Προς το περιεχόμενο

οι ίνες στα φρέσκα φασολάκια!


zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, mylo είπε

Μπεμπεκο, ποικιλία βερυκοκων δεν είναι; 

Ναι είναι η πιο διαδεδομένη και εύκολη ποικιλία στα ροδάκινα για αυτό έχει και φτηνές τιμές πώλησης.

Τα Διαμαντοπούλου είναι σπάνια ποικιλία μικρά και τα δέντρα έχουν πολύ μικρότερη παραγωγή σε σχέση με τα Μπεμπέκου για αυτό πωλούνται πολύ ακριβότερα.Βέβαια έτσι που φτάσαμε να τα τρώμε όλα αυτά (ροδάκινα - βερύκοκα - νεκταρίνια) κατεψυγμένα  είναι γενικά άνοστα και άγευστα.Δεν τα αφήνουν να ωριμάσουν πάνω στο δέντρο τα μαζεύουν νωρίτερα και στο ψυγείο να αντέξουν περισσότερο.Για αυτό όταν τα αγοράζεις και τα αφήσει εκτός ψυγείου και δεν τα φας σε δύο μέρες αρχίζουν και σαπίζουν.

  • Like 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Δεν τα αφήνουν να ωριμάσουν πάνω στο δέντρο τα μαζεύουν νωρίτερα και στο ψυγείο να αντέξουν περισσότερο.

Γιατί να αντέξουν περισσότερο, ποιούς ωφελεί αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, zoranb είπε

Γιατί να αντέξουν περισσότερο, ποιούς ωφελεί αυτό;

Τους παραγωγούς και τους εμπόρους φυσικά που μπορούν να πουλάνε εκτός εποχής φρούτα.Αν δεν γινόταν αυτό θα πουλούσαν για 10-20 μέρες που είναι η παραγωγή και μετά τα υπόλοιπα πέταμα γιατί θα σάπιζαν στο δέντρο , ενώ τώρα πωλούν για μήνες.

Πως φαντάζεσαι ότι διατηρούνται τα ελληνικά αχλάδια που ωριμάζουν το Σεπτέβρη μέχρι την άνοιξη;;;;; Τα μαζεύουν πριν ωριμάσουν τελείως για να διατηρηθούν περισσότερο και στο ψυγείο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, zoranb είπε

Γιατί να αντέξουν περισσότερο, ποιούς ωφελεί αυτό;

Όλους. Παραγωγούς, μεσάζοντες, πωλητές. Ακόμα και τον καταναλωτή, στο επίπεδο ότι μπορεί να έχει φρούτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και σε πιο προσιτές τιμές (στο επίπεδο βέβαια γεύσης και θρεπτικότητας ο καταναλωτής είναι χαμένος από χέρι).

Ροδάκινο, κλπ για να φας και να το ευχαριστηθείς πρέπει να το πάρεις από το δέντρο τη σωστή στιγμή. Δυστυχώς αυτή η στιγμή μπορεί να είναι ότι πρέπει για κατανάλωση αλλά σίγουρα όχι για μεταφορά ή αποθήκευση (μαυρίζουν και παραμαλακώνουν σε χρόνο dt).

Γι' αυτό πλέον, διαλέγοντας φρούτα από supermarket αλλά και λαϊκές, ειδικά αν πας πρωί, τα αισθάνεσαι πολύ δροσερά, σχεδόν κρύα. Δεν φταίει η (ανύπαρκτη) πρωϊνή δροσούλα αλλά το ψυγείο όπου πέρασαν τις προηγούμενες μέρες ;)

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ακόμα και της λαϊκής τα φρούτα είναι από ψυγείο;

Πολλά από αυτά

Ειδικά αν ο πάγκος γράφει "επαγγελματίας" και όχι "παραγωγός" έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παίρνω κατεψυγμένα και είναι μια χαρά ούτε ίνες ούτε τίποτα και αν είναι απο επώνυμη μάρκα έχουν και ωραία γεύση 

Αλλιώς να περιμένουμε στα φρέσκα αναβαθμίσεις μέχρι να περάσουν οπτικές ^_^

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις Wed Aug 01 2018 στις 9:40 ΜΜ, zoranb είπε

Έχω βαρεθεί να αγοράζω φρέσκα φασολάκια κ όταν τα τρώω να ανακλύπτω αυτές τις ίνες στην ένωση κατα μήκος που έχουν! Δεν έχει να κάνει με το είδος, κ τα μπαρμπούνια και τα τσαουλιά μπορεί να έχουν το ίδιο θέμα! Επίσης και όταν καθαρίζονται δεν βγαίνουν οι ίνες αυτές. Μου έχουν τρύχει περιπτώσεις αλλά πολύ λίγες, που όταν κόβεις κάποιο άκρο και το τραβάς να βγαίνει κ η ίνα... όμως τα περιοσσότερα που έχουν ίνες, κατά το καθάρισμα δεν δίνουν τέτοια σημάδια! Ξέρει κανείς κανά τρόπο να καταλαβαίνει κατά την αγορά εάν θα έχουν ίνες ή όχι;

Έλα σε έφτιαξα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...