Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, billdanos said: Προφανώς. Δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαι ο ίδιος εκεί. Η παρουσίαση είναι δουλειά του ιδιοκτήτη/μεσίτη. Νομίζω ότι στην περίπτωση του Aristidi του ζήτησε ο ιδιοκτήτης να δείξει το σπίτι στον αγοραστή, πράγμα που "δεν προβλέπεται από την σειρά σου"... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από ThReSh 1
citelis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Θέλει προσοχή ποιον βάζεις στο σπίτι σου γιατί μετά μπορεί να μετανιώσεις άσχημα! Μερικοί έχουν εμμονή με τα δικαιώματα τους αλλά δεν καταλαβαίνουν τις υποχρεώσεις τους! 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 minute ago, ThReSh said: Νομίζω ότι στην περίπτωση του Aristidi του ζήτησε ο ιδιοκτήτης να δείξει το σπίτι στον αγοραστή, πράγμα που "δεν προβλέπεται από την σειρά σου"... Σε αυτή την περίπτωση μόνο αν θέλει και μπορεί.
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Καλά, προφανώς πρέπει να είσαι εκεί, θα δώσεις δηλαδή τα κλειδιά σου και θα πας για καφέ ; Στη περίπτωσή μου όπως είπα, ναι εγώ έδειξα το σπίτι, και δε βόγγηξα καθόλου, παρόλο που στεναχωρήθηκα πολύ που έχασα το σπίτι, το οποίο σημειωτέον είχα ζητήσει πιο πριν να αγοράσω, αλλά η ιδιοκτήτρια με έγραψε In any case, στη ζωή δεν υπάρχει άσπρο - μαύρο Όπως είπα και πριν, στη περίπτωσή μου ήρθε ένα παλικάρι 10 λεπτά, το είδε, του είπα και 2~3 στραβά του σπιτιού (αλλά και τα πολύ καλά) και έφυγε Δεν θα έμπαινα όμως στη διαδικασία να κάνω την ίδια δουλειά 20 φορές, αυτό θέλω να πω...
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 13 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν είμαι δικηγορος αλλά σκέφτομαι πάντα με την απλή λογική: νοικιάζεις κάτι το οποίο ανήκει σε άλλον. Ο άλλος αποφασίζει να το πουλήσει, σε ενημερώνει και συμφωνείτε ως προς τις λεπτομέρειες απλά και ανθρώπινα. Εγώ θα ήθελα να μου εξηγήσεις με ποια λογική είναι απλό και ανθρώπινο ο ενοικιαστής να δαπανήσει και χρόνο και χρήμα(που ίσως και να μην διαθέτει τίποτα από τα δύο) ώστε να βρει νέο σπίτι ώστε να μετακομίσει.
kallair Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ θα ήθελα να μου εξηγήσεις με ποια λογική είναι απλό και ανθρώπινο ο ενοικιαστής να δαπανήσει και χρόνο και χρήμα(που ίσως και να μην διαθέτει τίποτα από τα δύο) ώστε να βρει νέο σπίτι ώστε να μετακομίσει. lol κανεις πλακα μαλλον ε; το ΝΟΙΚΙΑΣΕ το σπιτι, δεν το αγορασε. οποτε ΠΡΟΦΑΝΩΣ καποια στιγμη θα του ζητηθει (ενδεχομενως) να αποχωρησει μετα την 3ετια. Εσυ προτιμας να τρεχεις στα δικαστηρια και να εχεις ΚΑΙ αυτο στο μυαλο σου και να χανεις εργατοωρες τρεχοντας στο δικαστηριο, απο το να συνεννοηθεις και να βρεις σπιτι μεσα σε ενα ευλογο διαστημα που θα συμφωνηθει; Γιατι θες δεν θες, οταν με το καλο(; ) βγει η αποφαση του δικαστηριου, θα σου επιδωθει η αποφαση που θα σου λεει σε ταδε χρονικο διαστημα θα πρεπει να εχεις βρει σπιτι να φυγεις. Και θα εχεις χαλασει και λεφτα για δικηγορο. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από kallair
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ θα ήθελα να μου εξηγήσεις με ποια λογική είναι απλό και ανθρώπινο ο ενοικιαστής να δαπανήσει και χρόνο και χρήμα(που ίσως και να μην διαθέτει τίποτα από τα δύο) ώστε να βρει νέο σπίτι ώστε να μετακομίσει. Kαλά, εσύ το πας στο άλλο άκρο
Zerg13 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δεν είμαστε Ρουβικωνες και άλλα λοιπά. Τίθεται και θέμα ασφαλείας δεν μπορείς να βάζεις οποίον να ναι μέσα. Ο άλλος μπορεί να ναι ότι γουστάρει από άρρωστος μέχρι απατεώνας. Βάλτε τους στα σπίτια σας όσοι το θεωρείται φυσιολογικό και δεν φοβάστε. Τόσο ασφαλή χώρα έγινε η Ελλάς ξαφνικά; Επίσης βλέπω πήγε περίπατο ο νόμος... Δεν μας συμφερει πλέον;
Alexandros7474 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 5 ώρες πριν, zio10 είπε Άρα είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής να δεχτεί να δείχνει το διαμέρισμα; Όχι δεν είναι 1
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 34 minutes ago, AristidisZ said: Πάρα πολύ σωστός Επί του πρακτέου, θεωρείς φυσιολογικό να κάνεις υποδείξεις του σπιτιού που μένεις 2 φορές τη βδομάδα σε πιθανούς αγοράστές ; Δεν ειναι και daily business για εναν ενοικιαστη για να το πουμε φυσιολογικο, αλλα δεν ειναι και τοσο σπουδαιο προβλημα οσο μας το παρουσιαζετε ορισμενοι. Επιπλεον, ΝΑΙ ειναι φυσιολογικο αν διαρκεσει για μερικες εβδομαδες. Το εχω περασει ως ενοικιαστης σε περιοδο μαλιστα που δεν ειχα χρονο ουτε να κανω μπανιο που λεει ο λογος, δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα, καθε αλλο. Φυσικα αν ολα σου μυριζουν και ολα σου βρωμανε και ψαχνεις απο τι θα πιαστεις για να κανεις σαματα και να περασεις την ωρα σου, οπως συμβαινει με τον μεσο Ελληνα πολιτη , οπως συμβαινει και με πολλους που παρελαυνουν στο παρον thread, ναι ειναι μειζον θεμα για την προσωπικη ζωη, την ψυχολογικη υγεια, τα ανθρωπινα δικαιωματα, την ισονομια, την ισοπολιτεια, την δημοκρατια, την χουντα και οτι αλλα γραφικα γραφτηκαν ή υπονοηθηκαν για ενα θεμα που ειναι αρκετα απλο οταν υπαρχει καλη θεληση... Και κατι ακομα: Γνωστος μου ιδιοκτητης βρεθηκε στην ιδια θεση οταν ο ενοικιαστης του ειπε οτι θα φυγει πριν τη ληξη της συμβασης. Ο ιδιοκτητης λοιπον του ειπε οτι οκ, ας φυγει, δεν παιζει θεμα, αλλα του ειπε παραλληλα οτι θα αρχισει να φερνει κοσμο να βλεπει το σπιτι ωστε να βρει καινουργιο ενοικιαστη. Εκει ο ενοικιαστης αρχισε τον σαματα σαν τον δικο σας ενα πραμα, και τι, και εχω οικογενεια εγω, και καταπατας την ελευθερια μου και θα φερνεις τον καθε ακυρο οτι ωρα σου κατεβαινει εσενα και και. Ωσπου ο ιδιοκτητης του απαντησε οτι οκ, τοτε δεν του επιστρεφει ουτε εγγυησεις ουτε τιποτα, και καπου εκει με συνοπτικες διαδικασιες η τσαμπα μαγκια τελειωσε κι εγινε απολυτα συενργασιμος και φιλικοτατος προς τον κοσμο που περναγε και κοιταγε το σπιτι. Βρεθηκε ο επομενος ενοικιαστης πρωτου αποχωρησει αυτος. Για ως εκει λοιπον, ειναι μερικοι. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend 4 1
kormos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Bgardel είπε Ναι αλλά δεν νομίζω να έχει σχέση. Ίσως για εσένα να είναι ένα χαρτί υγείας γιατί προφανώς έχεις πολλά δεχτεί. Για εμένα είναι μια προειδοποίηση που πρέπει με βάση το νόμο να σεβαστώ. Φυσικά και έχει, δύσκολα θα βγάλεις άκρη πάντως...Φρόντισε να βρεις τρόπο νορμαλ και να τελειώσει η υπόθεση... *Απορία, πέρα του γεγονότος που αναφέρεις ότι είχατε κάνει συμβόλαιο για 2 έτη. Το χαρτί (συμβόλαιο) δεν αποδυκνείει και κάτι (το παλιό γνωστό έντυπο εννοώ). Αν και εφόσον κατοικεί εντός εσύ έχεις δηλώσει στην εφορία ότι το νοικιάζεις και ο ενοικιαστής έχει κάνει αποδοχή το μισθωτήριο μέσα από το TaxisNet ίσως κάπου βγάλεις άκρη. Αν όμως όχι τότε λυπάμαι, έχεις "βουνό να ανέβεις" ΜΦΧ
Alexandros7474 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Πραγματικά θα ήθελα να έπεφτα σε έναν από εσάς σαν μισθωτή να έσπαγα πλάκα με τα μυαλά που κουβαλάτε. Πιστεύετε ότι επειδή νοικιάζεται ένα χώρο ότι αμέσως σας ανήκει και θα κάνετε κουμάντο στον ιδιοκτήτη. Έχετε διακαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Το ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει και εσείς να μην το καταλάβετε καν το ξέρετε? Υγ : μπέρδεψα τον μπιλντανο με τον παρέδωσε που εκναι δικηγόρος οπότε γράψτε λάθος σε αυτό Να φίλε όταν νοίκιαζω εναν χώρο δεν μπορεί να πει κανένας μέσα χωρίς την συγκατάθεση μου εκτός αν είναι η αστυνομία και έχει ένταλμα . Το ποιος θα έσπαγε πλάκα είναι μεγάλη συζήτηση . Είμαι και ιδιοκτήτης και ενοικιαστής . 1
AristidisZ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, YourTrueLegend είπε ενα θεμα που ειναι αρκετα απλο οταν υπαρχει καλη θεληση Εξίσου απλό βέβαια είναι και να περιμένει ο ιδιοκτήτης να αδειάσει το σπίτι ούτως ώστε να το πουλήσει Συν του ότι όπως σωστά είπε ο Zerg, ούτε εγώ θα ήθελα να μπαίνει ο οιοσδήποτε στο χώρο μου και να ανοίγει ντουλάπες κλπ, γιατί προσωπικά όταν κοίταγα για να αγοράσω σπίτια έκανα μια ώρα μέσα, και μια φορά που έφτασα λίγο πριν τα συμβόλαια είχα πάει 4-5 φορές να δω χίλια πράγματα Ως υποψήφιος αγοραστής, δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα μπορούσα να υποβάλλω έναν άνθρωπο (ενοικιαστή) σε τέτοια δοκιμασία
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, AristidisZ said: Εξίσου απλό βέβαια είναι και να περιμένει ο ιδιοκτήτης να αδειάσει το σπίτι ούτως ώστε να το πουλήσει Συν του ότι όπως σωστά είπε ο Zerg, ούτε εγώ θα ήθελα να μπαίνει ο οιοσδήποτε στο χώρο μου και να ανοίγει ντουλάπες κλπ, γιατί προσωπικά όταν κοίταγα για να αγοράσω σπίτια έκανα μια ώρα μέσα, και μια φορά που έφτασα λίγο πριν τα συμβόλαια είχα πάει 4-5 φορές να δω χίλια πράγματα Ως υποψήφιος αγοραστής, δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα μπορούσα να υποβάλλω έναν άνθρωπο (ενοικιαστή) σε τέτοια δοκιμασία Δοκιμασια λεει Ενα 10λεπτο περασμα απο το εσωτερικο του σπιτιου να δει τους χωρους και να φυγει... Μισο κυλανε δακρυα για τον ταλαιπωρο τον ενοικιαστη και τις δοκιμασιες του. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από YourTrueLegend
Joshua21 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, kallair είπε lol κανεις πλακα μαλλον ε; το ΝΟΙΚΙΑΣΕ το σπιτι, δεν το αγορασε. οποτε ΠΡΟΦΑΝΩΣ καποια στιγμη θα του ζητηθει (ενδεχομενως) να αποχωρησει. Εσυ προτιμας να τρεχεις στα δικαστηρια και να εχεις ΚΑΙ αυτο στο μυαλο σου και να χανεις εργατοωρες τρεχοντας στο δικαστηριο, απο το να συνεννοηθεις και να βρεις σπιτι μεσα σε ενα ευλογο διαστημα που θα συμφωνηθει; Γιατι θες δεν θες, οταν με το καλο(; ) βγει η αποφαση του δικαστηριου, θα σου επιδωθει η αποφαση που θα σου λεει σε ταδε χρονικο διαστημα θα πρεπει να εχεις βρει σπιτι να φυγεις. Και θα εχεις χαλασει και λεφτα για δικηγορο. Καθόλου πλάκα δεν κάνω. Προσπάθησε να μπεις στη θέση του ενοικιαστή και πες μου, πως θα σου φαινόταν αν αναγκαζόσουν να μετακομίζεις - με ότι αυτό συνεπάγεται - κάθε φορά που ο ιδιοκτήτης αποφάσιζε να σπάσει μονομερώς τη σύμβαση επειδή τη μια ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το πουλήσει, την άλλη επειδή το παιδί του παντρεύτηκε και θέλει να μείνει εκεί ή δεν ξέρω τι άλλο? Υπόψιν, ρητορικό είναι το ερώτημα μια και ο νόμος έχει προβλέψει για όλα αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις