Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δέμα από Ιταλία με BRT στο site της με τον κωδικό αποστολής (Shipment reference) αναφέρει τα παρακάτω στοιχεία. Από τότε τίποτα. Εμφανίζεται επίσης ένα Parcel number dpd το οποίο για κάποιο διάστημα ήταν ήταν στάσιμο στο 7/12 και έγραφε, στο αντίστοιχο site, ότι η αποστολή βρίσκεται καθ' οδόν αλλά τώρα δεν βγάζει καμία ένδειξη. Δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω με την BRT. Με την Dpd Greece, με την Acs και με την Speedy της Βουλγαρίας επικοινώνησα και κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει. Στη Βουλγαρία είπαν ότι δεν πήραν ποτέ με τέτοιους κωδικούς. Τι μπορεί να έχει γίνει.

Αυτά που εμφανίζει το Brt site είναι τα εξής:

02.02.2024 17.29 DPD-GO-BULGARIA/GREC (288) DELIVERED
07.12.2023 21.00 STEZZANO (228) DEPARTED
05.12.2023 18.00 STEZZANO (228) COLLECTED
05.12.2023 19.18 STEZZANO (228) SHIPPING INFO SENT TO BRT

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, GSteve είπε

Δέμα από Ιταλία με BRT στο site της με τον κωδικό αποστολής (Shipment reference) αναφέρει τα παρακάτω στοιχεία. Από τότε τίποτα. Εμφανίζεται επίσης ένα Parcel number dpd το οποίο για κάποιο διάστημα ήταν ήταν στάσιμο στο 7/12 και έγραφε, στο αντίστοιχο site, ότι η αποστολή βρίσκεται καθ' οδόν αλλά τώρα δεν βγάζει καμία ένδειξη. Δυσκολεύομαι να επικοινωνήσω με την BRT. Με την Dpd Greece, με την Acs και με την Speedy της Βουλγαρίας επικοινώνησα και κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει. Στη Βουλγαρία είπαν ότι δεν πήραν ποτέ με τέτοιους κωδικούς. Τι μπορεί να έχει γίνει.

Αυτά που εμφανίζει το Brt site είναι τα εξής:

02.02.2024 17.29 DPD-GO-BULGARIA/GREC (288) DELIVERED
07.12.2023 21.00 STEZZANO (228) DEPARTED
05.12.2023 18.00 STEZZANO (228) COLLECTED
05.12.2023 19.18 STEZZANO (228) SHIPPING INFO SENT TO BRT

Έπρεπε να αντιδράσεις πολύ πιο νωρίς, και να έφτασε Ελλαδα και να μη μπορούσαν να το παραδώσουν για κάποιο λόγο πολύ πιθανό να γύρισε πίσω.

Δες μια εδώ τι σου βγάζει https://parcelsapp.com/

Με το κατάστημα η πωλητή μίλησες καθόλου;

Με ποιο τρόπο πλήρωσες; Μάλλον είσαι για αμφισβήτηση συναλλαγής στη τράπεζα η paypal ανάλογα με τον τρόπο που πλήρωσες με αποδείξεις από την παραγγελία, tracking number, απάντηση από το κατάστημα/πωλητή και κανένα screenshot να δείχνει την πορεία του δέματος από την BRT και από το https://parcelsapp.com/

Επεξ/σία από sakisgri
Δημοσ.

πρώτη φορά που παραγγέλνω από banggood ξέρουμε αν αυτό θα έχει φόρο εκτελωνισμού 7,5€ των ελτα ή κάτι άλλο? επίσης το ίδιο αντικείμενο από το τεμου βγαινει 40€, θα εχει τελωνειο ή οχι?

image.png.131eb9e9d53149ae54d3243e8435936f.png

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

πρώτη φορά που παραγγέλνω από banggood ξέρουμε αν αυτό θα έχει φόρο εκτελωνισμού 7,5€ των ελτα ή κάτι άλλο? επίσης το ίδιο αντικείμενο από το τεμου βγαινει 40€, θα εχει τελωνειο ή οχι?

image.png.131eb9e9d53149ae54d3243e8435936f.png

Οχι, από το Banggood δεν έχει ποτέ τελωνειο, ακόμα και αν το προϊόν κοστίζει πάνω από τα 186€. Είναι full safe.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, sakisgri είπε

Οχι, από το Banggood δεν έχει ποτέ τελωνειο, ακόμα και αν το προϊόν κοστίζει πάνω από τα 186€. Είναι full safe.

Ωραία σε ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/6/2024 στις 11:42 ΜΜ, sakisgri είπε

Έπρεπε να αντιδράσεις πολύ πιο νωρίς, και να έφτασε Ελλαδα και να μη μπορούσαν να το παραδώσουν για κάποιο λόγο πολύ πιθανό να γύρισε πίσω.

Δες μια εδώ τι σου βγάζει https://parcelsapp.com/

Με το κατάστημα η πωλητή μίλησες καθόλου;

Με ποιο τρόπο πλήρωσες; Μάλλον είσαι για αμφισβήτηση συναλλαγής στη τράπεζα η paypal ανάλογα με τον τρόπο που πλήρωσες με αποδείξεις από την παραγγελία, tracking number, απάντηση από το κατάστημα/πωλητή και κανένα screenshot να δείχνει την πορεία του δέματος από την BRT και από το https://parcelsapp.com/

Έχω από καιρό στείλει μηνύματα τόσο στη Brt.It, όσο και στη Speedy της Βουλγαρίας, στη Dpd Greece και στην Acs. Η Brt ισχυρίζεται ότι στην ημερομηνία που αναφέρεται πάνω το δέμα παραδόθηκε στην Ελλάδα, η Speedy λέει ότι από Βουλγαρία δεν πέρασε ποτέ και οι Dpd και Acs λένε ότι στην Ελλάδα δεν ήρθε επίσης ποτέ με το parcell που αναγράφεται. Κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει.Αυτά αναγράφονται στις σελίδες τους. Έχω σβήσει τους αριθμούς.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-14 173230.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-14 173310.png

Επεξ/σία από GSteve
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GSteve είπε

Έχω από καιρό στείλει μηνύματα τόσο στη Brt.It, όσο και στη Speedy της Βουλγαρίας, στη Dpd Greece και στην Acs. Η Brt ισχυρίζεται ότι στην ημερομηνία που αναφέρεται πάνω το δέμα παραδόθηκε στην Ελλάδα, η Speedy λέει ότι από Βουλγαρία δεν πέρασε ποτέ και οι Dpd και Acs λένε ότι στην Ελλάδα δεν ήρθε επίσης ποτέ με το parcell που αναγράφεται. Κανένας δεν ξέρει τι έχει γίνει.Αυτά αναγράφονται στις σελίδες τους. Έχω σβήσει τους αριθμούς.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-14 173230.png

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-06-14 173310.png

Ότι και να είχε γίνει δλδ και να έφτασε Ελλαδα, μετά από τόσους μήνες λογικά θα πρέπει να έχει επιστραφεί πίσω. Αλλά  κοίταξες στο https://parcelsapp.com/ αν υπήρχε next tracking number; (παράδειγμα η φώτο κάτω) γιατι λίγο από τον αριθμό που βλέπω (084********) νομίζω θα έπρεπε να έπαιρνες άλλο tracking number για ACS, δες το έστω και τώρα αν βγάζει κάτι.

Επικοινώνησες με το κατάστημα? Αν όχι στείλε εμαιλ όλες τις αποδείξεις που έχεις δλδ απαντήσεις που πήρες από τις διάφορες μεταφορικές, screenshot με το next tracking number και την πορεία (αν υπάρχει) και κανε αμφισβήτηση.

Αν δεν ανταποκρίνονται κανε αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα σου αν πλήρωσες με κάρτα, η στο paypal αν πλήρωσες μέσω paypal.

Αν πλήρωσες με μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό δυστυχώς δεν γίνεται τπτ από πλευράς τράπεζας, μόνο αν θέλει το κατάστημα να σου τα επιστρέψει.

dpd..png

Δημοσ.
33 minutes ago, Anastasios_gki said:

Σε αυτη την περιπτωση τι να κανω; Τι να περιμενω; Παει το δεμα;image.png.c980c570063c74fedd14f13d5b8cb9e7.png

Τηλέφωνο/email για το τι απέγινε. Μέσα Ιουνίου έχουμε, τι περίμενες τόσο καιρό?

(κανονικά, από 11/3, από την στιγμή που πήρε διασάφηση, αντε να μεσολαβούσαν 5 μέρες το πολύ μέχρι να παραλάμβανες)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, draculias είπε

Τηλέφωνο/email για το τι απέγινε. Μέσα Ιουνίου έχουμε, τι περίμενες τόσο καιρό?

(κανονικά, από 11/3, από την στιγμή που πήρε διασάφηση, αντε να μεσολαβούσαν 5 μέρες το πολύ μέχρι να παραλάμβανες)

image.png.79503d3d0d380154a77994c8f84a19ec.pngπολλες φορες εχω λαβει αυτο σαν απαντηση

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Anastasios_gki said:

image.png.79503d3d0d380154a77994c8f84a19ec.pngπολλες φορες εχω λαβει αυτο σαν απαντηση

ΟΚ, sorry που δεν το ρώτησα πριν να έχω πλήρη εικόνα. Νόμιζα ότι μιλούσαμε για αποστολή με κανονικο tracking number.

Έχω παραγγείλει κι εγώ στο παρελθόν (από Κίνα φαντάζομαι, σωστά?) με πρόθεμα U που σημαίνει untrackable, ή πιο σωστά, semi-trackable. Δηλαδή, μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία του μέχρι και την άφιξη στη χώρα προορισμού και τέλος. Από κει και πέρα, το πότε σκανάρεται ο σχετικός σάκος με όλα τα "U", το πότε περνάει (αν περνάει δλδ, διότι τα untrackable συνήθως ΔΕΝ περνούσαν τελωνείο), πότε φτάνει στο κέντρο διαλογής και πότε στην πόρτα σου, δεν το γνωρίζεις ποτέ, παρά μόνο όταν το βλέπεις ξαφνικά μπροστά στην πόρτα σου.

2-3 φορές φορές που έκανα τέτοιες παραγγελίες, η μία έμφανίστηκε στην πόρτα μου μετά από 2 μήνες (καλό σενάριο αυτό τότε), μία δεν έφτασε ποτέ και μία (έστειλε εκ νέου ο ίδιος πωλητής αφού δεν έφτασε ποτέ η 2η) στο 6μηνο...

Αυτά που σου αναφέρω παραπάνω, καλώς ή κακώς, είναι/ήταν ένα συνηθισμένο σενάριο τέτοιων αποστολών από Κίνα. Σωστή η απάντηση που έλαβες με mail.... ΑΝ ήταν η περίπτωση που αναφέρω παραπάνω.

Δεν βλέπω όμως να πέφτεις σε αυτή τη κατηγορία εσύ... και αυτό διότι στο tracking σου γράφει ότι πήρε διασάφηση, άρα σκαναρίστηκε (πολύ πιθανώς να έχει και τέλη εκτελωνισμού, έστω και ελάχιστα). Άρα θα έπρεπε να είχε πάρει τον δρόμο του για τοπικό κέντρο διαλογής...

Ακόμα και να το βούτηξε κάποιος στην πορεία  ή να "χάθηκε" (πριν φύγει για κέντρο διαλογής μιλάμε), το ό΄τι έχει πάρει διασάφηση είναι το ισχυρό σου χαρτί, για να το ψάξουν/τους αναγκάσεις να το ψάξουν ή να πάρεις κάποια αποζημίωση (εδώ γελάμε βέβαια, όχι τόσο για εισπράξεις αποζημίωση, όσο για το ότι το ποσό θα είναι πολύ ασήμαντο για να ασχοληθείς...).

Συμπέρασματικά, λάθος απάντηση σου δίνουν, διότι το πακέτο σου έχει πάρει διασάφηση, συνεπώς υπάρχουν στοιχεία να το αναζητήσουν...

Καλή τύχη εύχομαι φίλτατε (λόγω ελληνικού τελωνείου).

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
Στις 23/5/2024 στις 1:17 ΜΜ, villasg είπε

Μετα απο πολλες παραγγελιες απο aliexpress με choise η τελευταια ενοποιημένη που εχω 76*****243 πηρε/δίνει  next tracking number CK11*****15NL .
πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο.
Θα ερθει με acs ή μας @#$% τα ελτα ??

Αρχιζει να γινεται συχνο φαινομενο τελικα αυτο, να μην το δινουν το choice σε ACS αλλα σε ΕΛΤΑ;

Υποψιαζομαι οτι ειναι με ΕΛΤΑ, οχι κουριερ αλλα απλο μαλιστα! Παρελαβες τελικα;  Βλεπω παλι αναμονες 2-3-4 μηνων για να παραλαβει καποιος κατι; :mad: Eπρεπε να ειχα παραλαβει ηδη πριν 3-6 ημερες (αν ερχονταν οπως επρεπε με acs) και ακομα τα αντικειμενα ενοποιημενα ειναι στην Ουγγαρια!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, matrixxx είπε

Αρχιζει να γινεται συχνο φαινομενο τελικα αυτο, να μην το δινουν το choice σε ACS αλλα σε ΕΛΤΑ;

Υποψιαζομαι οτι ειναι με ΕΛΤΑ, οχι κουριερ αλλα απλο μαλιστα! Παρελαβες τελικα;  Βλεπω παλι αναμονες 2-3-4 μηνων για να παραλαβει καποιος κατι; :mad: Eπρεπε να ειχα παραλαβει ηδη πριν 3-6 ημερες (αν ερχονταν οπως επρεπε με acs) και ακομα τα αντικειμενα ενοποιημενα ειναι στην Ουγγαρια!

Τα μοιράζουν τώρα τελευταία. Κάποια παίρνουν 10ψηφιο με ACS και κάποιοι LA**********HU/LS*********NL/CK**********NL με ΕΛΤΑ. Τα πιο πολλά που έρχονται με τα ΕΛΤΑ παίρνουν LA********HU και έρχονται μέσω Ουγγαρίας. Προσωπικά δεν έχω πάρει κάτι άλλο εκτός από 10ψηφιο.

Τα καλά νέα όπως έχουν αναφέρει κάποιοι στο νήμα "Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο" (και ο φίλος πιο πάνω) ειναι ότι παρέλαβαν σε 16-22 μέρες. Μάλλον επειδή ειναι συστημενα (μπορεί να έφαγαν και κράξιμο από το Aliexpress) τα περπατάνε γρήγορα σε σχέση με πιο παλιά.

Για τα UA*********HU (semitrackable) δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

• Thanks 1
Δημοσ.

Περιμένω 2 μαϊμούδες από Κίνα, και στο 17track γράφει αυτό. Τι σημαίνει? Ότι είναι πληρωμένος ο φόρος? Και τα 2 έχουν φτάσει τελωνείο μέσω ΕΛΤΑ, και τα ποσά είναι έτσι και αλλιώς μικρά οπότε και ΦΠΑ + τέλη να πληρώσω, οκ μικρό το κακό 

Screenshot_20240622_011118_17TRACK.jpg

image.png.30e2dc4a2f4670c52058ed509d2c31a5.png

• Moderators
Δημοσ.
18 ώρες πριν, sakisgri είπε

Τα μοιράζουν τώρα τελευταία. Κάποια παίρνουν 10ψηφιο με ACS και κάποιοι LA**********HU/LS*********NL/CK**********NL με ΕΛΤΑ. Τα πιο πολλά που έρχονται με τα ΕΛΤΑ παίρνουν LA********HU και έρχονται μέσω Ουγγαρίας. Προσωπικά δεν έχω πάρει κάτι άλλο εκτός από 10ψηφιο.

Τα καλά νέα όπως έχουν αναφέρει κάποιοι στο νήμα "Αγορες απο Aliexpress, τελωνειο" (και ο φίλος πιο πάνω) ειναι ότι παρέλαβαν σε 16-22 μέρες. Μάλλον επειδή ειναι συστημενα (μπορεί να έφαγαν και κράξιμο από το Aliexpress) τα περπατάνε γρήγορα σε σχέση με πιο παλιά.

Για τα UA*********HU (semitrackable) δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

Απο το στομα σου και στου ταχυδρομου το αυτι!

Γιατι τωρα τελευταια βλεπω γινεται ισως το στανταρ. Ειμαι στην 17 ημερα και ειναι Ουγγαρια, 4 Ιουνιου η παραγγελια. Το κακο ειναι οτι και μια προχθεσινη παραγγελια choice, πηγε και αυτη ενοποιημενη με ελτα HU. 2 στα 2 , ενω ολες πριν ηταν με ACS. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...