fuz10n Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Ειχα παντα την απορια γιατι μου φαινεται ψιλοπαρανομο αυτο. παραδειγμα στο λογαριασμο μου σταθερης ιντερνετ και τηλεορασης: εχουμε το συνολο απο τις 2 υπηρεσιες προ φπα, μπαινουν τα τελη ποσοστο επι των υπηρεσιων, και ΜΕΤΑ φπα σε ολο μαζι. Θεωρω οτι το νομιμο ειναι ΦΠΑ και ποσοστα τελων να υπολογιζονται και τα 2 βασει των υπηρεσιων ξεχωριστα και μετα να προστιθενται στο συνολο. στην περιπτωση μου αντι για 49,839 με 24% να ειναι 46,352 με 24%
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Ο φοροε; επι φορου είναι ελληνικο εσπρακτικο φαινομενο και όχι μονο σε ΟΤΕ κλπ. 4
fuz10n Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 ναι αλλα υποστηριζεται νομικα αυτο το συγκεκριμενο? η ειναι ασαφες?
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Η απορία σου είναι γιατί σε κλέβει δύο φορές το κράτος; Δεν σε προβληματίζει που σε κλέβει την πρώτη φορά και σε προβληματίζει η δεύτερη; 4
fuz10n Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Νέος χρήστης ('-----') στην υπηρεσία chat Καλώς ήρθατε στο Chat της COSMOTE. Ένας σύμβουλος μας θα βρίσκεται σύντομα κοντά σας και θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει. Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι ------- από την Εξυπηρέτηση Πελατών Cosmote. καλησπερα. δε μου απαντηθηκε στο προηγουμενο chat γιατι πρωτα υπολογιζεται στο λογαριασμο το τελος συνδρομητη και μετα μπαινει σε ολο το ποσο ο ΦΠΑ δηλαδη μπαινει ΦΠΑ πανω και στα τελη Σε όποια σειρά να γίνει ο υπολογισμός, καθώς μιλάμε για προσθετικό πολλαπλασιαστή το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.(τι ειπε ο ανθρωπος) Θα μπορούσα να σας φανώ χρήσιμος σε κάτι άλλο; Θέλω να είμαι σίγουρος ότι έχετε εξυπηρετηθεί πλήρως. αλλαζει εχω συγκεκριμενο παραδειγμα τον τελευταιο μου λογαριασμο συνολο υπηρεσιων 46,352 τελος σταθερης 1,14 τελος τηλεορασης 2,3 προστιθενται αυτα στο συνολο Εννοείτε ότι υπολογιζόταν αλλιώς και τώρα άλλαξε στον λογαριασμό ο τρόπος προσμέτρησης ; και μετα μπαινει 49,3 επι 24% οχι ετσι υπολογιζοταν παντα τον φερνω σα παραδειγμα λοιπον? πείτε μου ένα τηλ, επικοινωνίας παρακαλώ. ----------- Θα λάβετε κλήση ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με το ζήτημα. Σας ευχαριστώ που επικοινωνήσατε μαζί μας μέσω της υπηρεσίας chat. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε ξανά. Να έχετε μια υπέροχη μέρα! The agent has left the session 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Η απορία σου είναι γιατί σε κλέβει δύο φορές το κράτος; Δεν σε προβληματίζει που σε κλέβει την πρώτη φορά και σε προβληματίζει η δεύτερη; στη συγκεκριμενη περιπτωση ενδεχεται να κλεβει ο οτε και οχι το κρατος. αυτο ειναι το θεμα. μπορει να αποδιδει λιγοτερο ΦΠΑ μετα κανονικα επι του αρχικου ποσου. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από fuz10n 1 2
tsioulak Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Και στα καύσιμα το ίδιο πράγμα γίνεται, και στα προϊόντα τεχνολογίας το ίδιο γίνεται, υποθέτω οτι συμβαίνει και σε αλλα πράγματα. Γενικά, το φόρος στον φόρο (φόρος στα τέλη πιο συγκεκριμένα) είναι κάτι που συνηθίζει το ελληνικό δημόσιο.
gregdel Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, fuz10n είπε στη συγκεκριμενη περιπτωση ενδεχεται να κλεβει ο οτε και οχι το κρατος. αυτο ειναι το θεμα. μπορει να αποδιδει λιγοτερο ΦΠΑ μετα κανονικα επι του αρχικου ποσου. Ξεκίνησα να απαντήσω στα σοβαρά, αλλά μετά από αυτό που διάβασα δεν ξέρω αν έχει νόημα... Τέλως πάντων... Στην Ελλάδα (δεν γνωρίζω για εξωτερικό), ο ΦΠΑ μπαίνει πάντα μετά από κάθε είδους τέλη, προσαυξήσεις, ειδικούς φόρους κλπ καλούδια.-
logistoulis Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, gregdel είπε Ξεκίνησα να απαντήσω στα σοβαρά, αλλά μετά από αυτό που διάβασα δεν ξέρω αν έχει νόημα... Τέλως πάντων... Στην Ελλάδα (δεν γνωρίζω για εξωτερικό), ο ΦΠΑ μπαίνει πάντα μετά από κάθε είδους τέλη, προσαυξήσεις, ειδικούς φόρους κλπ καλούδια.- όχι πάντα βέβαια, πχ αν δεις ένα τιμολόγιο αγοράς αυτοκινήτου το ειδικό τέλος ταξινόμησης είναι ξεχωριστό χωρίς φπα και φπα μπαίνει μόνο στην αξία του αυτοκινήτου (πάλι καλά βέβαια γιατί αλλιώς θα είχαμε ακόμα πιο υψηλές τιμές από αυτές που ήδη έχουμε) αλλά στα τηλεφωνικά μπαίνει φπα στον φόρο, έτσι γίνεται, δεν υπάρχει κάτι το περίεργο, ούτε έχει νόημα να ταλαιπωρεί ο ts τον κάθε ταλαίπωρο στην εξυπηρέτηση για να βγάλει τα απωθημένα του.. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από logistoulis 2
ikaruga24 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Η απάντηση είναι ότι σε (μας) κατακλέβει το κράτος. Δεν χρειάζεται να απασχολείς προσωπικό για γελοίους λόγους το οποίο προσωπικό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει για άλλα πραγματικά ουσιαστικά πράγματα που απασχολούν τον πελάτη. Το γιατί μας κλέβει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν γίνεται να συζητηθεί στο συγκεκριμένο forum. 2
Joshua21 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, fuz10n είπε Ειχα παντα την απορια γιατι μου φαινεται ψιλοπαρανομο αυτο. παραδειγμα στο λογαριασμο μου σταθερης ιντερνετ και τηλεορασης: εχουμε το συνολο απο τις 2 υπηρεσιες προ φπα, μπαινουν τα τελη ποσοστο επι των υπηρεσιων, και ΜΕΤΑ φπα σε ολο μαζι. Θεωρω οτι το νομιμο ειναι ΦΠΑ και ποσοστα τελων να υπολογιζονται και τα 2 βασει των υπηρεσιων ξεχωριστα και μετα να προστιθενται στο συνολο. στην περιπτωση μου αντι για 49,839 με 24% να ειναι 46,352 με 24% "Νόμοι 4389/2016 Αρθρο 55 1. Επιβάλλεται αναλογικό τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας», το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας. Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/και ευρυζωνικής πρόσβασης (internet) και υπολογίζεται ως ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας." https://www.taxheaven.gr/laws/view/index/law/4389/year/2016/article/55 "Άρθρο 54 - Νόμος 4389/2016 1. Επιβάλλεται αναλογικό τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση», το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης. Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση και υπολογίζεται ως ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας." https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-4389-2016/arthro-54-nomos-4389-2016-telos-sti-syndromitiki Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από Joshua21 2
fuz10n Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 ευχαριστω για την τελευταια απαντηση, μου λυθηκε η απορια, την οποια αυθεντικα χωρις χαζαδες ειχα. τωρα εσεις οι υπολοιποι που πατε να μου δημιουργησετε τυψεις γιατι απασχολησα κακως εναν υπαλληλο, ενω θα μπορουσε να κανει ποιοτικοτερη εξυπηρετηση τι να πω... 2 ώρες πριν, gregdel είπε Ξεκίνησα να απαντήσω στα σοβαρά, αλλά μετά από αυτό που διάβασα δεν ξέρω αν έχει νόημα... Τέλως πάντων... Στην Ελλάδα (δεν γνωρίζω για εξωτερικό), ο ΦΠΑ μπαίνει πάντα μετά από κάθε είδους τέλη, προσαυξήσεις, ειδικούς φόρους κλπ καλούδια.- η απορια μου ηταν ακριβως αυτη, και διευκρινιστηκε παρακατω νομικα που δεν μπαινει ο φπα μετα απο τελος (ιχ)
dtzgr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Not so fast... Νομός 2859/2000 (κώδικας ΦΠΑ), άρθρο 19, παράγραφος 4, εδάφιο β: 4. Στη φορολογητέα αξία περιλαμβάνονται: α) οι τόκοι των επί πιστώσει πωλήσεων, καθώς και τα παρεπόμενα έξοδα με τα οποία ο προμηθευτής επιβαρύνει τον αγοραστή των αγαθών ή τον λήπτη των υπηρεσιών, όπως τα έξοδα προμήθειας, μεσιτείας, συσκευασίας, ασφάλισης, μεταφοράς, φορτοεκφόρτωσης, ακόμη και αν αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης συμφωνίας, β) οι κάθε είδους φόροι, τα δικαιώματα, οι εισφορές, τα τέλη υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων και τα τέλη χαρτοσήμου, με εξαίρεση το φόρο του παρόντος νόμου. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από dtzgr 1 1
randomcat Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, dtzgr είπε Not so fast... Νομός 2859/2000 (κώδικας ΦΠΑ), άρθρο 19, παράγραφος 4, εδάφιο β: 4. Στη φορολογητέα αξία περιλαμβάνονται: α) οι τόκοι των επί πιστώσει πωλήσεων, καθώς και τα παρεπόμενα έξοδα με τα οποία ο προμηθευτής επιβαρύνει τον αγοραστή των αγαθών ή τον λήπτη των υπηρεσιών, όπως τα έξοδα προμήθειας, μεσιτείας, συσκευασίας, ασφάλισης, μεταφοράς, φορτοεκφόρτωσης, ακόμη και αν αποτελούν αντικείμενο ιδιαίτερης συμφωνίας, β) οι κάθε είδους φόροι, τα δικαιώματα, οι εισφορές, τα τέλη υπέρ του Δημοσίου ή τρίτων και τα τέλη χαρτοσήμου, με εξαίρεση το φόρο του παρόντος νόμου. Άρρωστο!
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 To /2000 Δείχνει την ημερομηνία που ξεκίνησε να ισχύει ο νομος and guess what!? το 2016 ειναι μετα το 2000 οποτε ισχύει το 2ο 1
dtzgr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δεν δουλεύει έτσι η φάση. Ο δεύτερος νόμος (του 2016) λέει ότι το τέλος εφαρμόζεται στο καθαρό ποσό, χωρίς το ΦΠΑ. Καθορίζει πώς υπολογίζεται το τέλος, όχι ο ΦΠΑ. Εξαιρει τον ΦΠΑ γιατί ακριβώς ο άλλος νόμος ορίζει ρητά ότι δεν εφαρμόζεται ΦΠΑ πάνω στον ΦΠΑ. Ο νόμος του 2000 ειναι που καθορίζει πως υπολογίζεται ο ΦΠΑ και είναι ξεκάθαρο ότι ο ΦΠΑ εφαρμόζεται και πάνω στα κάθε είδους τέλη. Ο καταναλωτής υποχρεώνεται να πληρώσει και τα 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις