Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, moumos said:

Βασικά καλό είναι να ξεκινάμε με την εκμάθηση οποιαδήποτε λατινογενούς γλώσσας για αρχή, γιατί έτσι ξεκλειδώνει η βασική δομή των υπολοίπων. Δηλαδή γνωρίζοντας Ιταλικά, είναι αρκετά ευκολότερο να μάθεις Γαλλικά ή Ισπανικά. Ακόμη και τα Αγγλικά. Αντίστοιχα μαθαίνοντας π.χ. Βουλγάρικα, έχεις πλέον ευκολότερη πρόσβαση σε Σέρβικα, Ρώσικα κτλ. 

Εφικτή μοιάζει η συνδυαστική εκμάθηση των Γαλλικών και των Αγγλικών, με τη σταδιακή προσθήκη των Ισπανικών και των Γερμανικών.

Επεξ/σία από ludan01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, fotodv7 είπε

Εγώ πάντως δε θα διάλεγα αγγλικά. Θα προτιμούσα μια γλώσσα που δεν τη γνωρίζουν πολλοί σαν 2η καθώς αυτό σε κάνει πιο "περιζήτητο"... Για παράδειγμα αραβικά.

Σωστό αυτό.

Γιατί είναι χιλιάδες εταιρείες στο Ντουμπάι πχ που δεν τους ενδιαφέρει αν ξέρεις αγγλικά, με αραβικά και μόνο θα σε παρακαλάνε.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά,

πέρα από το θέμα προσωπικής προτίμησης, από την πρακτική πλευρά και μόνο τα αγγλικά είναι φυσικά η 1η επιλογή και δε χωρά συζήτηση.

Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει "καθαρή" 2η προτίμηση, εξαρτάται τον κάθε άνθρωπο, το ποιά είναι η 1η του γλώσσα, το λόγο για τον οποίο επιλέγει να μάθει μία ακόμα, το επάγγελμά του, τη γεωγραφική περιοχή που θα ήθελε να μείνει, πιθανή σχέση του με ανθρώπους που μιλάνε την άλλη γλώσσα κλπ.

--

Προσωπικά, για κάποιον που θα ήθελε να παραμείνει ευρώπη θα πρότεινα - από πράκτική πλευρά - πρώτα Γερμανικά και μετά Γαλλικά .... από 'κει και πέρα το χάος.

---

ΥΓ: Δεν καταλαβαίνω το "εάν μπορούσατε να επιλέξετε" ? Με δεδομένο ότι μάλλον εξαιρετικά λίγοι ανάμεσά μας είναι παιδιά δημοτικου, θα έλεγα ότι όλοι μάς μπρούμε να επιλέξουμε. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κυκολφορούν καθηγητές ξένων γλωσσών στο δρόμο και σου μαθαίνουν κάποια γλώσσα με το ζόρι.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω τη γλώσσα του δρόμου καθώς έχει "πλούσιο" λεξιλόγιο και καθόλου γραμματική (οποίος το κατάλαβε μπορεί να χρησιμοποιήσει μια αντίδραση για να το δείξει).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 hour ago, orck said:

Στον ίδιο πλανήτη ζούμε. Πλέον η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε μεταξύ μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Πράγμα το οποίο ίσως καταλήξει σε συστήματα realtime μετάφρασης σε συνδυασμό με ακόμα ευρύτερη χρήση των Αγγλικών, παρά μιας κοινής γλώσσας. Θα δείξει...

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Επειδη ταξιδευω πολυ συχνα στο εξωτερικο και στην δουλεια μου  κακα τα ψεμματα μονο αγγλικα χρειαζονται.

Δημοσ.

Βασικα πεταει διαφορα στοιχεια γενικα για τις γλωσσες και τελικα καταληγει σε ενα ακυρο συμπερασμα οτι τα Αγγλικα δε θα παιζουν μονα τους μπαλα σαν business language.

Εδω και 15 χρονια ακουω για το ποσο χρησιμα θα ειναι τα κινεζικα, τα αραβικα και αλλες μη-ευρωπαϊκες γλωσσες και τελικα αυτο που βλεπω ειναι οτι τα Αγγλικα πατησαν ποδι οχι μονο σε μακρινες αγορες αλλα ακομα και σε Ευρωπαϊκες. 

• Like 1
Δημοσ.

Αγγλικά νουμερο 1 μιας και θα σου χρειαστεί. Ανεξαρτητα αν πας ταξίδια ή όχι. Επίσης είναι ευκολο να την εξασκήσεις μιας και την ακους παντους. Ταινιες, σειρές κλπ. Προσωπικά είχα Lower από 1 γυμνασίου. Proficiency πηρα στα 30 μου χωρίς φροντιστήρια βλέπωντας για περίπου 1 χρόνο ταινιες χωρίς υποτιτλους (ανεργος). Και κανοντας διαφορα τεστ τους 1-2 τελευταιους μήνες.

Σαν 2ο.... παντα ήθελα να μαθω κινέζικα. Εχω 2 φιλους που εχουν μαθει. Ο 1ος δεν τα χρησιμοποιεί και βασικα τα εμαθε για την παρτη του. Ο 2ος ξεκινησε για πλάκα. Τωρα δουλευει εξωτερικό σε μια πολυεθνική εταιρία και τα χρησιμοποιεί συχνά.

27 λεπτά πριν, mp123 είπε

Επειδη ταξιδευω πολυ συχνα στο εξωτερικο και στην δουλεια μου  κακα τα ψεμματα μονο αγγλικα χρειαζονται.

Και γαλλία; Και ρωτάω γιατί εγώ που πήγα δυσκολευτηκά κάπως. Ευτυχως θυμόμουν κατι λίγα από όταν ήμουν παιδί. Βέβαια δεν πήγα σε μεγάλη πόλη αλλα σε μικρότερη (Annecy).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω τα αγγλικα ειναι η πρωτη και κυρια γλωσσα επικοινωνιας. Προσωπικα μιλαω παρα πολυ καλα γαλλικα και τα αγγλικα μου ειναι μετρια και ειναι προβλημα μιας και θα προτιμουσα να ισχυει το αντιθετο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fingolfingr είπε

Αγγλικά νουμερο 1 μιας και θα σου χρειαστεί. Ανεξαρτητα αν πας ταξίδια ή όχι. Επίσης είναι ευκολο να την εξασκήσεις μιας και την ακους παντους. Ταινιες, σειρές κλπ. Προσωπικά είχα Lower από 1 γυμνασίου. Proficiency πηρα στα 30 μου χωρίς φροντιστήρια βλέπωντας για περίπου 1 χρόνο ταινιες χωρίς υποτιτλους (ανεργος). Και κανοντας διαφορα τεστ τους 1-2 τελευταιους μήνες.

Σαν 2ο.... παντα ήθελα να μαθω κινέζικα. Εχω 2 φιλους που εχουν μαθει. Ο 1ος δεν τα χρησιμοποιεί και βασικα τα εμαθε για την παρτη του. Ο 2ος ξεκινησε για πλάκα. Τωρα δουλευει εξωτερικό σε μια πολυεθνική εταιρία και τα χρησιμοποιεί συχνά.

Και γαλλία; Και ρωτάω γιατί εγώ που πήγα δυσκολευτηκά κάπως. Ευτυχως θυμόμουν κατι λίγα από όταν ήμουν παιδί. Βέβαια δεν πήγα σε μεγάλη πόλη αλλα σε μικρότερη (Annecy).

γαλλια , ισπανια , ιταλια εκει αστα δυσκολο να συνενοηθεις.ουτε αγγλικα δεν ξερουν.        ασια .βορεια ευρωπη δεν ειχω ποτε θεμα με τα αγγλικα. 

Δημοσ.

Αγγλικά επειδή είναι παγκόσμα γλώσσα και την ομιλούν όλοι και μετά Κινέζικα επειδή είναι κάτι παρόμοιο με τα αγγλικά, ή πάει να γίνει...

Δημοσ.

Καλημέρα,

Τα αγγλικά δε χρειάζεται καν να τα αναφέρουμε, είναι προαπαιτούμενο σχεδόν για τα πάντα.

Όμως κανείς δεν αναρωτήθηκε αν πρέπει να μάθουμε σωστά ελληνικά... Το παίρνουμε όλοι ως δεδομένο, ενώ το επίπεδο γύρω μας πέφτει διαρκώς. Π.χ. έχετε δει τι "διαμάντια" γράφονται στα forums; Την τραγική ορθογραφία και τη φτώχεια στις λέξεις ειδικά στους νεότερους; Μήπως να ξεκινούσαμε (και) από εκεί, ειδικά με τέτοια ιστορία;

Διότι αν χάσεις τη γλώσσα σου, χάνεις πολλά.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, mp123 είπε

γαλλια , ισπανια , ιταλια εκει αστα δυσκολο να συνενοηθεις.ουτε αγγλικα δεν ξερουν.        ασια .βορεια ευρωπη δεν ειχω ποτε θεμα με τα αγγλικα. 

Ιταλία δεν είχα θέμα αν και δεν ήξερα την γλωσσα. Αγγλικά και όλα καλα.. Ασια επίσης δεν είχα θεμα αλλα ήταν τουριστικες η περιοχές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχα τα κουράγια θα μάθαινα αμέσως μετά τα Αγγλικά, Ισπανικά ή Πορτογαλικά.

Αν μου παρουσιαζόταν μια μεγάλη επιχειρηματική/επαγγελματική ευκαιρία θα ασχολούμουν με Κινέζικα/Ρώσικα/Αραβικά που είναι ιδιαίτερα δύσκολες γλώσσες να τις μιλήσεις (φαντάσου να τις μάθεις).  Ίσως και Γερμανικά.

Θα μάθαινα Ιταλικά ή Γαλλικά αν ήταν να παντρευτώ Ιταλίδα/Γαλλίδα.😜

Επεξ/σία από mad-proffessor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...