palasd Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Το καλύτερο σουβλάκι με μπόλικη πατάτα και πολύ γύρο είναι στον Ασπρόπυργο μόλις μπαίνεις μέσα από την γέφυρα
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ο billdanos όμως ζήτησε κάτι μικρό κι έχει τη διάθεση να τα "σκάσει" (δεν μιλάμε δηλαδή για vfm). Άρα ο "Λευτέρης" είναι μέσα στα θέλω του Αυτό που χαλάει τον περισσότερο κόσμο στον "Λευτέρη" νομίζω ότι είναι το μέγεθος. Έχουμε συνηθίσει σε γκουμούτσες (κι εγώ μέσα) και όταν είναι κάτι μικρότερο χαλιόμαστε χωρίς να καταλαβαίνουμε αν φταίει το μέγεθος ή η γεύση. Για όποιον θέλει vfm πετάγεται λίγο πιο χαμηλά (προς σύνορα με Π.Φάληρο) και τσιμπάει από το "γύρο γύρω όλοι" τυλιχτό ικανοποιητικού μεγέθους με καλή γεύση στο 1,50 ευρώ. Ναι κατάλαβα. Εγώ σχολίασα γενικά το μαγαζί από άτομα που μένουν χρόνια και έχουν φάει άπειρες φορές από εκεί. Πάντως εφόσον το καλαμάκι είναι μικρό, γενικά θα πρέπει και η τιμή του να είναι χαμηλότερη. Τις προάλλες είχα πάει να φάω Άγιο Δημήτριο με ΄φιλους, δεν θυμάμαι πως λεγόταν το μαγαζί, κεμπάπ ή πίτα κεμπάπ κάπως έτσι. Είχανε κάτι καλαμάκια που σε μήκους ήταν 1.5 φορά μεγαλύτερα από αυτά που έχουν στα υπόλοιπα σουβλατζίδικα, περίπου 20 εκατοστά, και πάχος ικανοποιητκό, η τιμή νομίζω 2.1 ή 2.2 ευρώ το καλαμάκι, πήρα 4 καλαμάκια και μια πατάτες, έδωσα 9.8 ευρώ.
patrickdrd Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 7 hours ago, villasg said: Που πες μου και μενα ? ? ? που τα τσακιζω ? ? ? Ελληνικα ? ? Εκτος και εαν λες για το γουρουνι που μπορεις να βρεις και σεε αυτη την τιμη 2 στην Ευριπίδου τα ξένα τα χύμα, 3 τα ελληνικά
villasg Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, patrickdrd είπε 2 στην Ευριπίδου τα ξένα τα χύμα, 3 τα ελληνικά επειδη εχω παρει απο παντου , αμα βρασουν αυτα σε αυτες τις τιμες χεσε με ( ειναι χαλια λεμε ) και παρα πολυ πολυκαιρισμενα .
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα πουλάνε και καλά ως street food (αντί για junk), κατάλληλα για vegan-hipsters-εναλλακτικούς, χωρίς γλουτένη. Ασχετα με το ότι στην πράξη, συνήθως περνάς από αυτά τα μαγαζιά και βρωμάει λαδίλα από το τηγάνι. Κάπως παρόμοια με την άλλη μόδα με τα burgers που έφτασαν να κοστίζουν 10 ευρώ το ένα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Apoll Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 11/7/2018 στις 10:29 ΜΜ, randomcat είπε Οπότε μου έχει δημιουργηθεί η απορία... γιατί είναι πιο ακριβό το φαλάφελ από το σουβλάκι αφού δεν έχει κρέας;;;;;;;;;;;;; Έτσι επειδή μπορούν και το πουλάνε τόσο ή μήπως είναι πιο ακριβά τα υλικά του και δεν το έχω συνειδητοποιήσει; Γιατί δεν τρως κρέας πραγματικά στο σουβλάκι; Επίσης γιατί λέγεται "φαλάφελ" και όχι ρεβυθοκεφτές.... Πληρώνεις το όνομα Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Apoll
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Καλά το θέμα με την τιμή στο πιτόγυρο έχει ξεφτιλιστεί.Το έχω δει και 2,6 και 3,5 !Θα φτάσει και την τιμή της Λευκωσίας!!! Και η ποιότητα έχει πέσει αισθητά.Τουλάχιστον εγώ ,έχω απογοητευτεί κατα πολύ ...και δε μπορώ να βρω ένα που να είναι μπόμπα.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Στις 12/7/2018 στις 6:37 ΜΜ, randomcat είπε Προσωπικά, θέλω να μπορώ να τρώω και κάτι διαφορετικό και να είναι και vegetarian όταν είμαι έξω. Είτε επειδή δεν θα θέλω να φάω σουβλάκι, πίτσα, ζυμαρικά, μπέργκερ ή κάποιο από τα συνηθισμένα street food, είτε επειδή θέλω να αποφύγω το κρέας από έξω, είτε επειδή θέλω να προσέξω τη διατροφή μου. Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι τηγανισμένοι σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ λάδι. Ένα σουβλάκι, ακόμα και χοιρινό, είναι πολύ πιο ποιοτικό διατροφικά. Το πρόβλημα στο σάντουιτς/πιτόγυρο (whatever) είναι οι πατάτες κυρίως και δευτερευόντως το πολύ ψωμί. Φυσικά και άλλα προϊόντα σουβλατζίδικου γύρος, λουκάνικα, κακά μπιφτέκια κλπ. 2
orck Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Νομιζω οτι το κυριως προβλημα ειναι οι σως που βαζουν για την γευση, πρωτον γιατι ειναι ποιοτικα αρωματισμενα σκατα και δευτερον γιατι σου χαλανε την γευση. Φας πιτα τυλιχτο καλαμακι κοτοπουλο με την σως που βαζουν μεσα και μετα κανε κοτοπουλο στο σπιτι. Σου φαινεται στεγνο οσο δεν παει. Η γευση μας αλλαζει αναλογα τι τρωμε, το ειχα παρατηρησει αυτο με την ζαχαρη στο γυμναστηριο, μολις μειωσα παρα πολυ την ζαχαρη μετα οτι ετρωγα μου φαινοταν πολυ γλυκο. 1
super3bingo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, CallMeRp είπε Καλά το θέμα με την τιμή στο πιτόγυρο έχει ξεφτιλιστεί.Το έχω δει και 2,6 και 3,5 !Θα φτάσει και την τιμή της Λευκωσίας!!! Και η ποιότητα έχει πέσει αισθητά.Τουλάχιστον εγώ ,έχω απογοητευτεί κατα πολύ ...και δε μπορώ να βρω ένα που να είναι μπόμπα. Οι τιμές έχουν ανέβει περίπου κατά μέσο όρο 30 λεπτά σε σχέση με παλιότερα αλλά σπάνια θα το δεις πάνω από 2,50 επειδή έχει πολλά σουβλατζίδικα και υπάρχει ανταγωνισμός, σίγουρα εξακολουθεί να είναι η πιο οικονομική λύση για φαγητό.
haris_216 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Βλέπω ότι μερικοί έχετε "κολλήσει" με το όνομα. Τα λέμε "φαλάφελ" γιατί είναι "φαλάφελ". Μια συγκεκριμένη συνταγή, με συγκεκριμένη προέλευση, ιστορία, κλπ. Το αν γίνονται από ρεθύβια, φακές ή ότι άλλο λίγη σημασία έχει ως προς το πως ονομάζονται. Διαφορετικά ας το εφαρμόσουμε σε όλα και ας παραγγέλνουμε στο σουβλατζίδικο "γιαουρτοσκόρδιο" (όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός) και όχι τζατζίκι (ίσως να χρεώσουν λιγότερο τη μερίδα αφού θα είναι ξεκάθαρα τα συστατικά του) και "μπιφτέκι" στο κεμπαμπτζίδικο. Ή "σαφρανοπίλαφο με θαλασσινά" και όχι "paella" Α, και "άψητο ψάρι" στο σουσόμπαρο. 2
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Στις 12/7/2018 στις 12:02 ΜΜ, Έλεος είπε Το φαλάφελ στην ελλάδα δεν το λες ακριβώς street. Ο Βάγγος και τα αγόρια του απο το βρώμικο στη Χαμοστέρνας πχ θα δακρύσουν απο τα γέλια αν τους ζητήσεις φαλάφελ τι επιχειρημα ειναι αυτο τωρα; στριτ ειναι οτι θα φας κυρίως σε ενα παγκάκι και οχι σε εστιατόριο, οχι τι εγκρίνει ο βαγγος και τα αγόρια του και κυρίως, ποιος είναι αυτος ο βαγγος και τα αγόρια του και έχει συναίσθηση το ποσο γκέι ακούγεται το ονομα του;
kathytherion Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Στις 12 Ιουλίου 2018 στις 12:29 ΠΜ, randomcat είπε *rant mode on* Λοιπόν, είμαι παμφάγος, μου αρέσουν πολύ τα κρεατικά, αλλά δεν είμαι και φανατικός οπαδός τους. Μου αρέσει και η vegetarian διατροφή, ακόμα και η vegan. Αν ήξερα ότι σίγουρα δεν χρειάζομαι κρέας στη διατροφή μου, και ότι θα μπορώ εύκολα να το αντικαταστήσω με φαγητά vegetarian/vegan χωρίς να επηρεαστεί ο οργανισμός μου, δεν θα με πείραζε να το εγκαταλείψω. Με το "εύκολα" εννοώ ότι δεν θα πρέπει να δίνω τα πολλαπλάσια χρήματα για να τρώω και ότι θα έχω εύκολη και απροβλημάτιστη πρόσβαση σε υλικά και φαγητό δηλ. δεν θα χρειάζεται να ψάχνω τα μετρημένα μαγαζιά που υπάρχουν για να φάω. Ένα από τα αγαπημένα μου vegetarian φαγητά είναι το φαλάφελ και δυστυχώς συνήθως το βρίσκω έξω ακριβό. Αφορμή για αυτό το topic-ξέσπαμα είναι μια κακή εμπειρία μου στο Γκάζι. Ένα βράδυ που ήμουν εκεί πεινούσα, δεν είχα πολύ χρόνο για να ψάχνω φαγάδικα, και δεν είχα όρεξη για κρεατικό ή ζυμαρικά - ένα φαλάφελ θα ήταν μια χαρά. Πέρναγα από το Gazi College από το οποίο δεν είχα ξαναπάρει ποτέ κάτι και ενώ κοίταζα από έξω τον κατάλογο ψάχνοντας για φαλάφελ, βγήκε έξω ο σερβιτόρος και με έψησε να πάρω ένα για take away. Έδωσα 5,30 ευρώ χωρίς να ρωτήσω τι θα έχει μέσα δυστυχώς... περίμενα όμως με τέτοια τιμή να έχει σίγουρα κάποια standard πράγματα που έχει συνήθως ένα φαλάφελ (αγγούρι, χούμους κ.λπ.) και να είναι φυσικά τιγκαρισμένο. Πληρώνω, το παίρνω στο κουτάκι του και φεύγω, και κάθομαι κάπου και το ανοίγω... και βλέπω μια ψιλομπαγιάτικη λεπτή πίτα ανοιγμένη που γινόταν εύκολα κομματάκια και που είχε μέσα δύο λεπτές φέτες ντομάτας και τέσσερις άνοστους κατεψυγμένους ρεβυθοκεφτέδες. Στο πλάι του κουτιού είχαν βάλει και δύο μικρά πλαστικά κυπελάκια για dip, ένα με γιαούρτι και ένα με σως chili. Την πίτα και τις ντομάτες δεν μπόρεσα να τις φάω, οπότε έδωσα 5,30 για τέσσερις μικρούς κεφτέδες και ήταν σαν να μην έφαγα σχεδόν τίποτα. Αν κάτσεις να το φας στο μαγαζί τους αυτό το πράγμα νομίζω ότι κάνει 6 ευρώ! Λοιπόν, άντε και γ****** Gazi College! *rant mode off* Δυστυχώς δεν είναι το μόνο μαγαζί με υψηλές τιμές για φαλάφελ. Τα περισσότερα το έχουν στα 3+ ευρώ, αλλά τουλάχιστον αρκετά από αυτά τα φτιάχνουν γεμάτα, χορταστικά και νόστιμα. Οπότε μου έχει δημιουργηθεί η απορία... γιατί είναι πιο ακριβό το φαλάφελ από το σουβλάκι αφού δεν έχει κρέας;;;;;;;;;;;;; Έτσι επειδή μπορούν και το πουλάνε τόσο ή μήπως είναι πιο ακριβά τα υλικά του και δεν το έχω συνειδητοποιήσει; Δεν διάβασα όλο το νήμα, παντως όσον αφορά σνακς που προέρχονται απο άλλη χώρα η κουλτούρα ειναι καλύτερο να τα τρως απο πιο ... Ορίτζιναλ ίσως μαγαζια. Πχ φάλαγγες στην Σοφοκλέους απ τα νοστιμότερα σ ένα σουβλατζίδικο αραβικό που περνάς απ έξω κ νομίζεις είσαι Ινδία ... Όμως πεντανόστιμο και σε λογική τιμη( και δυο ευρώ ακριβό ειναι για τις πρώτες ύλες, τουλάχιστον ειναι όντως μεγάλο και με σωστά υλικά). Μαγαζια που έχουν αμερικανική, αραβική, ελληνική, ιταλική κλπ κλπ κουζίνα λιγο με φοβίζουν , και σίγουρα η τιμη των πέντε ευρώ δεν δικαιολογείται. Προσωπικα θεωρώ πως σωστά λέγονται οι αρνητικές εμπειρίες και απόψεις όσον αφορά μαγαζια γιατι πρεπει να υπάρχει κριτική και το κίνητρο βελτίωσης για όποιον ενδιαφέρεται...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, kathytherion είπε Δεν διάβασα όλο το νήμα, παντως όσον αφορά σνακς που προέρχονται απο άλλη χώρα η κουλτούρα ειναι καλύτερο να τα τρως απο πιο ... Ορίτζιναλ ίσως μαγαζια. Πχ φάλαγγες στην Σοφοκλέους απ τα νοστιμότερα σ ένα σουβλατζίδικο αραβικό που περνάς απ έξω κ νομίζεις είσαι Ινδία ... Όμως πεντανόστιμο και σε λογική τιμη( και δυο ευρώ ακριβό ειναι για τις πρώτες ύλες, τουλάχιστον ειναι όντως μεγάλο και με σωστά υλικά). Μαγαζια που έχουν αμερικανική, αραβική, ελληνική, ιταλική κλπ κλπ κουζίνα λιγο με φοβίζουν , και σίγουρα η τιμη των πέντε ευρώ δεν δικαιολογείται. Προσωπικα θεωρώ πως σωστά λέγονται οι αρνητικές εμπειρίες και απόψεις όσον αφορά μαγαζια γιατι πρεπει να υπάρχει κριτική και το κίνητρο βελτίωσης για όποιον ενδιαφέρεται... The Irony
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα