Ntinaras Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, malakudi είπε Δε φαίνονται τα νούμερα, ανέβασε 5 χωριστές εικόνες Δε σου δουλεύει με DOCP ή ρυθμίζεις manually όλες τις τιμές; δουλευει κανονικα το DOCP, (εκτος απο την μια κλασσικη ρυθμιση του tRC.
atsddd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, godslayerxp είπε πόσο ζεστό μπορεί να γίνει το radiator σε σύγκριση με μια κάρτα; επίσης γι'αυτό πρότεινα push-pull για να μη χαλάσει το airflow Το 360mm που έχω μπορεί να θερμανθεί αρκετά. Μπορεί να μην φτάνει τους 80 της κάρτας , αλλά επειδή το ψυγείο θα καλύπτει ολοκληρη την εισαγωγή αέρα, ο αέρας που θα μπαίνει στο κουτί θα είναι σε θερμοκρασία 55-60 βαθμών σε full loads. Ίσως σωζόταν η κατάσταση αν είχα ένα 280mm μιας και ο ένας απ τους μπροστά ανεμιστήρες θα μπορούσε να φέρει κρύο αέρα στο εσωτερικό. 11 ώρες πριν, malakudi είπε Έχω παρόμοιο setup με σένα, οι κάρτες μου είναι δύο RTX 2080. Είναι πολύ καλύτερα από τότε που έβαλα το ψυγείο μπροστά για τη CPU ενώ για τις GPU η διαφορά είναι μικρή. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να ρίξω το power limit στις RTX 2080 από 245W στα 180W. Έχασα ένα 10% επίδοση αλλά οι θερμοκρασίες ήταν πολύ καλύτερες. Οι nvidia πάντως δεν έχουν θέμα, θα φτάσουν 82C και μετά απλώς θα κάνουν down clock. Ουσιαστικά βάζοντας το power limit 180W το προλάβαινα πριν συμβεί έτσι κι αλλιώς να πέσει η απόδοση λόγω του down clock. Πρέπει να έχεις πολύ καλό κομμάτι, εμένα στοκ παίζει στα 4000-4025. Σε μένα ανεβαίνουν 2-3 βαθμούς από 2400 σε 3733. Η συγκεκριμένη CPU είναι max 142W χωρίς PBO αλλά με πολύ μικρό die και γι' αυτό ανεβαίνει τόσο η θερμοκρασία. Με το ψυγείο μπροστά γλυτώνεις όλη τη θερμότητα από τις GPU που θα περνάει μέσα από το radiator. Δύο GPU θα βγάζουν 460-480W θερμικής ισχύος μέσα στο κουτί. Είναι τεράστια ποσότητα έτσι κι αλλιώς. Αυτό που έκανα εγώ, ρίχνοντάς τες στα 360W ουσιαστικά εν μέρει εξισορρόπησα τα 140W της CPU που πλέον εκχύονται μέσα στο κουτί. Είναι πολύ καλύτερα με το ψυγείο μπροστά για τη CPU, ενώ για τις GPU είναι μικρή η διαφορά. Όταν με το καλό βγουν και οι 3080 που θέλω, θα το δοκιμάσω Αν θέλεις δες και την απάντηση που έδωσα στον godslayerxp. Απλά φτιάχνοντας τη θερμοκρασία του επεξεργαστή θ ανεβεί παρά πολύ η θερμοκρασία όλων των άλλων. Εσυ πιο κουτί έχεις ; Γιατί στο h710i νομίζω ότι θα ψήνουμε κουλουράκια αν δοκιμάσω το δικό σου setup 😕. Επισης στο κουτί μου , το radiator έχει ελάχιστη απόσταση απ το πάνω κάλυμμα του κουτιού Και πιστεύω ότι κι αυτό δημιουργεί θεματάκι μιας και δεν προλαβαίνει να φύγει αποτελεσματικά ο ζεστός αέρας. ps: Η άλλη λύση είναι να μπουν οι κάρτες σε egpu αλλά προς το παρον δεν πιστεύω να προχωρήσω σε τέτοιες λύσεις. ps: θα μπορούσα επίσης να βάλω το Corsair Η100ι μπροστά και να φτιαξω παρόμοια διάταξη με τη δίκη σου. Αλλά δεν είναι καθόλου όμορφο σε σχέση με το x73 Σας ευχαριστώ όλους για την ενασχόληση με το θέμα μου. Και όπως και παλιότερα , αν αλλάξει κάτι και δω διάφορες , θα σας κρατήσω ενήμερους
akoinonitos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, atsddd είπε Το 360mm που έχω μπορεί να θερμανθεί αρκετά. Μπορεί να μην φτάνει τους 80 της κάρτας , αλλά επειδή το ψυγείο θα καλύπτει ολοκληρη την εισαγωγή αέρα, ο αέρας που θα μπαίνει στο κουτί θα είναι σε θερμοκρασία 55-60 βαθμών σε full loads. Ίσως σωζόταν η κατάσταση αν είχα ένα 280mm μιας και ο ένας απ τους μπροστά ανεμιστήρες θα μπορούσε να φέρει κρύο αέρα στο εσωτερικό. Όταν με το καλό βγουν και οι 3080 που θέλω, θα το δοκιμάσω Αν θέλεις δες και την απάντηση που έδωσα στον godslayerxp. Απλά φτιάχνοντας τη θερμοκρασία του επεξεργαστή θ ανεβεί παρά πολύ η θερμοκρασία όλων των άλλων. Εσυ πιο κουτί έχεις ; Γιατί στο h710i νομίζω ότι θα ψήνουμε κουλουράκια αν δοκιμάσω το δικό σου setup 😕. Επισης στο κουτί μου , το radiator έχει ελάχιστη απόσταση απ το πάνω κάλυμμα του κουτιού Και πιστεύω ότι κι αυτό δημιουργεί θεματάκι μιας και δεν προλαβαίνει να φύγει αποτελεσματικά ο ζεστός αέρας. ps: Η άλλη λύση είναι να μπουν οι κάρτες σε egpu αλλά προς το παρον δεν πιστεύω να προχωρήσω σε τέτοιες λύσεις. ps: θα μπορούσα επίσης να βάλω το Corsair Η100ι μπροστά και να φτιαξω παρόμοια διάταξη με τη δίκη σου. Αλλά δεν είναι καθόλου όμορφο σε σχέση με το x73 Σας ευχαριστώ όλους για την ενασχόληση με το θέμα μου. Και όπως και παλιότερα , αν αλλάξει κάτι και δω διάφορες , θα σας κρατήσω ενήμερους Για να φτάσει ο αέρας που θα βγαίνει από το ψυγείο στους 60 βαθμούς θα πρέπει το νερό να είναι πάνω από 60 βαθμούς. Αν το νερό φτάσει 60 βαθμούς θα έχεις πάρει την υδροψυξη στα χέρια ήδη. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από akoinonitos 2
atsddd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Για να φτάσει ο αέρας που θα βγαίνει από το ψυγείο στους 60 βαθμούς θα πρέπει το νερό να είναι πάνω από 60 βαθμούς. Αν το νερό φτάσει 60 βαθμούς θα έχεις πάρει την υδροψυξη στα χέρια ήδη. Σίγουρα δεν ζεσταίνεται περισσότερο απ το νερό ; Αν ναι τότε οκ να το βάλω μπροστά χωρίς περεταίρω αμφιβολίες. Η θερμοκρασία νερού που βλέπω στο cam είναι αυτή με την οποία φεύγει απ τον επεξεργαστή και όχι αυτή με την οποία έρχεται αφού έχει κρυώσει ; Γιατί αν φεύγει στους 60 και βαθμούς και όταν κρυώσει επιστρέφει στους 40, τότε το radiator δέχεται όλη τη μέγιστη. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από atsddd
CometRyzen Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, atsddd είπε Σίγουρα δεν ζεσταίνεται περισσότερο απ το νερό ; Αν ναι τότε οκ να το βάλω μπροστά χωρίς περεταίρω αμφιβολίες. Δεν ζεσταίνονται περισσότερο γιατί έχουνε μεγάλο Thermal capacity. Αμα δεν μειώσεις την κατανάλωση των καρτών όπως έκανε ο malakudis θα έχεις θέμα με τις κάρτες και γενικά το εσωτερικού του κουτιου. 8 λεπτά πριν, atsddd είπε Η θερμοκρασία νερού που βλέπω στο cam είναι αυτή με την οποία φεύγει απ τον επεξεργαστή και όχι αυτή με την οποία έρχεται αφού έχει κρυώσει ; Γιατί αν φεύγει στους 60 και βαθμούς και όταν κρυώσει επιστρέφει στους 40, τότε το radiator δέχεται όλη τη μέγιστη. Το νερό δεν κρυώνει με την έννοια που το καταλαβαίνεις. Το νερό παίρνει τη θερμότητα από το cpu και την μεταφέρει στο radiator. Οπότε το νερό λίγο πολύ βρίσκεται σε equilibrium με το radiator, όση θερμοκρασία έχει αυτό θα έχει και το νερο 1
atsddd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, CometRyzen είπε Δεν ζεσταίνονται περισσότερο γιατί έχουνε μεγάλο Thermal capacity. Αμα δεν μειώσεις την κατανάλωση των καρτών όπως έκανε ο malakudis θα έχεις θέμα με τις κάρτες και γενικά το εσωτερικού του κουτιου. Το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι ότι και οι κάρτες και ο cpu δεν λειτουργούν ταυτόχρονα σε full load σε κανένα απ τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Είναι η το ένα η το άλλο. Όποτε στην ουσία αν μπει το radiator μπροστά, όταν λειτουργούν οι κάρτες στο full αυτό θα είναι σχετικά χαλαρό και δεν θα επηρεάζεται κιόλας. Όποτε το μόνο θεματάκι που στην ουσία προκαλείται μετά είναι ο θόρυβος μιας και οι ανεμιστήρες του x73 είναι αρκετά θορυβώδεις. Και φαντάζομαι αφού θα είναι η μόνη εισαγωγή αέρα στο κουτί θα πρέπει να τρέχει πάντα σε πολλές στροφές. thnx και πάλι!
malakudi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 18 ώρες πριν, Ntinaras είπε δουλευει κανονικα το DOCP, (εκτος απο την μια κλασσικη ρυθμιση του tRC. Οπότε με το νέο BIOS δε σου δουλεύουν οι manual τιμές που έβαζες σε προηγούμενο BIOS; Ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα; 8 ώρες πριν, atsddd είπε Το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι ότι και οι κάρτες και ο cpu δεν λειτουργούν ταυτόχρονα σε full load σε κανένα απ τα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Είναι η το ένα η το άλλο. Όποτε στην ουσία αν μπει το radiator μπροστά, όταν λειτουργούν οι κάρτες στο full αυτό θα είναι σχετικά χαλαρό και δεν θα επηρεάζεται κιόλας. Όποτε το μόνο θεματάκι που στην ουσία προκαλείται μετά είναι ο θόρυβος μιας και οι ανεμιστήρες του x73 είναι αρκετά θορυβώδεις. Και φαντάζομαι αφού θα είναι η μόνη εισαγωγή αέρα στο κουτί θα πρέπει να τρέχει πάντα σε πολλές στροφές. thnx και πάλι! Με 25C θερμοκρασία δωματίου, μετά από μισή ώρα Blender η θερμοκρασία νερού ήταν στους 33,5 βαθμούς, οπότε αυτή ήταν και η θερμοκρασία του αέρα που έμπαινε μέσα στο κουτί. Αν ήταν 30 η θερμοκρασία δωματίου, θα πήγαινε 38,5-39. Τους ανεμιστήρες τους έχω fixed 1150 rpm. Αν τους έβαζα στο max (1800 rpm - έχω αλλάξει τα στοκ fans της H110i με ML140 Pro) θα ήταν και χαμηλότερη η θερμοκρασία νερού.
ilos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Στις 22/8/2020 στις 4:41 ΜΜ, Ntinaras είπε G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC νομιζω με τις μνημες στα 2133 ηταν οκ 😕 Επανέρχομαι γιατί ίσως βρήκα λύση στο πρόβλημά σου.😁 Έχουν και άλλοι θέματα με asus με το συγκεκριμένο memory kit από ότι είδα κυρίως με cold boot. Πχ https://rog.asus.com/forum/showthread.php?116381-TUF-X570-Gaming-unstable-using-DOCP-profile/page2 Βάλε στο VDDCR SOC Voltage ένα μικρό offset (+0.025--0.05v). 1
atsddd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, malakudi είπε Με 25C θερμοκρασία δωματίου, μετά από μισή ώρα Blender η θερμοκρασία νερού ήταν στους 33,5 βαθμούς, οπότε αυτή ήταν και η θερμοκρασία του αέρα που έμπαινε μέσα στο κουτί. Αν ήταν 30 η θερμοκρασία δωματίου, θα πήγαινε 38,5-39. Τους ανεμιστήρες τους έχω fixed 1150 rpm. Αν τους έβαζα στο max (1800 rpm - έχω αλλάξει τα στοκ fans της H110i με ML140 Pro) θα ήταν και χαμηλότερη η θερμοκρασία νερού. Ποιο κουτι εχεις? Εγω τελικα ισως ειχα κανει βλακεια που δεν ειχα παρει το lian li O11D γιατι εχει πολυ καλυτερο airflow απ το nzxt. To ΑΙΟ οπως ειπα και πιο πανω, εχει θερμοκρασια νερου στους 38 με το boot των windows, αλλα θα περιμενω να δω και μολις κρυωσει λιγο ο καιρος που θα παει. Μου χε κανει εντυπωση απ την πρωτη στιγμη αυτο παντως. Προς το παρον δεν θα πειραξω κατι λογο περιορισμενου χρονου. Εχω βαλει τον 3900x σε offset -0.11, οπου δινει στο cinebench γυρω στο 7130 αν δεν τρεχω τιποτα αλλο εκεινη τη στιγμη. Κι αυτο με μεγιστη τους 79 βαθμους σε πολυ ζεστο δωματιο. Εκτος απ τον επεξεργαστη, ειναι και η motherboard και ο Μ2 κτλ, που ακομα και τωρα που η εισαγωγη αερα ειναι 3 ανεμιστηρες που απλα ριχνουν εξωτερικο αερα στο pc, 70αριζουν. Οποτε σκεψου να ριχνει και αερα στους 42 βαθμους πανω τους 😛 Αρκετα σοφο παντως που εριξες τις καρτες για να μην υπερθερμενονται. Αλλα στη δικη μου περιπτωση θα προτιμουσα να ριξω τη cpu γιατι ειναι λιγοτερο σημαντικη. Αυτο θα ξερω να στο πω με σιγουρια οταν βαλω και δευτερη καρτουλα βεβαια. Αυτη τη στιγμη αν ξεχασουμε τα cinebench, prime κτλ, στα παιχνιδια ειμαι στους 59-69, στο after effects 55-65 αναλογως με το τι κανω (εκτος απο κανα peak στους 74 που και που) και μετα σε 3D και τα υπολοιπα, η cpu χρησιμοποιειται πολυ λιγο οποτε ειναι 50-55
elpenor Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, malakudi είπε Αν ήταν 30 η θερμοκρασία δωματίου, θα πήγαινε 38,5-39. Είναι περίεργη η κατάσταση με το AC, αν το δωμάτιο δεν είναι σφραγισμένο για αρκετές ώρες μπορεί το AC να δείχνει 25 αλλά χαμηλά να υπάρχει πιο κρύος αέρας για αυτό τα delta θα πρότεινα να τα λάβουμε υπόψη με ένα +-3 °C. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από elpenor 1
malakudi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Πάρε κι ένα Cinebench με τη CPU σαν 65W rated (PPT 88, TDC 60, EDC 90) Η θερμοκρασία πήγε μέχρι 49C! Μόλις τώρα, elpenor είπε Είναι περίεργη η κατάσταση με το AC, αν το δωμάτιο δεν είναι σφραγισμένο για αρκετές ώρες μπορεί το AC να δείχνει 25 αλλά χαμηλά να υπάρχει πιο κρύος αέρας για αυτό τα delta θα πρότεινα να τα λάβουμε υπόψη με ένα +-3 °C. Την ambient την μετράω με ψηφιακό θερμόμετρο χώρου. Το AC το βάζω στο 23. 2
atsddd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, malakudi είπε Πάρε κι ένα Cinebench με τη CPU σαν 65W rated (PPT 88, TDC 60, EDC 90) Η θερμοκρασία πήγε μέχρι 49C! Αυτο δεν ριχνει υπερβολικα το single core? Επισης τις ρυθμισεις αυτες τις βαζεις κατευθεια στο PBO - manual settings χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο περα απ το docp για τις μνημες?
malakudi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα, atsddd είπε Αυτο δεν ριχνει υπερβολικα το single core? Επισης τις ρυθμισεις αυτες τις βαζεις κατευθεια στο PBO - manual settings χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο περα απ το docp για τις μνημες? Δε ρίχνει καθόλου το single core, δε φτάνει αυτά τα limits το single core με τίποτα. Ναι τα βάζω στο PBO manual. Μάλιστα το single ανεβάζει πιο πάνω θερμοκρασία από το all core. Το single πάει 4550-4575 MHz με 56-58C ενώ στο all core παίζει 3650 περίπου με 49C Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από malakudi 1
atsddd Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, malakudi είπε Δε ρίχνει καθόλου το single core, δε φτάνει αυτά τα limits το single core με τίποτα. Ναι τα βάζω στο PBO manual. Εγω παντως χτες που το δοκιμασα αυτο και με πολυ μεγαλυτερα νουμερα απ τα δικα σου, δεν μου εδινε καθολου καλο σκορ ουτε θερμοκρασιες. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από atsddd
malakudi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, atsddd είπε Εγω παντως χτες που το δοκιμασα αυτο και με πολυ μεγαλυτερα νουμερα απ τα δικα σου, δεν μου εδινε καθολου καλο σκορ ουτε θερμοκρασιες. Είναι κοντά στο στοκ αυτές οι τιμές. Δοκίμασε 88-60-90, επίσης μπορείς να δοκιμάσεις 128-80-125 (είναι τα νούμερα των 95W TDP rated CPUs όπως o 2600X Ορίστε μερικά από τα νούμερα για τα διάφορα TDP ratings της AMD Group A (95W TDP): 128W PPT, 80A TDC, 125A EDC Group B (65W TDP): 88W PPT, 60A TDC, 90A EDC Group G (105W TDP): 142W PPT, 95A TDC, 140A EDC Group H (45W TDP): 61W PPT, 45A TDC, 65A EDC 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα