kage Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβεις ποσο νοθευμενο ειναι ενα μελι οπως και ποσο φιλτραρισμενο ειναι(υπερδιήθηση)...η μιξη γινεται με φτηνα μελια εξωτερικου ή με καποια σακχαρα...(γλυκοζη,ισογλυκοζη ,Φρουκτόζη,δεξτρόζη...ζαχαροπλαστικη γλυκοζη δεν διαλυεται στο νερο ). Επιπλεον τα κωνοφορα(πευκο ελατο κυπαρρισι βελανιδια..)μελια δεν κρυσταλλοποιουνται γρηγορα ή και καθολου .Οποτε δεν παει να πει οτι ειναι νοθευμενα... Τροφη για μελλισες...Φτιαγμένη από διασπασμένα σάκχαρα και 8% φυσικό μέλι, ελεγμένο από χημικά εργαστήρια. Η προσθήκη μελιού κάνει την τροφή πιο ελκυστική για τις μέλισσες και καταναλώνεται ταχύτερα, ακόμα και από τις πιο αδύναμες αποικίες. ------- Φτιαγμένη από διασπασμένα σάκχαρα φρουκτόζης και δεξτρόζης. Λόγω της άμεσης κατανάλωσης και μεταβολισμού από το μελίσσι, η B€€F@@d έχει άριστη επίδραση στην αποδοτικότητα του μελισσιού. Χρησιμοποιείται κυρίως από τον Οκτώβρη έως το Μάρτη. [/spoiler] Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από kage 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Αφηνοντας τις επιλογες value for money, οποιος ξερει ας γραψει, που μπορει να βρεθει: -> Μελι Λεβαντα -> Μελι Λεμονιας 🤩 Για τη Λεβαντα, θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει ετερη "εναλλακτικη" αυτου: https://www.elenianna.com/lavender-cream-honey-300g Δεν ειναι μονο, η διπλασια τιμη που με χαλαει εδω -> equates to €49.67 per 1 kg(s) αλλα και οτι κατα 99% διαφημιζουν ψευδως, πως ειναι οι πρωτοι που το εβγαλαν... https://www.voria.gr/article/i-dio-neari-dramini-pou-evgalan-tichea-to-proto-meli-levantas https://12stremmata.gr/
cabdik Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) εγω γελαω πολυ παντως με την ταμπελα "Βιολογικο Μελι"...........!!!! λες και υπαρχει αλλη πιθανοτητα, ειδικα με τις μελισσες.......!!!! το μελι διακρινεται ΜΟΝΟ σε νοθευμενο ή μη νοθευμενο (= αγνο)...!! μην τρωτε ολες τις μαρκετινιστικες παπατζες...!! Για να εξηγησω την σκεψη μου, περαιτερω και μην αρχισουν ορισμενοι να πεσουν να με φανε, οι μελισσες στην φυση ειναι ενα τεραστιο βαρομετρο. εκτος της γονιμοποιησης στα φυτα, ειναι και πααααρα πολυ ευαισθητες στα τοξικα. οπου υπαρχει τοξικοτητα, οι μελισσες πεθαινουν ή δεν πλησιαζουν. επομενως, ο ορος "βιολογικο" στις μελισσες, και κατα συνεπεια στο μελι, δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να χρησιμοποιειται....!!! επισης, να σας πω (ελεω επαγγελματικης ενασχολησης) οτι -πλεον- η τεραστια πλειοψηφια των φαρμακων που χρησιμοποιουνται στην φυση -και στην γεωργια ειδικοτερα- δεν ειναι τοσο τοξικα για τις μελισσες οπως ηταν παλαιοτερα. υπαρχουν ακομα ορισμενα, τα οποια τεινουν προς καταργηση και αυτα, τα οποια μολις η μελισσα παει να φαει, ειτε απωθειται απο την μυρωδια του, ειτε -αν φαει- θα πεθανει..! για αυτο σε καποια προιοντα, ο ορος "βιολογικο" ειναι αδοκιμος ορος εκ φυσεως....!!!! Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από cabdik 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 ^^[νομιζω τα εχω ξαναγραψει αυτα] ειναι αντιστοιχη ταμπελα ξερωγω στυλ Βιολογικου...Σολωμου (!), για να ανεβαινει οσο μπορει κι η τιμη 😏 1
cabdik Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Ison_ είπε Από το ράφι του σουπερμάρκετ υπάρχει κάτι καλό; δεν γνωριζω.... παω στην κυψελη και το τρωω........ απ ευθειας.........!!!! 1
aggelos82 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, Greektrooper είπε Αυτό το μέλι βανίλιας που βγαίνει στο Μαίναλο και ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω, που μπορούμε να το βρούμε ρε παιδιά? Έχω ακούσει τα καλύτερα αλλά δυστυχώς εκτός του ότι είναι δυσεύρετο, οι τιμές που κυκλοφορούν στο internet για το κιλό πλησιάζουν αυτές του τεχνητού νεφρού!!! Έστω και σε pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Μέλι Βανιλιας δεν εχει βγει εδω και 4-5 χρονια. Ειχα μιλησει με καποιους παραγωγους στην Αρκαδια γιατι το εψαχνα και εγω. Το μελι παιρνει αυτο το ιδιαιτερο χρωμμα απο ενα μυκητα που ζει πανω στα ελατα και αυτος ο μυκητας δεν εχει εμφανιστει τα τελευταια χρονια. Νομιζω φετος ειχαν καποια μικρη παραγωγη αλλα και παλι οι τιμες ειναι στο θεο. Υπομονη 1
NickTG Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 9 hours ago, qwertyuiop2 said: Mέλι ανατολικής Κρήτης. Φέτος έβρεξε πολύ, ο τόπος ήταν γεμάτος άνθη, σπαρμένος από άκρη σε άκρη σε τέτοιο βαθμό που οι ελλαδίτες δε θα καταλάβετε καν για τι μιλάω. Μυρωδάτο, πυκνό, σκουρόχρωμο θυμαρίσιο με πάνω του όλο το αιγαίο. Τι παίχτηκε ρε παιδιά? Έγινε η Κρήτη ανεξάρτητο κράτος? 1
Menelaos83 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Εγω παλι ξερω ενα παλικαρι, π γνωριζομαστε απο μικρα παιδια και εχει μικρη παραγωγη καπου εξω απο λαμια και πραγματικα εχω βρει την υγεια μου.Του παραγγελνω μια φορα το χρονο και τελος. Για τον φιλο που ανοιξε το θεμα αν εισαι προς τα νοτια κανε μια βοτλα καλλιθεα απεναντι απο το παρκο μεσα στην στοα καραντινου και υπαρχει μαγαζι αποκλειστικα με μελια και τπτ αλλο. Απο πολλους μικρους παραγωγους απο ολη την ελλαδα.Πριν ασχοληθει ο φιλος αγοραζα παντα απο εκει και ημουν υπερευχαριστημενος. 1
moure Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, cabdik είπε εγω γελαω πολυ παντως με την ταμπελα "Βιολογικο Μελι"...........!!!! λες και υπαρχει αλλη πιθανοτητα, ειδικα με τις μελισσες.......!!!! το μελι διακρινεται ΜΟΝΟ σε νοθευμενο ή μη νοθευμενο (= αγνο)...!! μην τρωτε ολες τις μαρκετινιστικες παπατζες...!! Για να εξηγησω την σκεψη μου, περαιτερω και μην αρχισουν ορισμενοι να πεσουν να με φανε, οι μελισσες στην φυση ειναι ενα τεραστιο βαρομετρο. εκτος της γονιμοποιησης στα φυτα, ειναι και πααααρα πολυ ευαισθητες στα τοξικα. οπου υπαρχει τοξικοτητα, οι μελισσες πεθαινουν ή δεν πλησιαζουν. επομενως, ο ορος "βιολογικο" στις μελισσες, και κατα συνεπεια στο μελι, δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να χρησιμοποιειται....!!! επισης, να σας πω (ελεω επαγγελματικης ενασχολησης) οτι -πλεον- η τεραστια πλειοψηφια των φαρμακων που χρησιμοποιουνται στην φυση -και στην γεωργια ειδικοτερα- δεν ειναι τοσο τοξικα για τις μελισσες οπως ηταν παλαιοτερα. υπαρχουν ακομα ορισμενα, τα οποια τεινουν προς καταργηση και αυτα, τα οποια μολις η μελισσα παει να φαει, ειτε απωθειται απο την μυρωδια του, ειτε -αν φαει- θα πεθανει..! για αυτο σε καποια προιοντα, ο ορος "βιολογικο" ειναι αδοκιμος ορος εκ φυσεως....!!!! Για το θέμα του όρου βιολογικό δεν θα διαφωνήσω,αλλά ένα μελι που έχει πιστοποιηθεί ως βιολογικό έχει σημαντικές διάφορες με ενα μη βιολογικό με σημαντικότερες την απαγόρευση χρήσης αντιβιοτικών και λοιπών φαρμάκων στις μέλισσες αλλά και την απαγόρευση της τεχνητής διατροφής.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 2 hours ago, kiriakos500 said: το μελι το αγνο κανει 10 ευρω το κιλο... οταν θα κατεβεις στη μανη θα περασεις απο τον πυργο διρου <στο κεντρο εχει παγκο>... περασα προ ημερον και πειρα 3 κιλα φασκομιλο εχει τωρα ειναι ποιοτικοτατο μελι...το αγνο μελι να ξερεις ζαχαρωνει και δεν εχει γλυκοζη εννοειται οπως εχουν το 90% του εμποριου Υπάρχουν και ποικιλίες μελιού που δεν ζαχαρώνουν (ή χρειάζονται 2 χρόνια+ για να το πάθουν) χωρίς να έχουν μέσα τους άλλα πρόσθετα συστατικά. Και γω έχω πάρει καλό μέλι απο τη Μάνη αλλά τα περισσότερα εκεί τα έχουν "ξεχασμένα" σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος με αποτέλεσμα να είναι αλλοιωμένα. Συνήθως στα πολύ τουριστικά μέρη, δύσκολα θα πετύχεις κάτι πραγματικά αγνό... Αν θυμάμαι καλά ένα καλό που πέτυχα μια χρονιά κόστιζε κάπου στα 20 το κιλό.
greekbusters Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, billdanos είπε Και γω έχω πάρει καλό μέλι απο τη Μάνη αλλά τα περισσότερα εκεί τα έχουν "ξεχασμένα" σε σημεία που τα βλέπει ο ήλιος με αποτέλεσμα να είναι αλλοιωμένα. Συνήθως στα πολύ τουριστικά μέρη, δύσκολα θα πετύχεις κάτι πραγματικά αγνό... Αν θυμάμαι καλά ένα καλό που πέτυχα μια χρονιά κόστιζε κάπου στα 20 το κιλό. Το καλοκαίρι ναι μεν τα έχουν ξεχασμένα αυτοί που είναι πάνω στον δρόμο αλλά λόγω μεγάλης κίνησης από κόσμο φεύγουν γρήγορα οπότε τα αντικαθιστούν. Ειδικά από Αρεόπολη προς Γύθειο στο βαθύ (παραλία) έχει τα καλύτερα προϊόντα, Όχι μόνο μέλι αλλά από φρούτα, λαχανικά μέχρι και παστελια. Καμμία σχέση με τα σουπερ που διαβάζω άνωθεν (κάτσε να κάνω και διαφήμιση στον τόπο μου 😀) δυστυχώς τουλάχιστον για εμένα που έχω συνηθίσει τα από εκεί προϊόντα, όλα μου φαίνονται ξεπλυματα εδώ
Dark_son20 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) ενημερωτικά, Δεκέμβρη έχει κάθε χρόνο έκθεση μελιού. εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε από πολλούς παραγωγούς και να πάρετε ότι σας αρέσει. http://www.greekhoneyfestival.gr Επεξ/σία 31 Μαΐου 2019 από Dark_son20 5 1
cabdik Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, moure είπε Για το θέμα του όρου βιολογικό δεν θα διαφωνήσω,αλλά ένα μελι που έχει πιστοποιηθεί ως βιολογικό έχει σημαντικές διάφορες με ενα μη βιολογικό με σημαντικότερες την απαγόρευση χρήσης αντιβιοτικών και λοιπών φαρμάκων στις μέλισσες αλλά και την απαγόρευση της τεχνητής διατροφής. επειδη το εχουμε παραξηλωσει τα τελευταια χρονια με τα βιολογικα, πολυ θα ηθελα μια λεπτομερη αναλυση ενος "βιολογικου" μελιου και ενος μη βιολογικου...! για να δουμε τελικα, αν τα αντιβιοτικα και τα λοιπα φαρμακα που χρησιμοποιουνται στα μελισσια και η τεχνητη διατροφη ( κυριως ζαχαρη δλδ) κανουν τοση διαφορα..!! εγω θεωρω οτι και η οποια διαφορα ισως υπαρξει θα ειναι τοσο αμελητεα, μπροστα στα αντιβιοτικα και στην καθημερινη διατροφη του ανθρωπου, που δεν αξιζει ουτε καν συζητησεως. ξαναλεω ομως, για να μην παρεξηγουμαστε, δεν μιλαμε για νοθευμενα μελια.
meletis_m Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Δημοσ. 31 Μαΐου 2019 Εγώ προτιμώ είτε θυμάρι είτε έλατο . Αγοράζω απο παράγωγο της περιοχής μου (Ερυθρές Αττικής) συσκευασίες 1kg συνήθως . 17 ώρες πριν, greekbusters είπε Να ευχαριστήσω και δημόσια τα 5-6 παιδιά που μπήκαν στον κόπο να μ προτείνουν δικά τους ή γνωστών τους . Θα δοκιμάσω από όλα σίγουρα. Σου στέλνω pm το παραγωγό που ψωνίζω. Βρίσκεται δυτική Αττική αλλά κατεβαίνει και στις Λαικές εντός Αθηνών. Όχι όμως αυτή τη περίοδο λόγω φόρτου εργασίας με τα μελίσσια .
Προτεινόμενες αναρτήσεις