cosmos000 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 4 ώρες πριν, blackhill66 είπε Προκειται για το φροντιστηριο στο οποιο πηγαινε η κορη μου που εδωσε πανελληνιες.Η τιμη ειχε συμφωνηθει στα 250€ τον μηνα + 50€ η εγγραφη.Εγω ημουν τυπικοτατος και καθε μηνα πηγαινα και πληρωνα κανονικα .Θεωρουσα ομως πως τον ιουνιο που ειναι μηνας εξετασεων και δεν ειναι ολοκληρος φροντιστηριακος μηνας πως το ποσο θα ηταν καπως μειωμενο αλλα δεν ειναι ετσι και πρεπει να τον πληρωσω ατοφιο.Αν ειναι καποιος στο φορουμ που γνωριζει απο αυτα θαθελα παρακαλω την γνωμη του και επισης επειδη δεν εχω παρει εως τωρα καμμια αποδειξη και δεν υπηρχε και pos οποτε εδινα αναγκαστικα μετρητα, τι θα πρεπει να προσεξω οταν παρω τις αποδειξεις των προηγουμενων μηνων που εχω πληρωσει σας ευχαριστω. Την λέξη κλειδί στην έχω κάνει πιο έντονη και υπογραμμισμένη. Εσύ ίσως καλώς θεωρούσες οτι πρέπει να πληρώσεις μισό μήνα....το φροντιστήριο όμως θεωρούσε ότι πρέπει να πληρωθεί όλος ο μήνας. Συνήθως, όπως αναφέρθηκε κιόλας ,τα φροντιστήρια έχουν τιμή πακέτου για την διάρκεια της παρακολούθησης των μαθημάτων ένα χ ποσόν .Αυτό το χ ποσόν το σπάνε σε δόσεις με τον μήνα για να διευκολύνουν την αποπληρωμή.Θα μπορούσαν κάλλιστα να σου πουν 260-270 τον μήνα και τον τελευταίο μήνα 180 πχ.Πάλι το ίδιο θα έβγαινε αλλά θα έμενες ευχαριστημένος γιατί θα νόμιζες ότι σου έκοψαν και μισό μήνα...Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας και να το συζητήσεις με την γραμματεία του φροντιστηρίου...τον υπεύθυνο...να του πεις τα επιχειρήματά σου και αυτός τα δικά του. Στο φόρουμ τώρα και να σου πούμε όλοι οτι έχεις δίκιο ή το αντίθετο δεν υπάρχει, νόημα ,καθώς εσύ και το φροντιστήριο κάνατε την συμφωνία. 20 λεπτά πριν, billiboo είπε ποσο λαθος κανεις.. εχω δει καθηγητες να περνουν διαμαντια και να τα κανουν σκουπιδια και το αντιθετο φυσικα.. Εσύ να δεις πόσο λάθος κάνεις..... ¨παίρνουν¨ είναι το σωστό!!! 2
billiboo Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 26 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Να σου πω την αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει τι έχεις δει και τι οχι. Εγώ αυτή την άποψη έχω σχηματίσει από τις χρονιές που έδινα πανελλήνιες και με απασχολούσε εντονότατα αυτό το θέμα, μιλούσα με καθηγητές του σχολείο, παρακολουθούσα και ρωτούσα συμμαθητές για να διαπιστώσω πόσο βοηθήθηκαν από το φρονστηρήριο. Δεν αμφιβάλλω οτι κάποιοι απειροελάχιστοι το κατάφεραν αλλά δεν θα κάνουμε την εξαίρεση κανόνα. Από σκουπίδι διαμάντι δεν γίνεσαι σε 1 χρόνο, τα κενά που έχεις από όλες τις προηγούμενες σχολικές χρονιές δεν μπορούν να καλυφθούν σε 10 μήνες και όποιος το πιστεύει αυτό (η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων στην Ελλάδα) απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του και τα παιδιά του κατ' επέκταση, το δέχομαι βέβαια στην περίπτωση που κάποιος ξεκινήσει φροντιστήριο από την Α' λυκείου, κάποιοι λίγοι μαθητές που είναι μέτριοι επίσης μπορούν να το καταφέρουν αν ξεκινήσουν από την Β' λυκείου, από την Γ' όμως σε καμιά περίπτωση. Όποιος έγινε από διαμάντι σκουπίδι είναι γιατί δεν εφάρμοσε το 100% των δυνατοτήτων του παράλληλα με το φροντιστήριο, το ανέφερα και πριν αυτό, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να το κάνουν, ακόμα και μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλήνιες δεν εφαρμόζουν το 100% και όταν λέω για δυνατότητες εννοώ να αφιερώσει ολοκληρωτικά τις δυνάμεις του ψυχικά και σωματικά στο διάβασμα και την προετοιμασία των πανελληνίων. μα δεν μίλησα μόνο για γ λυκείου, αν και εξαρτάται και την κατεύθυνση.
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 35 λεπτά πριν, billiboo είπε μα δεν μίλησα μόνο για γ λυκείου, αν και εξαρτάται και την κατεύθυνση. Εντάξει τότε, εγώ αναφερόμουν αποκλειστικά για Γ' λυκείου τότε που οι περισσότεροι μαθητές ξεκινάνε τα φροντιστήρια για τις πανελλήνιες.
Thaninho Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Εντάξει τότε, εγώ αναφερόμουν αποκλειστικά για Γ' λυκείου τότε που οι περισσότεροι μαθητές ξεκινάνε τα φροντιστήρια για τις πανελλήνιες. Πριν πόσα χρόνια έδωσες; Εκτός από δύο τρείς που είτε θα ακολουθούσαν κάποια τέχνη είτε είχαν στρωμενες δουλειές ( λεφτάδες) δεν θυμάμαι ούτε ένα παιδί από την χρόνια μου που να μην πήγαινε φροντιστήριο από την Α Λυκείου και να πήγε στην Γ με στόχο τις Πανελλαδικές. Άμα πας στην Γ είσαι καμένο χαρτί το 10% που είπες είναι πολύ. Αν δεν πας από την πρώτη λυκείου δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να γράψει ο άριστος μαθητής του 19 πάνω από 14 Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από Thaninho
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Thaninho είπε Πριν πόσα χρόνια έδωσες; Εκτός από δύο τρείς που είτε θα ακολουθούσαν κάποια τέχνη είτε είχαν στρωμενες δουλειές ( λεφτάδες) δεν θυμάμαι ούτε ένα παιδί από την χρόνια μου που να μην πήγαινε φροντιστήριο από την Α Λυκείου και να πήγε στην Γ με στόχο τις Πανελλαδικές. Άμα πας στην Γ είσαι καμένο χαρτί το 10% που είπες είναι πολύ. Αν δεν πας από την πρώτη λυκείου δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να γράψει ο άριστος μαθητής του 19 πάνω από 14 Εντάξει υπερβολικά όσα λες, αλίμονο αν πρέπει να ξεζουμιστεί κάποιος 3 χρόνια με φροντιστήρια ώστε να πάει να δώσει για πανελλαδικές, αν είσαι μέτριος και θέλεις να αριστεύσεις συμφωνώ απόλυτα, αλλά δεν είναι αναγκαίο να το κάνουνε όλοι αυτό, μπορείς να συμβιβαστείς και με σχολές χαμηλότερης βαθμολογίας. Το κακό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι οτι οι περισσότεροι γονείς θυμούνται την τελευταία-προτελευταία χρονιά οτι το παιδί τους από μέτριος πρέπει να γίνει διανόηση με αποτέλεσμα να ωθούν τον μαθητή να δηλώνει στις πρώτες επιλογές του μηχανογραφικού σχολές που δεν έχει την δυνατότητα να περάσει, πράγμα που και δεν γίνεται, και υπερφορτώνει τον μαθητή με άγχος και αν δεν τα καταφέρει ή μπει σε σχολή κάτω από τις πρώτες επιλογές θεωρεί οτι απέτυχε και γεμίζει ματαιοδοξία, απεναντίας αν οι περισσότεροι ήταν πιο συμμαζεμένοι ας πούμε και είχαν χαμηλοτερες βλέψεις θα το έβλεπαν και διαφορετικά το όλο θέμα. Εγώ έδωσα το 2004-5. Σε εμάς μόνο 2 μαθητές από τους 60-70 σε όλα τα τμήματα πήγαιναν φροντιστήριο στην Α' λυκείου, κανένας από αυτούς δεν πέτυχε κάτι το ιδιαίτερο ο ένας έμεινε στην ίδια τάξη και τα παράτησε ο άλλος πέρασε σε ένα ΤΕΙ, από την Β' λυκείου πήγαιναν οι περισσότεροι αλλά όχι όλοι, τότε δίναμε από την Β πανελλήνιες, και στην Γ πήγαιναν σχεδόν όλοι εκτός από 4-5 άτομα. Εγώ πήγαινα μόνο για τα μαθήματα κατεύθυνσης και οχι τα γενικής παιδείας. Αυτό που θυμάμαι είναι οτι όσοι είχαν θέληση πρόγραμμα, στόχο με βάση τις δυνατότητές τους και οχι υπερβολές του στυλ να είσαι του 13 και να θες υψηλόβαθμες σχολές, πήγαν τα δύο τελευταία έτη έβαλαν όλες τους τις δυνατότητες κατάφεραν ένα 10-15% παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και πέρασαν στην σχολή που επιθυμούσαν, οι υπόλοιποι έγραψαν χαμηλότερα και κάποιοι πάτωσαν. Πάντως νομίζω οτι το δικό σου σχολείο πρέπει να ήταν από τα λίγα που συνέβαινε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον από όσα μπορούσα να μάθω στην εποχή μου, ελάχιστοι πήγαιναν φροντιστήριο από την Α΄ λυκείου, κυρίως όσα άτομα ήξερα ήταν πολύ μέτριοι ή πολύ κακοί μαθητές που τους έγραφαν οι γονείς τους για να μην φέρουν κάτω από την βάση και επαναλα΄βουν την τάξη. Ίσως βέβαια παίζει ρόλο και το γεγονός οτι είχαμε πολλά παιδιά από ξένες χώρες με γονείς που τα έβγαζαν τσίμα τσίμα και δεν είχανε λεφτά να πηγαίνουν τρεις χρονιές φροντιστήρια, ορισμένοι προτιμούσαν την ενισχυτική.
tsioulak Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Οπως ειπαν και αλλοι η τιμη του φροντιστηριου ειναι για ολη την χρονια και σπαει σε μηνιαιες για εξυπηρετηση και ευκολοτερη πληρωμη. Τις αποδειξεις πρεπει να τις παρεις και οπως ειπες και εσυ θα τις παρεις, οποτε κανενα προβλημα. 1
BritGreek Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, δεν πρόλαβα να διαβάσω τι έχει γραφτεί, αλλά θα απαντήσω γιατί είναι η δουλειά μου. Πρώτον, απόδειξη είναι υποχρεωμένος να σου εκδίδει την ώρα που πληρώνεις τα δίδακτρα. Καρτελάκια με σφραγιδούλες, κλπ, προφανώς είναι εντελώς παράνομα και δεν αποτελούν παραστατικό. Κάποιοι, για ευκολία, εκδίδουν μια ΑΠΥ ανά διαχειριστική περίοδο. Δηλαδή, 31/12 και τον Μάιο που θεωρητικά τελειώνει ο κάθε σπουδαστής. Εμείς δεν το κάνουμε. Για το POS. Όλα τα φροντιστήρια ΚΞΓ και Μέσης Εκπαίδευσης, είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να έχουν POS από τον Αύγουστο του 2017 και έχουν. Η μόνη κάρτα που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε είναι η American Express, γιατί έχει πολύ υψηλή προμήθεια σε σχέση με τις υπόλοιπες κάρτες. Αν δεν έχουν, σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να μην έχουν άδεια λειτουργίας ή αυτή να έχει ανακληθεί, λόγω αδυναμίας προσκόμισης ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, την οποία υποχρεούμαστε να προσκομίζουμε κάθε δύο χρόνια (διαφορετικά γίνεται ανάκληση άδειας για 10 χρόνια). Αυτό θα το διαπιστώσεις, κάνοντας μια αναζήτηση στον ΕΟΠΠΕΠ εδώ http://www.eoppep.gr/index.php/el/search-for/learning-institutions/kdvm_search_page . Εκεί θα δεις αν είναι νόμιμη, αδειοδοτημένη επιχείρηση. Οι αποδείξεις που πρέπει να σου δίνει είναι Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών και όχι Είσπραξης. Κοίταξέ το αυτό. Τώρα για τα δίδακτρα. Τα δίδακτρα σε όλα μα όλα τα ΚΞΓ και Μέσης Εκπαίδευσης είναι ετήσια και δεν πάνε με τον μήνα. Για τον λόγο αυτό πληρώνεις και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Τι σημαίνει αυτό: ότι ο εκάστοτε επιχειρηματίας υπολογίζει τις ώρες διδασκαλίας, βγάζει κοστολόγιο και σου ανακοινώνει το ποσό που αναλογεί στο σύνολο των ωρών διδασκαλίας. Δεν είναι, λοιπόν, ότι σου ζητάει να πληρώσεις τον μήνα ενώ έχει κάνει το παιδί τον μισό μήνα. Γι' αυτό, αν είναι σωστός, σε ρωτάει σε πόσες δόσεις θέλεις να πληρώσεις τα δίδακτρα αυτά. Είτε με τον μήνα, ή σε λιγότερες δόσεις. Οι περισσότεροι επιλέγουν με τον μήνα και η πάγια τακτική είναι να έχει πληρωθεί η πρώτη δόση για να μπει ο μαθητής στο τμήμα και να έχει εξοφλήσει ένα μήνα πριν τη λήξη της φοίτησης. Προφανώς, ξαναλέω, με τις αποδείξεις που ακολουθούν την εκάστοτε πληρωμή. Υ.Γ. Αν πλήρωνες με κάρτα, θα μπορούσες να περάσεις τη δαπάνη στη δήλωσή σου. Οι απλές ΑΠΥ δεν περνάνε, αν είναι αποδείξεις για δίδακτρα. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από BritGreek 8
Mitsosalier Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δηλαδή το Δεκέμβρη και το Απρίλη (Χριστούγεννα και Πάσχα αντίστοιχα ) που ήταν πάλι μισοί μήνες γιατί τους πλήρωσες ;
Lelouch Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πλήρωσε μόνο για μισό μήνα. BritGreek δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες. Σε εμάς το φροντιστήριο έλεγε τις τιμές ανά ώρα για να μας ενημερώνει αναλυτικά πόσο κοστίζει η ώρα στο εκάστοτε μάθημα. Αλλά φαντάζομαι για να το λες, μάλλον ισχύει. Όμως δεν είναι δημόσιο εδώ, να πληρώνονται για υπηρεσίες που δεν παρέχουν. Δηλαδή μου λες ότι αυτοί κοστολογούν τις υπηρεσίες του σε ετήσια βάση και μετά το ανάγουν στους 9-10 μήνες που κάνουν μάθημα, δηλαδή αυξάνουν τη τιμή ανά μήνα; Δηλαδή ένα παιδί που ξεκινάει φροντιστήριο Αύγουστο και τελειώνει Ιούνιο, η τιμή που του προσφέρει το φροντιστήριο αναλογεί για 12 μήνες υπηρεσιών; Χαχαχαχαχα. Πανέξυπνος τρόπος να πληρώνουν παραπάνω οι γονείς. Το βρίσκετε λογικό αυτό ρε παιδιά; Εγώ στη θέση του OP δε θα πλήρωνα τον άλλο μισό μήνα. Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2018 από Lelouch
xgol Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Κλασσική νοοτροπια Έλληνα / Ελληνίδας. Δεν εχει 10 ευρώ για Παιδεία / Υγεία, αλλά ως δια μαγείας θα βρει για καφε, μπουζούκια, νύχια, μαλλί και πουλ μουρ. Στον συμφορουμιτη που εγραψε πιο πανω για 10-15% αν κανει καποιος φροντιστηριο, σε σχεση με τι το μετραει? Με τις ενδοσχολικες εξετασεις της προηγουμενης χρονιας?
primeragt Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Lelouch είπε Πλήρωσε μόνο για μισό μήνα. BritGreek δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες. Σε εμάς το φροντιστήριο έλεγε τις τιμές ανά ώρα για να μας ενημερώνει αναλυτικά πόσο κοστίζει η ώρα στο εκάστοτε μάθημα. Αλλά φαντάζομαι για να το λες, μάλλον ισχύει. Όμως δεν είναι δημόσιο εδώ, να πληρώνονται για υπηρεσίες που δεν παρέχουν. Δηλαδή μου λες ότι αυτοί κοστολογούν τις υπηρεσίες του σε ετήσια βάση και μετά το ανάγουν στους 9-10 μήνες που κάνουν μάθημα, δηλαδή αυξάνουν τη τιμή ανά μήνα; Δηλαδή ένα παιδί που ξεκινάει φροντιστήριο Αύγουστο και τελειώνει Ιούνιο, η τιμή που του προσφέρει το φροντιστήριο αναλογεί για 12 μήνες υπηρεσιών; Χαχαχαχαχα. Πανέξυπνος τρόπος να πληρώνουν παραπάνω οι γονείς. Το βρίσκετε λογικό αυτό ρε παιδιά; Εγώ στη θέση του OP δε θα πλήρωνα τον άλλο μισό μήνα. Ναι αλλα σε χρεωνε πακετο. Πχ τοσες ωρες το ετος τοσα λεφτα. Το ιδιο ακριβως ειπε και ο BritGreek, υπολογιζει τις ωρες ανα ετος (9μηνο -6μηνο -οτιδηποτε) και σου λεει ενα ποσο και μετα σου δινει την δυνατοτητα αποπληρωμης ειτε μηνιαια ειτε παγια ειτε σε 2-3 δοσεις πχ. Αν εσυ εισαι κολλημενος και θες ανα ωρα θα σου κοβει μετα απο καθε μαθημα (ειτε πας ειτε οχι) και μια αποδειξη.
tsioulak Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Lelouch είπε Πλήρωσε μόνο για μισό μήνα. BritGreek δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες. Σε εμάς το φροντιστήριο έλεγε τις τιμές ανά ώρα για να μας ενημερώνει αναλυτικά πόσο κοστίζει η ώρα στο εκάστοτε μάθημα. Αλλά φαντάζομαι για να το λες, μάλλον ισχύει. Όμως δεν είναι δημόσιο εδώ, να πληρώνονται για υπηρεσίες που δεν παρέχουν. Δηλαδή μου λες ότι αυτοί κοστολογούν τις υπηρεσίες του σε ετήσια βάση και μετά το ανάγουν στους 9-10 μήνες που κάνουν μάθημα, δηλαδή αυξάνουν τη τιμή ανά μήνα; Δηλαδή ένα παιδί που ξεκινάει φροντιστήριο Αύγουστο και τελειώνει Ιούνιο, η τιμή που του προσφέρει το φροντιστήριο αναλογεί για 12 μήνες υπηρεσιών; Χαχαχαχαχα. Πανέξυπνος τρόπος να πληρώνουν παραπάνω οι γονείς. Το βρίσκετε λογικό αυτό ρε παιδιά; Εγώ στη θέση του OP δε θα πλήρωνα τον άλλο μισό μήνα. Το ποσο κοστιζουν τα φροντιστηρια ειναι μια αλλη ιστορια αλλα εφοσον λειτουργουν νομιμα που ειναι το περιεργο; Θα σου παρεχει μια υπηρεσια για καποιον καιρο 5-6-12 μηνες και στην κοστολογει με ενα χ ποσο, και μετα σου λεει πως θελεις να το πληρωσεις; Θες εφαπαξ στην αρχη; Θες εφαπαξ στο τελος (σπανιο αλλα το εχω δει να συμβαινει); Θες 2-3 δοσεις (αυτο δουλευεται αρκετα στην επαρχια που τα λεφτα ερχονται μαζεμενα 2-3 φορες τον χρονο λογω αγροτικων και κτηνοτροφικων δραστηριοτητων); Θες καθε μηνα (δηλαδη 10-11 δοσεις); Που βλεπεις το περιεργο σε αυτο;
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 16 ώρες πριν, nipoa είπε καμια αποδειξη, ουτε POS, ολα στο χερι .. μα που σας βρισκουν ολους εσας? Συμφορουμίτες του εξωτερικού, υπάρχει κόσμος ακόμη στην Ελλάδα που έτσι είναι κατεστημένο να δουλεύει. Πως καταφέρνετε να πέφτετε από τα σύννεφα?
GothicCrusader Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Lelouch είπε Πλήρωσε μόνο για μισό μήνα. BritGreek δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λες. Σε εμάς το φροντιστήριο έλεγε τις τιμές ανά ώρα για να μας ενημερώνει αναλυτικά πόσο κοστίζει η ώρα στο εκάστοτε μάθημα. Αλλά φαντάζομαι για να το λες, μάλλον ισχύει. Όμως δεν είναι δημόσιο εδώ, να πληρώνονται για υπηρεσίες που δεν παρέχουν. Δηλαδή μου λες ότι αυτοί κοστολογούν τις υπηρεσίες του σε ετήσια βάση και μετά το ανάγουν στους 9-10 μήνες που κάνουν μάθημα, δηλαδή αυξάνουν τη τιμή ανά μήνα; Δηλαδή ένα παιδί που ξεκινάει φροντιστήριο Αύγουστο και τελειώνει Ιούνιο, η τιμή που του προσφέρει το φροντιστήριο αναλογεί για 12 μήνες υπηρεσιών; Χαχαχαχαχα. Πανέξυπνος τρόπος να πληρώνουν παραπάνω οι γονείς. Το βρίσκετε λογικό αυτό ρε παιδιά; Εγώ στη θέση του OP δε θα πλήρωνα τον άλλο μισό μήνα. Δεν ισχύει αυτό που λες γιατί υποθέτεις ότι όταν λέμε ότι υπολογίζει τις υπηρεσίες του σε ετήσια βάση εννοούμε ότι θα υπολογίσει τους επιπλέον μήνες ως πολλαπλάσιο των 9-10 μηνών λειτουργίας για να παρουσιάζει δήθεν αυξημένες τιμές και δήθεν να σε κλέψει. Αλλά το θέμα είναι: αυξημένες ως προς τι ακριβώς; Στην πραγματικότητα ισχύει το ανάποδο από αυτό που γράφεις. Δεν υπάρχει καμία (λογική) επιχείρηση που να μην κοστολογεί τις υπηρεσίες της σε ετήσια βάση. Όλα τα έξοδα (οι αμοιβές των καθηγητών είναι ένα μόνο από αυτά) με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο διαμορφώνουν την τιμή που σου λέει το φροντιστήριο ότι κοστίζει μία ώρα. Οπότε η τελική τιμή που λένε σε εσένα είναι εξ ορισμού προσδιορισμένη (ποτέ δεν αυξήθηκε όπως παρουσιάζεις) από τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης που συμπεριλαμβάνουν και μήνες που δεν πήγες ποτέ. Αν σε δυσκολεύει να φανταστείς το γιατί συμβαίνει αυτό, σκέψου π.χ. τις εργοδοτικές εισφορές, τα νοίκια ή τα δημοτικά τέλη. Σκέψου ότι το ίδιο το κράτος δεν αλληλεπιδρά με το φροντιστήριο σε ακαδημαϊκά έτη. Αν δεν γίνοταν αυτός ο υπολογισμός τότε κάθε μήνα θα έπρεπε να έδινες διαφορετικά δίδακτρα ανάλογα με το αν π.χ. τα καλοριφέρ δουλέψανε και ο λογαριασμός στη ΔΕΗ ήταν αυξημένος. Αν πήγαινες καλοκαίρι θα έπρεπε να πληρώνεις παραπάνω επειδή δουλεύουν τα κλιματιστικά κοκ, ενώ άνοιξη να είναι πιο φθηνά κλπ. 1
Lelouch Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2018 Γιατί τα συγχέετε τα λειτουργικά κόστη του φροντιστηρίου; Ο πελάτης δέχεται μισό μήνα υπηρεσιών, έχει το δικαίωμα να πληρώσει μισό μήνα; Τι τον νοιάζει τον πελάτη τα έξοδα του κάθε επιχειρηματία. Αυτός έχει δικά του προβλήματα να σκέφτεται δε θα κάνει και τον λογιστή από ευγένεια. Μπορεί ο φροντιστηριάρχης να του κόψει απόδειξη για μισό μήνα; Αν δεν μπορεί και είναι δεμένος μέσω νομοθεσιών να του κόψει ολόκληρο τον μήνα, τότε θα συμφωνήσω με εσάς και θα πρέπει ο πελάτης να πληρώσει ολόκληρο μήνα. Αν μπορεί να κόψει απόδειξη μισού μήνα, σημαίνει ότι δεν είναι παράνομο κάποιος να πληρώσει τον μισό μήνα οπότε ο πελάτης δικαιούται να πληρώσει όσες υπηρεσίες παρέλαβε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις