Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, george kesoglu είπε

μην κολλάτε σε εναν παραγοντα 

οταν γινετε αυξηση τιμων συνήθως ειναι πολλοι λογοι μαζι

τα τελευταια χρονια εχουν γινει πολλα στραβα στον χωρο της εστιασης πχ

αυξηση φπα -  αυξηση εισφορων  - αυξηση φορου - αυξηση δεη - πολλοι ιδιοκτητες ακινητων δεν μειωσαν τα ενοικια παρα την οικονομικη κριση

βασιζομενοι οτι τα καταστηματα αυτα ειναι δυσκολα στην μετακινηση σε αλλο χωρο

επισης προστεθικαν προμηθειες τραπεζων απο τις καρτες  (3-4%) - προμηθειες απο πλατφορμες παραγγελιας ντελιβερι (10%)

το προβλημα δεν ειναι η τιμη στο σουβλακι αλλα οι μισθοι που ειναι καθηλωμένοι 

Όλα αυτά σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, που κόβουνε αποδείξεις.

Αν δεν υπήρχαν οι online πλατφόρμες, δε θα υπήρχε αύξηση τζίρου. Επιπλέον πολλά καταστήματα δε θα υπήρχαν.

Οι προμήθειες στις κάρτες είναι 1 το πολύ 2%. 

Meanwhile στην Ξάνθη, οι τιμές του απλού πιτόγυρου χρόνια τώρα είναι στα 2.70(όχι κάτι μεγάλο). Πλέον φτάνει άνετα και τα 3 ευρώ.

Απλά υπάρχει ζήτηση και βρίσκουν ευκαιρία να αυξήσουν τιμές. Γιατί κακά τα ψέματα, ούτε σε καλύτερους μισθούς ντελιβεράδων θα πάνε, ούτε στην αύξηση της ποιότητας.

Ευκαιρία με την αύξηση να ζητάμε απόδειξη. Όχι ότι θα λύσει το πρόβλημα, απλά επειδή είναι κοτσαμπάσηδες που νομίζουν οτι πουλάνε χρυσό.

• Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, plasTOST είπε

ποιο κάνει τόσα μεγάλα για να χορτάσεις με ένα? toeat? ΠαραΠέντε?

Toeat έχει χαλάσει την ποιότητα.

Όλοι κάνουν μεγάλα τυλιχτά.

Και δεν είμαι και κανένα hobbit.

1.93 είμαι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, skiabox είπε

Toeat έχει χαλάσει την ποιότητα.

Όλοι κάνουν μεγάλα τυλιχτά.

Και δεν είμαι και κανένα hobbit.

1.93 είμαι.

Συμφωνώ για το toeat, αλλά προσωπικά τα 2 τα χρειάζομαι και ας είμαι ~ 7 πόντους ποιό κοντός!!!😂

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Klausx είπε

Μιλάνε για ποιότητα την στιγμή που τα ψυγεία / αποθηκευτικοί χώροι τους είναι μέσα στην μπίχλα.

Για ποιον λες παίκτη;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sorath είπε

Απλοϊκή σύγκριση έτσι για το γαμώτο.....

Έτος 1999. Τιμή τυλιχτού 300δρχ (0.88€)

Έτος 2019. Τιμή τυλιχτού 817δρχ (2.40€) 

270% πάνω στην τιμή δεν ξέρω αν μπορεί να δικαιολογηθεί για +6% αύξηση του ΦΠΑ, συν ότι άλλο στην φορολογία τα τελευταία 20 χρόνια.

Δηλαδή τότε έδινες 1000δρχ και έπαιρνες 3 τυλιχτά, και με τα ρέστα (100δρχ) ένα αναψυκτικό και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για ένα(!) τυλιχτό....

Έγινε και το junk food, γκουρμέ......

Το ΦΠΑ στο φαγητό το 1999 ήταν 18% ? 

Πάντως το 0.88-2.40 στα 20 χρόνια είναι 

5,14% το χρόνο

Αν βάλεις μάλιστα τις διαφορές στη φορολογία / ασφαλσιτικές εισφορές στα 20 αυτά χρόνια καθώς και το πόσο περισσότερες αποδείξεις κόβουν τώρα σε σχέση με τότε (γιατί τη φοροδιαφυγή πάντα τη "μοιράζονται" πελάτης/μαγαζάτωρας)

η διαφορά αυτή, αν κάτσει κάνεις να την υπολογίσει ακριβώς μπορεί να μην ειναι και τόσο τραγική όσο φαντάζει η απλοϊκή προσέγγιση του 270% πάνω.

• Like 1
Δημοσ.

To διάβασα αλλού και το μεταφέρω. 

Αν ισχύει, προφανώς μας δουλεύουν οι σουβλατζήδες:

Αναφορά σε κείμενο

το χοιρινο στη χονδρικη πωλειται απο 2,20 εως 2,70 το κιλο 

τα σουβλακια ειναι απο 60 εως 120 γραμμαρια το ενα 

εαν παρεις το μεσο ορο 90 γραμμαρια ανα σουβλακι και τιμη 2,50 το κιλο 

το κοστος του κρεατος ειναι 22 λεπτα !!! 

εαν αυξηθει το κρεας 30% θα κοστιζει το κρεας ανα σουβλακι (90γρ) 28 λεπτα 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Συμφωνώ για το toeat, αλλά προσωπικά τα 2 τα χρειάζομαι και ας είμαι ~ 7 πόντους ποιό κοντός!!!😂

Αν είσαι τόσο φαγανός είσαι για Άγγελο εσύ.
Τελευταία φορά που πήγα έβαλα την υπόλοιπη μερίδα που δεν έφαγα σε κουτί, το πήρα σπίτι και έφαγα άλλες 2 φορές.
Μιλάμε ο τύπος είναι για ανεξέλεγκτες καταστάσεις!

Δημοσ.

Λετε κ δν ξέρουμε τι θα γινει... 3 ευρω για σουβλακι? Ουτε καν προσωπικα.. 5 ευρω πιτσα κ αντε γειά.. 

Απλα επειδη δν ειμαι ο μοναδικος που θα σκεφτει ετσι, θα παει αλυσιδα το πραγμα κ θα αυξηθει κ η πιτσα κ τα μακαρόνια κ η κοκα κολα κ τα σουπερ μαρκετ κ η βενζινη κ τα ενοικια κ ο αερας που αναπνεουμε..... 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, telis είπε

To διάβασα αλλού και το μεταφέρω. 

Αν ισχύει, προφανώς μας δουλεύουν οι σουβλατζήδες:

Ενας εδώ στο φρούριο στη Λάρισα πουλούσε μέχρι πρόσφατα 1 ευρώ το σουβλάκι πάντως.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skiabox είπε

Για ποιον λες παίκτη;

Υπάρχουν ορισμένοι που έχουν πραγματικά καθαρό μαγαζί, δυστυχώς όμως το μεγαλύτερο ποσοστό των σουβλατζίδικων είναι χάλια και όπως καταλαβαίνεις ονόματα μαγαζιών δύσκολα  θα ειπωθούν εδώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sorath είπε

Απλοϊκή σύγκριση έτσι για το γαμώτο.....

Έτος 1999. Τιμή τυλιχτού 300δρχ (0.88€)

Έτος 2019. Τιμή τυλιχτού 817δρχ (2.40€) 

270% πάνω στην τιμή δεν ξέρω αν μπορεί να δικαιολογηθεί για +6% αύξηση του ΦΠΑ, συν ότι άλλο στην φορολογία τα τελευταία 20 χρόνια.

Δηλαδή τότε έδινες 1000δρχ και έπαιρνες 3 τυλιχτά, και με τα ρέστα (100δρχ) ένα αναψυκτικό και πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για ένα(!) τυλιχτό....

Έγινε και το junk food, γκουρμέ......

πιο ελληνας πεθαινεις. για πες μου εσυ που εισαι καλος στα μαθηματικα ποσο αυξηθηκαν οι εμμεσοι και αμεσοι φοροι που πληρωνε ενα καταστημα το 1999 και ενα το 2019? επισης πες μου ποσο πληρωνε τοτε το κρεας με τιμη βενζινης 200 και 250δρχ και τωρα με τιμη βενζινης 600 δρχ.

οι τιμες θα συνεχισουν να ανεβαινουν οσο ανεβαινει η χρηση του πλαστικου χρηματος/ανεβαινουν οι μισθοι και οι εισφορες. τα εχω γραψει σε αλλο θεμα αλλα επειδη ο ελληνας θα παραμεινει παντα ερμεο της τηλεορασης και του καφενειου θα συνεχισει να τρωει τσιβια γτ δεν μπορει να ξεχωρισει ποιο ειναι υπερ του δικου του συμφεροντος, οτι του πλασαρουν το τρωει αμασητο.

Επεξ/σία από dancer
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα αυξηθούν τα ενοίκια και η βενζίνη επειδή αυξήθηκε το σουβλάκι; 😮

Γνωστή πρώτη ύλη της πετρελαιοβιομηχανίας το αργό σουβλάκι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...