Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fredd0 είπε

καλα η κλαψομουνιαση ειναι εθνικο σπορ στην Ελλαδα. Παρολα αυτα, η Ελλαδα η μοναδικη στον κοσμο χωρα με φαρμακειο σε καθε 2ο οικοδομικο τετραγωνο. Γιατι λες εσυ?

και για να μη σε παραμυθιαζουν

Σήμερα το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών ορίζεται στο 35% της τιμής παραγωγού για τα σκευάσματα που δεν συνταγογραφούνται, ούτε αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης 35% είναι το περιθώριο κερδοφορίας για τα φάρμακα που ναι μεν συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, αλλά δεν αποζημιώνονται (αρνητικά λίστα).

Για τα φάρμακα που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ποσοστά κέρδους είναι κυμαινόμενα. Ενδεικτικά, το ποσοστό μικτού κέρδους επί της τιμής παραγωγού είναι 30% για σκευάσματα με τιμή μέχρι 50 ευρώ, 20% για φάρμακα με τιμή από 50 μέχρι 100 ευρώ, 16% για τιμή από 100 έως 150 ευρώ και  φτάνει μέχρι το 2,25% για φάρμακα με τιμή από 2.750 έως 3.000 ευρώ.

http://www.capital.gr/epikairotita/3133088/kruboun-tis-allages-sto-kerdos-ton-farmakeion

αμα μου βρεις εσυ αλλη μπιζνα που εγγυημενα σε καθε 10ευρω (μεση τιμη σκευασματος) που μπαινει στο ταμειο τα 3 ευρω ειναι κερδος θα σου δωσω παρασημο.

Δεν χρειάζεται παράσημο, απλά να υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα.
Επίσης χρειάζεται να γνωρίζεις την διαφορά του "μικτού κέρδους" και του "κέρδους" όπως και την διαφορά του "περιθώριο κερδοφορίας" και της "κερδοφορίας".

Αν και -απ' ότι φαίνεται- δεν ξέρεις να διαβάζεις ούτε αυτά που ποστάρεις εσύ ο ίδιος, πάρε μια γεύση της πραγματικότητας.
https://www.fsth.gr/E3F42E36.el.aspx

Επεξ/σία από l337
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, l337 είπε

Δεν χρειάζεται παράσημο, απλά να υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα.
Επίσης χρειάζεται να γνωρίζεις την διαφορά του "μικτού κέρδους" και του "κέρδους" όπως και την διαφορά του "περιθώριο κερδοφορίας" και της "κερδοφορίας".

Αν και -απ' ότι φαίνεται- δεν ξέρεις να διαβάζεις ούτε αυτά που ποστάρεις εσύ ο ίδιος, πάρε μια γεύση της πραγματικότητας.
https://www.fsth.gr/E3F42E36.el.aspx

πω πω με ισοπεδωσες, μονο 23 ευρω μεσοσταθμικο κερδος προ χρηματοδοτικων στο 100ρικο. Πεινα καταραμενη. Βεβαια 'μεσοσταθμικο' ειναι παπαρα, γιατι οπως προειπαμε το 60% των φαρμακων ειναι κατω απο 10 ευρω, οπου το κερδος παιζει, οπως προειπαμε, στο 30% και μπαινει ετσι για τη κλαψομουνιαση. Μη ξεχασω οτι στο αντικαρκινικο των 3000 εχει κερδος μονο 75 ευρω, αμολυστε τις μοιρολογιστρες, κανει 1 τηλεφωνο στη φαρμακαποθηκη (γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε το στοκαρει) του το φερνει σε 3 ωρες και βγαζει 75 ευρω για τον κοπο του. Αλλα το μεσοσταθμικο το ριχνει.Μανα γιατι τον γεννησες και τον εκανες φαρμακοποιο. Και μη ξεχασω οτι στο κατοσταρικο που πληρωνει ο πολιτης εισπρατει και ΦΠΑ ο φαρμακοποιος ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΦΟΡΟΥ, οπως επισημαινει το αθρο. Κλαψτε μοιρολογιστρες.

Κοστος εγκαταστασης. Λολ. Το φαρμακειο ειναι απο τα ελαχιστα καρτελ με εγγυημενο κερδος, θες 23% θες 30% εν ετη 2018. Αλλα γοαυτ αμπαουτ μαι σταρταπ κοστς. Λες και οι υπολοιπες επιχειρησεις που ΔΕΝ εχουν 20 και 30% εγγυημενη κερδοφορια δεν εχουν εξοδα εγκαταστασης.

Τα λοιπα στο 'αρθρο' κλαψα του συλλογου φαρμακοποιων εχουν πλακα. Με 20 ευρω γραφεις καλυτερο πονημα γιατι πρεπει να προστευτει το εγγυημενο κερδος σε ειδος πρωτης αναγκης.

• Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, fredd0 είπε

πω πω με ισοπεδωσες, μονο 23 ευρω μεσοσταθμικο κερδος προ χρηματοδοτικων στο 100ρικο. Πεινα καταραμενη. Βεβαια 'μεσοσταθμικο' ειναι παπαρα, γιατι οπως προειπαμε το 60% των φαρμακων ειναι κατω απο 10 ευρω, οπου το κερδος παιζει, οπως προειπαμε, στο 30% και μπαινει ετσι για τη κλαψομουνιαση. Μη ξεχασω οτι στο αντικαρκινικο των 3000 εχει κερδος μονο 75 ευρω, αμολυστε τις μοιρολογιστρες, κανει 1 τηλεφωνο στη φαρμακαποθηκη (γιατι ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε το στοκαρει) του το φερνει σε 3 ωρες και βγαζει 75 ευρω για τον κοπο του. Αλλα το μεσοσταθμικο το ριχνει.Μανα γιατι τον γεννησες και τον εκανες φαρμακοποιο. Και μη ξεχασω οτι στο κατοσταρικο που πληρωνει ο πολιτης εισπρατει και ΦΠΑ ο φαρμακοποιος ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΔΡΑΓΑΘΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΦΟΡΟΥ, οπως επισημαινει το αθρο. Κλαψτε μοιρολογιστρες.

Κοστος εγκαταστασης. Λολ. Το φαρμακειο ειναι απο τα ελαχιστα καρτελ με εγγυημενο κερδος, θες 23% θες 30% εν ετη 2018. Αλλα γοαυτ αμπαουτ μαι σταρταπ κοστς. Λες και οι υπολοιπες επιχειρησεις που ΔΕΝ εχουν 20 και 30% εγγυημενη κερδοφορια δεν εχουν εξοδα εγκαταστασης.

Τα λοιπα στο 'αρθρο' κλαψα του συλλογου φαρμακοποιων εχουν πλακα. Με 20 ευρω γραφεις καλυτερο πονημα γιατι πρεπει να προστευτει το εγγυημενο κερδος σε ειδος πρωτης αναγκης.

Με αυτό το ύφος και τα επιχειρήματα, που και η 15χρονη ανηψιά μου φαίνεται πολύ πιο ώριμη, δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο που διαβάζεις liberal.
Καλοφάγωτο και καλές γαργάρες.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, l337 είπε

Με αυτό το ύφος και τα επιχειρήματα, που και η 15χρονη ανηψιά μου φαίνεται πολύ πιο ώριμη, δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο που διαβάζεις liberal.
Καλοφάγωτο.

χωρις επιχειρηματα και με butthurt υφακι δε με παραξενευει καθολου που σερνεσαι απο θρεντ σε θρεντ μπας και βγεις απο πανω καπου. Ισως να το παλεψεις πιο εντονα στα Donnnnnnnnnnnnnner

καλοχωνευτο.

Επεξ/σία από fredd0
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fredd0 είπε

χωρις επιχειρηματα και με butthurt υφακι δε με παραξενευει καθολου που σερνεσαι σου απο θρεντ σε θρεντ μπας και βγεις απο πανω καπου. Ισως να το παλεψεις πιο εντονα στα Donnnnnnnnnnnnnner

καλοχωνευτο.

Spoiler

Η αλήθεια είναι πως και ο ανηψιός μου στα 9 του πιθανόν να είναι κι αυτός πιο ώριμος.
(επιχειρήματα υπάρχουν, και είναι αυτά πάνω στο link, τα οποία επέλεξες να σχολιάσεις με το υφάκι που έγραψα παραπάνω και με αερολογίες)
Στο καλό!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, isay είπε

Καλά όπως νομιζεις, αλλά σου λεω πάλι, να μιλήσεις με ένα δικό σου φαρμακοποιό να σου πει αν βγαίνει μόνο με τα συνταγογραφουμενα ή απλά αν θα δουλευει για 3 και 60. Ρώτησε τον και ας μην γράψεις εδω την απάντηση. 

Δε θα σου συνεχίσω την κουβέντα εδω, γιατί γίνεται hijack του θεματος. Αν θες άνοιξε ξεχωριστό θέμα συζήτησης για περαιτέρω αναλυση. 

Φίλε δεν τα ξέρεις καλά και επιμένεις κιόλας 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

Δεν έχεις ιδέα τι λές... 

Αυτό που λές οτι το παραγγέλνουμε απο τις φαρμακαποθήκες και βγάζουμε 75 ευρώ χωρίς κόπο ειναι τόσο αστείο που έπεσα απο τον καναπέ μου !!!

Μάθε λοιπόν κάτι και μην μιλάς εαν δεν ξέρεις. Εαν εσυ αρρωστήσεις και πας στον γιατρό και σου γράψει μια συνταγή για φάρμακα. Πάς στο φαρμακείο , πληρώνεις την συμμετοχή σου και φεύγεις.... Θες να σου πώ εγώ τι βλέπω ???????? Εγώ πληρώνω το φάρμακο σου στην αποθήκη μου σε 30 μέρες ΜΕΤΡΗΤΑ και περιμένω να πληρώθώ απο τον εοπυυ μετά απο 60-70 μέρες. Το δικό σου φάρμακο το εχω εγώ πληρωμένο απο την τσέπη μου για 1 - 1.5 μήνα μέχρι να το πληρωθώ. Εγώ ειμαι το ταμείο σου για 1 μήνα. Εγώ πληρώνω την ασφάλεια σου για 1 μήνα.

Εαν δεν έχω εγώ , δεν θα έχεις ούτε εσύ. Εγώ εχω βάλει το κεφάλαιο μου για να έχει το κράτος μούτρα να σου δίνει τα φάρμακα.

Ολα τα φαρμακεία έτσι κάνουν και είναι όλοι μέσα 1-2 και 3 μήνες χρεωμένοι στις αποθήκες.

Εαν θές και άλλα στοιχεία , βαριέμαι να σου γράψω. Οι εποχές των παχιών αγελάδων εχει τελειώσει απο 10ετίας για όλους. Οσοι ανοίξαμε μέσα στην κρίση ειμαστε χρεωμένοι και μόλις επιβιώνουμε. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fredd0 είπε

Aπο την δεδομενη κερδοφορια που λες ξεχασες να βαλεις και τις μειωσεις τιμων που γινονται καθε τοσο αμμεσα ασχετος του ποτε αγορασες το στοκ εσυ. Αν δηλαδη αυριο φανε ενα 10-15% μειωσεις τα φαρμακα δεν μπορει κανενας φαρμακοποιος να σε χρεωσει αλλη τιμη γιατι ειναι κρατικα διατημημενη και την χασουρα την κανει μοκο. Επισης στο τελος του χρονου ο ΕΟΠΠΥ παρακρατει ενα 3-8% απο τον συλολικο του τζιρο επι του φαρμακειου λογο του οτι ειναι ο "μεγαλυτερος" πελατης και ετσι κανει μονομερος εκπτωση στον εαυτο του. Οποιος δεν την δεκτει χανει το δικαιωμα να εκτελει τις συνταγες του και ετσι εμμεσα απειληται με κλεισιμο. Οποτε μονο καθαρο δεν ειναι το εγγυημενο κερδος του φαρμακου.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κακώς τσακώνεστε

Για να δείτε αν κάποιο ελεύθερο επάγγελμα πάει καλά ρωτήστε τον αν θέλει να γίνει Δ.Υ.

το 90% θα πουν ναι , το 10% θα πουν όχι  - έχω επιχείρηση που δουλεύω και δεν θέλω να γίνω ΔΥ.

Αυτό το 10% πάει καλά , οι φαρμακοποιοί θα το έκλειναν το φαρμακείο να γίνουν ΔΥ? Τα παιδιά τους τα προτρέπουν να γίνουν φαρμακοποιοί?

ΥΓ

Οσον αφορά τον περιπτερά , έχω παρατηρήσει ότι πάρα πολλοί έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια. Οι περιπτεράδες δεν πουλάνε "αναγκαία" προιόντα , μπορούν να πουλάνε με όσο καπέλο θέλουν. Οποιος δεν το ανέχεται αγοράζει ηλεκτρονικά στο ιντερνετ ή ανοίγει περίπτερο να πουλάει σε "λογικές" τιμές.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, paylidis είπε

Προφανέστατα είναι μονομερής ενέργεια και απαγορεύεται. Μου το έχουν κάνει και εμένα και τους είπα Βαλτην εκεί που ξέρεις και παρεξηγήθηκε κιολας γιατί την είχε ήδη εκδόσει και λέει θα του μείνει...

Αφού έβρισες τον "κακό" ψιλικατζή-περιπτερά που σε χρέωσε προμήθεια έφυγες και πήγες στον καλό που δεν χρεώνει παραπάνω;

Παρ το χαμπάρι, δεν θα υπάρχει σε λίγο περίπτερο που να μην έχει προμήθεια (νόμιμα) γιατί και αυτοί οι λίγοι που εμειναν θα καταλάβουν οτι είναι κορόιδα.

Καλά θα κάνεις να είσαι πιο ενημερωμένος πριν συμπεριφερθείς ξανά έτσι σε κάποιον, που ενδεχομένως να είναι ένας απλός υπάλληλος.

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thant είπε

Αφού έβρισες "κακό" ψιλικατζή-περιπτερά που σε χρέωσε προμήθεια έφυγες και πήγες στον καλό που δεν χρεώνει παραπάνω;

Παρ το χαμπάρι, δεν θα υπάρχει σε λίγο περίπτερο που να μην έχει προμήθεια (νόμιμα) γιατί και αυτοί οι λίγοι που εμειναν θα καταλάβουν οτι είναι κορόιδα.

Καλά θα κάνεις να είσαι ποιο ενημερωμένος πριν συμπεριφερθείς ξανά έτσι σε κάποιον που ενδεχομένως να είναι ένας απλός υπάλληλος.

Φυσικα και πήγα ακριβώς από δίπλα του που δε χρεώνει. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που δε θα χρεώνει, είτε περιπτεράς είτε το κατάστημα κινητής εν τελει. Και ναι σε οποιον δεν αρέσει να το κλείσει και να πάει καπου υπαλληλος. Άντε γιατί γεμίσαμε εντεπρενερς από τα λιντλ

• Like 1
  • Sad 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

? Τα παιδιά τους τα προτρέπουν να γίνουν φαρμακοποιοί?

Πλέον όχι 😪 αρκετά με το off-topic 

Επεξ/σία από sstratos
  • Like 1
Δημοσ.

ετσι να πεθανει η κατσικα του γειτονα αλλα αν εμεις ειμασταν στη θεση του περιπτερα η του φαρμακοποιου θα λεγαμε αλλα, α ρε υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο, δε πειραζει σε λιγο εσεις οι εξυπνοι που κλαψουριζετε για το μισο ευρω προμηθεια και για καποια αλλα πραγματα αφου θα εχουν κλεισει ολα τα μικρα μαγαζακια θα πηγαινεται στα μεγαλα και θα λετε ευχαριστω που σας πιασανε τον απ'αυτο. ερχεται η ωρα δε πειραζει η γυφτια του καρμιρη ελληνα φαινεται καθημερινα απο τετιου ειδους αθλια ποστ, οταν ομως δε θα βρισκεις τπτ ανοιχτο νεοελληνα της τελευταιας στιγμης να θυμασαι οτι ηταν τα 50 λεπτα που δεν εδωσες προμηθεια για να κρατησει ο αλλος την επιχειρηση του.

• Like 4
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, dancer είπε

ετσι να πεθανει η κατσικα του γειτονα αλλα αν εμεις ειμασταν στη θεση του περιπτερα η του φαρμακοποιου θα λεγαμε αλλα, α ρε υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο, δε πειραζει σε λιγο εσεις οι εξυπνοι που κλαψουριζετε για το μισο ευρω προμηθεια και για καποια αλλα πραγματα αφου θα εχουν κλεισει ολα τα μικρα μαγαζακια θα πηγαινεται στα μεγαλα και θα λετε ευχαριστω που σας πιασανε τον απ'αυτο. ερχεται η ωρα δε πειραζει η γυφτια του καρμιρη ελληνα φαινεται καθημερινα απο τετιου ειδους αθλια ποστ, οταν ομως δε θα βρισκεις τπτ ανοιχτο νεοελληνα της τελευταιας στιγμης να θυμασαι οτι ηταν τα 50 λεπτα που δεν εδωσες προμηθεια για να κρατησει ο αλλος την επιχειρηση του.

Τα μικρά μαγαζάκια ήταν εξ' αρχής καταδικασμένα να κλείσουν απ' την στιγμή που στην Ελλάδα προ κρίσης το μόνο που ενδιέφερε την πλειοψηφία των ιδιοκτητών τέτοιων επιχειρήσεων ήταν ένα ευκαιριακό και γρήγορο κέρδος και από εκεί και μετά ας κάνουμε απόσβεση και οτι αρπάξει ο κώλος μας, κανένας σχεδιασμός για το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, προχειρότητα και ανύπαρκτο πλάνο.

Άνοιξε και εσύ ένα μικρό μαγαζί αφού μπόρεσε ο φίλος ο γνωστός ή ο συγγενής απ' το χωριό, ο γείτονας από το κάτω διαμέρισμα, η μαρία και ο κώστας παραδίπλα. Ήρθε η κρίση και φάνηκε η γύμνια και ποιοι ήταν προετοιμασμένοι και ποιοι οχι. 

Αν κλείσουν όλα λοιπόν έκλεισαν, θα πηγαίνουμε στα σούπερ μάρκετ, έτσι κι αλλιώς σχεδόν στα πάντα οι τιμές είναι χαμηλότερες. Προς το παρών εξακολουθώ και ψωνίζω οτι μπορώ από αυτά τα μικρά μαγαζάκια. 

Δεν έχω κάτι με αυτά τα μαγαζάκια ούτε τους ιδιοκτήτες τους, η αλήθεια να λέγεται όμως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...