Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Με την ίδια λογική το πρόβλημα είναι στους καπνιστές που κοιτώντας μόνο την πάρτη τους και όχι και τα δικαιώματα των άλλων, θέλουν να καπνίζουν όπου και να βρίσκονται ντουμανιάζοντας τους πάντες γύρω τους,

Οι καπνιστες δεν θελουν να καπνιζουν οπου βρισκονται. Αν υπηρχαν μαγαζια καπνιστων και μη καπνιστων, στο εγγυώμαι εγω πως στα μη καπνιστων δεν θα εβεπες ουτε μισο τσιγαρο. 

Και φυσικα δεν κοιτανε μονο την παρτη τους. Απολυτα θα γινοταν σεβαστο το γεγονος οτι ενα μαγαζι ειναι μη καπνιστων και οτι ουσιαστικα σε αποκλειει... Αρκει φυσικα να υπαρχει η επιλογη να πας καπου και εσυ.

Απο την στιγμη ομως που καταπατουνται οι ατομικες μου ελευθεριες τα γραφω και εγω ολα στα @@...

11 λεπτά πριν, SeXBOX είπε

Ατομική ελευθερία είναι και εσύ σαν καπνιστής να κάθεσαι σε ένα παγκάκι στην δημόσια πλατεία που παίζουν τα παιδιά σου και έρχεται και ο άλλος να ασκήσει την ατομική του ελευθερία βγάζοντας την ένεση και να ψάχνει φλέβα να πάρει την δόση του. Δε θα σε ενοχλούσε γιατί είναι ατομική του ελευθεριά σε δημόσιο χώρο.

PS. Φιλικά. Δεν τα τυπογράφο με μίσος.

Η απαντηση ειναι περιττη φυσικα αλλα τεσπα...

Η ενεση ειναι παρανομη. Το τσιγαρο ειναι νομιμο

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, crom251 είπε

Οι καπνιστες δεν θελουν να καπνιζουν οπου βρισκονται. Αν υπηρχαν μαγαζια καπνιστων και μη καπνιστων, στο εγγυώμαι εγω πως στα μη καπνιστων δεν θα εβεπες ουτε μισο τσιγαρο. 

Και φυσικα δεν κοιτανε μονο την παρτη τους. Απολυτα θα γινοταν σεβαστο το γεγονος οτι ενα μαγαζι ειναι μη καπνιστων και οτι ουσιαστικα σε αποκλειει... Αρκει φυσικα να υπαρχει η επιλογη να πας καπου και εσυ.

Απο την στιγμη ομως που καταπατουνται οι ατομικες μου ελευθεριες τα γραφω και εγω ολα στα @@...

Η απαντηση ειναι περιττη φυσικα αλλα τεσπα...

Η ενεση ειναι παρανομη. Το τσιγαρο ειναι νομιμο

Εκεί που καταπατούνται οι δικές σου ατομικές ελευθερίες, καταπατούνται και οι δικές μας.

Προφανώς και δεν μπορώ να σου απαγορεύσω να καπνίσεις έξω, αλλά κι εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να δέχομαι την κάπνα από τα τσιγάρα σου (δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε εσένα για να μην παρεξηγηθώ)

Συζήτηση γίνεται και απλά εκφράζουμε απόψεις, φυσικά και δεν γίνεται να αλλάξουμε τον κόσμο και τις συνήθειές μας σε 1 μέρα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Μάκαρος είπε

Ας τα πάνε. Από την στιγμή που όταν τα καταναλώνω, δεν βλάπτω τους γύρω μου, δεν έχω θέμα να τα πληρώσω.

Όσο για τα αμάξια, ΜΜΜ κτλ κτλ, μπερδεύεσαι κι εσύ όπως ο προηγούμενος φίλος (δεν θυμάμαι όνομα :P αν δεις λίγες σελίδες πίσω θα βρεις τα σχόλια). Τα αμάξια, λεωφορεία κτλ κτλ είναι αναγκαίο κακό. Δεν μπορείς να κινηθείς χωρίς αυτά. Το τσιγάρο όμως ? 

Τα αμαξια οπως σου ξαναειπα ΔΕΝ ειναι αναγκαιο κακο. Οπως τοσοι ανθρωποι κινουνται με τα ΜΜΜ ετσι και αυτος που παιρνει το αμαξι του να κατεβει στο κεντρο μπορει καλλιστα να παρει καποιο ΜΜΜ. Δεν παιρνει γιατι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ οχι γιατι δεν μπορει...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Μάκαρος είπε

Εκεί που καταπατούνται οι δικές σου ατομικές ελευθερίες, καταπατούνται και οι δικές μας.

Προφανώς και δεν μπορώ να σου απαγορεύσω να καπνίσεις έξω, αλλά κι εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να δέχομαι την κάπνα από τα τσιγάρα σου (δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα σε εσένα για να μην παρεξηγηθώ)

Συζήτηση γίνεται και απλά εκφράζουμε απόψεις, φυσικά και δεν γίνεται να αλλάξουμε τον κόσμο και τις συνήθειές μας σε 1 μέρα.

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να κάτσεις δίπλα στον καπνιστή...Αν είσαι σε ένα πάρκο και ο άλλος καπνίζει μην πας να κάτσεις δίπλα του, κάτσε παραδίπλα...Αν έρθει αυτός και κάτσει δίπλα σου και καπνίσει πες του ότι σε ενοχλεί...Αν πας σε ένα μαγαζί που βλέπεις ότι όλοι καπνίζουν απλά φύγε και πάνε αλλού...δλδ μπαίνει ένας μη καπνιστής σε ένα μαγαζί και όλοι οι καπνιστές πρέπει να κάνουν τουμπεκί για τον έναν;;; Δεν διακινούμε πρέζα , τσιγάρο κάνουμε... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, isay είπε

Στο ιδιο στυλ για να μου φύγει η απορία:

• Τι παιζει με το αλκοολ
  • Τι παιζει με τη ζάχαρη
  • Τι παιζει με τη φουντα
  • Τι παιζει με τα λιπαρα
  • Τι παιζει με την κόκα
  • Τι παιζει με τα reality στην τηλεοραση
  • Τι παιζει με τους καγκουρες με τα φτιαγμένα αυτοκινητα σαν φωτορυθμικο
  • Τι παιζει με τα comics <- 🙄
  • ... κλπ άλλα

Συνοπτικά, ο εκάστοτε εχει το δικαιωμα της αυτοδιαθεσης και πως αυτο επηρεάζει την υγεία και την τσέπη του.

Καμια σχεση τα παραδειγματα σου και αναρωτιεμαι αν όλοι οι καπνιστές κάνουν πως δεν καταλαβαινουν ή οντως το εχουν καψει.

Προφανώς και ο καθένας κάνει οτι βλακεια θέλει στον εαυτο του, αν δε νοιάζεται ο ίδιος δε θα νοιαστουν οι άλλοι για αυτον. Οι καπνιστες ομως ειναι η μονη κατηγορια ανθρωπων που καθημερινα ενοχλούν και βλάπτουν την υγεία απειρων ατομων γύρω τους. (και ναι καποιος θα πεταχτει και θα πει  για τα αμαξια, εγω που δεν οδηγαω γιατι πρεπει να υποφερω και απο τα 2; Συν το οτι οι περισσοτεροι οδηγοι ειναι και καπνιστες.)

Πραγματικα ειναι απιστευτη η εγωπαθεια των περισσοτερων, αν αποφασίσατε να ζησετε το υπολοιπο της ζωης σας ψαχνωντας καθε 20 λεπτά για τη δόση σας, ειναι δικο σας θέμα και πρεπει να μεινει μονο δικο σας θεμα και όχι να συμπάσχουμε ολοι σε αυτό.

Και δε θα κανω καν λογο για την ανελεητη μπόχα. Καπνιζουν στη σταση ενω θα μπούνε σε κλειστό χώρο, τόση άνεση. Και μετα καθονται και μιλανε για μασχαλιλα.

Οσο για εμενα εχω την τιμη ολοι μου οι φιλοι να ειναι αντικαπνιστες, τις σχεσεις μου τις επελεγα παντα με αυτο σαν πρωτο κριτηριο, τα πνευμονια μου και οι αντοχες μου κοντευονταε τα 30 ειναι κανονικου αθλητη (σχολια γιατρου μετά απο γενικες εξετασεις αφου πρωτα μου ειπε κοιτωντας τα αποτελεσματα "δε καπνιζεις ε;"), και μικροδειχνω οπως ολοι οσοι δεν το αγγιξαν ποτέ που στα 60 δειχνουν για 40-45 (που ουσιαστικα καταλαβαινει καποιος πως απλα ολοι οι αλλοι μεγαλοδειχνουν). Το μειονεκτημα βεβαια τεραστιο: Με μυτη απαιδευτη σε αυτην τη σιχαμαρα, καταλαβαινω αυτην την μποχα απο τα 20 μετρα και κυριολεκτικα πνιγομαι.

Δεν υπάρχει σωτηρια δυστυχως.

Επεξ/σία από xaerialtwistx
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Μάκαρος είπε

Μα και εμεις θελουμε να σεβαστουμε και εσενα και τις ατομικες ελευθεριες σου.

Απλα δεν μας δινετε η επιλογη! Αν υπηρχαν μαγαζια καπνιστων και μη καπνιστων αυτο που λες θα γινοταν. Απο εκει και περα θα ηταν επιλογη του καθενα (καπνιστη ΄η μη καπνιστη) να παει οπου θελει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeXBOX είπε

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ξεκίνησε από την Κίνα 30 χρονια πριν και κανένας δεν έπαθε τίποτα. Ο δημιουργός του που έκανε πάνω από 30 χρονια πριν δώσει την πατέντα έζησε καλά και εμείς το απολαμβάνουμε καλύτερα. Επίσης για να σταματήσει η καραμέλα του ΙΣΩΣ ή ΕΙΝΑΙ βλαβερό ας ανατρέξουμε αιώνες πριν και μέχρι και σήμερα που όλη η Ασία έκανε και κάνει ναργιλέ που είναι το ίδιο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο αλλά είναι mini έκδοση. Όσοι κάνανε απλά με το ιδικό υγρό που παράγανε με  σε συνδυασμό με ένα αφέψημα που έχει ωραία γεύση και μυρωδιά δεν πάθανε τίποτα.

Μη μου πεις οτι πιστεύεις πως ο ναργιλές είναι αθώος;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο εθισμος σε μια ουσια ή ενα αντικειμενο/μια κατασταση ειναι κανονικοτατη ψυχιατρικη διαταραχη, και οχι μια απλη συνηθεια, με αρκετα σοβαρες συνεπειες τοσο ψυχικες οσο και σωματικες. Αυτο γιατι διαβασα πιο πριν οτι και που ειναι το κακο στον εθισμο.

Το θεμα ομως δεν ειναι απο οτι καταλαβα το ποση ζημια κανει μια εθιστικη συμπεριφορα στον ιδιο τον χρηστη (και στους δικους του), στην υγεια του,τις τσεπες του, τις σχεσεις του, την λειτουργικοτητα του γενικα. Αλλα δυστυχως αυτο που βλεπω να παραγνωριζεται τοσο απο τους ιδιους  τους καπνιστες οσο και απο την πολιτεια γενικα, ειναι η ζημια απο το παθητικο καπνισμα που γινεται στους υπολοιπους που εισπνεουν το ντουμανι. Η πολιτεια γιατι θεωρει οτι με το να ανακοινωσει απλα εναν νομο, που ξερει οτι δυσκολα εφαρμοζεται στην πραξη, τελειωσε με τις υποχρεωσεις της. Ουτε εθνικη καμπανια, ουτε κινητοποιηση φορεων για την ελαττωση του καπνισματος, κυριως στα σχολεια, τα πανεπιστημια και γενικα τα εκπαιδευτικα ιδρυματα, αφου απο εκει ξεκιναει το κακο. Μηδενικη εκπαιδευση, καμμια ενημερωση, ουδεμια προστασια τοσο για τον εθισμενο που θελει να απαλλαγει απο την εξαρτηση του αλλα ουτε για τον μη καπνιστη που θελει να προστατεψει την υγεια του. Εδω βλεπουμε βουλευτες να καπνιζουν μεσα στην βουλη, γιατρους θεριακληδες να δινουν συμβουλες για υγεινη ζωη με το τσιγαρο στο χερι, δασκαλους, γονεις διπλα στα παιδια τους, σε παιδικες χαρες και γενικα οπου μπορει να φανταστει κανεις και μιλαμε σοβαρα τωρα για καταπιεση των καπνιστων.

Και για να το πω πιο απλα, εμενα ως μη καπνιστη, που μου φορτωνει ο αλλος τον καπνο του στα ρουθουνια και τους πνευμονες, ειδικα οταν το κανει με αγενεια και αδιαφορια, φυσικα και με προκαλει και με θυμωνει και θα κανω και φασαρια αν χρειαστει. Αν καπνιζει μεσα στο σπιτι του,ή το κανει διακριτικα και δεν με ενοχλει τουλαχιστον ο καπνος του, μπορει να στεναχωρηθω για την υγεια του αλλα δεν θα του κανω κηρυγμα, ουτε θα εκνευριστω. Αν τωρα υπαρξουν χωροι με καλο εξαερισμο που θα μπορεσουμε να συνυπαρξουμε, εχει καλως. Αλλα στην Ελλαδα τετοια μαγαζια ειναι λιγα.

Επεξ/σία από PSYHAS
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Comic maniak είπε

Ρε παιδια τι εχει γινει με το καπνισμα πλεον; Διαβασα και σχολιασα πριν λιγο στο θεμα για το Iqos για το οτι ειναι βλαβερο για τον οργανισμο. Και σκεφτομαι, αφου ξερουν οτι κανει κακο, γιατι καπνιζουν; Και μην μου πειτε ειναι ηλεκτρονικο δεν κανει κακο γιατι το λενε και οι συσκευασιες τους.

😁

O εθισμός στο κάπνισμα είναι το αποτέλεσμα της παιδείας που λάβαμε όταν είμασταν παιδιά, η οποία και δεν μας προστάτεψε από το συγκεκριμένο πειρασμό.

Ομοίως η συγκεκριμένη παιδεία μας κάνει αναίσθητους απέναντι στο συνάνθρωπό μας, που τον αναγκάζουμε να καπνίζει παθητικά, επειδή θεωρούμε ότι προτεραιότητα έχει το δικαίωμα στον εθισμό μας.

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την παιδεία.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια η συζητηση ξεφυγε τελειως ομως σε λιγο θα ξεκινησουμε και το απαρτχάιντ με καπνηστες και μη.Οι μεν μη καπνιστες βγαζουν κακια και οι δε καπνιστες αδιαφορια.

Το θεμα ειναι αν καπνιζει ο αλλος? οτι θελει θα κανει και οπου θελει θα καπνισει εφοσον δεν υπαρχουν μαγαζια για μη και καπνιστες.Η ολη συζητηση γινεται για εστιατορια και καφε, μπαρ γιατι οπως ειπε και ο αριστιδης δεν νομιζω να καπνιζει κανενας μεσα σε σινεμα, θέατρα, λεωφορεία, νοσοκομεία,σχολεια κλπ. Πιο ευκολο πιο ειναι να βαλουν εξαερισμο οι μαγαζατορες και να μην φυσαμε στα μουτρα του αλλου οι να χωρισουμε την ελλαδα στα 2 σε καπνιστες και μη .

ΟΙ μη καπνιστες και μιλαω σαν μη καπνιστης δεν εχετε το δικαιωμα να λετε στον αλλον αν θα καπνισει η οχι και που θα καπνισει αλλα εχετε το δικαιωμα να ζητησετε σεβασμο και να μην φυσαει πανω σας. Οι δε καπνιστες μπορειτε πιστευω να σεβεστε τον αλλον χωρις να το ζητησει ,κανοντας το αυτονοητο και να μην φυσατε στον αλλον ειτε ειναι αγνωστος ειτε γνωστος .Παιδεια χρειαζεται απο ολους οχι να χωριστουμε .

Δεν μπορω να βλεπω χαζομαρες του τυπου καπνιζεις εξω αρα δεν θα σε πειραζε να βλεπεις εναν ναρκωμανη διπλα σου .Το ενα ειναι νομιμο  ,το αλλο παρανομο .

οσο αφορα το τσιγαρο καθ'αυτο ειναι οτι χειροτερο για τον ανθρωπο και πιστευω το ξερουν και οι ιδιοι οι καπνιστες.Οι δικαιολογιες του τυπου θελω αλλα δεν μπορω ειναι ακυρες γιατι εχω δει ατομα που τους εβγαλε προβλημα υγειας ειτε καρκινο στα πνευμονια ειτε αλλα λιγοτερο ανησυχητικα και χεστικαν πανω τους και το κοψανε μαχαιρι .Και δεν λεω για καπνιστες 5-10 χρονια αλλα για 30- 40 και βαλε χρονια.Παρολο αυτα αν ξερεις οτι ειναι λαθος και συνεχιζεις να το κανεις πρεπει να ενοχλει εσενα τον ιδιο και οχι να βγαινει ο καθε ακυρος να σου λεει τι θα κανεις 

Επεξ/σία από basilisgate13
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν υφίσταται επιχειρηματολογία από έναν εθισμένο για τον εθισμό του. Όταν έχεις βιολογική εξάρτηση από μιά ουσία, ο εγκέφαλός σου θα φτιάχνει συνεχώς επιχειρήματα που να διασφαλίζουν ότι θα συνεχίσεις να εφοδιάζεις τον οργανισμό σου με την εθιστική ουσία.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας εξήγησαν στο σεμινάριο ψυχοθεραπείας για κόψιμο του καπνίσματος, που έκανα πρίν από 10 χρόνια, και χάρης σε αυτό έκοψα το κάπνισμα μαχαίρι. Και μας προετοίμασαν για το ότι ειδικά τις 2 πρώτες εβδομάδες που η βιολογική εξάρτηση στη νικοτίνη είναι ιδιαίτερα έντονη, τα επιχειρήματα που θα δημιουργεί ο εγκέφαλός μας για να ξαναπάρουμε μία τζούρα θα είναι πολλά και ευφάνταστα.

Ο καπνιστής πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αποδεχθεί ότι το πρόβλημα είναι ο εθισμός του, ο οποίος καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη συμπεριφορά του και επηρεάζει τους γύρω του. Ούτε οι νόμοι φταίνε, ούτε αν υπάρχουν/δεν υπάρχουν χώροι καπνιστών κ.ο.κ. Όλα αυτά είναι η επιχειρηματολογία του εθισμένου για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στη νικοτίνη.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα τα αυτονοητα συζηταμε εδω περα? Σοβαρα εν ετη 2018 συζηταμε για το αν γνωριζουμε πως το τσιγαρο βλαπτει ή για το αν ειναι εθιστικο? Χαιρω πολυ! Ολοι το ξερουν, και περισσοτερο απο ολους οι καπνιστες. Δεν χρειαζομαστε ενημερωση, δεν ειναι το 1970...

Αλλα περα απο τον εθισμο το τσιγαρο ειναι απολαυση. Σιγουρα δεν το καταλαβαινουν ολοι, αλλα ειναι.

Προσφατα μιλουσα θεωρητικα με φιλο μου που το εχει κομμενο 2 χρονια. Και του λεω αν θεωρητικα ας πουμε το τσιγαρο δεν εβλαπτε ή αν με καποιο τροπο ηξερες πως δεν θα σε επηρεασει π.χ. καρκινο, καρδια κλπ θα ξαναεκανες? Και η απαντηση του: 2 πακετα την μερα...

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το σπρώξιμο προς τον εθισμό στη νικοτίνη, είναι αποτέλεσμα νομικά αποδεκτών κοινωνικών διεργασιών.
Κατά συνέπεια η κοινωνία (οι γύρω του) "απολαμβάνει" τα αποτελέσματα της κοινωνικής διάδρασης και όχι των επιλογών ενός ή μιας ομάδας ατόμων με αντικοινωνική συμπεριφορά.

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Δεν υφίσταται επιχειρηματολογία από έναν εθισμένο για τον εθισμό του. Όταν έχεις βιολογική εξάρτηση από μιά ουσία, ο εγκέφαλός σου θα φτιάχνει συνεχώς επιχειρήματα που να διασφαλίζουν ότι θα συνεχίσεις να εφοδιάζεις τον οργανισμό σου με την εθιστική ουσία.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μας εξήγησαν στο σεμινάριο ψυχοθεραπείας για κόψιμο του καπνίσματος, που έκανα πρίν από 10 χρόνια, και χάρης σε αυτό έκοψα το κάπνισμα μαχαίρι. Και μας προετοίμασαν για το ότι ειδικά τις 2 πρώτες εβδομάδες που η βιολογική εξάρτηση στη νικοτίνη είναι ιδιαίτερα έντονη, τα επιχειρήματα που θα δημιουργεί ο εγκέφαλός μας για να ξαναπάρουμε μία τζούρα θα είναι πολλά και ευφάνταστα.

Ο καπνιστής πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αποδεχθεί ότι το πρόβλημα είναι ο εθισμός του, ο οποίος καθορίζει σε σημαντικό βαθμό τη συμπεριφορά του και επηρεάζει τους γύρω του. Ούτε οι νόμοι φταίνε, ούτε αν υπάρχουν/δεν υπάρχουν χώροι καπνιστών κ.ο.κ. Όλα αυτά είναι η επιχειρηματολογία του εθισμένου για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στη νικοτίνη.

Ότι πιο σωστό ειπώθηκε μέσα σε αυτές τις 12 σελίδες !!!!

• Like 2
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, panther_512 είπε

O εθισμός στο κάπνισμα είναι το αποτέλεσμα της παιδείας που λάβαμε όταν είμασταν παιδιά, η οποία και δεν μας προστάτεψε από το συγκεκριμένο πειρασμό.

Ομοίως η συγκεκριμένη παιδεία μας κάνει αναίσθητους απέναντι στο συνάνθρωπό μας, που τον αναγκάζουμε να καπνίζει παθητικά, επειδή θεωρούμε ότι προτεραιότητα έχει το δικαίωμα στον εθισμό μας.

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την παιδεία.

O εθισμός στο κάπνισμα είναι αποτέλεσμα της εθιστικής δράσης της νικοτίνης...Ο κόσμος παλαιότερα δεν γνώριζε ότι το τσιγάρο πιθανόν να δημιουργεί πρόβλημα και το πλάσαρε ως "οικονομική" απόλαυση...Ο καθένας μπορούσε να καπνίσει από τον φτωχό ως το πλούσιο...Δεν είναι θέμα έλλειψης παιδιάς το κάπνισμα. Και κάνεις μεγάλο λάθος να νομίζεις πως ο εθισμένος στην νικοτίνη είναι αναίσθητος απέναντι στον συνάνθρωπο...Νομίζω πως έχουμε μπερδέψει λίγο τις έννοιες στις μέρες μας...Είναι αναισθησία απέναντι στο συνάνθρωπο να καπνίζω και από την άλλη είναι ευαισθησία προς τον συνάνθρωπο να επιτρέπονται οι γυμνές ποδηλασίες και gay parade...Μένουμε αμέτοχοι οι περισσότεροι εξ ημών για σοβαρά ζητήματα που υποβιβάζουν την ποιότητα της ζωής μας και μας εξαθλιώνουν αλλά μας είναι πολύ εύκολο να στοχοποιούμε τους καπνιστές...

Ο ένας λέει πως είμαστε αναίσθητοι προς τον συνάνθρωπο , ο άλλος ότι είμαστε άξιοι της ίδιας μοίρας με τα πρεζάκια και μας εξισώνει με αυτά κλπ κλπ κατηγόριες για κάτι που βλάπτει τον καπνιστή και μόνο!! Οι απόψεις για το παθητικό διίστανται ακόμα!!! Και πάλι ο καπνιστής σου λέει ΟΚ να μην καπνίσω εκεί που υπάρχει μη καπνιστής , άσε όμως να επιλέξω και να μπορώ να πάω εκεί που υπάρχουν καπνιστές...

Παιδεία δεν είναι να το παίζεις cool με ότι σε κάνανε να νιώθεις ενοχικά αν δεν το αποδέχεσαι , παιδεία είναι να μπορείς να ξεχωρίσεις την ήρα από το σιτάρι και αν θες να είσαι όντως προοδευτικός και να μην βάζεις ταμπέλες τότε οφείλεις να το κάνεις για κάθε τι που μπορεί εσύ να μην είσαι σύμφωνος. Εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε αυτούς , δεν μπορώ εύκολα να αποδεχτώ πολλά πράγματα και με ενοχλούν πολλά γύρω μου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...