Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Comic maniak said:

Διαβασα και σχολιασα πριν λιγο στο θεμα για το Iqos για το οτι ειναι βλαβερο για τον οργανισμο. Και σκεφτομαι, αφου ξερουν οτι κανει κακο, γιατι καπνιζουν; Και μην μου πειτε ειναι ηλεκτρονικο δεν κανει κακο γιατι το λενε και οι συσκευασιες τους.

Το iqos είναι για όσους δεν θέλουν φουμάρουν χαρτί και και μελάνι... ακόμα εξακολουθεί να έχει τις βλαβερές ουσίες. Marketing fraud. Από την άλλη το λένε "ηλεκτρονικό" και το συγχέουν με τα άλλα ηλεκτρονικά που αν γουστάρεις δεν κάνεις καν νικοτίνη και το βγάζουν του διαβόλου και αυτό. Λοιπόν, προσωπική εμπειρία καταθέτω τώρα, πριν χρονια είχα μιας μορφής καρκίνου και έκανα επέμβαση στο κεφάλι, πριν από αυτό είχα κόψει το κάπνισμα που είχα αρχίσει από τα 13 και το έκοψα χαντζάρα στα 21 και 23 μπήκα νοσοκομείο. Όταν τελείωσα και έγινα περδίκι άρχισα να φουμάρω πάλι πολύ "επιθετικά" πολύ βαριά τσιγάρα που έκανα εισαγωγή από Ολλανδία και έκανα 2-3 πακέτα την ημέρα ενώ λέει στην κούτα "1 πακέτο =  μια εβδομάδα απόλαυση".... φαντάσου... Μετά άρχισα να μη μπορώ να αποδίδω σαν γονιός, έβγαζα τα παιδιά βόλτα και έτρεχαν σαν δαιμονισμένα και άντε να τα πιάσω... στις συναυλίες μας στα πρώτα 20 λεπτά ήθελα να τα παρατήσω. Έκοψα το τσιγάρο μαχαίρι επί 7 χρονια και κάνω μόνο ηλεκτρονικό και αυτό χωρίς πίσσα και νικοτίνη, όλα μηδενικά και αυτό που και που... άντε να βγάζω έναν χρόνο με 4-5 μπουκαλάκια δλδ ξοδεύω 28 λίρες κάθε χρόνο μαζί με τα ανταλλακτικά και ότι γεύση γουστάρω και όμορφα μυρίζει! Και για να γελάσει το χειλάκι μας από καιρό μετά αφού καθάρισα όχι μόνο τρέχω αλλά και στο σεξ είμαι πιο αποδοτικός :P

• Απαντ. 165
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Comic maniak είπε

Ρε παιδια τι εχει γινει με το καπνισμα πλεον; Διαβασα και σχολιασα πριν λιγο στο θεμα για το Iqos για το οτι ειναι βλαβερο για τον οργανισμο. Και σκεφτομαι, αφου ξερουν οτι κανει κακο, γιατι καπνιζουν; Και μην μου πειτε ειναι ηλεκτρονικο δεν κανει κακο γιατι το λενε και οι συσκευασιες τους.

Και ενταξει αυτοι που το αρχισαν απο παλια που δεν υπηρχε ενημερωση. Ας πουμε οτι δεν το κοβουν ευκολα. Δεκτο. Αλλα οι περισσοτεροι τωρα αρχιζουν το καπνισμα ξεροντας οτι τους κανει μεγαλο κακο. Δεν σκεφτονται τα αρνητικα; Και γιατι θεωρουν πολλοι οτι ειναι μαγκια να καπνιζεις; Εγω ξερω οτι μαγκια ειναι να κανεις κατι ωφελιμο και οχι να αργοσκοτωνεις τον εαυτο σου. Ειδα γνωστο προσφατα ουτε 20 χρονων να βηχει σαν 90 χρονων γερος με ασθμα (καπνιζει και πινει). Πού εχουμε καταληξει; Παιζει να ειμαι απο τους λιγους νεους που καταλαβαινω την κατασταση... Εγω προσωπικα ουτε πινω ουτε καπνιζω παντως.

Παρακαλω οχι flame. Δεν κοροϊδευω ουτε χλευαζω αυτους που καπνιζουν. Θετω απλα την γνωμη μου και ζητω την δικη σας. Χαλαρη συζητηση δηλαδη😁.

Θα σου απαντησω γιατι αρχισα το καπνισμα απο βαρεμαρα πριν 4 μηνες και το εκοψα πριν 1 μηνα. Οταν κανεις ενα τσιγαρο το συνδιαζεις με κατι αλλο, πχ σκεφτεσε κατι ή πινεις καφε ή καθεσε στο pc. Επισης οταν κανεις τσιγαρο στην αρχη νιωθεις πραγματικα μια χαλαρωση στα νευρα σου και πιο χαλαρος λογω των ουσιων του τσιγαρου. Δηλαδη στην αρχη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κανει δουλεια το τσιγαρο σαν να περνεις χαπι ενα πραγμα, βλεπεις την διαφορα και σου αρεσει. Μετα ομως ερχοντε ολα τα κακα, οπως ο βηχας, κιτρινα δοντια, βρομερα χερια και αναπνοη κλπ. Το καταλαβα νωρις οτι αν συνεχισω να το κανω τα αρνητικα ειναι πολυ περισοτερα απο τα θετικα. Ειναι σα να παιρνει ενα ποντικι το τυρακι απο την φακα, περνει μια μπουκια και μπαπ σε τρωει η φακα.

Μην κατηγορείτε τους καπνιστες, το τσιγαρο πραγματι σε χαλαρωνει στην αρχη. Μετα ερχοντε τα προβληματα, οταν πια εχεις κολησει.

Επεξ/σία από OnePlus6T
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, tsofras said:

Τυχερός όποιος δεν το έβαλε στη ζωή του. Άπαξ και το βάλεις είναι αρκετά δύσκολο να το βγάλεις , και αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο ένας καπνιστής.

Εγώ καπνίζω απο τα 22 (5-6 τσιγάρα την μέρα) , έχω κάνει άπειρες προσπάθειες να το κόψω , μία φορά το κατάφερα για 3 χρόνια , μου έγινε μία μεγάλη στραβή στην ζωή μου και το ξανάρχισα.

Όταν το αρχίζεις δεν μπορείς να καταλάβεις τον εθισμό που σου προκαλεί , οπότε μετά είναι αργά.

Όλα στο μυαλό είναι βέβαια , αλλά όπως είπε και ο isay όλοι έχουν έναν εθισμό στη ζωή τους , εγώ ζηλεύω αυτούς που δεν έχουν εθισμούς που χαλάνε την υγεία τους.

Ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα το κόψω τώρα που έχω και παιδιά και δεν καπνίζω στο σπίτι.

Εγώ πάντως δε κατανοώ πως λειτουργεί ο εθισμός, στο τσιγάρο τουλάχιστον.

Από προσωπική εμπειρία ούτε τσιγάρο, ούτε καφές, αλκοόλ κτλπ κτλπ. δεν με έχουν φέρει σε σημείο να εθιστώ.

Πάντως, σεβαστό ο καθένας να απολαμβάνει ότι επιθυμεί, αλλά τον καπνό του να τον αναπνέω δεν το ανέχομαι με τίποτα.

Επεξ/σία από Torasu
Δημοσ.

Κάπνιζα 6 χρόνια.Τα τελευταία 3 χρόνια είμαι άκαπνος.Θεωρώ το κάπνισμα, ότι χειρότερο έχω κάνει στον εαυτό μου.

Η διαφορά που είδα με τη διακοπή του καπνίσματος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ήταν κάτι που το αντιλήφθηκα, απο τις πρώτες εβδομάδες.

Αν δυσκολεύεστε να το κόψετε μόνοι σας, μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε κάποιο ιατρείο διακοπής του καπνίσματος.Πραγματικά, αξίζει κάθε προσπάθεια!

Δημοσ.

Καπνιστής απο τα 14(!) μου λόγω μλκίας,τωρα στα 22 μου κλείνω 2 χρόνια που το έχω γυρίσει στο ηλεκτρονικό και ψάχνω λόγο να βρώ γιατί δεν το έχω κόψει ακόμα κ αυτό διότι δεν μου κάνει πλέον αίσθηση καμία.Λίγο το hobby aspect του στην αρχή,λίγο οι ιδιοκατασκεύες υγρών,λίγο τα ντουμανάκια του,ε πλέον τα έχω βαρεθεί όλα και σε κάνα μήνα που τελειώνω απο μια δουλειά που έχει αρκετή πίεση λέω να το σφεντουρίξω κ αυτό πέρα.Πλέον δεν πατάω σχεδόν καθόλου σε καφετέριες εσωτερικές και είναι ο καπνός του τσιγάρου αιτία.

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Torasu είπε

Εγώ πάντως δε κατανοώ πως λειτουργεί ο εθισμός, στο τσιγάρο τουλάχιστον.

Περί εθισμού σε ουσία (νικοτίνη, εν προκειμένω) πρόκειται. Θεωρώ ότι είναι ένα απ' τα απλούστερα θέματα για να κατανοήσει κάποιος. Στην ηρωίνη π.χ. , κατανοείς πώς λειτουργεί ο εθισμός; Δεν υπάρχει κάποια διαφορά.

• Like 4
Δημοσ.

Είμαι 2+ χρόνια άκαπνος. Έκανα καπνό. Το έκοψα μαχαίρι γιατί με είχε πιάσει ο λαιμός σε μια φάση και λέω δεν μαμιέται θα το κόψω μέχρι να μου περάσει και όσο αντέξω. Ούτε μου λείπει ούτε τίποτα. Δεν έχω δοκιμάσει ηλεκτρονικά αλλά μια μακακία είναι, δεν είναι καλά για την υγεία. Δυστυχώς κάποιοι το αντιλαμβάνονται αργά και καταλήγουν με ένα κάρο προβλήματα λόγω του τσιγάρου. Αυτό που δεν μου αρέσει να βλέπω είναι τον κάθε κεφτέ να πετάει την γόπα όπου νά΄ναι λες και είναι σε τσαντίρι και επίσης να καπνίζει κοντά σε παιδιά/εγκύους, φουμάροντας τον καπνό πάνω σου. Θες να καπνίσεις οκ, αλλά σεβάσου τον άλλον. Και αυτό με τα περισσότερα πιτσιρίκια σήμερα, με ένα τσιγάρο και το κινητό μονίμως στο χέρι είναι. Shm.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, deesnider said:

Περί εθισμού σε ουσία (νικοτίνη, εν προκειμένω) πρόκειται. Θεωρώ ότι είναι ένα απ' τα απλούστερα θέματα για να κατανοήσει κάποιος. Στην ηρωίνη π.χ. , κατανοείς πώς λειτουργεί ο εθισμός; Δεν υπάρχει κάποια διαφορά.

Κατανοώ αλλά αν δεν εθιστώ λογικά δεν θα καταλάβω πλήρως. Μάλλον μπορώ να θεωρώ τον εαυτό μου απ'τους τυχερούς(;) που δοκιμάζουν και δεν εθίζονται...

Δημοσ.

Αν το καπνίζεις και δε σε καπνίζει, δεν αποκλείεται να είναι και απόλαυση, υπό προϋποθέσεις.

Προσωπικά κάνω πολύ αραιά και πού, σχεδόν πάντα μετά από καλό φαΐ, με καλή παρέα. Μπορώ να μείνω μήνες άκαπνος. Τώρα ας πούμε ούτε που θυμάμαι την τελευταία φορά που κάπνισα, πρέπει να ήταν την άνοιξη, γύρω στο εξάμηνο.

Επίσης άλλο τα σάπιο βιομηχανικό του περιπτέρου, και άλλο γαμάτος αρωματικός καπνός σε πίπα. Δεν υπάρχει σύγκριση.

Το θέμα είναι να μην είμαστε απόλυτοι και να μη δαιμονοποιούμε το παραμικρό. Μπορεί και να μην είναι ακριβώς όπως το έχουμε στο μυαλό μας, και μάλιστα κάτι που δε γνωρίζουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα ο παππούς μου έλεγε για πριν τα 60s που κάνανε παραγωγή απλού κανονικού χωρίς χημικά καπνό από μόνοι και όταν κάνανε σοδιά κόβανε φύλλα από καλαμποκιές και στρίβανε και καπνίζανε. Δοκίμασε μια μέρα 80s από αυτά του εμπορίου και το πρώτο πράγμα που είπε όταν πήρε τζούρα ήταν "Τι έχουν κάνει παναγία μου; τι είναι τούτο; καμία σχέση με τον όμορφο καπνό μας, σε αυτό έχουν πειράξει κάτι δεν είναι αγνό και δεν έχει καμία σχέση με τα δικά μας, παρ το και πέτα το γιατί σιχάθηκα."

Δημοσ.

Κάπνισμα.........Μεγάλη κουβέντα που δεν τελειώνω εύκολα σε ένα τέτοιο θέμα πόσο σε ένα ποστ.

Μία βλαβερή απόλαυση που όποιος δεν έχει καπνίσει δεν γνωρίζει και έτσι μπορεί να λέει ότι του κατέβει.

Κάπνιζα για  37 χρόνια το χόρτασα από όλες τις απόψεις και πριν 6,5 χρόνια ,μετά και από αρκετές απόπειρες με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού που πολλοί αναθεματίζουν κατάφερα και το τελείωσα αφού δεν κατάφερε να με τελειώσει αυτό.:P

Ακόμη και μετά από τόσα χρόνια πολλές φορές ειλικρινά μου λείπει και είναι αυτό που λένε "μία φορά καπνιστής για πάντα καπνιστής" όμως δεν θα του κάνω το χατήρι προσπαθώντας να βρω την απόλαυση που μου λείπει  π.χ. από ένα καλό γαλακτομπούρεκο.

Τώρα αν με ενοχλεί να καπνίζει ο διπλανός μου.Ναι αρκετές φορές με ενοχλεί ποτέ όμως δεν πρόκειται να του το πω αλλά και πολλές πιάνω τον εαυτό μου να τραβάει βαθιά αναπνοή από τη μύτη προσπαθώντας να νοιώσω έστω και λίγη από αυτήν την ωραία απόλαυση που μου λείπει.

• Like 1
Δημοσ.

Η Philip Morris που περηφανεύεται για το iqos ας μας δώσει λίγο τα στατιστικά από μάρκες της από το 70+ και μετά όταν αποδείχθηκε ότι ήταν βλαβερό και κλήθηκε να λογοδοτήσει πόσους έχει κάνει κατά βούληση να αυτοκτονήσουν καπνίζοντας, εχω στο σόι μου 3 που πεθάνανε από το ρημάδι, ένας από αυτούς δεν θα είμαι, δε θα είμαι στα στατιστικά τους και τα 7 χρονια ηλεκτρονικό που κάνω αραιά και που και πνευμονολόγος που με βλέπει συχνά έχει δει τρομερό καθάρισμα στα πνευμόνια και όταν του είπα για κάτι φυσαλίδες που είχα διαβάσει ότι προκαλεί στα πνευμόνια τα πήρε στο κρανίο και κατέβαζε καντήλια συγκρίνοντας την βελτίωση μου με όσους είχε στην λίστα του που πεθάναν από το ρημάδι. Εδώ ο πρωταγωνιστής στις διαφημίσεις της Philip Morris πέθανε από αυτό... τι να λέμε τώρα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Torasu είπε

Κατανοώ αλλά αν δεν εθιστώ λογικά δεν θα καταλάβω πλήρως. Μάλλον μπορώ να θεωρώ τον εαυτό μου απ'τους τυχερούς(;) που δοκιμάζουν και δεν εθίζονται...

Καπνίζοντας 2-3 τσιγάρα - «δοκιμάζοντας» με άλλα λόγια - δεν εθίζεσαι άμεσα στη νικοτίνη, όπως δε γίνεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη αλκοολικός. Χρειάζεται κάποιος χρόνος καπνίσματος, προκειμένου ο οργανισμός να συνηθίσει στη δόση που τού χορηγείς και να αντιμετωπίζει ως φυσιολογικό το μη φυσιολογικό: να λειτουργεί «κανονικά» όταν την έχει και «περίεργα» όταν τη στερείται. Δεν είναι θέμα τύχης.

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 3
Δημοσ.

Με τα τωρινα δεδομενα και με την τεραστια πληροφορηση που υπαρχει γυρω απο αυτο, αμα σου κοβει ελαφρως και δεν θες να φτασεις στο αξιολυπητο σημειο να πρεπει να καπνισεις για να περασεις καλα, να ξοδευεις απειρα λεφτα σε τσιγαρα, να καταστρεφεις τον οργανισμο σου κ.λ.π. , απλα δεν το αρχιζεις ποτε.

• Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, deesnider said:

Καπνίζοντας 2-3 τσιγάρα - «δοκιμάζοντας» με άλλα λόγια - δεν εθίζεσαι άμεσα στη νικοτίνη, όπως δε γίνεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη αλκοολικός. Χρειάζεται κάποιος χρόνος καπνίσματος, προκειμένου ο οργανισμός να συνηθίσει στη δόση που τού χορηγείς και να αντιμετωπίζει ως φυσιολογικό το μη φυσιολογικό: να λειτουργεί «κανονικά» όταν την έχει και «περίεργα» όταν τη στερείται. Δεν είναι θέμα τύχης.

Συμφωνώ μέσα στις 4 πρώτες εβδομάδες δεν θεώρησε εθισμένος οργανικά αλλά εγκεφαλικά, δλδ τι θες εσύ να κάνεις όχι να το ζητά ο οργανισμός.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...