jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Θεωρητικά μπορεί να ζητήσει (ο εργοδότης) αποζημείωση , πρακτικά θα έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ έξοδα από την πιθανή αποζημίωση. Εγώ θα έδινα μια γραπτή ειδοποίηση και θα έφευγα σε 1 εβδομάδα. Ας πάει στα δικαστήρια , να ζητήσει μετά από 3-4 χρόνια τα χρήματα των 2 εβδομάδων που δεν κάθησες και να πληρώσει 300 έως 500ευρώ έξοδα.
spectaculator Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Θεωρητικά μπορεί να ζητήσει (ο εργοδότης) αποζημείωση , πρακτικά θα έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ έξοδα από την πιθανή αποζημίωση. Εγώ θα έδινα μια γραπτή ειδοποίηση και θα έφευγα σε 1 εβδομάδα. Ας πάει στα δικαστήρια , να ζητήσει μετά από 3-4 χρόνια τα χρήματα των 2 εβδομάδων που δεν κάθησες και να πληρώσει 300 έως 500ευρώ έξοδα. Κάνεις λάθος! Αν κινηθεί δικαστικά και κερδίσει, που θα κερδίσει, ο χαμένος πληρώνει και τα έξοδα της δίκης, Την αποζημίωση θα τη ζητήσει επιτόπου. Νομικά, λόγο προηγουμένων η εκδίκαση θα γίνει σε μια βδομάδα. Καλύτερα υπομονή μέχρι να φύγει ο μήνας. Σοφό είναι σε καμιά περίπτωση να μην δημιουργείς αντιδικίες, ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από spectaculator 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, spectaculator είπε Κάνεις λάθος! Αν κινηθεί δικαστικά και κερδίσει, που θα κερδίσει, ο χαμένος πληρώνει και τα έξοδα της δίκης, Καλύτερα υπομονή μέχρι να φύγει ο μήνας. Σοφό είναι σε καμιά περίπτωση να μην δημιουργείς αντιδικίες, ο κόσμος είναι πολύ μικρός. Οκ, ας δώσει 2 βδομάδες ειδοποιηση τότε. Ένα μήνα της έδωσε ο εργοδότης, το μισό αυτού του διαστήματος πρέπει να δώσει αυτή.
Alexandros7474 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 21 ώρες πριν, maria_dtps είπε Καλησπέρα σε όλους, εργάζομαι από τις 24/05/17 σε μια εταιρία και πριν από μία εβδομάδα ο εργοδότης μου με ενημέρωσε ότι θα με απολύσει με το 1 month notice (προφανώς για να με αποζημιώσει με το 1/2 ) γιατί ουσιαστικά δε θα έχει άλλα Projects και tasks για μένα. Ουσιαστικά το χαρτί που μου έδωσε και υπέγραψα αναγράφει ότι η τελευταία ημέρα εργασίας είναι η 17/10/18 και εκείνη είναι και η μέρα που θα λάβω την αποζημίωσή μου. Σήμερα του ζήτησα προφορικά να αποδεσμευτώ με τη συγκατάθεσή του, κάποιες ημέρες νωρίτερα για να μπορέσω να ψάχνω για δουλειά, να πηγαίνω σε συνεντεύξεις κτλ. και δε δέχτηκε με τη πρόφαση ότι υπάρχουν δουλειές και tasks να ολοκληρώσω και να μην το βάλω σε διαδικασία να αλλάζει τα έντυπα στον ΕΡΓΑΝΗ κτλ. και ότι αυτό που του λέω είναι παραίτηση (προφανώς για να γλιτώσει και τα μισά χρήματα). Δε το δέχτηκα φυσικά αυτό που είπε... Το θέμα είναι ότι εγώ σήμερα το απόγευμα είχα πρόταση από μία δουλειά όπου με πιέζουν να ξεκινήσω στις 08/10/18. Πιστεύετε υπάρχει τρόπος να διεκδικήσω την αποζημίωση μου αν φύγω νωρίτερα; Ή όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα; Επίσης, από τη στιγμή που με έχει προειδοποιήσει με απόλυση, έχω το δικαίωμα να παραιτηθώ άμεσα (οκ ξέρω ότι δε θα πάρω φράγκο) και να του κλείσω τη πόρτα στη μούρη ακόμα και αύριο ή υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα επειδή ενημερώνω και καλά τελευταία στιγμή; Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι αντίστοιχο; Ευχαριστώ, Μαρία Mαρία επειδή διάβασα ότι αρκετοί σου λένε για αδειες και δουλειά στην ζούλα και θεωρίες - εξυπνάδες που δεν ισχύουν , πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να είσα ταυτόχρονα δηλωμένη στο ΙΚΑ σε 2 εργασίες . Είναι παράνομο.
jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, spectaculator είπε Κάνεις λάθος! Αν κινηθεί δικαστικά και κερδίσει, που θα κερδίσει, ο χαμένος πληρώνει και τα έξοδα της δίκης, Την αποζημίωση θα τη ζητήσει επιτόπου. Νομικά, λόγο προηγουμένων η εκδίκαση θα γίνει σε μια βδομάδα. Καλύτερα υπομονή μέχρι να φύγει ο μήνας. Σοφό είναι σε καμιά περίπτωση να μην δημιουργείς αντιδικίες, ο κόσμος είναι πολύ μικρός. 1) είσαι δικηγόρος? 2) η δίκη γιατί θα γίνει σε μια εβδομάδα? 3) τα έξοδα της δίκης είναι μικρά , ο δικηγόρος ζητάει πολλά και αυτόν τον πληρώνει ο εντολέας!
spectaculator Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, natural_sgf είπε Οκ, ας δώσει 2 βδομάδες ειδοποιηση τότε. Ένα μήνα της έδωσε ο εργοδότης, το μισό αυτού του διαστήματος πρέπει να δώσει αυτή. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Και να ίσχυε, η οποιαδήποτε αποζημίωση πάει περίπατο.
spectaculator Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε 1) είσαι δικηγόρος? 2) η δίκη γιατί θα γίνει σε μια εβδομάδα? 3) τα έξοδα της δίκης είναι μικρά , ο δικηγόρος ζητάει πολλά και αυτόν τον πληρώνει ο εντολέας! 1. Όχι. 2. Γιατί το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο και η διαδικασία εξπρές (ούτε 5 λεπτά στην Ευελπίδων). 3. Η εταιρεία έχει νομικό τμήμα που καλύπτει και αυτά ανάμεσα σε άλλα. Εσύ όμως θα πληρώσεις το δικηγόρο που θα σε εκπροσωπήσει συν τα έξοδα της δίκης (μισό και για μερικούς ολόκληρο μηνιάτικο). Άστο καλύτερα!
tsioulak Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, tedkald είπε Στο β σενάριο της σύμβασης ορισμένου χρόνου ο εργοδότης έχει υποχρέωση να σε κρατήσει ως το τέλος και ο εργαζόμενος να μην αποχωρησει πριν το τέλος, αν δεν το έκανε όντως ήταν υπόλογος για παραβίαση συμβατικής υποχρέωσης κι ενδεχόμενη αποζημίωση. Αυτο μπορει να ισχυε καποτε (δεν ξερω) αλλα πλεον και στην συμβαση ορισμενου χρονου σε απολυει οποτε γουσταρει και εφοσον δεν θα εχεις συμπληρωσει 12 μηνες τοτε δεν δικαιουσαι αποζημιωσης.
jgeorgiou Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, spectaculator είπε 1. Όχι. 2. Γιατί το αποτέλεσμα είναι προδικασμένο και η διαδικασία εξπρές (ούτε 5 λεπτά στην Ευελπίδων). 3. Η εταιρεία έχει νομικό τμήμα που καλύπτει και αυτά ανάμεσα σε άλλα. Εσύ όμως θα πληρώσεις το δικηγόρο που θα σε εκπροσωπήσει συν τα έξοδα της δίκης (μισό και για μερικούς ολόκληρο μηνιάτικο). Άστο καλύτερα! 1) ασχολίαστο 2) δηλαδή σε ρωτάνε εσένα και αν τους πεις προδικασμένο/εξπρες το ξεπετάνε σε 1 εβδομάδα! Εχεις περάσει ποτέ έξω απο ελληνικό δικαστήριο? 3) Η εταιρία έχει νομικό τμήμα? Ποια εταιρία είναι γιατί εγώ ξέρω ότι το 99% πληρώνουν δικηγόρους κατ'αποκοπή. Ελάχιστες είναι αυτές που τους πληρώνουν με τον μήνα. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από jgeorgiou
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, spectaculator είπε Δεν ισχύει κάτι τέτοιο! Και να ίσχυε, η οποιαδήποτε αποζημίωση πάει περίπατο. Είσαι σίγουρος ότι δεν ισχύει; Εδώ τι λέει; Επίσης, η κοπέλα προς το τέλος είπε ότι πλεόν δεν την ενδιαφέρει και τόσο η αποζημίωση αλλά φοβάται να φύγει.
Alexandros7474 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 25 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Είσαι σίγουρος ότι δεν ισχύει; Εδώ τι λέει; Επίσης, η κοπέλα προς το τέλος είπε ότι πλεόν δεν την ενδιαφέρει και τόσο η αποζημίωση αλλά φοβάται να φύγει. Οι συμβάσεις συνήθως λένε για 15 μέρες ειδοποίηση πριν φύγει . Αν θέλει να φύγει πιο νωρίς είναι πρόβλημα. Θα το δει στην σύμβαση της.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Οι συμβάσεις συνήθως λένε για 15 μέρες ειδοποίηση πριν φύγει . Αν θέλει να φύγει πιο νωρίς είναι πρόβλημα. Θα το δει στην σύμβαση της. γι' αυτό είπα να δώσει 2 βδομάδες notice και (λογικά) θα είναι ΟΚ.
nightwalker1990 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Αν δεν θελουν συστασεις απο την καινουργια δουλεια που βρηκες και λογικα θα σου κανουν προσληψη την ημερομηνια που ανεφερες, του λες ομορφα κι ωραια, αποχωρω δηλωνω οικειοθελως αποχωρηση και τελειωσε το πανηγυρι δεν μπορει κανενας να σε κρατησει με το ζορι, ρωτα και στην επιθεωρηση εργασιας μηπως σου πουν κατι καλυτερα. Αν του ειπες οτι θες να φυγεις λογο οτι βρηκες αλλου δουλεια δεν θα ναι καλο παντως..
Curtis76 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επειδη το είπε και αλλος ενας καποιες σελιδες πιο πριν, η ts πρεπει να καταλαβει οτι εδω γραφουν τη γνωμη τους πολλοι επαγγελματιες, και ουσιαστικα περιμενει απο αυτους να ακουσει τι? Μαλλον συμφωνουν με τις πρακτιες αυτες, εχουν βεβαια να αντιμετωπισουν και το προβλημα οτι θελουν να μπουν και στη θεση του νεου εργοδοτη αφου δε θελουν μονο να απολυουν ευκολα αλλα και να προσλαμβανουν το ιδιο γι αυτο ακους κατι ιδεες του στυλ να παρεις την αδεια σου. Τεσπα επειδη ομως και αυτο πρεπει να το παραδεχτω αυτο, δε γινεται να καταλαβει η μια πλευρα την αλλη, οπως δεν εχει νοημα να κουβεντιαζονται τετοια θεματα με ατομα που δεν ειναι, ούτε προκειται να μπουν στη θεση σου ξερουμε που θα καταληξει αυτο το νήμα. Είνα αδιανόητο να καταλαβουν οι επαγγελματιες την εκφραση ΄η δουλεια είναι δικαιωμα'' , αφου νομιζουν οτι η δουλεια ειναι κατι που το δινουν αυτοι. Κοπελα μου να βρεις το σωματειο του κλαδου σου να μαθεις τι μπορεις να κανεις, αν και νομιζω οτι με αυτα που θα ακουσεις εκει , και με τις περιπτωσεις αλλων απολυμενων θα σου ευχηθω σηδεροκεφαλη στη νεα σου δουλεια. Προσωπικα εμενα μετα απο 11 χρονια μου σταματησαν την εργασια μου την ιδια μερα, και ακολουθησαν αυτη τη πρακτικη για αρκετα χρονια, εχει ενα μειωνεκτημα οτι δε προλαβαινεις να οργανωσεις κατι με το σωματείο σου ευκολα αλλα παντα βρισκεται καποια μορφη αγωνα. Το μετρο της ειδοποιησης δε θυμαμαι αν ειναι μνημονιακο, αλλα επειδη το ανεφερε καποιος πριν, σιγουρα ειναι μνημονιακη η μειωση του χρονου ειδοποιησης που παλια ειναι μεγαλυτερος, όπως μεγαλύτερα ήταν και τα ποσοστα απολυσης που μπορει να κανει μια επιχειρηση. Ετοιμαζαν το περιβαλλον για να ακολουθησουν ευκολες απολυσεις οπως βλεπουμε... Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2018 από Curtis76 4 1
spectaculator Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, Alexandros7474 είπε Οι συμβάσεις συνήθως λένε για 15 μέρες ειδοποίηση πριν φύγει . Αν θέλει να φύγει πιο νωρίς είναι πρόβλημα. Θα το δει στην σύμβαση της. 21 λεπτά πριν, natural_sgf είπε γι' αυτό είπα να δώσει 2 βδομάδες notice και (λογικά) θα είναι ΟΚ. Ισχύει ότι υπόγραψες με την ατομική πλέον σύμβαση! Βέβαια, αν αυτές οι δυο βδομάδες ισχύουν και αξίζουν περισσότερα από την αποζημίωσή σου, ο.κ. Υπόψη και στα ψιλά γράμματα που αναφέρονται στη λήξη της σύμβασης όπως για παράδειγμα το να δουλέψεις σε ανταγωνιστή πριν τη πάροδο μιας περιόδου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις