Vincanity Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) καλησπέρα, δύο ερωτήσεις για χρήση της Revolut στο Dubai: - είναι πιο συμφερουσα η χρήση της απο κάποια καρτα Ελληνικης τραπεζας? - χρειαζεται να κάνω καποια ρυθμιση κατά τη χρηση της εκεί ή γίνεται αυτόματα η μετατροπή σε ντιρχαμ? ευχαριστώ Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2024 από Vincanity
Billator Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 8 ώρες πριν, Vincanity είπε καλησπέρα, δύο ερωτήσεις για χρήση της Revolut στο Dubai: - είναι πιο συμφερουσα η χρήση της απο κάποια καρτα Ελληνικης τραπεζας? - χρειαζεται να κάνω καποια ρυθμιση κατά τη χρηση της εκεί ή γίνεται αυτόματα η μετατροπή σε ντιρχαμ? ευχαριστώ 1. Ναι 2. Την Παρασκευή απλά να μετατρέψεις όσο συνάλλαγμα θες στο local currency για χρήση το ΣΚ γιατί χρεώνει 1% currency rate fee το ΣΚ. Αν έχει σκοπό να "ξοδέψεις" αρκετά δες αν χρειάζεται να ενεργοποιήσεις κάποιο subscription (ιδανικά αν έχει trial month σε κάποιο tier ώστε να μπορείς να ακυρώσεις σε 29 μέρες την συνδρομή χωρίς cancelling fees). Αλλιώς το αφήνεις ως έχει. 1
gokuthelegend Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, Billator είπε 2. Την Παρασκευή απλά να μετατρέψεις όσο συνάλλαγμα θες στο local currency για χρήση το ΣΚ γιατί χρεώνει 1% currency rate fee το ΣΚ. Ακόμη και με αυτό το 1% fee πάλι δεν συμφέρει σε σχέση με τις ισοτιμίες των Ελληνικών τραπεζών; ή όχι;
nek4d Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 15 minutes ago, gokuthelegend said: Ακόμη και με αυτό το 1% fee πάλι δεν συμφέρει σε σχέση με τις ισοτιμίες των Ελληνικών τραπεζών; ή όχι; Συμφερει Ρεβο ακομη και με αυτο, ναι. 3 1
lucidsteve Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 "Μεταφορά πίστωσης προς το εξωτερικό επιτρέπεται μόνον, προκειμένου να επιστραφεί ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό απο το εξωτερικό και μόνον προς τον ιδιο λογαριασμό εξωτερικού." Θέλω να στείλω με πίστωση λογαριασμού στη Ρεβολουτ και η ελληνική τράπεζα μέσα στα λοιπά terms of agreement έχει και το παραπάνω bullet. Μπορώ να προχωρήσω, αλλά σκέφτομαι τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο αν συνέχιζα, καθώς τα χρήματα που στέλνω δεν ειναι επιστροφή όπως λέει παραπάνω. Υπόψιν δε θέλω να κάνω top-up γιατί ο λογαριασμός ειναι ξένου συναλλάγματος και δε συνδέεται με κάρτα. Είναι standard μήνυμα αυτό ή πράγματι δε μπορείς να στείλεις στο εξωτερικό;
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, lucidsteve είπε "Μεταφορά πίστωσης προς το εξωτερικό επιτρέπεται μόνον, προκειμένου να επιστραφεί ποσό που πιστώθηκε στο λογαριασμό απο το εξωτερικό και μόνον προς τον ιδιο λογαριασμό εξωτερικού." Θέλω να στείλω με πίστωση λογαριασμού στη Ρεβολουτ και η ελληνική τράπεζα μέσα στα λοιπά terms of agreement έχει και το παραπάνω bullet. Μπορώ να προχωρήσω, αλλά σκέφτομαι τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο αν συνέχιζα, καθώς τα χρήματα που στέλνω δεν ειναι επιστροφή όπως λέει παραπάνω. Υπόψιν δε θέλω να κάνω top-up γιατί ο λογαριασμός ειναι ξένου συναλλάγματος και δε συνδέεται με κάρτα. Είναι standard μήνυμα αυτό ή πράγματι δε μπορείς να στείλεις στο εξωτερικό; Μήπως αναφέρεται σε άλλη περίπτωση απο την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό;Μηπως έχει ξεμείνει απο τα CC ?Ποια είναι η ελληνική τράπεζα;
lucidsteve Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 2 hours ago, Ukforthemoment said: Μήπως αναφέρεται σε άλλη περίπτωση απο την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό;Μηπως έχει ξεμείνει απο τα CC ?Ποια είναι η ελληνική τράπεζα; Eurobank. Λιγο πριν την εκτέλεση, το αναφέρει στο terms of agreement (hyperlink).
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 2 λεπτά πριν, lucidsteve είπε Eurobank. Λιγο πριν την εκτέλεση, το αναφέρει στο terms of agreement (hyperlink). Δοκίμασε με ένα πολύ μικρό ποσό να δεις τι θα γίνει.Ισως επειδή δεν ειναι ευρώ ο λογαριασμός της γιουρο να το βγάζει;
lucidsteve Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 4 minutes ago, Ukforthemoment said: Δοκίμασε με ένα πολύ μικρό ποσό να δεις τι θα γίνει.Ισως επειδή δεν ειναι ευρώ ο λογαριασμός της γιουρο να το βγάζει; Δοκίμασα με: 10 δολλάρια. Το ιδιο Δοκίμασα με 10 ευρώ. Και πάλι το ίδιο!
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 3 λεπτά πριν, lucidsteve είπε Δοκίμασα με: 10 δολλάρια. Το ιδιο Δοκίμασα με 10 ευρώ. Και πάλι το ίδιο! Tα στέλνει ή όχι;Αν τα στέλνει τι σε πειράζει;
lucidsteve Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Ukforthemoment said: Tα στέλνει ή όχι;Αν τα στέλνει τι σε πειράζει; Το λέω μήπως ειναι παράνομο και έχω προβλήματα. Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεται κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2024 από lucidsteve
sts4x4 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα στην παρέα, Προσπαθώ να φτιάξω λογαριασμό στην Revolut και δεν μου έρχεται ποτέ το μήνυμα με τον κωδικό. Δοκίμασα επίσης και τις υπόλοιπες δύο μεθόδους που έχει ως επιλογή. Σε εκείνη με το email, ενώ λαμβάνω το email, στο επόμενο βήμα απλά δεν προχωράει η διαδικασία. Στην επιλογή με την κλήση, λαμβάνω την κλήση κανονικά, μου δίνετε ο κωδικός, αλλά όταν τον βάζω στην εφαρμογή, δεν προχωράει η διαδικασία. Τί μπορεί να συμβαίνει; Σημειωτέον έχω επαναλάβει όλες τις παραπάνω διαδικασίες ξανά και ξανά χωρίς αποτέλεσμα.
andreasomagiras Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2024 Στις 21/10/2024 στις 7:29 ΜΜ, Billator είπε Το έχω.. Αν είσαι καλός στα Referrals δίνουν 50άρικο Αυτούς που έχω καλέσει εγώ με 40€ (δε μου έχει δώσει περισσότερο) αυτούς λοιπόν τους έχει δώσει και 60€
lucidsteve Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Προς όσους το διαβάσουν στο μέλλον, οι μεταφορά έγινε κανονικότατα στη ρεβολουτ. 1. Γνωρίζουμε αν το συνεχές "top up" που κανουμε στη ρεβ. δημιουργεί θέμα στο ζήτημα φορολογίας λόγω οτι φαίνεται σα χρέωση κάρτας στην Ελλάδα; Με άλλα λόγια το κάνει να φαίνεται στη φορολογική δήλωση ως συνεχείς αγορές με κάρτα; 2. Οσον αφορά το savings account της ρεβ. είδα οτι ειναι καθαρά απο UCITS της Fidelity, οπότε και δε φορολογείται με 15%. Το ζήτημα είναι οτι η ρεβ. το αναφέρει ως interest, δηλαδή τόκος. Ξέρει κανείς αν στο statement αναγράφει οτι αποτελείται 100% απο το συγκεκριμενο ETF; Σκοπός ειναι πως στη σπάνια περίπτωση που χρειαστεί να αποδειχθεί γιατι είναι 0% φορολογήσιμο, να γινει με επίσημο τρόπο απο την ιδια τη τράπεζα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2024 από lucidsteve
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Οι φορτίσεις Revolut δε προσμετρώνται στις κάρτες ως συναλλαγές για αφορολόγητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα