Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι άνεργος τον τελευταίο 1 χρόνο και έχω ένα καλό κονέ για εργασία στην ΕΡΤ μέσω εταιρείας. Θα εργάζομαι στην ΕΡΤ αλλά θα πληρώνομαι από την εταιρεία. Μου είχε προταθεί θέση και παλιά αλλά δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει το δημόσιο. Το αντίθετο. Τώρα όμως έχουν σφίξει και λουριά και το σκέφτομαι σοβαρά, αν και γενικά φοβάμαι τι θα βρω εκεί μέσα, τι νοοτροπίες θα συναντήσω και δεν ξέρω αν αξίζει τελικά να σπαταλήσω το χρόνο μου. Έχει εμπειρία κανείς ή έχει ακούσει κάτι για τις συνθήκες;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εκει μεσα θα βρεις κοματοσκυλα , πολιτικα βολεμενους ανθρωπους , θα κανεις ολη την δουλεια τους και στο διαλειμα σου θα μιζεριαζεις για το που εμπλεξες

• Like 4
  • Thanks 1
  • Sad 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, kostasvix said:

Είμαι άνεργος τον τελευταίο 1 χρόνο και έχω ένα καλό κονέ για εργασία στην ΕΡΤ μέσω εταιρείας. Θα εργάζομαι στην ΕΡΤ αλλά θα πληρώνομαι από την εταιρεία. Μου είχε προταθεί θέση και παλιά αλλά δεν είμαι από αυτούς που τους αρέσει το δημόσιο. Το αντίθετο. Τώρα όμως έχουν σφίξει και λουριά και το σκέφτομαι σοβαρά, αν και γενικά φοβάμαι τι θα βρω εκεί μέσα, τι νοοτροπίες θα συναντήσω και δεν ξέρω αν αξίζει τελικά να σπαταλήσω το χρόνο μου. Έχει εμπειρία κανείς ή έχει ακούσει κάτι για τις συνθήκες;

Εάν είσαι τυπικός στη δουλειά σου και ταυτόχρονα ικανός σε αυτό που κάνεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. 

• Like 7
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, nipoa είπε

εκει μεσα θα βρεις κοματοσκυλα , πολιτικα βολεμενους ανθρωπους , θα κανεις ολη την δουλεια τους και στο διαλειμα σου θα μιζεριαζεις για το που εμπλεξες

εκτός φυσικά άμα είναι κομματόσκυλο και αυτός/αυτή αφού άλλωστε με κονέ γίνεται η δουλειά.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καλά χαλαρώστε λίγο! Δεν είναι όλοι συνδικαλιστές και βολεμένοι στην ΕΡΤ. Υπάρχουν και "φυσιολογικοί" εργαζόμενοι που απλά κάνουν τη δουλειά τους! 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Το εκπληκτικό είναι ότι η ερτ που με εξαίρεση πχ το μουντιάλ τώρα, έχει ελάχιστο "φρέσκο" προϊόν (κυρίως τις ειδήσεις) αφού βασίζεται κυρίως σε παλιές εκπομπές,ταινίες και σειρές (ελληνικές και ξένες)  έχει ελάχιστη τηλεθέαση, έχει πάνω από 2000 μόνιμους υπαλλήλους (αρκετά περισσότερους από τα ιδιωτικά κανάλια) και παρόλα αυτά παίρνει και κόσμο μέσα από εργολαβίες γιατί για φαίνεται δε βγαίνει η δουλειά.... δλδ έλεος, πόσο πιο ξεκάθαρο ότι αρκετοί εργαζόμενοι είναι διακοσμητικοί εκεί μέσα.. (αν πατάνε καν)

Τώρα για τον TS...  πήγαινε να δεις τι παίζει... Προφανώς αφού θα είσαι μέσω τρίτης εταιρείας θα είσαι σε αυτούς που θα δουλεύουν πραγματικά και θα αμείβονται χαμηλά (και άρα δεν θα βιώσεις την ζωάρα του δημοσίου) αλλά δε νομίζω ότι έχεις κάτι να χάσεις. Εμπειρία είναι, γνωριμίες μπορείς να αποκτήσεις για το μέλλον κλπ ενδιαφέρον θεωρώ θα έχει.

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι, θα έχω σίγουρα αντικείμενο και αρκετή δουλειά εκεί μέσα, το μόνο σίγουρο. Με ενημέρωσαν για αυτό ότι γενικά τα άτομα από τις εταιρείες και διάφοροι συμβασιούχοι κάνουν όλη τη δουλειά των μονίμων. Αλλά εγώ να δουλέψω πάω, δεν θέλω να κάθομαι και δεν έχω αντίρρηση με αυτό. Φοβάμαι μόνο μήπως έχω τίποτα πρόβλημα με τα κομματόσκυλα και σπάσουν τα νεύρα μου γιατί αν είναι έτσι δεν αξίζει. Έχω ακούσει διάφορα αλλά έχω ανάγκη αυτή τη στιγμή και τα λεφτά τα οποία πράγματι δεν θα είναι και πολλά.

Μόλις τώρα, Diskimpex είπε

Καποιοι ειναι μονιμοι απο παλια.Απλα αν δεν εισαι στα πραγματα σε εχουν στο περιθωριο

Δηλαδή;

Δημοσ.

Στην ΕΡΤ θα βρεις κάθε καρυδιάς, καρύδι.
Κομματόσκυλα που τα ξύνουν (δεν θα τους δεις σχεδόν ποτέ)

Κάποιους που μπήκαν με όρεξη για δουλειά και τελικά προσαρμόστηκαν στο, κακώς εννοούμενο, Ελληνικό Δημόσιο.

Κάποιους που τους πήραν και δεν έχουν καν αντικείμενο να κάνουν.

Κάποιους που πραγματικά δουλεύουν.

Αυτό που ειπώθηκε πιο πάνω, πως 9/10 που παίζουν είναι ή παλιές παραγωγές ή εξωτερικές, είναι απολύτως αλήθεια. Επίσης προτιμούν να δίνουν παραγωγές έξω.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουν όλοι δουλειά να κάνουν. Υπάρχουν βάρδιες (πχ ροή, master) ή όσοι ανακατεύονται με ζωντανά προγράμματα και ειδήσεις που έχουν αντικείμενο.

Αν δεν είμαι αδιάκριτος, σε τι τμήμα θέλεις να ασχοληθείς;

Το ότι θα είσαι εξωτερικός δεν σημαίνει πως θα κάνεις και τις δουλειές των άλλων. Μπορεί και αυτό ή μπορεί να είναι κάποια εργολαβία που έγινε για να κονομήσουν μερικοί.

Αν πας, κοιτάζεις τη δουλειά σου, όποια και να είναι αυτή, και δεν ασχολείσαι με τους άλλους (θα στην πέσουν για να δουν τι καπνό φουμάρεις, αν είσαι δικός τους ή από τους άλλους, ποιον έχεις βύσμα κτλ) θα είσαι μια χαρά. Βέβαια το τι θα παίρνεις, και κυρίως, πότε θα το παίρνεις, είναι θέμα της τρίτης εταιρίας με την οποία θα συνεργάζεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό με την ειδικότητα το παλεύουμε ακόμα. Εγώ είμαι γραφίστας και μου είπαν ότι θα προσπαθήσουν να εργαστώ εκεί, αλλιώς θα με τοποθετήσουν σε κάποια βοηθητική θέση στην παραγωγή. Αυτό το "βοηθητική" θέση είναι που με αγχώνει λίγο, δεν ξέρω που μπορεί να καταλήξω.

Τώρα για το βύσμα κλπ, είμαι ανίδεος από όλα αυτά και δεν ασχολούμαι με κόμματα καθόλου, ούτε ξέρω αν είμαι δικός τους ή από τους άλλους... χαχα! Μήπως μπερδευτεί το πράγμα εκεί και με διώξουν με τις κλωτσιές, δεν ξέρω. Δηλαδή αν δεν είμαι δικός τους, δεν θα θέλουν να τους κάνω τη δουλειά; 😂 Πραγματικά πάντως δεν θα σκεφτόμουν ούτε για μια στιγμή να μπλεχτώ με όλα αυτά αν δεν είχα ανάγκη τα χρήματα. Ελπίζω να μην το μετανιώσω αν τελικά το αποφασίσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...