Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 minutes ago, hp8 said:

Δεν τα εχω χρησιμοποιησει Αν θελεις να δοκιμασεις αυτα τα δυο    

LEAK SEALER F4   η  boiler liquid stop leak

https://www.aircoline.gr/fernox-f4.el.aspx

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν καν τέτοια πράγματα! Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω, ευχαριστώ!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 9,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω

Αν το δοκιμάσεις γράψε αν γίνει δουλειά για την εμπειρία Μη βάλεις αντιψυκτικο σε πρώτη φάση  ούτως η άλως καλοκαίρι είναι Αν στεγανοποιησει  αδειάζεις και βάζεις το χειμώνα 

• Like 1
Δημοσ.

Αφού έτσι κι αλλιώς μιλάει για "δακρύσματα" πιστεύω ότι θα κάνει δουλειά στην περίπτωση της πολύ μικρής τρύπας και ειδικά αν αυτή είναι..τρύπα. 

Αν η διαρροή οφείλεται σε εξασθένηση της περιοχής και σε ρωγμή ακανόνιστου σχήματος ίσως να μην βοηθήσει.

Θα έλεγα όμως ο φίλος να κατεβάσει και το εμπορικό φυλλάδιο (είναι στην ενότητα "χαρακτηριστικά") καθώς εκεί αναφέρει και κάποια άλλα πράγματα όπως το ότι στα συστήματα που απευθύνεται έχουν κυκλοφορητή ο οποίος επιτυγχάνει ομοιόμορφο διασκορπισμό. Με δεδομένο ότι το κλειστό κύκλωμα του ηλιακού είναι με φυσική ροή δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα γίνει αυτός ο διασκορπισμός (έχει όριο έως 24 ώρες) και αν τελικά όταν γίνει, το υλικό θα είναι σε κατάσταση τέτοια να κάνει την πλήρωση της τρύπας. Επίσης ότι λειτουργεί καλύτερα με καυτό νερό και κατά συνέπεια θα πρέπει να μπει αφού το κύκλωμα έχει γεμίσει με νερό αλλά και ανεβάσει θερμοκρασία

Δημοσ.
15 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν καν τέτοια πράγματα! Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω, ευχαριστώ!

Eιχα ρωτήσει και εγω εδώ στο παρελθόν για το αν υπάρχει κάτι τέτοιο και κανεις δεν ήξερε.

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω! Μετά από τόσα χρόνια !!

• Like 1
Δημοσ.

εδώ μια 15 ετια κυκλοφορούν  αντίστοιχα Τώρα πόσο καλό η κακό κάνουν δεν ξέρω Για αυτοκίνητα 

πχ image.jpeg.909d07f0b2ff241dbfe51f0080d68541.jpegκαι πολλά άλλα 

17 ώρες πριν, haris_216 είπε

αναφέρει και κάποια άλλα πράγματα όπως το ότι στα συστήματα που απευθύνεται έχουν κυκλοφορητή ο οποίος επιτυγχάνει ομοιόμορφο διασκορπισμό. Με δεδομένο ότι το κλειστό κύκλωμα του ηλιακού είναι με φυσική ροή δεν ξέρω πόσο γρήγορα θα γίνει αυτός ο διασκορπισμός (έχει όριο έως 24 ώρες) και αν τελικά όταν γίνει, το υλικό θα είναι σε κατάσταση τέτοια να κάνει την πλήρωση της τρύπας.

Το είδα γι αυτό και έγραψα οτι δεν τα εχω χρησιμοποιησει

Δημοσ.
9 ώρες πριν, hp8 είπε

εδώ μια 15 ετια κυκλοφορούν  αντίστοιχα Τώρα πόσο καλό η κακό κάνουν δεν ξέρω Για αυτοκίνητα 

πχ image.jpeg.909d07f0b2ff241dbfe51f0080d68541.jpegκαι πολλά άλλα 

Το είδα γι αυτό και έγραψα οτι δεν τα εχω χρησιμοποιησει

Αυτά που παραθέτεις είναι για αυτοκίνητα.

Δεν ξέρω κατά πόσο κάνουν για ηλιακούς!

Για  αυτοκίνητα ναι είναι γνωστά αυτά.

Τώρα αν στις οδηγίες χρήσεις γράφουν και για ηλιακούς αυτό δεν το ξέρω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορία.....

Χθες βλέποντας τηλεόραση και κάνοντας ζαπινγκ  πέτυχα την ελληνική ταινία βασικά καλησπέρα σας με τον Στάθη Ψάλτη.

Ξεκινάει η ταινία με ένα πανοραμικό πλάνο πολυκατοικιών στην Αθήνα ή Πειραιά δείχνοντας από ψηλά καμιά 200αρια-300αρια ή και παραπάνω σε αριθμό  πολυκατοικίες και τις ταράτσες τους.

Η ταινία γυρίστηκε το 1982.

Παρότι ο πρώτος ηλιακός θερμοσίφωνας στην Ελλάδα ήρθε το 1974 αν δεν με απατά η μνήμη μου και παρατηρώντας τα πλάνα της ταινίας του 1982 διαπίστωσα το εξής.

Ότι στις 200-300+ πολυκατοικίες που κάνει πέρασμα το πλάνο από ψηλά μόνο 3-4 ηλιακούς θερμοσίφωνες είδα σε ταράτσες.

Παρά την νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 όπου το χρήμα άρχιζε να ρέει άφθονο σιγά σιγά  ένα χρόνο μετά εν ετη 1982 ελάχιστοι είχαν ηλιακό.

Ίσως τότε και σαν προϊόν καινούριο σχετικά να ήταν ακριβο και να μην το προτιμούσαν ή να μην το θεωρούσαν αναγκαίο.

Αυτά για την ιστορία και ότι μου θυμησε μια cult ταινία.

Επεξ/σία από sonikk
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/7/2025 στις 11:58 ΜΜ, sonikk είπε

Για την ιστορία.....

Χθες βλέποντας τηλεόραση και κάνοντας ζαπινγκ  πέτυχα την ελληνική ταινία βασικά καλησπέρα σας με τον Στάθη Ψάλτη.

Ξεκινάει η ταινία με ένα πανοραμικό πλάνο πολυκατοικιών στην Αθήνα ή Πειραιά δείχνοντας από ψηλά καμιά 200αρια-300αρια ή και παραπάνω σε αριθμό  πολυκατοικίες και τις ταράτσες τους.

Η ταινία γυρίστηκε το 1982.

Παρότι ο πρώτος ηλιακός θερμοσίφωνας στην Ελλάδα ήρθε το 1974 αν δεν με απατά η μνήμη μου και παρατηρώντας τα πλάνα της ταινίας του 1982 διαπίστωσα το εξής.

Ότι στις 200-300+ πολυκατοικίες που κάνει πέρασμα το πλάνο από ψηλά μόνο 3-4 ηλιακούς θερμοσίφωνες είδα σε ταράτσες.

Παρά την νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 όπου το χρήμα άρχιζε να ρέει άφθονο σιγά σιγά  ένα χρόνο μετά εν ετη 1982 ελάχιστοι είχαν ηλιακό.

Ίσως τότε και σαν προϊόν καινούριο σχετικά να ήταν ακριβο και να μην το προτιμούσαν ή να μην το θεωρούσαν αναγκαίο.

Αυτά για την ιστορία και ότι μου θυμησε μια cult ταινία.

Θα στηριχτώ στις ημερομηνίες σου και δεν θα τις "πειράξω".

Λοιπόν από 1974 (1η παρουσία ηλιακού στην ελληνική αγορά) μέχρι 1982 (παραγωγή της ταινίας) είναι πολύ μικρός χρόνος για να "πιάσει" η όποια καινούργια ιδέα. Ειδικά εκείνη την εποχή. Αφού η ενημέρωση όλων στηριζόταν σε δύο τηλεοπτικά κανάλια, 6-7 ραδιοφωνικά (εξαιρώ του τοπικούς "πειρατές" αφού συνήθως προμοτάριζαν "παραθαλάσσια οικόπεδα" :P), μερικές εφημερίδες και περιοδικά και 2-3 εκθέσεις στυλ "συγχρόνου κατοικίας. Τί να προωτομάθεις και από πού; 

Επίσης αν και τα νοικοκυριά δεν ήταν πλούσια (το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεις ακόμα δεν είχε "πιάσει δουλειά"), σίγουρα δεν ζορίζονταν ιδιαίτερα από το ρεύμα τότε. Και λόγω τιμής αλλά και εξαιτίας του ότι η χρήση δεν ήταν τόσο εκτεταμένη αφού τα σπίτια είχαν μία κουζίνα, ένα πλυντήριο, ένα ψυγείο, (συνήθως) μία τηλεόραση, φωτισμό και θερμοσίφωνα (όπου βέβαια ούτε το μπάνιο ήταν καθημερινό ούτε οι νοικοκυρές έπλεναν πιάτα με νερό από το θερμοσίφωνα).

Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου γούσταρε πάντα τις καινοτομίες κι έτσι βάλαμε ηλιακό (Calpak BP) στα μέσα της 10ετίας του 80, του οποίου η αγορά έγινε από την έκθεση στο Ζάππειο

ΥΓ. Τότε στις εκθέσεις οι εκθέτες ηλιακών, για μπούγιο, έβαζαν πάνω στον συλλέκτη του ηλιακού καρτέλα με το όνομα του κάθε επισκέπτη που έκανε παραγγελία, έτσι για να φαίνεται ότι ο κόσμος αγροάζει (άντε να το κάνεις τώρα και να σε τρέχουν για προσωπικά δεδομένα :lol:)

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 minutes ago, haris_216 said:

Ας λάβουμε υπόψιν ότι οι πολυκατοικίες τότε δεν είχαν καν προεγκατασταση σωληνώσεων και ρεύματος για να μπει ηλιακός στην ταράτσα. Η εγκατάσταση ηλιακού δεν ήταν καθόλου απλή και φθηνή διαδικασία.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vali είπε

Ας λάβουμε υπόψιν ότι οι πολυκατοικίες τότε δεν είχαν καν προεγκατασταση σωληνώσεων και ρεύματος για να μπει ηλιακός στην ταράτσα. Η εγκατάσταση ηλιακού δεν ήταν καθόλου απλή και φθηνή διαδικασία.

Συμφωνώ απόλυτα (αν και έκανες παράθεση σε κάτι που δεν είπα εγώ ;))

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, haris_216 είπε

Θα στηριχτώ στις ημερομηνίες σου και δεν θα τις "πειράξω".

Λοιπόν από 1974 (1η παρουσία ηλιακού στην ελληνική αγορά) μέχρι 1982 (παραγωγή της ταινίας) είναι πολύ μικρός χρόνος για να "πιάσει" η όποια καινούργια ιδέα. Ειδικά εκείνη την εποχή. Αφού η ενημέρωση όλων στηριζόταν σε δύο τηλεοπτικά κανάλια, 6-7 ραδιοφωνικά (εξαιρώ του τοπικούς "πειρατές" αφού συνήθως προμοτάριζαν "παραθαλάσσια οικόπεδα" :P), μερικές εφημερίδες και περιοδικά και 2-3 εκθέσεις στυλ "συγχρόνου κατοικίας. Τί να προωτομάθεις και από πού; 

Επίσης αν και τα νοικοκυριά δεν ήταν πλούσια (το ΠΑΣΟΚ που αναφέρεις ακόμα δεν είχε "πιάσει δουλειά"), σίγουρα δεν ζορίζονταν ιδιαίτερα από το ρεύμα τότε. Και λόγω τιμής αλλά και εξαιτίας του ότι η χρήση δεν ήταν τόσο εκτεταμένη αφού τα σπίτια είχαν μία κουζίνα, ένα πλυντήριο, ένα ψυγείο, (συνήθως) μία τηλεόραση, φωτισμό και θερμοσίφωνα (όπου βέβαια ούτε το μπάνιο ήταν καθημερινό ούτε οι νοικοκυρές έπλεναν πιάτα με νερό από το θερμοσίφωνα).

Θυμάμαι ότι ο πατέρας μου γούσταρε πάντα τις καινοτομίες κι έτσι βάλαμε ηλιακό (Calpak BP) στα μέσα της 10ετίας του 80, του οποίου η αγορά έγινε από την έκθεση στο Ζάππειο

ΥΓ. Τότε στις εκθέσεις οι εκθέτες ηλιακών, για μπούγιο, έβαζαν πάνω στον συλλέκτη του ηλιακού καρτέλα με το όνομα του κάθε επισκέπτη που έκανε παραγγελία, έτσι για να φαίνεται ότι ο κόσμος αγροάζει (άντε να το κάνεις τώρα και να σε τρέχουν για προσωπικά δεδομένα :lol:)

Πωπω φοβερές οι τελευταίες δυο παράγραφοι.

Δεν είχα ιδέα ότι γίνονταν αυτά τα πράγματα έτσι τότε!

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος κάτοχος ηλιακού θερμοσίφωνα ή έστω να έχει δει ηλιακό που έχει τοποθετηθεί μεταξύ 1980-1985 και να λειτουργεί ακόμη και να γίνεται και συντήρηση αυτού;

Αναφέρομαι σε ηλιακό κλειστού κυκλώματος και όχι ανοιχτού.

Δημοσ.

Ηλιακός τοποθετημένος στο σπίτι της μητέρας περίπου το 1983 μου με ανύπαρκτο σέρβις , παίρνει νερό από δεξαμενή και όχι απευθείας από το δίκτυο για κάποιον λόγο που δεν θυμάμαι,λειτουργεί ως σήμερα 

Έγινε αίτηση για αλλαγή με το πρόγραμμα αλλά δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα 

• Thanks 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sonikk είπε

Υπάρχει κάποιος κάτοχος ηλιακού θερμοσίφωνα ή έστω να έχει δει ηλιακό που έχει τοποθετηθεί μεταξύ 1980-1985 και να λειτουργεί ακόμη και να γίνεται και συντήρηση αυτού;

Αναφέρομαι σε ηλιακό κλειστού κυκλώματος και όχι ανοιχτού.

Έχουμε στο πατρικό στο χωριό έναν 150άρι Lico του 1982. 'Εχω αναφερθεί σχετικά. Δουλεύει αξιοπρεπώς για την ηλικία του με συντήρηση ανά 2-3 έτη και κάθε 5-6 χρόνια καθάρισμα το κλειστό κύκλωμα. Τον χειμώνα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει 4 άτομα. Έχουμε κάνει αίτηση στο τελευταίο πρόγραμμα για αλλαγή του αν επιλεχθούμε, διαφορετικά του χρόνου θα το κάνουμε ούτως ή άλλως.

Η απόδοσή του βέβαια δεν συγκρίνεται με τους σημερινούς ηλιακούς, κυρίως λόγω τις εξέλιξης της τεχνολογίας των συλλεκτών, που ωστόσο φέρνει την ανάγκη φροντίδας τους για την μακροζωία του ηλιακού.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, marioboni είπε

παίρνει νερό από δεξαμενή και όχι απευθείας από το δίκτυο για κάποιον λόγο που δεν θυμάμαι,λειτουργεί ως σήμερα 

δυο ήταν οι λόγοι γιαυτόν τον τρόπο σύνδεσης 1ον γιατί υπήρχαν - υπάρχουν συχνές διακοπές νερού και ο 2ος είχε - έχει χαμηλή πίεση το δίκτυο και δεν έφτανε αρκετή πίεση  στην ταράτσα Με αυτή την σύνδεση μέσω δεξαμενής δεν πρέπει να έχει ανεπίστροφη βαλβίδα το μποιλερ η οποία πρέπει να είναι - τοποθετείτε  μετά τον μετρητή του νερού και μέσω της δεξαμενής έχεις και νερό χρήσης όταν γίνει διακοπή Το μποιλερ δεν έχει ασφαλιστικό αλλά μια σωλήνα που καταλήγει στη δεξαμενή και είναι πάντα ανοιχτή και χωρίς διακόπτη  Τώρα λόγο του ότι το στάσιμο νερό έχει τα θέματα του θέλει προσοχή   Τελειώνοντας θα προσθέσω ότι λογο των χαμηλών πιέσεων δεν ζορίζεται και δεν καταπονείται το όλο σύστημα + την ποιότητα των τότε υλικών  λειτουργεί ως σήμερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...