haris_216 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, katergaris79 είπε Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών (γραφεία, εμπορικά καταστήματα, από του χρόνου τα σχολεία κλπ.) ξεκινάνε στις 9:00, το πιο λογικό είναι να μείνουμε στη θερινή ώρα. Δεν θεωρείς λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμά σου περί "συντριπτικής πλειοψηφίας" που ξεκινάει στις 9:00; Και μάλιστα το έχεις και σαν "δεδομένο". Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, supermarket, ταχυδρομεία, γραφεία (δεν ξέρω ποια γραφεία βρίσκεις εσύ που να ανοίγουν στις 9 πέρα ίσως από δικηγορικά και ταξιδίων) σίγουρα ανοίγουν πριν τις 9. Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτά και νοσοκομεία, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, μεταφορικές εταιρίες, φούρνους, κλπ νομίζω ότι το "δεδομένο" πάει περίπατο. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2018 από haris_216
katergaris79 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Δεν θεωρείς λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμά σου περί "συντριπτικής πλειοψηφίας" που ξεκινάει στις 9:00; Και μάλιστα το έχεις και σαν "δεδομένο". Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, supermarket, ταχυδρομεία, γραφεία (δεν ξέρω ποια γραφεία βρίσκεις εσύ που να ανοίγουν στις 9 πέρα ίσως από δικηγορικά και ταξιδίων) σίγουρα ανοίγουν πριν τις 9. Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτά και νοσοκομεία, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, μεταφορικές εταιρίες, φούρνους, κλπ νομίζω ότι το "δεδομένο" πάει περίπατο. Αν σκεφτείς το πλήθος των μαθητών (πάνω από το 10% του πληθυσμού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία) καθώς και όσους εργάζονται στην εκπαίδευση θα καταλάβεις τι σου λέω. Αναφέρομαι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ξεκινάνε 9:00 σε σχέση με αυτούς (τους πολλούς επίσης) που ξεκινάνε 8:00. Νοσοκομεία, εργοστάσια κλπ. έχουν βάρδιες. Αν είναι όμως να υπολογίσουμε (τις λίγες συγκριτικά) εργασίες που ξεκινάνε στις 06:00, ας βάλουμε στην κλίμακα και (τις επίσης λίγες συγκριτικά) εργασίες που παίζουν αποκλειστικά σε βραδινά ωράρια όπως χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους κλπ.
CheOnWeb Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 1 minute ago, katergaris79 said: Αν σκεφτείς το πλήθος των μαθητών (πάνω από το 10% του πληθυσμού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία) καθώς και όσους εργάζονται στην εκπαίδευση θα καταλάβεις τι σου λέω. Τα σχολεία θα πάνε στις 09:00 γα άλλους λόγους (λειτουργικότητας των μαθητών νωρίς το πρωί) και αν μέναμε στη θερινή, το μέτρο θα "ακυρωνόταν" απ' τη μη αλλαγή ώρας ή θα έπρεπε τα σχολεία να πάνε στις 10:00. 3 minutes ago, katergaris79 said: Αναφέρομαι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ξεκινάνε 9:00 σε σχέση με αυτούς (τους πολλούς επίσης) που ξεκινάνε 8:00. Νοσοκομεία, εργοστάσια κλπ. έχουν βάρδιες. Δεν ξέρω ποσοστά αλλά συντριπτική δεν είναι σίγουρα. Εξάλλου τα ωράρια είναι σκοπίμως μοιρασμένα (τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση του συστήματος) για κυκλοφοριακούς και άλλους λόγους.
haris_216 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, katergaris79 είπε Αν σκεφτείς το πλήθος των μαθητών (πάνω από το 10% του πληθυσμού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία) καθώς και όσους εργάζονται στην εκπαίδευση θα καταλάβεις τι σου λέω. Αναφέρομαι στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ξεκινάνε 9:00 σε σχέση με αυτούς (τους πολλούς επίσης) που ξεκινάνε 8:00. Νοσοκομεία, εργοστάσια κλπ. έχουν βάρδιες. Αν είναι όμως να υπολογίσουμε (τις λίγες συγκριτικά) εργασίες που ξεκινάνε στις 06:00, ας βάλουμε στην κλίμακα και (τις επίσης λίγες συγκριτικά) εργασίες που παίζουν αποκλειστικά σε βραδινά ωράρια όπως χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους κλπ. Δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά ο συνυπολογισμός μαθητών, που σαφώς ενισχύει το επιχείρημά σου, είναι λίγο αυθαίρετος λόγω της περιοδικότητας. Δηλαδή ναι μεν μαθητές/φοιτητές, αλλά για πόσο μέσα στο χρόνο; Αφαιρώντας θερινές διακοπές, Χριστούγεννα, Πάσχα, εξεταστικές, κλπ καταλήγουμε ότι αυτός ο όγκος ατόμων αφορά 7 μήνες (και βγάλε). Δηλαδή σχεδόν το μισό χρόνο και άρα ίσως δεν αποτελούν την κύρια ομάδα καθορισμού ωραρίου ΥΓ Έβγαλα και τις εξετάσεις/εξεταστικές εκτός αφού η όποια μελέτη/προετοιμασία συνήθως έχει το ωράριο του κάθε φοιτητή/μαθητή που ορίζεται από τον ίδιο (πχ κοιμάται μέχρι το μεσημέρι και διαβάζει τα μεσάνυχτα)
MikeJ Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 On 04/10/2018 at 00:13, Social Nick said: το μόνο επιχείρημα που εχω διαβάσει σχετικά με τη δουλειά, είναι το "δε γουστάρω να πηγαίνω στη δουλειά και έξω να είναι βράδυ". Γιατί σας πειράζει να αρχίζει να είναι σκοτεινά όταν πηγαίνετε για δουλειά, ενώ όταν σχολάτε δεν σας πειράζει που είναι βράδυ; Εμένα τουλάχιστον ο λόγος που με ενοχλεί το να είναι σκοτάδι έξω το πρωί που σηκώνομαι και πάω στη δουλειά είναι γιατί α) Το πρωινό ξύπνημα , μου είναι πολύ πιο δύσκολο όταν βασίζεται μόνο στο ξυπνητήρι και δεν βοηθάει λίγο το φως του ήλιου στο να ανοίξει το μάτι. β) Φεύγω από το σπίτι συνήθως σαν ζόμπι λόγω του (α) με ότι συνέπειες έχει αυτό είτε στην οδήγηση - αντανακλαστικά είτε στο να ξεχάσω πράγματα κλπ. Αντίθετα, την ώρα που σχολάω είτε είναι μέρα είτε νύχτα δε μου κάνει αίσθηση. Έτσι κι αλλιώς προς το σπίτι θα κατευθυνθώ σε πρώτη φάση. Δεν ασχολούμαι με κάποια δραστηριότητα που να απαιτεί το φως της ημέρας. Το να κερδίσω μισή με μία ώρα ημέρας πριν πέσει ο ήλιος (γιατί για τόσο μιλάμε το χειμώνα) δε μου προσφέρει κάτι προσωπικά σε αντίθεση με όπως ανέφερα το να έχει ξημερώσει όταν ξυπνάω. 1
phanispal Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Μα γιατί το λες αυτό, εδώ μας είπαν ότι αν υιοθετήσουμε τη θερινή, δε θα είναι τόσο σκοτάδι στις 07:30-08:00 το χειμώνα.
citelis Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2018 Προσωπικά θα προτιμούσα την χειμερινή ώρα χωρίς βέβαια να μπορώ να κατεβάσω ένα βιβλίο επιχειρημάτων! Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η αλλαγή ώρας πρέπει κάποια στιγμή να καταργηθεί ασχέτως ποια από τις δύο θα επιλεγεί!
kon1to Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2018 Στις 5/10/2018 στις 3:10 ΜΜ, haris_216 είπε Δεν θεωρείς λίγο αυθαίρετο το συμπέρασμά σου περί "συντριπτικής πλειοψηφίας" που ξεκινάει στις 9:00; Και μάλιστα το έχεις και σαν "δεδομένο". Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, supermarket, ταχυδρομεία, γραφεία (δεν ξέρω ποια γραφεία βρίσκεις εσύ που να ανοίγουν στις 9 πέρα ίσως από δικηγορικά και ταξιδίων) σίγουρα ανοίγουν πριν τις 9. Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτά και νοσοκομεία, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, μεταφορικές εταιρίες, φούρνους, κλπ νομίζω ότι το "δεδομένο" πάει περίπατο. και το δικό σου συμπέρασμα όμως είναι λίγο αυθαίρετο. Δεν ξέρω ποια είναι τελικά η συντριπτική πλειοψηφία και όντως ΔΥ, Τράπεζες, S/M ξεκινούν νωρίτερα, αλλά όταν μιλάμε για Γραφεία 9:00-17:00 δεν είναι τα στάνταρ ωράριο; Υπάρχουν και οι νεωτεριστές που εφαρμόζουν 10:00-18:00 βέβαια αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο.
haris_216 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, kon1to είπε και το δικό σου συμπέρασμα όμως είναι λίγο αυθαίρετο. Δεν ξέρω ποια είναι τελικά η συντριπτική πλειοψηφία και όντως ΔΥ, Τράπεζες, S/M ξεκινούν νωρίτερα, αλλά όταν μιλάμε για Γραφεία 9:00-17:00 δεν είναι τα στάνταρ ωράριο; Υπάρχουν και οι νεωτεριστές που εφαρμόζουν 10:00-18:00 βέβαια αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Βασικά εγώ δεν καταλήγω σε κάποιο συμπέρασμα. Και αν κάνω κάτι τέτοιο σίγουρα δεν το "βαραίνω" με "συντριπτική πλειοψηφία" χωρίς να έχω δεδομένα ούτε το θεωρώ "δεδομένο" χωρίς στατιστικά στοιχεία. Από περιέργεια, ποια ακριβώς είναι αυτά τα "γραφεία" που αναφέρεις (όπως και ο άλλος συνφορουμίτης) τα οποία είναι 9-5, εκτός από ταξιδίων όπως ήδη ανέφερα και κάποια δικηγορικά; Μήπως έχετε επηρεαστεί από το Hollywood που αναφέρουν στις ταινίες το "nine to five" και θεωρείτε δεδομένο ότι έτσι γίνεται κι εδώ; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από haris_216
AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 23 λεπτά πριν, haris_216 είπε Από περιέργεια, ποια ακριβώς είναι αυτά τα "γραφεία" που αναφέρεις (όπως και ο άλλος συνφορουμίτης) τα οποία είναι 9-5, εκτός από ταξιδίων όπως ήδη ανέφερα και κάποια δικηγορικά; Μήπως έχετε επηρεαστεί από το Hollywood που αναφέρουν στις ταινίες το "nine to five" και θεωρείτε δεδομένο ότι έτσι γίνεται κι εδώ; Γιατί δε το πάμε ανάποδα ; Πλην των τραπεζών και των δημόσιων υπηρεσιών, ποιες εταιρίες δεν δουλεύουν "9 to 5" ; 2
Ison_ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, haris_216 είπε Από περιέργεια, ποια ακριβώς είναι αυτά τα "γραφεία" που αναφέρεις (όπως και ο άλλος συνφορουμίτης) τα οποία είναι 9-5, εκτός από ταξιδίων όπως ήδη ανέφερα και κάποια δικηγορικά; Μήπως έχετε επηρεαστεί από το Hollywood που αναφέρουν στις ταινίες το "nine to five" και θεωρείτε δεδομένο ότι έτσι γίνεται κι εδώ; Τα γραφεία όντως έτσι δουλεύουν. Τουλάχιστον σε επιχειρήσεις με κάπως περισσότερο προσωπικό. Επίσης, αυτά με τα Ηollywood, περί μόδας κ.τ.λ. μην τα αναφέρετε καν. Δεν είναι τόσο χαζός ο συνομιλητής σας. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2018 από Ison_ 1
haris_216 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Γιατί δε το πάμε ανάποδα ; Πλην των τραπεζών και των δημόσιων υπηρεσιών, ποιες εταιρίες δεν δουλεύουν "9 to 5" ; Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι ναι πούμε "πλήν των τραπεζών και δυ" έτσι για την κόντρα. Δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, πέρα από τον πολύ μεγάλο όγκο εργαζομένων που έχουν συγκριτικά με τον όποιο άλλο τομέα, έχουν και τον μεγαλύτερο όγκο συναλλασσομένων σε ημερήσια βάση. Κάτι που σίγουρα επηρεάζει τους όποιους υπολογισμούς στο αν "είναι προτιμότερο αυτή η ώρα ή η άλλη"
AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, haris_216 είπε Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι ναι πούμε "πλήν των τραπεζών και δυ" έτσι για την κόντρα. Δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, πέρα από τον πολύ μεγάλο όγκο εργαζομένων που έχουν συγκριτικά με τον όποιο άλλο τομέα, έχουν και τον μεγαλύτερο όγκο συναλλασσομένων σε ημερήσια βάση. Κάτι που σίγουρα επηρεάζει τους όποιους υπολογισμούς στο αν "είναι προτιμότερο αυτή η ώρα ή η άλλη" Τελείως διαφορετικό αυτό που λες τώρα, με το προηγούμενο επιχείρημά σου
haris_216 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, Ison_ είπε Τα γραφεία όντως έτσι δουλεύουν. Τουλάχιστον σε επιχειρήσεις με κάπως περισσότερο προσωπικό. Επίσης, αυτά με τα Ηollywood, περί μόδας κ.τ.λ. μην τα αναφέρετε καν. Δεν είναι τόσο χαζός ο συνομιλητής σας. Φαντάζομαι ότι αυτή σου η παραδοχή μας αφορά όλους ε; 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Τελείως διαφορετικό αυτό που λες τώρα, με το προηγούμενο επιχείρημά σου Δηλαδή; Εγώ είπα ότι το 9-5 δεν είναι το συνηθισμένο ωράριο, τουλάχιστον όχι αυτό με τους περισσότερους εργαζόμενους και συμπλήρωσα (συμπλήρωσα δεν άλλαξα) ότι αυτό "βαραίνει" και από τον όγκο των συναλλασσομένων που επίσης επηρεάζονται από το 8 ή 9
AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2018 15 λεπτά πριν, haris_216 είπε Εγώ είπα ότι το 9-5 δεν είναι το συνηθισμένο ωράριο, τουλάχιστον όχι αυτό με τους περισσότερους εργαζόμενους και συμπλήρωσα (συμπλήρωσα δεν άλλαξα) ότι αυτό "βαραίνει" και από τον όγκο των συναλλασσομένων που επίσης επηρεάζονται από το 8 ή 9 Είπες συγκεκριμένα 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Από περιέργεια, ποια ακριβώς είναι αυτά τα "γραφεία" που αναφέρεις (όπως και ο άλλος συνφορουμίτης) τα οποία είναι 9-5, εκτός από ταξιδίων όπως ήδη ανέφερα και κάποια δικηγορικά; Τώρα για το συνηθισμένο ή όχι, δε μπορώ να ξέρω τι ποσοστό αποτελούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που κάνουν δουλειά γραφείου, σε σχέση με τους Δ/Υ και τους τραπεζικούς, πάντως σίγουρα δεν είναι ποσοστό της τάξεως του 0.5 - 1%...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα