evabb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, frozex είπε "Θεματάκι" με τα βάρη. Επισκέφτηκα γιατρό σήμερα όπου μετά από εξέταση, αποφάσισε πως για το πρόβλημα φταίνε τα βάρη και κυρίως αυτά που πιέζουν το κορμό και κατά κύριο λόγο την κοιλιακή χώρα. Το πρόβλημα ας το ονομάσουμε κήλη (αυτοί που θέλουν να μάθουν ας κοιτάξουν το spoiler). Για να μην τα πολυλογώ, μου είπε να κόψω τελείως ασκήσεις άρσης βάρους σε όρθια στάση. Ρωτώ εσάς κι αύριο θα ρωτήσω και στο γυμναστήριο, ποιες ασκήσεις είναι αυτές που απαγορεύονται; Εγώ θα βγάλω DL, squat και Barbell Rows σίγουρα, να σταματήσω όλες τις ασκήσεις τύπου Row, στο barbell press και bench press πιστεύεται θα έχω την ίδια καταπόνηση και πίεση; Αυτός δεν ήταν αθλητίατρος ώστε να μου πει πιες ασκήσεις ακριβώς να αποφεύγω. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αιμορροΐδες Από περιέργεια, τι δουλειά κάνεις;
mic2mic Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, gntgrx είπε Εγώ δεν ήμουν μεταλάς, όμως τη metal τη σέβομαι και την εκτιμώ. Κακά τα ψέμματα, βοηθάει στην προπόνηση. Ναι, εμένα ειδικά με βοηθάει να αρχίσω να βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο Βασικά υπάρχουν δύο κατηγορίες αθλητών (και όλα τα ενδιάμεσα δηλαδή, αλλά τα δύο άκρα είναι ευδιάκριτα): Αυτοί που χρειάζονται υψηλά επίπεδα διέγερσης για να αποδώσουν αλλιώς είναι σαν κοιμισμένοι, και αυτοί που αποδίδουν βέλτιστα με ελάχιστη ή και καθόλου διέγερση και τα υπερβολικά ερεθίσματα μειώνουν την απόδοσή τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά σε όλα τα αθλήματα, πχ στον στίβο υπάρχουν αυτοί που είναι εντελώς ανέκφραστοι και ακόμα και μετά από επιτυχημένες προσπάθειες μοιάζουν σα να θρηνούν τον αδικοσκοτωμένο παππού τους (πχ Lasitskene), και οι άλλοι που πριν την προσπάθεια ζητάνε το χειροκρότημα του κοινού, βαράνε χαστούκια στον εαυτό τους και μετά πανηγυρίζουν σαν επιληπτικά πιθήκια (πχ Lisek). Για την δεύτερη κατηγορία πιθανώς να βοηθάει το metal (αν αφήσουμε βέβαια στην άκρη θέματα γούστου, διότι κάποιος που γουστάρει ενεργητική μουσική μπορεί να σιχαίνεται το metal και να λατρεύει τη samba). Για την πρώτη κατηγορία, μπορεί να βοηθάει απαλή μουσική ή και πλήρης ησυχία. Αυτή είναι η θεωρία Yerkes-Dodson, δηλαδή ότι ένα επίπεδο διέγερσης βοηθάει στην απόδοση, αλλά η υπερδιέγερση την βλάπτει. Προσωπικά σήμερα έκανα μερικά σετάκια με αυτήν την υπόκρουση Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από mic2mic 1
evabb Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Ισχύει! Αν δεν έχω δυνατή μουσική (στα όρια του δεν προλαβαίνεις να ακούσεις τις νότες) δεν μπορώ να κουνηθω. Μέταλλα κατά προτίμηση αλλά υπάρχουν και μερικά πιο ποπ που κάνουν δουλειά.
Dakonblackblade Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, frozex είπε "Θεματάκι" με τα βάρη. Επισκέφτηκα γιατρό σήμερα όπου μετά από εξέταση, αποφάσισε πως για το πρόβλημα φταίνε τα βάρη και κυρίως αυτά που πιέζουν το κορμό και κατά κύριο λόγο την κοιλιακή χώρα. Το πρόβλημα ας το ονομάσουμε κήλη (αυτοί που θέλουν να μάθουν ας κοιτάξουν το spoiler). Για να μην τα πολυλογώ, μου είπε να κόψω τελείως ασκήσεις άρσης βάρους σε όρθια στάση. Ρωτώ εσάς κι αύριο θα ρωτήσω και στο γυμναστήριο, ποιες ασκήσεις είναι αυτές που απαγορεύονται; Εγώ θα βγάλω DL, squat και Barbell Rows σίγουρα, να σταματήσω όλες τις ασκήσεις τύπου Row, στο barbell press και bench press πιστεύεται θα έχω την ίδια καταπόνηση και πίεση; Αυτός δεν ήταν αθλητίατρος ώστε να μου πει πιες ασκήσεις ακριβώς να αποφεύγω. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αιμορροΐδες Αν δεν έχουν φτάσει σε επίπεδο χειρουργείου, και τα κιλά που σηκώνεις δεν είναι 140 στα κάθισματα και 200 στις άρσεις, αλλά δεν έχεις τσεκαρει τη φόρμα σου, πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις αφήνοντας το χαρτί υγείας, δουλεύοντας μπιντε και μωρομαντηλα , proctosynallar σε συχνή βάση καθώς και να αυξήσεις τις φυτικές ίνες. Όποτε είχα έξαρση αυτό έκανα και δεν το πάθαινα από τα βάρη αλλά έτρωγα μια βδομάδα πιτογυρα. Αν δηλαδή οι επιδόσεις σου δεν είναι τίποτα σούπερ ουαου, αλλού είναι το πρόβλημα. Μια άλλη αιτία θα ήταν λανθασμένη βαλσαβα, σπρώχνοντας προς τα κάτω. Εν τω μεταξύ πώς ο γιατρός ανακαλύπτει ως πρόβλημα αυτό που κάνει το 1% του πληθυσμού και όχι αυτό που κάνει το 95%, μου τη δίνει στα νεύρα. Πρώτα θα κοίταγα αυτά που σου λέω και τελευταία τη γυμναστική Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από Dakonblackblade 3
frozex Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, evabb είπε Από περιέργεια, τι δουλειά κάνεις; από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα δουλειά γραφείου, πριν από αυτό διάφορες στις οποίες είχα αρκετή κινητικότητα και άρσεις βαρέων αντικειμένων. 9 ώρες πριν, Dakonblackblade είπε Αν δεν έχουν φτάσει σε επίπεδο χειρουργείου, και τα κιλά που σηκώνεις δεν είναι 140 στα κάθισματα και 200 στις άρσεις, αλλά δεν έχεις τσεκαρει τη φόρμα σου, πρώτα πρέπει να ξεκινήσεις αφήνοντας το χαρτί υγείας, δουλεύοντας μπιντε και μωρομαντηλα , proctosynallar σε συχνή βάση καθώς και να αυξήσεις τις φυτικές ίνες. Όποτε είχα έξαρση αυτό έκανα και δεν το πάθαινα από τα βάρη αλλά έτρωγα μια βδομάδα πιτογυρα. Αν δηλαδή οι επιδόσεις σου δεν είναι τίποτα σούπερ ουαου, αλλού είναι το πρόβλημα. Μια άλλη αιτία θα ήταν λανθασμένη βαλσαβα, σπρώχνοντας προς τα κάτω. Εν τω μεταξύ πώς ο γιατρός ανακαλύπτει ως πρόβλημα αυτό που κάνει το 1% του πληθυσμού και όχι αυτό που κάνει το 95%, μου τη δίνει στα νεύρα. Πρώτα θα κοίταγα αυτά που σου λέω και τελευταία τη γυμναστική η αλήθεια είναι πως και εγώ το είχα συσχετίσει με τα βάρη (δεν το του ανέφερα όμως μην μου πει 'ναι έχεις δίκιο' και τέλος), διότι μέχρι τον Μάιο έκανα κυρίως μηχανήματα, ελεύθερα βάρη χρησιμοποιούσα για στήθος, δικέφαλο και τρικέφαλο. Το καλοκαίρι που πιστεύω είχα την δύναμη και, με βοήθεια του γυμναστή, την τεχνική άρχισα τις άρσεις και τα καθίσματα. Στα τέλη Ιουνίου το παρατήρησα πρώτη φόρα. Μετά δίχως να σταματήσω το πρόγραμμα μου αυτό, υποχώρησε. Το Σεπτέμβρη λόγο μη σταθερού ωραρίου στη δουλειά τα είχα αφήσει στην άκρη και ξεκίνησα πάλι πριν δύο βδομάδες κανονικά και δυναμικά. Προχθές την Κυριακή το παρατήρησα πάλι και γι αυτό επισκέφθηκα χθες τον γιατρό. Valsalva χρησιμοποιώ μόνο στο Βarbell Overhead Press. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από frozex
Moderators Spect~ Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 In other news, strict press 85 kg, push press 105kg, στα 86 Kg εγω 4
wizzy Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Στις 23/10/2019 στις 1:01 ΠΜ, gntgrx είπε Thanks! Κι όλα αυτά δίχως ίχνος Mitsubishi και Panoramix. Μιλάς με γρίφους, γέροντα. Τι εννοείς; Σοβαρά, δεν καταλαβαίνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Μεταπροπονητικο γεύμα μετά από ποδιά Spoiler
evabb Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 14 ώρες πριν, frozex είπε από το καλοκαίρι μέχρι και τώρα δουλειά γραφείου, πριν από αυτό διάφορες στις οποίες είχα αρκετή κινητικότητα και άρσεις βαρέων αντικειμένων. η αλήθεια είναι πως και εγώ το είχα συσχετίσει με τα βάρη (δεν το του ανέφερα όμως μην μου πει 'ναι έχεις δίκιο' και τέλος), διότι μέχρι τον Μάιο έκανα κυρίως μηχανήματα, ελεύθερα βάρη χρησιμοποιούσα για στήθος, δικέφαλο και τρικέφαλο. Το καλοκαίρι που πιστεύω είχα την δύναμη και, με βοήθεια του γυμναστή, την τεχνική άρχισα τις άρσεις και τα καθίσματα. Στα τέλη Ιουνίου το παρατήρησα πρώτη φόρα. Μετά δίχως να σταματήσω το πρόγραμμα μου αυτό, υποχώρησε. Το Σεπτέμβρη λόγο μη σταθερού ωραρίου στη δουλειά τα είχα αφήσει στην άκρη και ξεκίνησα πάλι πριν δύο βδομάδες κανονικά και δυναμικά. Προχθές την Κυριακή το παρατήρησα πάλι και γι αυτό επισκέφθηκα χθες τον γιατρό. Valsalva χρησιμοποιώ μόνο στο Βarbell Overhead Press. Να ξέρεις ότι οι πολλές ώρες καθήμενος δημιουργούν αιμορροΐδες. Όλοι οι ταξιτζήδες και οδηγοί έχουν αυτό το πρόβλημα.
TEOKOS Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Το τελευταίο δίμηνο το ψιλογ@@σα με το τρέξιμο και το ζούμπαboxing και τα έπαιξε ο αχίλλειος Ξεκούραση τώρα με βάρη και αποχή από τα ρύζια και τις μακαρονάδες. Αλλάζω και διατροφή . Τα σημερινά σχετικά στα κάρβουνα μετά το gym 4
OneWaySystem Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να και η δική μου η ομορφιά Πατάτες καρότο λάχανο κολοκύθια πιπέρι λεμόνι κρεμμύδια Επρεπε, γιατί χθες το βράδυ είχε μπαλίτσα και είπαμε να τσιμπήσουμε κάτι Spoiler 😂🤩😛 Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2019 από OneWaySystem 2
frozex Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 9 ώρες πριν, evabb είπε Να ξέρεις ότι οι πολλές ώρες καθήμενος δημιουργούν αιμορροΐδες. Όλοι οι ταξιτζήδες και οδηγοί έχουν αυτό το πρόβλημα. Ξέρω αλλά δεν ευθύνεται η δουλειά, μπορεί αν μην κάνω την βαριά και βρόμικη πια δουλειά αλλά και τώρα είμαι στο πέρα δώθε. Ακόμη και να μην έχω λόγο (που πάντα έχω) θα σηκωθώ να κάνω μια βόλτα, έναν έλεγχο αν όλα λειτουργούν όπως πρέπει.
lactate Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Άσχετο λίγο, αλλά εδώ και δύο μέρες κατάφερα το ακατόρθωτο: κοιμήθηκα φουλ 8ωρο. Στις προπονήσεις άλλος άνθρωπος. Και παρότι κάπου "λύγιζα" μεσοβδόμαδα έχω κάνει 4 προπονήσεις Δ-Τ-Τ-Π και μάλλον πάω και για Παρασκευή (ο coach μου λέει να ακούω το σώμα μου και νομίζω ότι την παλεύει άνετα). Θα θελα πολύ σωματικά να μπορούσα να πάω 5 φορές την εβδομάδα γιατί μου έχει αλλάξει όλη την ψυχολογία το γυμναστήριο (καμία σχέση με το συμβατικό γυμναστήριο εκεί ένιωθα κάπως μόνος). Σήκωσα επίσης 40κιλά σε one leg dead lift και σε backsquat (αν και δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος βασικά -και όλο αυτό γυμνάζει το κωλαράκι υποτίθεται; γιατί χρειάζομαι λίγη δουλίτσα σε στήθος, το κωλαράξι δόξα τω θέω τούμπανο ήταν και είναι).
bilya Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 powerlifters κ σια θέλω κάποιες συμβουλές για τις ανάσες στο deadlift. Είναι καλύτερα ανάσα κ κοιλιά προς τα εξω όπως στο squat ή ανασα κ σφίξιμο κοιλιακών. Επίσης πως βρίσκεται καλό ρυθμό στις ανάσες? Συνήθως κανω 1-2 κ μετά το χάνω εντελώς. Για να το κάνω σωστά κανω παύση περίπου 5 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε ρεπ αλλα θεωρώ ειναι υπερβολικό
Dakonblackblade Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2019 30 λεπτά πριν, bilya είπε powerlifters κ σια θέλω κάποιες συμβουλές για τις ανάσες στο deadlift. Είναι καλύτερα ανάσα κ κοιλιά προς τα εξω όπως στο squat ή ανασα κ σφίξιμο κοιλιακών. Επίσης πως βρίσκεται καλό ρυθμό στις ανάσες? Συνήθως κανω 1-2 κ μετά το χάνω εντελώς. Για να το κάνω σωστά κανω παύση περίπου 5 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε ρεπ αλλα θεωρώ ειναι υπερβολικό Βαθειά ανάσα στο διάφραγμα και θέση για να φας μπουνιά. Δεν σπρώχνουμε προς τα έξω. Ακόμα και με ζώνη είναι το ίδιο ακριβώς. Κάνεις από το ζέσταμα το ίδιο μοτίβο για ανάσες. Μετά από εκατοντάδες επαναλήψεις , θα είναι αυτόματο. Εμένα μου αρέσει να ξεφυσάω από τα δόντια, νιώθω σαν το Attack on Titan.
Προτεινόμενες αναρτήσεις