Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Ο μπαρμπα μήτσος επειδή δεν τα πάει καλά με την τεχνολογία βάζει ρουφιάνους.

όπως είπε η κοπέλα είναι στην επαρχία οπότε κάνεις το κορόιδο μέχρι ενός σημείου.

1 λεπτό πριν, Μάκαρος είπε

Τον εξτρα φορο που θα πληρωσει του χρονου στην εφορια, θα της τον πληρωσεις εσυ ? 

θα την προσλάβεις εσύ ;

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αν σε κάποια φάση το αφεντικό ζητήσει και σεξουαλικά ανταλλάγματα μπορεί να βγει ακόμα πιο κερδισμένη, cause fuck logic...

Με την λογική του Χάρη ΜΑΛΛΟΝ ναι. Σε παραπέμπω στο πρώτο του σχόλιο.

1 ώρα πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

Αν του κάνεις μήνυση τότε θα βγάλεις κακό όνομα στην πιάτσα και δεν θα σε παίρνει κανείς για δουλειά.

Το ξέρω έχεις δίκιο σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί έχω βρεθεί στη θέση σου και χειρότερα μην πω, λίγο πολύ σχεδόν όλοι το κάνουν αυτό δυστυχώς.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να λουφάρεις όσο μπορείς. ;)

Ξέρω άτομο που πουλούσε μαγκιές και τώρα είναι στην Αγγλία και φυτοζωεί 

Εγώ προσωπικά μου έχει τύχει Αφεντικό να μην με πληρώσει για μια βδομάδα που δούλεψα δοκιμαστικά + ότι ότι ήταν λούγκρα και μου την έπεσε κιόλας. :-D

Εγώ θα έπρεπε να το καταγγείλω και στην επιθεώρηση εργασίας και για σεξουαλική παρενόχληση.:devil:

Επεξ/σία από armagedwnn
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Conan2046 said:

Πάντως μου κάνει μεγάλη εντύπωση να δηλώνει μεγαλύτερο μισθό και να στα δίνει και στο χέρι.

Τα δηλώνει πράγματι ή είναι ένα σκέτο Α4 "κωλόχαρτο" που ειπώθηκε πιο πάνω?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

όπως είπε η κοπέλα είναι στην επαρχία οπότε κάνεις το κορόιδο μέχρι ενός σημείου.

θα την προσλάβεις εσύ ;

Α δλδ σκυβεις το κεφαλι, πληρωνεις παραπανω φορους, ισως χανεις και επιδοματα για το ενδεχομενο να μην βρεις μετα δουλεια. Λογικο μου ακουγεται. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Χάρης Μυλωνίδης είπε

πρόσεχε γιατί αυτό σηκώνει μήνυση 

Α θα φάω και μήνυση. Οκ το διόρθωσα.

Με την λογική του Χάρη ΜΑΛΛΟΝ ναι. Σε παραπέμπω στο πρώτο του σχόλιο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Τα δηλώνει πράγματι ή είναι ένα σκέτο Α4 "κωλόχαρτο" που ειπώθηκε πιο πάνω?

Και πάλι δεν έχει νόημα η κίνηση.

Αν τον έχει δηλώσει στον Εργάνη με αυτόν τον μισθό έχει το ΙΚΑ έχει τον ΦΜΥ του εργαζομένου και επειδή είναι στο χέρι δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει σαν έξοδα.

Αν δεν τον έχει δηλώσει γιατί να του δώσει ένα χαρτί που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα με τον εργαζόμενο σε περίπτωση που φτάσουν στα δικαστήρια;

Συνήθως όσοι δηλώνουν μεγαλύτερο μισθό ή δεν θέλουν να δίνουν δώρα, άδειες κλπ τα βάζουν στον λογαριασμό του εργαζόμενου και μετά του τα ζητούν πίσω (μετρητά εννοείται).

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Conan2046 said:

Και πάλι δεν έχει νόημα η κίνηση.

Αν τον έχει δηλώσει στον Εργάνη με αυτόν τον μισθό έχει το ΙΚΑ έχει τον ΦΜΥ του εργαζομένου και επειδή είναι στο χέρι δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει σαν έξοδα.

Αν δεν τον έχει δηλώσει γιατί να του δώσει ένα χαρτί που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα με τον εργαζόμενο σε περίπτωση που φτάσουν στα δικαστήρια;

Συνήθως όσοι δηλώνουν μεγαλύτερο μισθό ή δεν θέλουν να δίνουν δώρα, άδειες κλπ τα βάζουν στον λογαριασμό του εργαζόμενου και μετά του τα ζητούν πίσω (μετρητά εννοείται).

Παίζει ο εργοδότης απλά να τα δίνει όλα μαύρα και να μην έχει δηλώσει τπτ.

Υπόθεση βέβαια, διότι στην photo που έδωσε με το χάρτι δεν φαίνεται κάτι "επίσημο". Το χαρτί μπορεί να είναι ένα απλό Α4 στο word με τα ποσά και τπτ άλλο.

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ioannamar είπε

Αυτό είναι το χαρτί, έχει γίνει περικοπή στην φωτογραφία για τα στοιχεία. Αυτόν τον μήνα λοιπόν εγώ είχα 19 μεροκάματα άρα 380€.

Καλά τα λέτε να κινηθώ νομικά αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να τον αντιμετωπίσω έτσι. 

IMG_20190304_092117.jpg.b790faedd8e23395b4ced6b064dbe74b.jpg

Ποσο καιρο δουλευεις εκει; (ρωταω επειδη θελω να δεις αν εμφανιζονται τα ενσημα σου, αλλα για να εμφανιστουν πρεπει να δουλευεις πανω απο 3 μηνες).

Οντως φαινεται να σου δινει αρκετα παραπανω απο τον κατωτατο (ακομη και απο τον καινουριο κατωτατο).

Αυτο που ειπα (σαν πιθανοτητα) στην προηγουμενη αναρτηση μου για τα δωρα δεν ισχυει, δεν γραφει τιποτα τετοιο το χαρτι.

Υπαρχει πιθανοτητα να δηλωνει παραπανω μισθο για να εμφανισει παραπανω εξοδα, σε αυτην την περιπτωση εχεις να ανησυχεις για τον φορο ΑΛΛΑ η επιχειρηση σου πληρωνει ενα ποσο φορου (το ΦΜΥ), αν ειναι αρκετο το ποσο αυτο δεν το ξερω.

Σε ποια πολη εισαι;

3 ώρες πριν, armagedwnn είπε

Απ' ότι φαίνεται έχεις σύμβαση βάση συμφωνίας. Αλλά και πάλι είναι υποχρεωμένος να στα βάζει στην τράπεζα. Μου φαίνεται τρελό ότι στα δίνει στο χέρι. Επίσης έχεις τσεκάρει ότι σου βάζει τα ένσημα. Βέβαια φαίνονται με καθυστέρηση δύο μηνών ηλεκτρονικά, αλλά ρίξε μια ματιά.

Ρε παιδια χαλαρωστε, μπορει ο νομος να μην επιτρεπει πληρωμη στο χερι αλλα υπαρχουν και παραθυρακια. Επισης υπαρχουν επιχειρισεις που δεν πληρωνουν μεσω τραπεζας ειτε χρησιμοποιωντας παραθυρακια ειτε οχι, συμβαινει αυτο το πραγμα (μπορει να ειναι παρανομο αλλα συμβαινει).

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Ρε παιδια χαλαρωστε, μπορει ο νομος να μην επιτρεπει πληρωμη στο χερι αλλα υπαρχουν και παραθυρακια. Επισης υπαρχουν επιχειρισεις που δεν πληρωνουν μεσω τραπεζας ειτε χρησιμοποιωντας παραθυρακια ειτε οχι, συμβαινει αυτο το πραγμα (μπορει να ειναι παρανομο αλλα συμβαινει).

έτσι ακριβώς και λογιστικά ;)

αυτός έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει η κοπελιά όμως την έχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη Λάρισα βρίσκομαι και είμαι φοιτήτρια. Το σπίτι που νοικιάζω είναι στο όνομα μου και για αυτο με ενδιαφέρει να δουλεύω με ένσημα και οχι μαύρα. Στη δουλειά κλείνω σε λίγες μέρες 7 μήνες. 

Επεξ/σία από Ioannamar
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...