παει και προπονειται και εχει ως στοχο να βελτιωσει την εικονα του σωματος του, δν βλεπω τον λογο να του βαλεις να κανει προπονησεις δυναμης.

Αν παρεις παραδειγνα 2 υποθετικους αρχαριους που ξεκινανε με ιδια βαση, και τους βαλεις επι 2 χρονια να προπονουνται, τον ενα με αποκλειστικα προπονησεις δυναμης και των αλλο αποκλειστικα για υπερτροφια, τοτε μετα απο 2 χρονια σιγουρα και οι 2 θα εχουν δυναμωσει, ο πρωτος θα ειναι σιγουρα πιο δυνατος στα max lifts αλλα δν σημαινει οτι αυτοματα οτι θα δειχνει πιο μυωδης απ τον δευτερο παρολο που θα ειναι πιο δυνατος. Το θεμα ειναι τι στοχο εχει ο καθενας. 

Επεξ/σία από Pwpwpw
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Ακομη και προπονηση δυναμης να κανεις καποια στιγμη ειναι σιγουρο οτι καπου θα κολλησεις για καποιο καιρο. Η αυξηση της δυναμης δν ειναι γραμμικη. Επισης ενα προγραμμα μπορεις να το κανεις πιο απαιτητικο πειραζοντας αλλες μαραμετρους δν ειναι μονο τα κιλα. Σε ενα προγραμμα αν αφησεις τα κιλα σταθερα και πας ας πουμε και μειωσεις το χρονο ξεκουρασης αναμεσα στα σετ αυτοματα το ιδιο προγραμμα γινετε πιο απαιτητικο ακομη και με το ιδιο βαρος.

Εσυ κοιτας αποκλειστικα απ οτι καταλαβαινω την δυναμη σαν μετρο συγκρισης γιατι υποθετω αυτο σου αρεσει και με αυτο τον τροπο προπονησε. Δν εχουν ομως ολοι οι ασκουμενοι που γραφονται γυμναστηριο στοχο να  μπορουν να κανουν 180 κιλα bench press η 300 κιλα καθισμα . Καποια πανε απλα να βελτιωσουν την σωματικη τους εικονα και να ξεφυγουν απ την αρρωστια του καναπε, να ειναι πιο δραστηριοι μεσα στην ημερα και να γινουν και να δειχνουν πιο αθλητικοι. Αν καποιον το μονο που τον νοιαζει ειναι η απολυτη δυναμη, τοτε προφανως πρπει να του δωσεις να ακολουθησει ενα προγραμμα δυναμης. Αν ο αλλος παει και προπονειται και εχει ως στοχο να βελτιωσει την εικονα του σωματος του, δν βλεπω τον λογο να του βαλεις να κανει προπονησεις δυναμης.

Αν παρεις παραδειγνα 2 υποθετικους αρχαριους που ξεκινανε με ιδια βαση, και τους βαλεις επι 2 χρονια να προπονουνται, τον ενα με αποκλειστικα προπονησεις δυναμης και των αλλο αποκλειστικα για υπερτροφια, τοτε μετα απο 2 χρονια σιγουρα και οι 2 θα εχουν δυναμωσει, ο πρωτος θα ειναι σιγουρα πιο δυνατος στα max lifts αλλα δν σημαινει οτι αυτοματα οτι θα δειχνει πιο μυωδης απ τον δευτερο παρολο που θα ειναι πιο δυνατος. Το θεμα ειναι τι στοχο εχει ο καθενας. 

Έχεις δίκιο στην πρώτη προσέγγιση , αλλά πχ. πόσο να μειώσεις το διάλειμμά, 5 δεύτερα? Πόσο να αυξήσεις τις επαναλήψεις , 25? 

Σε φυσικούς ασκούμενος, ακόμα και αυτός που κυνηγάει την υπετροφία , πρέπει να εισάγει προγραμματισμό δύναμης στην προπόνησή του. Και πρέπει να εισάγει και περισσότερο φαγητό , το οποίο θα οδηγήσει , θέλει δε θέλει στην αύξηση δύναμης. Δηλαδή δεν είναι ότι θα την γλιτώσεις με χαλαρές προπονησούλες. 

Στους φυσικούς πρέπει να γίνονται  και τα δύο για ένα καλό αποτέλεσμα. Εσύ θα κάνεις 8 οριακές επαναλήψεις εγώ 3, αλλά θα είναι οριακές.

Επίσης δε πιστεύω πως υπάρχει πρόγραμμα υπετροφίας χωρίς τις 4 βασικές εκτός και αν βαράς ινσουλίνες,.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Έχεις δίκιο στην πρώτη προσέγγιση , αλλά πχ. πόσο να μειώσεις το διάλειμμά, 5 δεύτερα? Πόσο να αυξήσεις τις επαναλήψεις , 25? 

Σε φυσικούς ασκούμενος, ακόμα και αυτός που κυνηγάει την υπετροφία , πρέπει να εισάγει προγραμματισμό δύναμης στην προπόνησή του. Και πρέπει να εισάγει και περισσότερο φαγητό , το οποίο θα οδηγήσει , θέλει δε θέλει στην αύξηση δύναμης. Δηλαδή δεν είναι ότι θα την γλιτώσεις με χαλαρές προπονησούλες. 

Στους φυσικούς πρέπει να γίνονται  και τα δύο για ένα καλό αποτέλεσμα. Εσύ θα κάνεις 8 οριακές επαναλήψεις εγώ 3, αλλά θα είναι οριακές.

Επίσης δε πιστεύω πως υπάρχει πρόγραμμα υπετροφίας χωρίς τις 4 βασικές εκτός και αν βαράς ινσουλίνες,.

Η καταλληλα διαμορφωμενη διατροφη εξυπακουεται για να πετυχεις τον οποιοδηποτε στοχο. Και οχι δεν μιλαμε για 5 δευτερα διαλλειμα ουτε για 25 επαναληψεις,   καταρχην αν κανεις 10 reps και εισαι σε θεση να ξανα κανεις κανεις αλλες τοσες με το ιδιο βαρος μετα απο 5 sec  ξεκουραση σημαινει οτι το βαρος χρησιμοποιεις ειναι πολυ μικρο, κοροιδευεις δν προπονησε. Υπαρχουν πολλες τεχνικες να κανεις μια προπονηση πιο δυσκολη, super set, drop set, μικρα διαλλειματα δν ειναι μονο αυξηση του φορτιου.Εννοειτε οτι η υπερτροφια θα οδηγησει σε αυξηση δυναμης, αλλα η αυξηση δν θα ειναι οσο μεγαλη  θα ηταν αν εκανες προγρμμα δυναμης και αντιστοιχα σε προγραμμα δυναμης θα υπαρξει υπερτροφια αλλα  μαλλον δν θα ειναι στο βαθμο που θα ηταν αν εκανες προγραμμα υπερτροφιας. 

Επισης μια χαρα μπορεις να πετυχει υπερτροφια και χωρις να κανεις ντε και καλα τις 4 βασικες. Εχω φιλο που απο σαμιαμιδι στην κυριολεξια, μετα απο 2 χρονια εντατικης προπονησης υπερτροφιας εγινε αγνωριστος και δν εχει κανει ποτε deadlift μεχρι τωρα στην προπονητικη του πορεια. Εννοειετε πως οι βασικες ασκησεις προσφερουν πολλαπλα οφελοι, ειτε μιλαμε για δυναμη ειτε για υπερτροφια αλλα δν σημαινει οτι αν δν κανεις dead lift για παραδειγμα δν θα δεις αποτελεσμα, η αν δεν κανεις bench press με μπαρα δν μπορεις να χτισεις ενα μυωδες στηθος.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ αυτό θα είναι ένα ολίγον τι μακρύ ποστ ένεκα φωτογραφιών, να αλλάξει και λίγο η συζήτηση. Μόλις επέστρεψα από 10ήμερο στην μόσχα και σκέφτηκα να μοιραστώ την εμπειρία μου από τα γυμναστήρια εκεί μαζί σας, η κοπέλα μου μόλις άνοιξε το 6ο της γυμναστήριο με όνομα Arena και είναι αυτό που αξίζει περισσότερο να σας δείξω εδώ μέσα, έβαλε και μία ζωγραφιά του λεονάιντας στην είσοδο προς τιμήν του Greek boyfriend 😁

DSC_0238.JPG.15d9d20853b237a06600bc8e9dc03339.JPG

 

Υπέροχος πραγματικά χώρος με ειδικό σημείο για βαριά κιλά και powerlift προπόνηση, προσέξτε το πάτωμα και τις πλάκες σε αυτή τη φωτογραφία...

DSC_0240.JPG.d5e7bd2fa2d624e15193f739ffc42a4c.JPG

5-6 κλουβιά για καθίσματα κλπ...

DSC_0239.JPG.cd9044feb32e78ba6abbf77e6c3a9a1b.JPG

 

DSC_0241.JPG.79d07242b03b0de4c66753335b22166a.JPG

Έχει δωμάτιο cardio με προτζέκτορ όπου προβάλει ταινία στον τοίχο για ξεχνιέσαι και να κάνεις καμιά ώρα cardio, αίθουσα για ομαδικά του τύπου yoga, αίθουσα με σάκους και χώρο για πυγμαχία καθώς και σολάριουμ. Ολοκληρωμένη καλή δουλειά σε μία πόλι που σφύζει από γυμναστήρια κι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, φώτος δεν βάζω απ΄'όλα γιατί θα γίνει τεράστια η ανάρτηση.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι αν κι εγώ πήρα τις φωτογραφίες με άδειο σχεδόν το γυμναστήριο, στον χώρο υπάρχουν πάντα 5-6 επαγγελματίες trainers-- Bodybuilders, powerlifters, yoga instructors,  επαγγελματίες ξανά λέω κι όχι ο προπονητής της γειτονιάς, κι από ότι έχω καταλάβει αυτή είναι η νόρμα στην ρωσία, τα γυμναστήρια είναι τίγκα στους trainers!

  • Like 14
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και πιάσαμε την Ρωσία και μιλάμε για δύναμή, βάζω ένα βίντεο του klokov που κάνει 162 κιλά power clean και στο καπάκι κάνει με αυτά τα κιλά strict press. 

Μιλάμε για δύναμη βοδιού το λιγότερο 

 

 

Επεξ/σία από telis
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, JcD είπε

Οκ αυτό θα είναι ένα ολίγον τι μακρύ ποστ ένεκα φωτογραφιών, να αλλάξει και λίγο η συζήτηση. Μόλις επέστρεψα από 10ήμερο στην μόσχα και σκέφτηκα να μοιραστώ την εμπειρία μου από τα γυμναστήρια εκεί μαζί σας, η κοπέλα μου μόλις άνοιξε το 6ο της γυμναστήριο με όνομα Arena και είναι αυτό που αξίζει περισσότερο να σας δείξω εδώ μέσα, έβαλε και μία ζωγραφιά του λεονάιντας στην είσοδο προς τιμήν του Greek boyfriend 😁

DSC_0238.JPG.15d9d20853b237a06600bc8e9dc03339.JPG

Υπέροχος πραγματικά χώρος με ειδικό σημείο για βαριά κιλά και powerlift προπόνηση, προσέξτε το πάτωμα και τις πλάκες σε αυτή τη φωτογραφία...

DSC_0240.JPG.d5e7bd2fa2d624e15193f739ffc42a4c.JPG

5-6 κλουβιά για καθίσματα κλπ...

DSC_0239.JPG.cd9044feb32e78ba6abbf77e6c3a9a1b.JPG

DSC_0241.JPG.79d07242b03b0de4c66753335b22166a.JPG

Έχει δωμάτιο cardio με προτζέκτορ όπου προβάλει ταινία στον τοίχο για ξεχνιέσαι και να κάνεις καμιά ώρα cardio, αίθουσα για ομαδικά του τύπου yoga, αίθουσα με σάκους και χώρο για πυγμαχία καθώς και σολάριουμ. Ολοκληρωμένη καλή δουλειά σε μία πόλι που σφύζει από γυμναστήρια κι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, φώτος δεν βάζω απ΄'όλα γιατί θα γίνει τεράστια η ανάρτηση.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι αν κι εγώ πήρα τις φωτογραφίες με άδειο σχεδόν το γυμναστήριο, στον χώρο υπάρχουν πάντα 5-6 επαγγελματίες trainers-- Bodybuilders, powerlifters, yoga instructors,  επαγγελματίες ξανά λέω κι όχι ο προπονητής της γειτονιάς, κι από ότι έχω καταλάβει αυτή είναι η νόρμα στην ρωσία, τα γυμναστήρια είναι τίγκα στους trainers!

Έχω την εντύπωση ότι στη Ρωσία γυμνάζονται και περισσότερα άτομα από ότι εδώ...όχι ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία για την κατάσταση των ελληνικών γυμναστηρίων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, revolver1990 είπε

Έχω την εντύπωση ότι στη Ρωσία γυμνάζονται και περισσότερα άτομα από ότι εδώ...όχι ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία για την κατάσταση των ελληνικών γυμναστηρίων.

Οι Ρωσιδες γυμναζονται πολυ περισσοτερο  απο τις μεσες Ελληνιδες (οι οποιες εχουν τρομερη βελτιωση τα τελευταια χρονια ) ,ειναι στην κουλτουρα τους ο χορος   απο πολυ μικρες .Οι Ρωσοι κλαιν τους εχουμε χαχαχα .

Τα Ελληνικα γυμναστηρια ειναι σε αθλια  κατασταση  τα περισσοτερα , αλλα δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις διοτι και οι συνδρομες ειναι  εξευτιλιστικες  .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Fotis13 είπε

Οι Ρωσιδες γυμναζονται πολυ περισσοτερο  απο τις μεσες Ελληνιδες (οι οποιες εχουν τρομερη βελτιωση τα τελευταια χρονια ) ,ειναι στην κουλτουρα τους ο χορος   απο πολυ μικρες .Οι Ρωσοι κλαιν τους εχουμε χαχαχα .

Τα Ελληνικα γυμναστηρια ειναι σε αθλια  κατασταση  τα περισσοτερα , αλλα δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις διοτι και οι συνδρομες ειναι  εξευτιλιστικες  .

Το πρώτο είναι αλήθεια, οι ρωσίδες επενδύουν στο καλό σώμα και μακρυά μέχρι τα 40 και 50 τους, είναι δε επαγγελματικά πολύ δραστήριες όσες ζουν στις μεγαλουπόλεις.

Το παραπάνω γυμναστήριο είναι καινούργιο κι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, κάποια άλλα μοιάζουν με τον μέσο όρο των ελληνικών νομίζω, για παράδειγμα...

DSC_0256.JPG.34bf55ecd751ccb0f1f9b9de955ccbdf.JPG

 

DSC_0253.JPG.0de955c4215d271650a914822ed41561.JPG

DSC_0255.JPG.77c15cc88c6a48ea402550f516253ddf.JPG

Η άμεσες διαφορές πιστεύω είναι η καθαριότητα όπου εκεί μπαίνεις αναγκαστικά με άλλα παπούτσια που κρατάς μαζί σου στον χώρο του γυμναστηρίου, εδώ που κάνω εγώ μπορείς να έρθεις και με γαλότσες από την δουλεία να κάνεις 😄 και οι trainers. Οι τιμές και στα δύο γυμναστήρια είναι περίπου 180 ευρώ ο χρόνος ή 40 ευρώ μηνιαία.

Για δείτε λίγο και τα πάρκα εκεί γύρω στη μόσχα, έχουν ταρτάν για καμπόσα χιλιόμετρα -αυθεντικό ταρτάν όχι βαμμένη άσφαλτο που κάνουν εδώ οι κάφροι- ποδηλατοδρόμο και δρόμο για πατίνια δίπλα δίπλα, εκεί δεξιά το ταρτάν...

DSC_0247.JPG.9cda0c4874412eaa0973be6c7867b89a.JPG

DSC_0252.JPG.6d878d132d62efc5bd35609a66046a09.JPG

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, JcD είπε

Το πρώτο είναι αλήθεια, οι ρωσίδες επενδύουν στο καλό σώμα και μακρυά μέχρι τα 40 και 50 τους, είναι δε επαγγελματικά πολύ δραστήριες όσες ζουν στις μεγαλουπόλεις.

Που να συγκριθούν οι ρωσσίδες με τις χανιώτισσες 🤣🤣

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, revolver1990 είπε

Που να συγκριθούν οι ρωσσίδες με τις χανιώτισσες 🤣🤣

Αυτό είναι κι αν είναι τραγική ιστορία, να είσαι με την 33άρα ρωσίδα στην παραλία και να μην πιστεύει στα μάτια της με τις κυτταρύτιδες και τα χάλια των 20χρονων εδώ! 🙄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...