Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εννοείται ότι είσαι παράνομος φίλε.Το πόσο εύκολο είναι να σε πιάσουν είναι άλλο θέμα βέβαια..Αν πουλάς πολύ πράμα μπορεί να σε καρφώσει και κάποιος δυσαρεστημένος πελάτης.Αν πχ αγοράσει κάτι χαλασμένο ή του χαλάσει μπορεί να σου ζητήσει αντικατάσταση και εσένα το μαγαζί που αγοράζεις να μη στο αντικαθιστά.Μπορει και ο πελάτης σου να έχει παράλογες απαιτήσεις αλλά να πρέπει να τον ικανοποιήσεις στο φόβο μη σε καρφώσει..Μπορεί να είναι λίγοι οι παράξενοι αλλά όσο ανοιγεσαι τόσο μεγαλώνει το ρίσκο..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jesus00 είπε

Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις, επιτρέπεται αυτό που κάνω? Είμαι νόμιμος? Κάποιος που να ξέρει απο αυτά θα εκτιμούσα να μου δώσει μια απάντηση..

Εφόσον έχεις κάνει έναρξη στην εφορία και εφόσον εκδίδεις τα νόμιμα παραστατικά, μόνο τότε είσαι νόμιμος.

1 ώρα πριν, Jesus00 είπε

Εγώ πιστεύω οτί υπάρχει ένα παραθυράκι εκεί έξω ακόμα

Εφόσον πιστεύεις πως ξέρεις καλύτερα από εμάς, γιατί μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εφόσον έχεις κάνει έναρξη στην εφορία και εφόσον εκδίδεις τα νόμιμα παραστατικά, μόνο τότε είσαι νόμιμος.

Εφόσον πιστεύεις πως ξέρεις καλύτερα από εμάς, γιατί μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις?

Δεν νομίζω να είπα πουθενά οτι ξέρω καλύτερα, αν μπορείς να μου πεις που ακριβώς το είδες κιόλας. Ρωτάω επειδή δεν ξέρω, δεν είπα οτι ξέρω το συγκεκριμένο παραθυράκι , λέω πως πιστεύω οτι υπάρχει ένα. 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Jesus00 είπε

Δεν νομίζω να είπα πουθενά οτι ξέρω καλύτερα, αν μπορείς να μου πεις που ακριβώς το είδες κιόλας. Ρωτάω επειδή δεν ξέρω, δεν είπα οτι ξέρω το συγκεκριμένο παραθυράκι , λέω πως πιστεύω οτι υπάρχει ένα. 

Να στο θέσω λίγο διαφορετικά τότε, αφού ότι και να σου απαντήσουμε θα συνεχίσεις να πιστεύεις αυτό που πιστεύεις, ποιος ο λόγος που ρωτάς?

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ILIAS GR είπε

Πας μέσα για φοροδιαφυγή και τον Αλ Καπόνε γι` αυτό τον πιασαν.

Και τον Tony Montana για αυτο τον επιασαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω παραδειγμα απο κολλητο μου που αγοραζε αυτοκινητα τρακαρισμενα σε τιμη χωμα και τα μεταπωλουσε στη συνεχεια σε κανονικες τιμες (τα εφτιαχνε μονος του σε αποθηκη γκαραζ που ειχε), δεν κραταγε ποτε πανω απο 1 αυτοκινητο στο ονομα του για να μην φενεται αλλα και παλι μετα απο 5-6 αγοροπωλησιες σε ενα χρονο του ηρθε καμπανα στην εφορια 6000ε. Οταν ρωτησε τη λογιστρια γιατι εγινε αυτο η απαντηση ηταν "διαφυγοντα κερδη της εφοριας". Κοινος απεκρηπτε χρηματα και τα τιμολογησε με ενα ποσο που εκρινε λογικο με βαση τις κινησεις που εκανε.

Επεξ/σία από primeragt
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Fulgore είπε

Αν το κανεις αυτο συνεχεια και για παρα πολλα προιοντα και σε ποσοτητα και σε αριθμο,τοτε αποκτας την ειδικοτητα του εμπορου.

Ουτως ή αλλως πως αλλιως θα δικαιολογησεις στην εφορια τα παραπανω χρηματα που παιρνεις απο το πουθενα,τι θα τους πεις οτι κερδιζεις συνεχεια το ΚΙΝΟ? :P

Και που ξερει η εφορια τι εισπρατεις; μπορει να δηλωνει οαεδ το παιδι! Κςι συντηρηται απο γονεις! 1000 δικαιολογιες 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Playstationjk είπε

Και που ξερει η εφορια τι εισπρατεις; μπορει να δηλωνει οαεδ το παιδι! Κςι συντηρηται απο γονεις! 1000 δικαιολογιες 

Εάν ο άλλος σε πληρώνει με μετρητά δεν θα ξέρει κανένας τι εισπράτεις, απο τη στιγμή όμως που καταγράφονται τα χρήματα που παίρνει(είτε είναι μέσω Paypal είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης, μπορούν να το δουν...)

Επίσης ακόμα και οι «δωρεές απο γονείς» φορολογούνται

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Να στο θέσω λίγο διαφορετικά τότε, αφού ότι και να σου απαντήσουμε θα συνεχίσεις να πιστεύεις αυτό που πιστεύεις, ποιος ο λόγος που ρωτάς?

Η απαντηση ειναι απλή και την εχει δωσει ο Ισαάκ Σουσι (και ευρεως και βλαχογκουρμε) στιχουργός του Μαχαιριτσα: "Τελικά ολοι να δικαιολογηθουμε, θέλουμε"

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dimitrios51 είπε

Εάν ο άλλος σε πληρώνει με μετρητά δεν θα ξέρει κανένας τι εισπράτεις, απο τη στιγμή όμως που καταγράφονται τα χρήματα που παίρνει(είτε είναι μέσω Paypal είτε μέσω τραπεζικής κατάθεσης, μπορούν να το δουν...)

Επίσης ακόμα και οι «δωρεές απο γονείς» φορολογούνται

Γιατι αναφερε πουθενα οτι πληρωνεται μεσω τραπεζης;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αισθάνεται νόμιμος, να πληρωθεί μέσω τραπέζης και δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.

Προχώρα όπως είσαι φίλε. Το κράτος κλέβει συστηματικά τόσο τους μισθωτούς όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το σωστό είναι να κάνεις έναρξη αλλά πλέον έλεγχοι γίνονται σπάνια, πόσο μάλλον σε μια περίπτωση σαν τη δικιά σου. Το μόνο που κοιτάνε είναι αν οι καφετέριες κόβουν αποδείξεις. Καλύτερα ένα πρόστιμο, εάν έρθει ποτέ, παρά κάθε χρόνο ενα 650αρι τέλος επιτηδεύματος. 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Playstationjk είπε

Γιατι αναφερε πουθενα οτι πληρωνεται μεσω τραπεζης;

Όχι αλλά δεν ανέφερε και γενικώς πως πληρώνεται. Αυτό που λέει ο Δημήτρης είναι ότι θέλει προσοχή γιατί τώρα πια όλα φαίνονται. Αν πχ βγάζεις από την δουλειά σου 1000€ τον μήνα και κάθε μήνα στην τράπεζα μπαίνουν 2000€.... ε δεν θα φορολογηθείς μόνο για την μισθοδοσία. Αργά η γρήγορα θα σε ρωτήσουν από που έρχονται τα έξτρα.

Δημοσ.

1ον είσαι παράνομος.

2ον όταν θα θέλεις να αγοράσεις αυτοκίνητο ή σπίτι ή κάτι μεγάλης αξίας >500€, τότε η αγοραπωλησία θα πρέπει να γίνει μέσω τραπέζης. Αν δεν μπορείς να δικαιολογήσεις το γνωστό "πόθεν έσχες", τότε την έκατσες... εκτός κι αν έχεις όλο σου το βιος στο σπίτι μέσα και πληρώνεις μαύρα τα πάντα.

3ον υπάρχουν τα τεκμήρια διαβίωσης στα οποία θα φορολογηθείς και πρέπει να δικαιολογήσεις τα λεφτά για την εφορία.

Πλέον έχουν γίνει πολύ δύσκολα τα πράγματα για τη φοροδιαφυγή. Όχι ότι δεν υφίσταται αλλά λέμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...