Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως με ολο το σεβασμο δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να τσουβαλιαζεις ολοκληρο κλαδο και γενικα ολα τα ΤΕΙ επειδη εσυ με την ειδικοτητα σου δεν καταφερες αυτο που φανταζοσουν. επισης το οτι τελειωνεις ΤΕΙ δεν παει να πει οτι ντε και καλα να γινεις υπαλληλος. Και γενικα εντελως διαφορετικος τομεας το πτυχιο σου σε ιεκ και τει δεν ειναι καν συγκρίσιμα. Εαν ηταν τει πληροφορικής vs ιεκ πληροφορικής ή τει ηλεκτρολόγων μηχανικών vs αντιστοιχο ιεκ να το δεχομουν.

ps δεν είμαι σε ΤΕΙ ούτε έχω τελειώσει ΤΕΙ ,σε Πανεπιστήμιο είμαι

Επεξ/σία από billiboo
  • Like 1
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, billiboo είπε

παντως με ολο το σεβασμο δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να τσουβαλιαζεις ολοκληρο κλαδο και γενικα ολα τα ΤΕΙ επειδη εσυ με την ειδικοτητα σου δεν καταφερες αυτο που φανταζοσουν. επισης το οτι τελειωνεις ΤΕΙ δεν παει να πει οτι ντε και καλα να γινεις υπαλληλος. Και γενικα εντελως διαφορετικος τομεας το πτυχιο σου σε ιεκ και τει δεν ειναι καν συγκρίσιμα. Εαν ηταν τει πληροφορικης vs ιεκ πληροφορικης ή τει ηλεκτρολόγων μηχανικών vs αντιστοιχο ιεκ να το δεχομουν.

ok

Επειδή συμπλήρωσες μετα..για το Πανεπιστήμιο...και πολύ καλά έκανες...τους άλλους πάω να προλάβω να μην χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο...

Επεξ/σία από masteripper
Δημοσ.
4 ώρες πριν, billiboo είπε

πάλι η ''άτιμη η κενωνία'' φταίει? δεν φταίει το ότι μπαίνεις σε ΤΕΙ με βάση 2? ότι άνοιγαν ΤΕΙ σε κάθε χωριό έτσι για να είμαστε στον ακαδημαϊκό χαρτη΄΄ ? δεν φταίει το ότι οι ίδιοι οι φοιτητές απαξίωσαν της σχολές τους τόσα χρόνια?

εγω ΑΕΙ ειμαι τυπε μην με κραζεις :P

τα ΤΕΙ ειναι για λινατσες δεν ειναι για αρχοντους :P

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, opcorsa είπε

εγω ΑΕΙ ειμαι τυπε μην με κραζεις :P

τα ΤΕΙ ειναι για λινατσες δεν ειναι για αρχοντους :P

μα εγω δεν θεωρω τα ΤΕΙ αχρηστα ισα ισα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, masteripper είπε

Εγώ πάντως Δεν πέτυχα κανέναν που να "πετυχε" με το πτυχίο αυτό.

εγώ αντιθέτως γνωρίζω πολλούς που έχουν πετύχει επαγγελματικά με αυτό το πτυχίο δεν δεν χρειάστηκε να αλλάξουν αντικείμενο ούτε να δουλεύουν καλέμι ως μαστοράντζες

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nvel είπε

εγώ αντιθέτως γνωρίζω πολλοίς που έχουν πετύχει επαγγελματικά με αυτό το πτυχίο δεν δεν χρειάστηκε να αλλάξουν αντικείμενο ούτε να δουλεύουν καλέμι ως μαστοράντζες

Και εγώ ξέρω ανθρώπους που γίναν ζάμπλουτοι πουλώντας ότι μπορείς να φανταστείς αλλά αυτό δεν έχει καμμία σχέση...

Πάντως υποθέτωντας ότι είσαι μικρός ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις το "όνειρο"...αφού μπήκες στο Πανεπιστήμιο θα είναι παιχνιδάκι να μπεις σε 1 ταπεινό ΤΕΙ...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, masteripper είπε

Όχι...αλλά αν άξιζε το ΤΕΙ δεν θα αναγκαζόμουν να πάρω και τα άλλα...

Well, μπορεί να ήσουν εσύ το πρόβλημα και όχι το χαρτί. 

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Well, μπορεί να ήσουν εσύ το πρόβλημα και όχι το χαρτί. 

Μπορεί ...αλλά όπως έγραψα και πιο πριν δεν είδα και κανένα απο τους κοντινούς μου να διέπρεψαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/9/2018 στις 9:41 ΜΜ, bilya είπε

σωστα γιατι το MIT ειναι σαν το ΤΕΙ Μεσολογγίου.

ναι και το Καποδιστριακό προφανώς είναι ανώτερο από το Αμερικάνικο ΤΕΙ (ΜΙΤ) 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

παντως το ΙΕΚ σιγουρα δεν ειναι ισο με το ΤΕΙ, ουτε ισα δικαιωματα σου δινει. Το πτυχιο των ΤΕΙ σου δινει προσβαση σε πολλα πραγματα, μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο σε Πανεπιστημιο στην Ελλαδα ή στο Εξωτερικο, μπορεις να δωσεις κατατακτηριες οπου θες μετα να σπουδασεις κατι αλλο, σου δινει επαγγελματικα δικαιωματα κλπ. Μπορει να ειναι σημαντικο το που περνας αλλα ακομα πιο σημαντικο ειναι το ποσο ασχολεισαι. Τι να το κανω αν περασες πολυτεχνιο και το εβγαλες σε 8 χρονια με μ.ο 5,3 ; Σε οποια σχολη και να περασεις ειτε ΤΕΙ ειτε Πανεπιστημιο, αν ασχολεισαι και βγαλεις εναν καλο μεσο ορο και προσπαθεις, σιγουρα δεν πας χαμενος. Και το μεταπτυχιακο σου μπορεις να κανεις μετα σε καλο πανεπ. και διδακτορικο και οτι θες.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, masteripper είπε

Μπορεί ...αλλά όπως έγραψα και πιο πριν δεν είδα και κανένα απο τους κοντινούς μου να διέπρεψαν.

Εχεις μια καπως διαστρεβλωμενη αντιληψη, που ειναι αναμενομενη αν αναλογιστουμε τα παρακατω:

Απο οτι ειπες εισαι ανω των 45, αρα εχεις εμπειρια απο τα ΤΕΙ πριν απο 20+ χρονια (πανω κατω την αρχη των ΤΕΙ), τα πραγματα τοτε ηταν πολυ διαφορετικα, μονο και μονο αν αναλογιστουμε οτι τοτε ηταν 3 χρονια φοιτησης απεναντι στα 4 των θετικων επιστημων των ΑΕΙ και τα 5 των πολυτεχνειων βλεπει κανεις την διαφορα. Επισης τοτε η συντριπτικη πλειοψηφεια των καθηγητων ηταν καθηγητες απο τις παλιες τεχνικες σχολες (ΚΑΤΕΕ νομιζω λεγονταν, δεν ειμαι σιγουρος) ή/και καθηγητες λυκειου, ερευνητικο εργο δεν γινοταν (στην ουσια) στα ΤΕΙ καθως και αλλα πολλα πραγματα που τοτε ισχυαν αλλα σημερα δεν ισχυουν. Δεν δυσκολευομαι να πιστεψω οτι τοτε τα ΤΕΙ οντως βγαζαν εργατες πολυτελειας αλλα αυτο δεν ισχυει, αναγκαστικα, σημερα. Υπαρχουν τμηματα ΤΕΙ που "κοντραρουν" στα ισια αντοιστιχα τμηματα πανεπιστημιων, καθως υπαρχουν και τμηματα ΤΕΙ που εχουν μεινει, περιπου στην κατασταση που ξερεις εσυ. 

Ειναι πολυ περιπλοκο το θεμα με τα ΤΕΙ, τους φοιτητες τους και τους αποφοιτους τους. Αυτο που θελω να κρατησεις ειναι οτι τα πραγματα, σημερα, δεν ειναι αναγκαστικα οπως ηταν τοτε. Ναι αν οντως θελουμε να εξισωσουμε τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ πρεπει να γινει πολυ μεγαλη, δυσκολη και προσεκτικη δουλεια ΑΛΛΑ τα πραγματα δεν ειναι τοσο χαλια οσο νομιζεις.

• Like 3
Δημοσ.
16 ώρες πριν, masteripper είπε

Πάντως υποθέτωντας ότι είσαι μικρός ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις το "όνειρο"...αφού μπήκες στο Πανεπιστήμιο θα είναι παιχνιδάκι να μπεις σε 1 ταπεινό ΤΕΙ...

μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο, δεν μπήκα πανεπιστήμιο αλλά σε τει το 1991 οπότε μάλλον δεν είμαι μικρός και δεν έχω λόγο να κυνηγήσω κάτι που για σένα ήταν όνειρο και για μένα καθημερινότητα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nvel είπε

μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλο, δεν μπήκα πανεπιστήμιο αλλά σε τει το 1991 οπότε μάλλον δεν είμαι μικρός και δεν έχω λόγο να κυνηγήσω κάτι που για σένα ήταν όνειρο και για μένα καθημερινότητα

Λάθος παράθεση...γράψε λάθος...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tsioulak είπε

Ναι αν οντως θελουμε να εξισωσουμε τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ πρεπει να γινει πολυ μεγαλη, δυσκολη και προσεκτικη δουλεια ΑΛΛΑ τα πραγματα δεν ειναι τοσο χαλια οσο νομιζεις.

εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γτ πρεπει να γινει ντε και καλα αυτη η ''εξισωση''

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, billiboo είπε

εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γτ πρεπει να γινει ντε και καλα αυτη η ''εξισωση''

Αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα με παρα πολλες πλευρες. Γενικα μιλωντας, εχει αρκετα θετικα να υπαρχει μια βαθμιδα εκπαιδευσης αναμεσα στην δευτεροβαθμια και την τριτοβαθμια (δηλαδη αναμεσα στους ΔΕ και τους ΠΕ) και αυτο ηταν τα ΤΕΙ οταν ξεκινησαν αλλα πλεον δεν ειναι ακριβως αυτο, μπηκαν στην θεση αυτη τα ΙΕΚ (ως μεταδευτεροβαθμια αλλα στην πραξη ειναι ΔΕ) αλλα και δεν την καλυψαν και τελειως αυτην την θεση.

Σκεψου οτι σε αυτην υποθετικη βαθμιδα που λεω αναμεσα στην δευτεριβαθμια και την τριτοβαθμια εκπαιδευση υπαρχουν συγχρονως τα ΙΕΚ και τα ΤΕΙ, τα πρωτα ειναι εν μερη δευτεροβαθμια και εν μερη αυτη η υποθετικη ενδιαμεση βαθμιδα και τα δευτερα (τα ΤΕΙ) ειναι εν μερη σε αυτην την υποθετικη βαθμιδα και εν μερη στην τριτοβαθμια. Αν αναλογιστουμε και ποσο μεγαλες αποκλισεις στην ποιοτητα της εκπαιδευσης εχουν τα διαφορα τμηματα ΙΕΚ μεταξυ τους, καθως και την αποκλιση στην ποιοτητα της εκπαιδευσης που εχουν τα διαφορα τμηματα ΤΕΙ μεταξυ τους, καταλαβαινεις οτι το πραγμα μπερδευεται πολυ.

Και δεν μπαινω καν στον τομεα της επαγγελματικης δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ).

Οπως και πολλα πραγματα που αφορουν την εκπαιδευση, για να λυθει το παραπανω προβλημα χρειαζεται σωστος σχεδιασμος που να περιλαμβανει πολλες (αν οχι ολες τις) βαθμιδες εκπαιδευσης και να εχει βαθος, το λιγοτερο, 10ετιας (καλυτερα 20ετιας ή 25ετιας. Οπως καταλαβαινεις τετοιο σχεδιο δεν υπαρχει ουτε κατα δοιανια και αν (λεμε τωρα σεναριο επιστημονικης φαντασιας) γινει κατι τετοιο, πολυ απλα δεν θα εφαρμοστει επειδη στο ενδοιαμεσο σιγουρα θα εμφανιστει καποιος που θα εχει την δικια του "καταπληκτικη" ιδεα για αναδιαρθρωση και αναδιαμορφωση της εκπαιδευσης οποτε θα διαλυσει αυτο το υποθετικο σχεδιο.

ΥΓ. Ακομα και αν αγνοησουμε τα προβληματα της διαφθορας και των πολλων και διαφορων "παραταξεων-συμφεροντων" που εχουν λογο στον εκπαιδευτικο σχεδιασμο, ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολο να κανεις μεγαλες και αποτομες (δηλαδη μεσα σε μια δεκαετια) αλλαγες στο συστημα εκπαιδευσης επειδη το ολο ζητημα εχει ΚΑΙ κοινωνικη πτυχη (αυτους που ηδη εχουν εκπαιδευτει και εργαζονται).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...