Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα να ρωτήσω λιγο αν γνωριζει καποιος πως μπορω να καταλαβω οτι ο ηλιακος επανω στην ταρατσα ειναι ο δικός μου?

Υπαρχει καποιος τροπο?

• Απαντ. 9,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, stel106 είπε

πως μπορω να καταλαβω οτι ο ηλιακος επανω στην ταρατσα ειναι ο δικός μου?

όταν έχει ζεστό νερό το καζάνι και πολύ πρωί ανοίγει κάποιος την βρύση του ζεστού στο σπίτι σου Εσύ είσαι ταράτσα Πιάνεις την έξοδο του ζεστού των ηλιακών Όπου αισθανθείς ζεστό αυτός είναι δικό σου 

Αν υπάρχει βάνα στην παροχή των ηλιακών την κλείνεις σε όλους Ανοίγεις την βρύση του ζεστού στο σπίτι σου Ανοίγεις μια  βάνα παροχής Όταν βγάλει η δική σου αυτός είναι Αν δεν βγάλει την κλείνεις και προχωράς με την ίδια διαδικασία στον επόμενο Εννοείται ότι είσαι σε τηλ  επικοινωνία με το άτομο στο σπίτι 

Επεξ/σία από hp8
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

όταν έχει ζεστό νερό το καζάνι και πολύ πρωί ανοίγει κάποιος την βρύση του ζεστού στο σπίτι σου Εσύ είσαι ταράτσα Πιάνεις την έξοδο του ζεστού των ηλιακών Όπου αισθανθείς ζεστό αυτός είναι δικό σου 

Αν υπάρχει βάνα στην παροχή των ηλιακών την κλείνεις σε όλους Ανοίγεις την βρύση του ζεστού στο σπίτι σου Ανοίγεις μια  βάνα παροχής Όταν βγάλει η δική σου αυτός είναι Αν δεν βγάλει την κλείνεις και προχωράς με την ίδια διαδικασία στον επόμενο Εννοείται ότι είσαι σε τηλ  επικοινωνία με το άτομο στο σπίτι 

2 ειναι οι ηλιακοι(ο οποιοι καθοντουσαν καποια χρονια αυτο ειναι το κακο) απλα δεν ξερω ποιος ειναι ο δικος μου θα το τσεκαρω αυριο μπας και βγαλω καμια ακρη

σε ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Δηλαδή δεν είναι σε χρήση και έχετε άλλη πηγή για ΖΝΧ; Αν ισχύει αυτό τότε δεν θα σου δείξει κάτι αυτός ο έλεγχος καθώς δεν θα έρχεται νερό από τον ηλιακό.

Σε αυτή την περίπτωση κλείνεις την γενική βάνα εισόδου του σπιτιού και ξεβιδώνεις την είσοδο στον ηλιακό. Ανοίγοντας την γενική βάνα του σπιτιού πρέπει να έρχεται νερό στην ταράτσα.

Δημοσ.
Στις 30/4/2025 στις 7:04 ΜΜ, jkoukos είπε

Δηλαδή δεν είναι σε χρήση και έχετε άλλη πηγή για ΖΝΧ; Αν ισχύει αυτό τότε δεν θα σου δείξει κάτι αυτός ο έλεγχος καθώς δεν θα έρχεται νερό από τον ηλιακό.

Σε αυτή την περίπτωση κλείνεις την γενική βάνα εισόδου του σπιτιού και ξεβιδώνεις την είσοδο στον ηλιακό. Ανοίγοντας την γενική βάνα του σπιτιού πρέπει να έρχεται νερό στην ταράτσα.

δεν ξερω αν αυτο πηγαινε σε μενα....

ναι ειχαμε μεχρι προσφατα απο boiler λεβητα ζεστο νερο απλα τωρα που ανοιγει ο καιρος ηθελα να δω τι γινεται με τον ηλιακο...

οκ βρηκα ποιος ειναι καθαρισα το κυκλωμα... ειχε δυστυχως πολυ μαυριλα δεν ξερω ποσο καιρο ειχε να καθαριστει ειχαν ψιλοσαπισει και τα κολλαρα μεταξυ συλλεκτων και μποιλερ αυριο παω να παρω 4 να δω αν δουλευει γενικα

να ρωτησω λιγο και τον υδραυλικο πως γυρναω τα νερα απο την ταρατσα προς το σπιτι και να δω αν δουλευει να μας βγαλει απο εξοδα κλπ

Δημοσ.

μετά από καινούρια εγκατάσταση ποσο χρονο χρειάζεται για να αποδώσει το σύστημα; εβαλα εναν nobel classic 200/3 και ολοκληρωθηκε η εγκατασταση προχθες γυρω στις 4 το μεσημερι. η χθεσινη μερα ηταν καλη μεχρι της 1 με 2 το μεσημερι απο αποψη ηλιοφανειας και μετα ειχε καποιες συννεφιες. προς το παρον εχω απλα χλιαρο νερο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gsisr είπε

μετά από καινούρια εγκατάσταση ποσο χρονο χρειάζεται για να αποδώσει το σύστημα; εβαλα εναν nobel classic 200/3 και ολοκληρωθηκε η εγκατασταση προχθες γυρω στις 4 το μεσημερι. η χθεσινη μερα ηταν καλη μεχρι της 1 με 2 το μεσημερι απο αποψη ηλιοφανειας και μετα ειχε καποιες συννεφιες. προς το παρον εχω απλα χλιαρο νερο.

Προσωπικά θα έλεγα μία μέρα ΚΑΛΗΣ ηλιοφάνειας. Προφανώς το καλοκαίρι αυτό είναι κάτι παραπάνω από ΟΚ, το χειμώνα ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα

Πάντως επειδή αυτή την περίοδο ο καιρός είναι λίγο "ζαβός" θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο. Μπορεί κανονικά ένα ηλιακός σε λειτουργία να (πρέπει να) αποδίδει σχετικά γρήγορα αλλά αυτό δεν ισχύει για την αρχική τοποθέτηση, μέχρι να κάνουν τον "κύκλο" τους τα υγρά που πρωτομπήκαν στο κύκλωμα.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gsisr είπε

Πρόσφατα (πριν 2 εβδομάδες) πραγματοποιήσαμε αλλαγή Boiler.

Ο τεχνικός μας ανέφερε να μην χρησιμοποιήσουμε το ζεστό νερό για 6 ώρες (10:00-16:00).

Μετά τις 17:30 που χρησιμοποιήθηκε το νερό ήταν καυτό.

Υπόψιν ότι η μέρα ήταν περίεργη, με σύννεφα και ήλιο ανά διαστήματα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, gsisr είπε

Καλοριζικος και απροβληματιστος!

Στην τοποθετηση τον χτυπαγε ο ηλιος? Αν ναι, καλυψαν τους συλλεκτες?

Το αντιψυκτικο με τι τροπο το εβαλαν? Αν δεν το εβαλαν με τον "σωστο" τροπο πρεπει να περιμενεις να ανεβασει θερμοκρασιες,να καψει το νερο και απο κει και περα θα δεις την πραγματικη αποδοση.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@PLACEBO_89 δυστυχώς η τοποθέτηση έγινε σε ώρες εργασίας και είχα δικό μου άνθρωπο εκεί ο οποίος βέβαια δε γνωρίζει τα τεχνικής φύσεως. Δεν νομίζω ότι ήταν καλλυμενοι. Όπως βγήκαν απο τα αφρολεξ τους τοποθετήθηκαν. Είχε ηλιοφάνεια ναι. Τώρα για τα υγρά τι να πω δε ξέρω. Τι μπορώ να ρωτήσω το μάστορα για να καταλάβω ότι έκαναν σωστά τη δουλειά τους και τι σημαίνει πρακτικά το ότι οι συλλέκτες μπορεί να ήταν ακάλυπτοι;

Edit: μίλησα με τον υδραυλικό και μου πε πως τα κάτοπτρα τα έβαλε πάνω καλυμμένα με τη συσκευασία τους, χαρτόνι φελιζολ η κάτι τέτοιο μέχρι να γίνει πλήρωση του συστήματος αλλά μου πε ότι δε παύει να είχε ηλιοφάνεια εκείνη τη μέρα και θα κάνουμε ξανά έναν έλεγχο αρχές Οκτώβρη μήπως θέλει συμπλήρωμα.

Αυτές τις μέρες ο καιρός είναι λίγο περίεργος. Χθες πχ δεν έκανα χρήση του ηλιακού. Είχε διαστήματα με συννεφιά, είχε βροχή αλλά και ηλιοφάνεια. Μέγιστη είχε 25 βαθμούς. Ελαχιστες γύρω στους 15. Σήμερα το πρωί 8μησι είχα 60 βαθμούς μετρημένους με το θερμόμετρο αν λέει κάτι αυτό 

Επεξ/σία από gsisr
Δημοσ.
11 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Στην τοποθετηση τον χτυπαγε ο ηλιος? Αν ναι, καλυψαν τους συλλεκτες?

μια ερωτηση 

Γειτονας μου ειχε 2 ηλιακους εν σειρα ,οταν αγορασε καινουργιο και εβγαλε τους αλλους ,ειδε οτι ο ενας ειχε χασει απο διαρροη ολα του τα υγρα .Το πανελ υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει η δεν παιζει ρολο ? Το πανελ ηταν 3 ετιας 2,3 τετραγωνικα και προφανως δεν το συνδεσανε σωστα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...