zoranb Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Πόσο καιρό πρέπει να είναι κάποιος σε μια εταιρία για να δικαιούται ταμείο ανεργείας εάν θα απολυθεί;
gokuthelegend Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Νομίζω πρέπει να έχεις μαζέψει 100 ένσημα τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μιας και απολύομαι και εγώ σε 2 εβδομάδες και θα γραφτώ ΟΑΕΔ, ξέρει κανείς να μας πει περισσότερες λεπτομέρειες;
eidikos33 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2018 Πήρα την μια δόση από το επίδομα της τρίμηνης παραμονής και έπιασα δουλειά για 3 ημέρες και δήλωσα παραίτηση μπορώ να το ξαναπάρω πάλι η όχι,γνωρίζει κανείς? 1 1
Lilith19 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Προϋποθέσεις Για τη χορήγηση της τακτικής επιδότησης ανεργίας στους δικαιούχους απαιτείται η συνδρομή των κάτωθι γενικών προϋποθέσεων: Να είναι ασφαλισμένοι ως εργαζόμενοι στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ Να έχει προηγηθεί Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) ή Να έχει προηγηθεί Λήξη Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου (όχι Οικειοθελής Αποχώρηση) Να μην αυτοαπασχολούνται Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου κατά την αίτηση για την επιδότηση Επιπρόσθετα: α) Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται: 1η περίπτωση: πραγματοποίηση 125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του. 2η περίπτωση (για δικαιούχους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της 1ης περίπτωσης): πραγματοποίηση 200 ημερών εργασίας κατά τα δύο προηγούμενα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης. β) Για δικαιούχο που έχει επιδοτηθεί στο παρελθόν απαιτείται: πραγματοποίηση τουλάχιστον 125 ημερών εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής του σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας που έχει λάβει εντός της προηγούμενης τετραετίας, από την εκάστοτε έναρξη της επιδότησης, να μην υπερβαίνουν τα τετρακόσια (400). Εάν εντός της τετραετίας έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των τετρακοσίων (400) ημερήσιων επιδομάτων, δικαιούται να επιδοτηθεί για τον υπόλοιπο αριθμό ημερησίων επιδομάτων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των τετρακοσίων (400) ημερησίων επιδομάτων. http://www.oaed.gr/anergoi 2
agrio.imeros Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Αν έχεις πάρει ταμείο άλλη φορά θες 125 ένσημα χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δυο μήνες εργασίας. Στα μικτά ένσημα αυτό. Αν όμως τώρα κολλάς βαρέα ένσημα οικοδομικά ή συναφών επαγγελμάτων προς τις οικοδομικές εργασίες θες 100 ένσημα χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δυο μήνες εργασίας. Δηλαδή περίπου 84 ένσημα(χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δυο μήνες εργασίας) γιατί τα βαρέα έχουν προσαύξηση 20%. Για πιο έγκυρες πληροφορίες όμως κάνε μια ερώτηση στον ΟΑΕΔ...
phanispal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Ο ΟΑΕΔ δεν απαντά σε τέτοιες ερωτήσεις. Σου λένε απολύσου εσύ «με το καλό» κι έλα. Εκτός κι αν πέσεις σε υπάλληλο που 'χει όρεξη να σε βοηθήσει. Εγώ όσες ερωτήσεις κι αν έχω κάνει, μου 'χουν πει ότι δε μπορούν να απαντούν σε υποθετικές ερωτήσεις. 1
tsioulak Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 14 λεπτά πριν, phanispal είπε Ο ΟΑΕΔ δεν απαντά σε τέτοιες ερωτήσεις. Σου λένε απολύσου εσύ «με το καλό» κι έλα. Εκτός κι αν πέσεις σε υπάλληλο που 'χει όρεξη να σε βοηθήσει. Εγώ όσες ερωτήσεις κι αν έχω κάνει, μου 'χουν πει ότι δε μπορούν να απαντούν σε υποθετικές ερωτήσεις. Ναι γιατι, τεχνικα μιλωντας, καθε αιτηση για ταμειο ανεργιας εξεταζεται ξεχωριστα και για αυτο δεν μπορουν να σου πουν κατι οι υπαλληλοι.
phanispal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Ναι, αλλά άκρη με τα κατεβατά που αναρτούν δε βγάζεις. Ούτε εκείνοι που τα συντάσσουν δεν ξέρουν τι σημαίνουν.
Lilith19 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 14 λεπτά πριν, tsioulak είπε Ναι γιατι, τεχνικα μιλωντας, καθε αιτηση για ταμειο ανεργιας εξεταζεται ξεχωριστα και για αυτο δεν μπορουν να σου πουν κατι οι υπαλληλοι. Τι άλλο μπορεί να εξεταστεί πέρα από τα κριτήρια που αναφέρονται στο site;
Sheogorath Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 13 ώρες πριν, eidikos33 είπε Πήρα την μια δόση από το επίδομα της τρίμηνης παραμονής και έπιασα δουλειά για 3 ημέρες και δήλωσα παραίτηση μπορώ να το ξαναπάρω πάλι η όχι,γνωρίζει κανείς? Δηλώσεις παραίτηση για να πάρεις ταμείο ανεργίας, καθιστός; Να καταλάβω.
agrio.imeros Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 45 λεπτά πριν, phanispal είπε Ο ΟΑΕΔ δεν απαντά σε τέτοιες ερωτήσεις. Σου λένε απολύσου εσύ «με το καλό» κι έλα. Εκτός κι αν πέσεις σε υπάλληλο που 'χει όρεξη να σε βοηθήσει. Εγώ όσες ερωτήσεις κι αν έχω κάνει, μου 'χουν πει ότι δε μπορούν να απαντούν σε υποθετικές ερωτήσεις. 29 λεπτά πριν, tsioulak είπε Ναι γιατι, τεχνικα μιλωντας, καθε αιτηση για ταμειο ανεργιας εξεταζεται ξεχωριστα και για αυτο δεν μπορουν να σου πουν κατι οι υπαλληλοι. Αυτή είναι ερώτηση που μπορεί να σε καλύψει ο υπάλληλος. Για το πόσα ένσημα πρέπει να κολλήσεις για να πάρεις ταμείο πρώτη φορά ή για δεύτερη φορά κτλ... Δεν είναι υποθετική ερώτηση και είναι στάνταρ η απάντηση την οποία τη γνωρίζουν οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ αρκεί να διευκρινήσεις τι ένσημα κολλάς, βαρέα ή μικτά. Απλώς δε γνωρίζω αν έχει αλλάξει τίποτα τους τελευταίους μήνες και όσο να΄ναι είναι μια απάντηση ενημερωτική -ιντερνετική. Μια ερώτηση στον ΟΑΕΔ και θα του απαντήσουν σίγουρα γι΄αυτό το θέμα...
phanispal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να μπουν στην καρτέλα σου και να σου πουν τι δικαιούσαι και τι όχι, αν υποθετικά μείνεις άνεργος π.χ. εκείνη τη μέρα. Δηλαδή πόσο δύσκολα είναι ορισμένα πράγματα σε αυτή τη χώρα.
tsioulak Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, phanispal είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο να μπουν στην καρτέλα σου και να σου πουν τι δικαιούσαι και τι όχι, αν υποθετικά μείνεις άνεργος π.χ. εκείνη τη μέρα. Δηλαδή πόσο δύσκολα είναι ορισμένα πράγματα σε αυτή τη χώρα. Ξανα τεχνικά μιλώντας, εφόσον καθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά, αν σου πει ο υπάλληλος π.χ. ναι δικαιούσαι τοσα χρήματα για μέχρι τόσους μήνες και αργότερα, βάση της εξέτασης της περίπτωσης σου, αποφασιστεί κάτι διαφορετικό εσύ θα μπορείς (πάλι τεχνικά μιλώντας) να επιρρίψεις ευθύνες στον υπάλληλο ή/και στην επιτροπή.
phanispal Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2018 Με το να μου πει προφορικά ο υπάλληλος κάτι που θα του βγάλει το σύστημα και δε θα το έχει δει στο όνειρό του, δεν καταλαβαίνω πώς μου δίνε(τα)ι το δικαίωμα να επιρρίψω ευθύνες στον υπάλληλο. Το ότι μπορεί να θέλω να του κατεβάσω τα μούτρα που λέει ο λόγος, δε συνεπάγεται ότι θα έχω και δίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα