Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμάς μας έχει έρθει δύο φορές κλήση από το Δήμο Περάματος για παράνομη στάθμευση. Την πρώτη φορά δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν στο Πέραμα το αυτοκίνητο επειδή ήταν όλη μέρα στο Κορωπί, την δεύτερη είχε ήδη μεταβιβαστεί προ τριετίας λόγω πώλησης (αφορούσε διαφορετική παράβαση). 

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mp123 είπε

Σιγα μετά από μερικά χρονάκια να βρεθεί και το στέλεχος του μπλοκ που έχει η κλήση. Το ξαναλέω από κανονική τροχαία, αστυνομία πάω με την μια και τις πληρώνω. Από δημοτική όχι. 

Σε διαβεβαιώνω πως έτσι ακριβώς γίνεται, καμμία οφειλή προς το ταμείο του Δήμου δεν χάνεται.

Επιπλέον, σήμερα, οι κλήσεις που επιδίδονται από την Δ.Α., τουλάχιστον του Δήμου Αθηναίων, εκδίδονται από τερματικό μηχάνημα και όχι από μπλοκ.

Εάν επιμείνεις θα θεωρήσω ότι παραπληροφορείς εσκεμμένα.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, mp123 είπε

Σιγα μετά από μερικά χρονάκια να βρεθεί και το στέλεχος του μπλοκ που έχει η κλήση. Το ξαναλέω από κανονική τροχαία, αστυνομία πάω με την μια και τις πληρώνω. Από δημοτική όχι. 

Κι εγώ αν δω μαμά με καρότσι να διασχίζει το δρόμο σταματάω.

Αν είναι γριά γκαζώνω και κεντράρω πάνω της.

Έλα τώρα ο επόμενος να μας πει τα δικά του "κολλήματα" αφού όπως φαίνεται η εφαρμογή των όποιων νόμων/κανονισμών  είναι θέμα προσωπικής ερμηνείας και άποψης

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lightsout είπε

Σε διαβεβαιώνω πως έτσι ακριβώς γίνεται, καμμία οφειλή προς το ταμείο του Δήμου δεν χάνεται.

Επιπλέον, σήμερα, οι κλήσεις που επιδίδονται από την Δ.Α., τουλάχιστον του Δήμου Αθηναίων, εκδίδονται από τερματικό μηχάνημα και όχι από μπλοκ.

Εάν επιμείνεις θα θεωρήσω ότι παραπληροφορείς εσκεμμένα.

Χωρις παρεξηγηση θα θεωρήσω πως δουλεύεις στον δήμο Αθηναίων. 

1 ώρα πριν, haris_216 είπε

Κι εγώ αν δω μαμά με καρότσι να διασχίζει το δρόμο σταματάω.

Αν είναι γριά γκαζώνω και κεντράρω πάνω της.

Έλα τώρα ο επόμενος να μας πει τα δικά του "κολλήματα" αφού όπως φαίνεται η εφαρμογή των όποιων νόμων/κανονισμών  είναι θέμα προσωπικής ερμηνείας και άποψης

Αλλο ο κανονικος αστυνομικός (πανελλήνιες, κ.λ.π) και άλλο ο δημοτικός αστυνομικός ( να μην τα λέμε τώρα). Ο καθενας ας πάει να πληρώσει την δημοτική. (Στατιστικά ο ένας στους δέκα πάει και πληρώνει). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορισμένοι Δήμοι μπορεί να μην ασχολούνται και να μην τις στείλουν ποτέ Εφορία,άλλοι μπορεί να τις πετάνε , αλλά ορισμένοι που κάποια στιγμή διαπιστώσουν οικονομική τρύπα θα ψάξουν να βρουν τρόπους να τη βουλώσουν.

Και τι πιο εύκολο να βγάλουν 1-2 κούτες με κλήσεις και να αρχίσουν να στέλνουν μπιλιετάκια στην Εφορία ή αιτήματα στις Τράπεζες για κατάσχεση ανάλογου ποσού.

Παλιά δεν μπορούσαν αλλά νομίζω πως τελευταία με γνωμοδοτήσεις που κατάφεραν να πάρουν από το συνήγορο του πολίτη (σιγά μην προστατεύσει εμάς αυτός,εξάλλου στα βήματα του Καμίνη θα βαδίσει ) μπορούν με κάποιο τρόπο να βεβαιώσουν το ποσό ως χρέος προς το Δήμο απαιτητό προς είσπραξη με πολλούς τρόπους ,Τράπεζα , Εφορία,  ακόμη και απειλή κατάσχεσης.

Μπορεί όμως και να μην κάνουν τίποτε και κάποια στιγμή να παραγραφούν αλλά  δεν θεωρώ πως για 40 ευρώ αξίζει κάποιος να ρισκάρει και στο μέλλον να έχει τραβήγματα. 

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 2
Δημοσ.

Εμένα, πάντως, πρόπερσι μου ήρθε στην εφορία κλήση από το Δήμο Γαλατσίου 12 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, με όλες τις προσαυξήσεις σύνολο 147 ευρώ και κάτι ψιλά...

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mp123 είπε

Χωρις παρεξηγηση θα θεωρήσω πως δουλεύεις στον δήμο Αθηναίων. 

Αλλο ο κανονικος αστυνομικός (πανελλήνιες, κ.λ.π) και άλλο ο δημοτικός αστυνομικός ( να μην τα λέμε τώρα). Ο καθενας ας πάει να πληρώσει την δημοτική. (Στατιστικά ο ένας στους δέκα πάει και πληρώνει). 

Όχι, απλά είμαι Αθηναίος, άνω των 30 χρονών, και έχω φάει αρκετές κλήσεις από την Δημοτική Αστυνομία.

Δημοσ.

2 κλήσεις απο Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων απο το Γενάρη  του 2003 ούτε ειδοποίηση ήρθε ούτε βεβαιώθηκε τίποτα στη ΔΟΥ....

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, xp-user είπε

2 κλήσεις απο Δημοτική Αστυνομία Δήμου Αθηναίων απο το Γενάρη  του 2003 ούτε ειδοποίηση ήρθε ούτε βεβαιώθηκε τίποτα στη ΔΟΥ....

είχα κι εγώ από κηφισιά από το '04 πρέπει να είχαν στείλει ειδοποίηση αλλά κλάιν, εφορία ακόμα τίποτα και μάλλον ποτέ

μία που έφαγα πειραιά πρόσφατα πήγα και την πλήρωσα πάντως 

Δημοσ.

Μου είχαν έρθει δύο ειδοποιήσεις από μη πληρωμένες κλήσεις του Δήμου Αθηναίων πριν κάποια χρόνια, με τις σχετικές προσαυξήσεις. Τις κλήσεις δεν τις είχα βρει ποτέ (ίσως να τις είχε βουτήξει κανένας, αφού ακούω ότι παίζει και αυτό το "χόμπυ") αλλά από την περιγραφή που είχα στις ειδοποιήσεις (ημερομηνία, ώρα, τοποθεσία) είδα ότι ήταν νόμιμες. Οκ, δεν μπορούσα να θυμάμαι τη συγκεκριμένη ημερομηνία κάποια χρόνια μετά αλλά ήταν περιοχή και ώρες που θα μπορούσα να έχω παρκάρει. Θεώρησα μάλλον παρατραβηγμένο το σενάριο να μην ήταν δικές μου.

Δεν πλήρωσα τις ειδοποιήσεις καθαρά από αμέλεια, αφού έχω την πετριά να πληρώνω τις "ζημιές" μου, αλλά μετά από 1-2 χρόνια μου ξαναήρθαν σε..."προσφορά". Αν τις πλήρωνα μέχρι τη Χ ημερομηνία θα είχα έκπτωση τις προσαυξήσεις. Το οποίο και τελικά έκανα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, xp-user είπε

Δηλαδη ειναι σωστο να θυμουνται μετα απο 15χρονια κληση.Μπ@υρδελ@ Ελληνικο κρατος.Θα πρεπει να κανουν οτι πρεπει, στο 3-6μηνο αντε χρονο και μετα εφορια, η αλλο τροπο εισπραξης.Δηλαδη δεν υπαρχει παραγραφη λογω 15ετιας.

Δημοσ.

Εχετε υποψιν το πιο κατω περιστατικο που μου συνεβη για να μην τη πατησετε.

Πριν απο αρκετααααα😂 χρονια που ειχα αγορασει το αυτοκινητο που εχω παρκαρα καπου παρανομα (Δημος Αθηναιων ) και με γραψανε.

Πηγα την επομενη μερα και τη πληρωσα και επειδη ηταν η πρωτη κληση που ετρωγα λεω θα κρατησω την αποδειξη για ενθυμιο.

Μετα απο 5-6 χρονια ερχετε μια ειδοποιηση οτι αυτη τη κληση δεν την εχω πληρωσει.

Για κακη ΤΟΥΣ τυχη ειχα την αποδειξη.

Την εβγαλα μια φωτοτυπια και μαζι με την ειδοποιηση την εστειλα πισω στην αρμοδια υπηρεσια

Μετα απο 5-6 μηνες μου ξαναστελνουν την ιδια επιστολη.

Ξαναβγαζω μια φωτο τυπια και τους γραφω.....αυτη ειναι η αποδειξη πληρωμης ελεξτε το...και την ξαναστελνω πισω.

Ε οπως θα μαντεψατε μετα απο 5-6 μηνες μου το ξαναστειλανε.

Ε τοτε απλα το εσκισα το χαρτι και το πεταξα.

Δεν με ξαναενοχλησανε.

Ηθικον διδαγμα???

Κρατατε παντα τις αποδειξεις γιατι εσεις μετα θα πρεπει να αποδειξετε οτι δεν ειστε ελεφαντες.🙂

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, haris_216 είπε

Μου είχαν έρθει δύο ειδοποιήσεις από μη πληρωμένες κλήσεις του Δήμου Αθηναίων πριν κάποια χρόνια, με τις σχετικές προσαυξήσεις. Τις κλήσεις δεν τις είχα βρει ποτέ (ίσως να τις είχε βουτήξει κανένας, αφού ακούω ότι παίζει και αυτό το "χόμπυ") αλλά από την περιγραφή που είχα στις ειδοποιήσεις (ημερομηνία, ώρα, τοποθεσία) είδα ότι ήταν νόμιμες. Οκ, δεν μπορούσα να θυμάμαι τη συγκεκριμένη ημερομηνία κάποια χρόνια μετά αλλά ήταν περιοχή και ώρες που θα μπορούσα να έχω παρκάρει. Θεώρησα μάλλον παρατραβηγμένο το σενάριο να μην ήταν δικές μου.

Δεν πλήρωσα τις ειδοποιήσεις καθαρά από αμέλεια, αφού έχω την πετριά να πληρώνω τις "ζημιές" μου, αλλά μετά από 1-2 χρόνια μου ξαναήρθαν σε..."προσφορά". Αν τις πλήρωνα μέχρι τη Χ ημερομηνία θα είχα έκπτωση τις προσαυξήσεις. Το οποίο και τελικά έκανα.

Και εγώ το ίδιο έκανα με μία του Πειραιά.Πριν από καμιά 10αριά μήνες υπήρχε  αυτή  η προσφορά (σαν τα s/m κατάντησαν και αυτοί) :lol: αν τις πλήρωνες κας διέγραφαν τις προσαυξήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...