Προς το περιεχόμενο

Δείτε το Bell Nexus: το νέο ιπτάμενο ταξί των Bell και Uber


Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσο o Elon Musk φιλοδοξεί να εξομαλύνει την οδική κυκλοφορία μέσω υπόγειων τούνελ, οι Uber και Bell θα εκμεταλλευτούν τους αιθέρες.

Στην φετινή CES, η Bell αποκάλυψε το νέο Nexus VTOL aircraft, το οποίο αναπτύσσεται ως η νέα προτιμώμενη πλατφόρμα για το "Uber Elevate", το νέο πρόγραμμα ιπτάμενου ταξί της εταιρίας. To Νexus εκ πρώτης όψεως, μπορεί να μοιάζει απλά ως ένα υπερμέγεθες drone, αλλά είναι πολλά περισσότερα. Το βάρους 3 τόνων όχημα, χρησιμοποιεί 8 έλικες που το κάνουν να απογειώνεται όπως ένα ελικόπτερο, και στην συνέχεια περιστρέφονται 90 μοίρες, επιτρέποντας του ταχύτερη πτήση παρόμοια με αυτή ενός αεροπλάνου. 

Το Nexus είναι ικανό να προσγειωθεί σε ένα τυπικό 40x40 ποδιών ελικοδρόμιο, το οποίο του προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία για προσγείωση μέσα σε πόλεις, χωρίς την ανάγκη κατασκευής ειδικών ελικοδρομίων. Ο υβριδικός ηλεκτροκινητήρας του Nexus, του επιτρέπει επίσης αθόρυβη και αποδοτικότερη λειτουργία συγκριτικά με ένα κοινό ελικόπτερο. Θα φιλοξενεί 4 επιβάτες με αυτονομία 150 μιλίων, τα οποία θα είναι ικανό να καλύπτει μέσα σε μία μόλις ώρα.

IMG_20190111_091929.jpg.3ac8640d3339372df02acc7398508dc4.jpg

Το Nexus βέβαια δεν είναι το πρώτο VTOL σκάφος της Bell. Η εταιρία έχει μακρά παράδοση κατασκευής ελικοπτέρων από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και εφάρμοσε την τεχνογνωσία που απέκτησε με την ανάπτυξη του VTOL τύπου V-22 Osprey, πάνω στο Nexus. Μπορεί το πρωτότυπο που είδαμε στην CES να μην ήταν λειτουργικό, όμως η εταιρία σχεδιάζει την πρώτη δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους μέχρι το 2023, με στόχο την πλήρη εμπορική λειτουργία του προγράμματος ένα χρόνο μετά.

Η Bell εργάζεται με την FAA πάνω στην θέσπιση νέων κανονισμών, που θα επιτρέπουν την ασφαλή πτήση των συγκεκριμένων οχημάτων, παράλληλα με τα παραδοσιακά αεροσκάφη. Παράλληλα, οι πόλεις θα πρέπει να κατασκευάσουν ειδικούς σταθμούς στέγασης των συγκεκριμένων σκαφών, ενώ μεγαλύτερη πρόκληση χαρακτηρίζεται η προσπάθεια της Bell να πείσει το κοινό ότι η "ιπτάμενη" υπηρεσία ταξί που προσφέρει, δεν είναι απλά βολική, αλλά φθηνότερη, πιο αξιόπιστη, και το σημαντικότερο, ασφαλής.

Το σίγουρο είναι ότι θα αργήσουμε ακόμα να δούμε τις πρώτες πτήσεις με επιβατικό κοινό, με τα στελέχη της Bell να μας αναφέρουν σε σχετικό ερώτημα ότι κάτι τέτοιο είναι προγραμματισμένο να γίνει το 2025.

IMG_20190111_091951.jpg.23c375094cc319da3ec19305a8bd9f37.jpg

IMG_20190111_092335.jpg.ff79f80d4676384ab434b7d74c1fce0c.jpg

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτή η τεχνολογία με τους έλικες πρέπει να ξεπεραστεί , σε όσο καλό περιτύλιγμα και να τη βάλουν θα είναι πάντα μια παλιά τεχνολογία με ανεμιστήρες που βλέπουν προς τα κάτω , υπάρχουν άλλες τεχνικές αλλά ίσως είναι πολύ κοστοβόρες για να υλοποιηθούν όπως ο ιονισμός του αιθέρα γύρω απο το όχημα που δημιουργεί κενό στήν ατμόσφαιρα μέσα στο οποίο πετάει και η αντίστροφη πόλωση του μαγνητικού πεδίου που δημιουργεί άνωση

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 7
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπως πολυ σωστα ειχε πει και ο elon musk αερο-ταξι μεσα στις πολεις δεν θα γινει ποτε. Λογω θορυβου ,ασφαλειας και κοστους. Σιγουρα μπορει να γινει βελτιωση στην υφισταμενες χρησεις των ελικοπτερων αν και το συγκεκριμενο σχεδιο το εχει ο αμερικανικος στρατος και λενε οτι εχει προκαλεσει αρκετες πτωσεις ελικοπτερων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω να βγαίνουν φτηνά οι ανταλλακτικοί έλικες γιατί με τόσους ατζαμήδες οδηγούς drones που έχουμε γεμίσει δε θα συμφέρει αλλιώς!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, kotronas είπε

Ευκαιρία να κάνω την ταράτσα μου ελικοδρόμιο και να τους την νοικιάζω γιατί το airbnb δεν πήγε καλά.

Δε θα σε αφήσει η πολεοδομία δυστυχώς.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην αγοράσετε τώρα .
περιμένετε λιγο, και θα βγάλουν έκδοση fly more combo !!!

https://www.youtube.com/watch?v=_tFG-uk3WcE

Επεξ/σία από vsterg
προσθηκη link
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...