Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δει και πολύ χειρότερα περιστατικά και δε πίστευα ούτε εγώ τη συμπεριφορά τους . Αυταρχισμός της εξουσίας και χωρίς λόγο . 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Απαντ. 366
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Mhlogiatros είπε

Έχω δει και πολύ χειρότερα περιστατικά και δε πίστευα ούτε εγώ τη συμπεριφορά τους . Αυταρχισμός της εξουσίας και χωρίς λόγο . 

Η μόνη τους δικαιολογία είναι στα νησιά-επαρχία στις κλειστές κοινωνίες που έχουν πέσει πολλές φορές θύματα επιθέσεων/τραμπουκισμού/λιντσαρίσματος.

Γι αυτό εδώ και 2 χρόνια στα σαφάρι στην επαρχία έχουν πάντα συνοδεία αστυνομίας πλέον.Όπως και το ΙΚΑ Αθήνα για να έχει δικαίωμα να ζητά ταυτοπροσωπεία.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Τιμώρησέ τους στην κάλπη έστω και μετά από 40 χρόνια παίκτη!

Υπάρχει επιλογή!

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiabox είπε

Τιμώρησέ τους στην κάλπη έστω και μετά από 40 χρόνια παίκτη!

Υπάρχει επιλογή!

Όχι βρε εδώ θα μας πουν ότι όλοι είμαστε κομματόσκυλα Πασοκ-ΝΔ και τελευταία Σφύριζα...

Αλλά ξέχασα δεν μπορείς να λες τέτοια στην Ελλάδα γίνεσαι αυτομάτως χρυσαυγίτης...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, umad είπε

Η μόνη τους δικαιολογία είναι στα νησιά-επαρχία στις κλειστές κοινωνίες που έχουν πέσει πολλές φορές θύματα επιθέσεων/τραμπουκισμού/λιντσαρίσματος.

Γι αυτό εδώ και 2 χρόνια στα σαφάρι στην επαρχία έχουν πάντα συνοδεία αστυνομίας πλέον.Όπως και το ΙΚΑ Αθήνα για να έχει δικαίωμα να ζητά ταυτοπροσωπεία.

ΙΚΑ οτι ποιο γελοίο. Να έχει βάση το ΙΚΑ στην Αθήνα και να μην έχει καταφέρει να έχει πατάξει την αδήλωτη εργασία στην Αθηνα. Που θα έπρεπε καθε μέρα να κάνουν έλεγχους στα μαγαζιά, εδώ που εχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. 

Και περιμένουν να πατάξουν την αδήλωτη στα νησιά, που με το που κάνουν τον πρώτο έλεγχο, πέφτει τηλέφωνο σε όλα τα μαγαζιά, το μαθαίνουν όλοι οι μαγαζάτορες και διώχνουν τους αδήλωτους.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, flienky είπε

Αν το μαγαζί εχει ταμειακή με πρόγραμμα εστιατορίου (δλδ προσωρινές) τότε αρκεί να υπάρχει η προσωρινή απόδειξη. Παιδιά η προσωρινή βγαίνει απο την ταμειακή ετσι, δεν ειναι μπακαλόχαρτο.

Εχω μαγαζί και μου εχει κανει έλεγχο η εφορία, και πάντα εχω προσωρινές. Και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο με ελέγχουν καλύτερα, γιατί μου ζητάνε να τους εκτυπώσω την Αναφορά ανοιχτών τραπεζιών που τους λέει αναλυτικά πόσα τραπέζια έχω χτυπήσει αλλά δεν έχω βγάλει την τελική απόδειξη και έτσι μπαμ μπαμ, μετράνε τα τραπέζια που έχω στο μαγαζί, βλέπουν και πόσα εχω χτυπήσει από την αναφορά και φεύγουν σε 3 λεπτά.

Δεν το γνωρίζω αυτό που λες. Για την ακρίβεια πρωτη φορα το ακουω. Δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω όμως. Πως γινεται λοιπον να ξεχωρίζουμε ότι ένα κατάστημα χρησιμοποιει αυτόν τον τροπο και δεν μας παραμυθιαζει? Ότι δηλαδή λεει προσωρινη αποδειξη είναι νομιμο?Μπορει να είναι από αυτό που δεχεται τις παραγγελιες και να το κανουν να μοιαζει ολοιδιο με της ταμειακης?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δεν το γνωρίζω αυτό που λες. Για την ακρίβεια πρωτη φορα το ακουω. Δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω όμως. Πως γινεται λοιπον να ξεχωρίζουμε ότι ένα κατάστημα χρησιμοποιει αυτόν τον τροπο και δεν μας παραμυθιαζει? Ότι δηλαδή λεει προσωρινη αποδειξη είναι νομιμο?Μπορει να είναι από αυτό που δεχεται τις παραγγελιες και να το κανουν να μοιαζει ολοιδιο με της ταμειακης?

Δεν μπορεί να σε παραμυθίασει εφόσον η προσωρινή βγαίνει απο την ταμειακή. Δες τι έχω γράψει στην πρώτη σελίδα. Δεν μπορει να μην εκδώσει την τελική αν έχει ο μαγαζάτορας βγάλει την προσωρινή.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Αλεξανδρος A.92 είπε

Αγαπητέ η απόδειξη ταμειακής φέρει το διακριτικό ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ με αριθμό απόδειξης ημέρας,ώρα,ημερομηνία,στοιχεία εταιρίας.

Ένα χαρτί προγράμματος παραγγελιοληψίας έχει μόνο τα προϊόντα σου,αριθμό τραπεζιού,όνομα χειριστή πχ. και τέτοιες τοπικές πληροφορίες.Αυτό συνήθως κάνει σούμα στο τραπέζι -σε περίπτωση που πάρεις και άλλα προϊόντα ή έρθει κάποιος στο τραπέζι ετεροχρονισμένα- και εκδίδει την τελική νόμιμη απόδειξη.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, umad είπε

Όχι βρε εδώ θα μας πουν ότι όλοι είμαστε κομματόσκυλα Πασοκ-ΝΔ και τελευταία Σφύριζα...

Αλλά ξέχασα δεν μπορείς να λες τέτοια στην Ελλάδα γίνεσαι αυτομάτως χρυσαυγίτης...

Εννοώ σοβαρή επιλογή με αναλυτικό πρόγραμμα δυτικού τύπου με λεπτομέρειες για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση.

Δεν ασχολούμαι ούτε τον πράσινο, ούτε με τον γαλάζιο, ούτε με τον μαύρο σύριζα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άμα γινόταν αυτά επί προηγούμενων θα ακούγαμε κάτι κορόνες από παντού  στα κάγκελα χουντααααα δικτατοριααααα κτλ ...τώρα μας τη λέτε (οι παλιοί που τους ψηφίζατε και 40 χρονια) ότι δεν ξεκινάμε την επανάσταση από εδώ μέσα :P 

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται καμια επανάσταση. Απλώς πρέπει να βάλουμε μυαλό και να μάθουμε να εκλεγουμε τους σωστούς και αυτούς που δεν μας τάζουν και μας χαϊδεύουν τα αυτιά. Γενικά αν κοιτάξεις πάντα ψηφίζουμε αυτόν που ταζει τα αδύνατα. Και ενώ ξέρουμε πως χαντακωνουμε το μελλον μας και των παιδιών μας, δεν μας νοιάζει γιατί απλα θα την πληρώσουν οι επόμενοι. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας θα εκλεγουμε ο,τι μας αξίζει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, caveneo είπε

Δεν χρειάζεται καμια επανάσταση. Απλώς πρέπει να βάλουμε μυαλό και να μάθουμε να εκλεγουμε τους σωστούς και αυτούς που δεν μας τάζουν και μας χαϊδεύουν τα αυτιά. Γενικά αν κοιτάξεις πάντα ψηφίζουμε αυτόν που ταζει τα αδύνατα. Και ενώ ξέρουμε πως χαντακωνουμε το μελλον μας και των παιδιών μας, δεν μας νοιάζει γιατί απλα θα την πληρώσουν οι επόμενοι. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας θα εκλεγουμε ο,τι μας αξίζει.

Άντε πες τα στους παππούδες μας που έλεγαν ότι με τον Αντρέα έφαγε ο κόσμος ψωμί και σε κάποιους άλλους εδώ μέσα που λένε ότι οι συντάξεις εκείνης της εποχής ήταν πραγματικές και πληρωμένες...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, umad είπε

Άντε πες τα στους παππούδες μας που έλεγαν ότι με τον Αντρέα έφαγε ο κόσμος ψωμί και σε κάποιους άλλους εδώ μέσα που λένε ότι οι συντάξεις εκείνης της εποχής ήταν πραγματικές και πληρωμένες...

Αν οι συντάξεις ήταν πραγματικές, δηλαδή, σύμφωνα με τις κρατήσεις που τους είχαν γίνει, άντε να έπαιρναν κανα 300 άντε 400€ το μηνα.

Δημοσ.

Η λυση ειναι μια, δικαιο φορολογικο συστημα για ολους και μετατροπη της φορολογικης παραβασης σε αδικημα.

Παρτε παραδειγμα το IRS της Αμερικης και ποσο φοβουνται οι Αμερικανοι την εφορια.

Το λογικο ειναι το κρατος να τα παιρνει απο ολους,επειδη ομως δεν εχει την δυνατοτητα και την ικανοτητα να θεσπιση ελεγκτικους μηχανισμους,προστιμα και ποινες αναλογες της παραβασης απλα ακολουθει την τακτικη της υπερφορολογισης και κοινως  την πληρωνουν οι νομιμοι και οσοι εχουν ελεγχομενο εισοδημα.

Και για να καταλαβουν μερικοι θα δωσω παραδειγματα φορων κατα προσεγγιση με αριθμους.

Εστω οτι το δηλωθεν ποσο -καθαρο κερδος ειναι 10,000.

Ο Ελ.επαγγελματις θα πληρωσει 10,000 * 29% =2900 φορο, εαν δε ειναι και πρωτη του χρονια θα δωσει + 100% προκαταβολη φορου αλλα 2900.

Συνολο 5800 ,επισης στα 10000 υπολογιζονται και οι ασφαλ. εισφορες 26% αλλα 2600ευρω.

Αρα συνολικα 5800 + τελος επιτηδευματος + εισφορα αλληλεγυης μονο για εφορια  + 2600 ασφαλεια

Ο Ιδ.υπαλληλος στα 10000 εισοδημα - 5700 που ειναι το αφορολογητο θα πληρωσει 4300*26% = 1118ευρω .

Αυτα σε γενικες γραμμες

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...