Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Doubt είπε

Θέλεις ή (δεν) θέλεις;

Δεν θελω αλλο αφορολογητο σορρυ δεν το τεκμηριωσα σωστα.το εχω ξεπερασει το 100% κατα πολυ

• Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panteraGGR είπε

Καλημερα

Εκανα προσφατα top up απο Eurobank σε REVOLUT για να δω οτι δεν περνανε σαν δαπανες αφορολογητου.

Παρ ολα αυτα ειδα στις δαπανες τις EUROBANK επειδη φανηκε πληρωμη προς ξενη τραπεζα περασε το 10ευρω στις δαπανες μειωσης φορου.Ισχυει κατι τετοιο?Εχω συμπληρωσει το αφορολογητο και θελω revolut γι αυτο το λογο

Το top up δεν μετράει στο αφορολόγητο. Αν στο εμφανίζει στο αφορολόγητο τότε είναι false positive. Εγώ έχω κάνει top up από κάρτες Εθνικής και Πειραιώς και καμία από τις 2 τράπεζες δεν μου τα δείχνει στο αφορολόγητο.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
7 ώρες πριν, panteraGGR είπε

Καλημερα

Εκανα προσφατα top up απο Eurobank σε REVOLUT για να δω οτι δεν περνανε σαν δαπανες αφορολογητου.

Παρ ολα αυτα ειδα στις δαπανες τις EUROBANK επειδη φανηκε πληρωμη προς ξενη τραπεζα περασε το 10ευρω στις δαπανες μειωσης φορου.Ισχυει κατι τετοιο?Εχω συμπληρωσει το αφορολογητο και θελω revolut γι αυτο το λογο

Φορτισε την απο αλλη τραπεζικη καρτα, διαφορετικά έμβασμα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Είχε ειπωθεί και παλαιοτερα εδω ότι καποια τραπεζα τα περναει στο αφορολογητο, οπότε ισως ειναι η ευρωμπανκ. Μπορει βεβαια να σου το δειχνει στην εφαρμογή αλλά τελικά να μη το στειλει στην ΑΑΔΕ οπότε ποιος ξέρει. Εκτός και αν καποιος αλλος με eurobank το εκανε και περυσι και μπορει να πει με βεβαιοτητα τι ειδε οτι εστειλε η τραπεζα και στην τελευταια φορολογική δήλωση.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, panteraGGR είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά θα δοκιμάσω άλλη κάρτα αλλιώς έμβασμα 

Μηπως ειναι πιστωτικη αντι για χρεωστικη;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Εγώ πάντως απο πιστωτική Eurobank φορτίζω σταθερά, και δεν εμφανίζεται στο αφορολόγητο...

Επιβεβαιώνω κι εγώ σχετικά με πιστωτική από eurobank. 

Έχω κάνει αρκετές μεταφορές (πάνω από δέκα) και ποτέ δε τα εμφάνισε στα έξοδα.

Επεξ/σία από ΓΙΩΡΓΟΣ-2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/9/2023 στις 2:23 ΜΜ, prometheas είπε

ETFs και μετοχές

Μετα από ψάξιμο, διάλεξα IB και έχει τα πάντα.σοβαροι φαίνονται. Νουμπας στα εκτός κρυπτο αλλά σεταρα ένα 

VWCE accumulating με 

Πάγια εντολή ανά μήνα Πειραιώς σε IB

Πάγια εντολή ανά μήνα αγορά VWCE μετά από 5 μέρες. 

Gg, να δούμε τι θα γίνει στην δεκαετία (για τα παιδιά)

Βασικά άλλο ήθελα να ρωτήσω.

Δουλεύω p2p binance για dca καταθεσεις. Πειραιώς> revolut> p2p usdt. 0 fees.

Τα ίδια ισχύουν και για αναλήψεις; σωστά;

Thanx

Επεξ/σία από seppy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εβαλα τα κοινοχρηστα της πολυκατοικιας μεσω revolut και μου λεει ο θυρωρος οτι για καθε συναλλαγη χρεωνεται 4 ευρω και οτι αυτα θα πρεπει να τα χρεωθω εγω.

εγω βαζω ολο το ποσο που αναφέρουν στα κοινοχρηστα. 

κανονικα αυτα τα έξοδα, δεν ειναι θέμα αυτού που γίνεται το εμβασμα ανάλογα και με το είδος λογαριασμού που εχει ανοιξει;

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, prefuse είπε

εβαλα τα κοινοχρηστα της πολυκατοικιας μεσω revolut και μου λεει ο θυρωρος οτι για καθε συναλλαγη χρεωνεται 4 ευρω και οτι αυτα θα πρεπει να τα χρεωθω εγω.

εγω βαζω ολο το ποσο που αναφέρουν στα κοινοχρηστα. 

κανονικα αυτα τα έξοδα, δεν ειναι θέμα αυτού που γίνεται το εμβασμα ανάλογα και με το είδος λογαριασμού που εχει ανοιξει;

Η τράπεζα του διαχειριστή χρεώνει το εισερχόμενο έμβασμα. Κατά την γνώμη μου έχει δίκιο που γκρινιάζει. 

Καθώς συνήθως οι ελληνικές τράπεζες δεν χρεώνουν προμήθειες για εμβάσματα κάτω των 15€ προτείνω να του καταθέτεις τα κοινόχρηστα σε εμβάσματα κάτω των 15€. Π.χ. εάν τα κοινόχρηστα είναι 30€, βάλε 15€+15€ για να μην υπάρξουν προμήθειες σε κανέναν.

Επεξ/σία από fotis1997
  • Like 3
Δημοσ.
8 minutes ago, fotis1997 said:

Η τράπεζα του διαχειριστή χρεώνει το εισερχόμενο έμβασμα. Κατά την γνώμη μου έχει δίκιο που γκρινιάζει. 

Καθώς συνήθως οι ελληνικές τράπεζες δεν χρεώνουν προμήθειες για εμβάσματα κάτω των 15€ προτείνω να του καταθέτεις τα κοινόχρηστα σε εμβάσματα κάτω των 15€. Π.χ. εάν τα κοινόχρηστα είναι 30€, βάλε 15€+15€ για να μην υπάρξουν προμήθειες σε κανέναν.

αλλο το τι γκρινίαζει και αλλο το αν εγω ειμαι νομικά καλυμένος οτι τα έβαλα. εξαλλου ολοι εδω στην πολυκατοικια εχουμε παραπονα.

το θεμα ειναι αν ειμαι νομικά καλυμμένος οτι του τα έβαλα.

Δημοσ.

Δεν εισαι. Τα κοινόχρηστα ειναι το καθαρο ποσο που πρεπει να εισπραχθει.  οποιαδήποτε έξοδα των ενδιάμεσων επιβαρύνουν εσένα. 

• Like 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, prefuse είπε

αλλο το τι γκρινίαζει και αλλο το αν εγω ειμαι νομικά καλυμένος οτι τα έβαλα. εξαλλου ολοι εδω στην πολυκατοικια εχουμε παραπονα.

το θεμα ειναι αν ειμαι νομικά καλυμμένος οτι του τα έβαλα.

Το ξεκινας λαθος εξαρχης. Δεν ξερεις οτι υπαρχουν χρεωσεις για τα εισερχομενα εμβασματα ; Εσυ γιατι πληρωσες απο revo ; Φανταζεσαι να ειναι 20 διαμερισματα και ο καθενας να τα βαζει απο αλλη τραπεζα εκτος της δικης του; Αυτοματως θα ειναι 80€ μεσα. Δεν καταλαβαινω τι ψαχνεις και δεν πληρωνεις οπως οφειλεις είτε +την προμηθεια του ή να τα βαλεις απο την ιδια τράπεζα. Αν δεν θελεις , ας κανετε συνελευση να ανοιξει ο ιδιοκτητης λογαριασμο σε μια κοινη τραπεζα που θα συμφωνουν οι περισσοτεροι. .

• Like 4
Δημοσ.
14 minutes ago, runner69 said:

Το ξεκινας λαθος εξαρχης. Δεν ξερεις οτι υπαρχουν χρεωσεις για τα εισερχομενα εμβασματα ; Εσυ γιατι πληρωσες απο revo ; Φανταζεσαι να ειναι 20 διαμερισματα και ο καθενας να τα βαζει απο αλλη τραπεζα εκτος της δικης του; Αυτοματως θα ειναι 80€ μεσα. Δεν καταλαβαινω τι ψαχνεις και δεν πληρωνεις οπως οφειλεις είτε +την προμηθεια του ή να τα βαλεις απο την ιδια τράπεζα. Αν δεν θελεις , ας κανετε συνελευση να ανοιξει ο ιδιοκτητης λογαριασμο σε μια κοινη τραπεζα που θα συμφωνουν οι περισσοτεροι. .

δεν σε κατηγορώ και ειναι λάθος μου που ρώτησα εδω, ήδη ρώτησα δικηγόρο και αναμένω

απλα εψαχνα μια γρήγορη απάντηση και δυστυχώς πέτυχα το αντίθετο.

εν συντομία, προς απλή ενημέρωση, μιλάμε για λαμόγιο θυρωρό-καθαρίστρια με 1100ε μισθό για 4ωρη εργασία, υπερχρεώσεις κ.α. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...