theoritikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Ακούω αρκετά συχνά στα μαγαζιά ατάκες του τύπου "Αυτό είναι το τελευταίο προιόν που αγοράσατε", "είχα άλλα δυο κομμάτια και μου τα πήρε το πρωί ένα γκρούπ απο τουρίστες", "ήρθε ένας πριν από εσάς και πήρε αυτά που είχα προσφορά" κλπ . Αυτή την ατάκα θα την ακούσω σε κάθε λογής μαγαζί ,είτε είναι περίπτερο είτε αλυσίδα. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές αν ισχύει αυτό που μου λένε, αλλά ποτέ δεν το θεώρησα σοβαρό ζήτημα για να το ρωτήσω. Η απορία μου είναι γιατί να μπουν στον κόπο να πουν αυτή την ατάκα αν πχ έχεις αγοράσει το προϊόν? Τι κερδίζουν? Το αποκορύφωμα ήταν όταν υπάλληλος σε γνωστή αλυσίδα είπε σε φίλο μου πως "κάθε Σάββατο έρχεται ένας και αγοράζει 20 δίσκους μουσικής". Έχουν περάσει χρόνια αλλά ακόμα λέμε αυτή την ατάκα και γελάμε
stelios18120 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Και καλά ότι το προιόν αυτό πουλάει,φευγει εύκολα και άλλα τέτοια μάρκετινγκ κολπακια 🤮🤮 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μηπώς αν πει ένα ξερό "δεν έχω" θα φανεί ως αγένεια?
opcorsa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 η πωληση βασιζεται στην παρορμηση (τρεχα ειναι το τελευταιο κομματι) χθες γεννηθηκες εσυ ?
ikaruga24 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μάρκετινγκ, το προϊόν που θες εσύ το θέλουν και άλλοι και σου δημιουργεί αίσθημα "αμάν να το πάρω τώρα που γυρίζει". Είναι η ίδια λογική που όταν αγοράζεις ήδη κάτι το άλλο που λένε είναι κάτι σε στυλ "μπράβο, φοβερή επιλογή, ξέρεις να αγοράζεις".
theoritikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, opcorsa είπε η πωληση βασιζεται στην παρορμηση (τρεχα ειναι το τελευταιο κομματι) χθες γεννηθηκες εσυ ? Το ξέρω ρε η απορία μου είναι γιατί να πει ο άλλος κάτι τόσο χοντροκομμένο όπως το 'αγοράζει 20 δίσκους κάθε Σάββατο' ή οτιδήποτε άλλο του κατέβει; Σε αντιμετωπίζει σαν πρόβατο με αυτή την τακτική. Για την ιστορία, αυτός ο πωλητής πήρε πόδι μετά από ενα χρόνο..
Doubt Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Μάρκετινγκ, το προϊόν που θες εσύ το θέλουν και άλλοι και σου δημιουργεί αίσθημα "αμάν να το πάρω τώρα που γυρίζει". Είναι η ίδια λογική που όταν αγοράζεις ήδη κάτι το άλλο που λένε είναι κάτι σε στυλ "μπράβο, φοβερή επιλογή, ξέρεις να αγοράζεις". Ή το άλλο κλασικό. "Δεν έχουμε τώρα αλλά θα φέρουμε την άλλη βδομάδα" = ποτέ. 2
kleo1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 είναι διάφορα "κόλπα μαρκετινγκ" που εφαρμόζουν πολλοί και πιστεύουν θα φέρουν κόσμο. Προσωπικά πολλά από αυτά τα θεωρώ πολύ γελοία. Τώρα τι αποτέλεσμα έχουν δε ξέρω να σου πω. Πραγματικό παράδειγμα από τη δουλειά μου κάποτε. Δεν αναφέρω ακριβώς αντικείμενο αλλά δεν έχει τόση σημασία. Πουλάμε κάποια προϊόντα. Ένα προϊόν δεν υπάρχει, είναι σχεδόν απίθανο να το φέρουμε και το ξέρουμε. Κι όμως το προϊόν αυτό (πολλά βασικά) εξακολουθεί να διαφημίζεται.... Η λογική σύμφωνα με το αφεντικό ήταν να το αφήσουμε να φαίνεται ώστε να μπει κόσμος στο μαγαζί. Από τη στιγμή που ο άλλος έμπαινε προσπαθούσες να τον πείσεις να αγοράσει κάτι άλλο. -ναι ξέρετε δε το έχουμε αυτό αλλά μήπως θα σας ενδιέφερε κάτι άλλο..... Ευτυχώς δεν ήταν δική μου δουλειά να κάνω τον καραγκιόζη. Γενικά έχω ακούσει πολλές γελοιότητες που μερικές φορές φοβόμουν μη φάμε ξύλο από κανέναν πελάτη. Δε μπορεί έλεγα να είναι τόσο ηλίθιοι και να καταπίνουν ότι τους λες, κάποια στιγμή κάποιος θα μας διαολο στείλει. Κι όμως είναι πολλά πρόβατα εκεί έξω.
gokuthelegend Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Doubt είπε Ή το άλλο κλασικό. "Δεν έχουμε τώρα αλλά θα φέρουμε την άλλη βδομάδα" = ποτέ. Εγώ παλιά μάζευα αυτοκόλλητα Power Rangers (μιλάμε πριν από 20+ χρόνια). Είχα βρει ένα σπάνιο αυτοκόλλητο με το οποίο κέρδιζα το ρομπότ. Το πάω στον περιπτερά από τον οποίο αγόραζα τακτικά αυτοκόλλητα, και μου λέει ότι θα μου το φέρουν την άλλη εβδομάδα. Περιμένω εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ακόμη το κλαίω. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2019 από gokuthelegend 2
theoritikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 41 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Εγώ παλιά μάζευα αυτοκόλλητα Power Rangers (μιλάμε πριν από 20+ χρόνια). Είχα βρει ένα σπάνιο αυτοκόλλητο με το οποίο κέρδιζα το ρομπότ. Το πάω στον περιπτερά από τον οποίο αγόραζα τακτικά αυτοκόλλητα, και μου λέει ότι θα μου το φέρουν την άλλη εβδομάδα. Περιμένω εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ακόμη το κλαίω. Αυτό όλοι μας λίγο ή πολύ το βιώσαμε με τα αυτοκόλλητα που μαζεύαμε μικροί . Και εγώ είχα βρει το τυχερό αυτοκόλλητο σε κάποια από τις συλλογές που έκανα. 3 εβδομάδες έκαναν να μου φέρουν το δώρο
Miracle Worker Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μπορει να ειναι και small talk. Το να ξεπουλαει ενα προιον καμια φορα δινει ενα αισθημα ικανοποιησης στο μικροεμπορο που θελει να το εξωτερικευσει ή σε αλλη περιπτωση να περηφανευτει, τυπου "κοιτα τι πελατεια εχω, χθες εφερα και μου φυγαν ολα". Επισης, μπορει να θελει να προειδοποιησει για ενδεχομενο αιτημα του πελατη για περισσοτερο προιον, πριν προλαβει να ερθει νεα παραλαβη, πχ για τιποτα δυσευρετα πουρακια ή για επιπλα/διακοσμητικα.
bluesattack Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Θα μπορουσαν να ηταν και χειροτερα τα πραγματα.Να σου δειχνει τα κατεψυγμενα και να φωναζει, εχω πραγμα που σαλευει
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 6 ώρες πριν, theoritikos είπε Το ξέρω ρε η απορία μου είναι γιατί να πει ο άλλος κάτι τόσο χοντροκομμένο όπως το 'αγοράζει 20 δίσκους κάθε Σάββατο' ή οτιδήποτε άλλο του κατέβει; Σε αντιμετωπίζει σαν πρόβατο με αυτή την τακτική. Για την ιστορία, αυτός ο πωλητής πήρε πόδι μετά από ενα χρόνο.. Σίγουρα θα τον έχουν προσλάβει κάπου αλλού γιατί το Marketing στις ημέρες μας βασίζεται όχι μόνο στην επιθετική πώληση αλλά και στις ατάκες του τύπου πάρτε με σε μια ώρα γιατί μου το έχει ζητήσει και αλλος και περιμένω (σε πράγματα που έχεις αυτή την στιγμή απόθεμα στον χώρο σου πάνω από 5-6 κομμάτια) Έτυχα σε μαγαζί όπου δούλευα παράλληλα και σαν πωλητής αλλά γενικά δεν γούσταρα όλα αυτά με τις πωλήσεις και την ευγενή επιθετικότητα , κάθε 2 μέρες τηλέφωνα στον πελάτη βρέξει χιονίσει, στατιστικά . Και όχι δεν ζήτησα προμήθεια ποτέ , άλλωστε δεν γουστάρω αυτό το άγχος να πουλήσω για να βγάλω 100 ευρώ παραπάνω το μήνα. Απλά μετά από λίγες μέρες καθαιρέθηκα από τις πωλήσεις και ασχολήθηκα με όλα τα υπόλοιπα που εκανα εκεί.
theoritikos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 @ΜΑΝΩΛΗΣ1 από τρίτο άτομο έμαθα πως τον έδιωξαν γιατί η συμπεριφορά του δημιουργούσε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα...
achilles_g_ Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2019 Παιδιά.. Εγώ αγοράζω τους 20 δίσκους κάθε Σάββατο. Απορώ γιατί σας φαίνεται παράξενο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα