Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Σου εξήγησα δεν πάει έτσι

Τεσπα ελεύθερη αγορά έχουμε Μπορείς να ρωτήσεις τέσσερις-πέντε μαστόρους

Στην καλύτερη παίρνεις εσυ μια ηλεκτροκόλληση και το κολλάς.

Λύσεις υπάρχουν.

1 ώρα πριν, Malthador είπε

Εάν σου φαίνονται πολλά γιατί δεν το κάνεις μόνος σου;

Νομίζω οι παραπάνω απαντήσεις τα λένε όλα αν όντως σου φαίνονται πολλά τα 50.

• Like 1
Δημοσ.

Μια ηλεκτροσυγκόλληση κάνει από π.χ. 100 έως 250 ευρώ για μια πολύ καλή ημιεπαγγελματικής χρησεως. Το θέμα είναι ότι το να πάρεις το εργαλείο είναι σαν να πετάς λεφτά. Το βασικότερο είναι να ξέρεις να κολλάς. Θέλεις και μάσκα χωριά. Πρέπει να ξέρεις το τάδε σίδερο σε πόσα αμπέρ θα το βάλεις. Εγώ προσωπικά μετά από πολλές κολλήσεις ( σχετικό) ακόμα μαθαίνω. 

Τωρα για την τιμή είναι σχετικό. Αν ο άξονας είναι απλά ένα κομμάτι που θα κληθεί σε παίρνει καλά κατά τη γνώμη μου. Αν τώρα πρέπει ο άξονας να ενωθεί με κάποιο γρανάζι π.χ. ή να φτιαχτεί κάπως με τροχό ή οποιαδήποτε άλλη εργασία τότε σε παίρνει λίγα. Σκέψου μόνο το σίδερο έχει 10 ευρώ αν βρεις κομμάτι αλλιώς σε χρεώνουν ολόκληρη βέργα. Βάλε έχει το εργαλείο βάλε και τη δουλειά. 

Η δουλειά μου είναι δίκτυα. Πάω σε ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει κάτι. Όλες οι μηχανές σταματημενες. 70 υπάλληλοι κάθονται. Τελειώνω τη δουλειά σε 30 ώρα . Και 2 ώρες οδοιπορικά. Τον πήρα λειαν επιεικως 800 ευρω. Με λέει μα γιατί τόσα πολλά... Τον λέω αν κάνω σαν άλλους τεχνικούς και κάτσω μια μέρα για να στο κάνω κι ας τελείωσα σε μισή ώρα θα έλεγες τίποτα. Όχι με λέει. Τον λέω μην κοιτάς πόσα σε χρέωσαν κοίτα πόσα γλύτωσες. 70 * 8 ευρώ η ώρα μαζί με το ΙΚΑ. * 5 ώρες για να τελειώσει η βάρδια συν την παραγωγή που θα καθυστερήσει. 10 χρόνια μετά δεν με άλλαξε και πάμε κάθε τόσο για τσίπουρα. Η χρεώσει μιας εργασίας είναι σχετική. 

Τηλεφώνημα στην cisco  μισης ώρας χρεώθηκα 270 ευρώ το 2007.

Ο μισθός είναι που ξεφτηληστικε αλλά κάποιες δουλειές δεν γίνεται να ξεφτιλιστουν

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dkstopo είπε

μια χαρά τιμή, αν ερχόταν ένας γιατρός στο σπίτι σου πόσα θα έπαιρνε? αυτός κουβαλάει και βαρυ εξοπλισμό μαζί του όχι ενα βαλιτσάκι 

Γιατρός δεν είμαι Αλλα δεν θα έβαζα ποτε την αξία της ζωής μου (που προσφέρει η συγκεκριμένη ειδικότητα) ισάξια με το κόστος κολλήματος ενός αξoνα  μιας γκαραζοπορτας

Δημοσ.

Εγώ νομίζω είναι νορμάλ αν είναι επαγγελματίας για κάτι που θα κρατήσει μια ζωή.

Για πιο φτηνά μπορείς να ρωτήσεις κάποιον άλλο μάστορα ή μπορείς να βρεις κάποιον με ηλεκτροκόλληση να στο κολλήσει που δεν είναι αυτή η βασική του δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Και για να πω και εγώ την άποψη μου ότι μπορείς κανείς μόνος σου και λούζεται και Τις συνέπειες ( και εν δεν το έχεις σου στοιχίζει πολύ πιο ακριβά) αλλιώς βάζεις μάστορα.... πολύ απλά για μένα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, divo είπε

μ αρεσει το σκεπτικο σας. Αρα ειχαν δικιο στον οτε που λεγανε οτι θα πρεπει να χρεωνουν 45€ την ωρα για βλαβες. Εμ βεβαια οταν αυτο το κολοκυθι που κραταει στα χερια του ο τεχνικος εχει 15,000. Αρα θες τεχνικο να στο φτιαξει 45 αλλιως φτιαχτο μονος σου.

το κοστος ανα ωρα είναι μεταξύ 35 -60 ευρώ αναλογα το επιπεδο και την ωρα που θα κανει ο τεχνικος στην βλαβη. 

Το έχω πληρώσει, 220ευρω με τον φπα για 3 ωρες εργασιας και δεν με πειραξε καθολου.... ηξερα τι εκανε ο κατσαβιδακιας- ηλεκτρονικος που ηρθε το εκανε σε φανταστικο χρονο και αν χρειαστεί θα τον ξαναπληρώσω

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ.

Καταρχήν να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους μπήκαν στον κόπο και μου απάντησαν με σκοπό να με βοηθήσουν.

Νομίζω ότι οφείλω να δώσω κάποιες διευκρινίσεις:

Γνωρίζω καλά πως έχουμε ελεύθερη οικονομία. Άλλο όμως ελευθερία και άλλο ασυδοσία.

Η απορία μου είναι ως προς την ασυδοσία. Αυτό ρώτησα.

Ο μάστορας μου είπε 50 ευρώ. Θα μπορούσα να του πω: Δεν το κάνουμε 40 ή 30; Πολύ πιθανόν να συμφωνούσε. Και να κλείναμε τη δουλειά.

Δεν έκανα έρευνα αγοράς. Θα το κάνω.

Ο μάστορας δεν είναι σιδεράς. Ρολατζής είναι με ηλεκτροκόλληση. Άρα ενδεχομένως(;) όχι και πολύ έμπειρος.

@isay

Συμφωνώ μαζί σου 100%. Τον καλό μάστορα (επαγγελματία γενικά) να τον πληρώσω. Σε λογικά πλαίσια.

Ο δικηγόρος Λυ...........ζος ζήτησε δικηγορική αμοιβή 200.000 ευρώ. Λογική, με βάση τα έξοδα του.

@agrimi_pontios

Καρντάση μου συμφωνώ μαζί σου 100%. Και κυρίως στο ότι τον καλό μάστορα δεν τον αλλάζεις. 

@φίλους που ανέβασαν το βιντεάκι με το Βέγγο

Πολύ καλό. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι στηλιτεύει την ασυδοσία. Και πώς δεν αλλάξαμε από τότε.... Τι να σου πω; Δώσε ότι νομίζεις.... Χα χα χα

Δημοσ.

Ενα ωραιο πετυχημενο παραδειγμα εχω και εγω απο τη δουλεια μου. Μου στελνει ενας μηχανηματα να του αλλαξω μπαταριες. Του λεω κοστος γνησιας 160+φπα για τις γνησιες για το καθενα ή 90+φπα για αναγομωση.(2 τετραδες 18650 με λαμακια,θερμοσυστελλομενα και πλακετακια τροφοδοσιας το καθενα περίπου 2 ωρες το καθε μηχανημα λυσε,ξεκολλα τις παλιες,περνα καινούργιες,φτιαξτες πακετο και δοκιμη φορτιση-αποφορτιση και ξαναδεσιμο) μου λεει δεν μου στελνεις εμενα τις μπαταρίες να τις δωσω σε ενα γνωστο μου να τις φτιαξει? Και του απανταω πολυ κυριλε πες στο γνωστο σου αφου ξέρει να παραγγειλει οπως και εγω απο ιντρνετομαγαζο 16 μπαταριες 18650 και να τις φτιαξει,μου απανταει οχι θελω να μου τις στειλεις εσυ γιατι λογικα τις παιρνεις σε αλλη τιμη κλπ κλπ. Η απαντηση μου ηταν οτι δεν μπορω να δωσω μπαταρίες γιατι δεν μπορω να τις δικαιολογησω για τιμολογιο και 2ον δεν μπορω να εμπιστευτώ σε καποιον κατι το οποιο εαν το μεταχειριστει λαθος θα καψει τα μουτρα του. 2 βδομαδες μετα ηρθαν τα μηχανήματα στο μαγαζι 😁😁😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε 10-15 χρόνια που η κρίση θα "σβήνει" οι τεχνικές εργασίες θα αξίζουν και την Ελλάδα όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι νεότερες γενιές είναι ποιο καλομαθημένες (δεν θέλουν να λερώνονται) και οι "μάστορες" θα τους γδύνουν.

ΥΓ

Σε όλες τις προηγμένες χώρες ο μάστορας "χρυσοπληρώνεται".

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.

Στον οδοντογιατρό για εξαγωγή διαλυμένου φρονιμίτη:

- Μα γιατρέ, 50€ για 10 λεπτά δουλειά;

- Μπορώ να το κάνω να κρατήσει και παραπάνω αν θέλετε!

• Like 3
Δημοσ.

Από την άλλη εξαρτάται και τι δουλειά θέλεις να κάνεις.

Εάν είναι λεπτοδουλειά ναι θα τον πληρώσεις το μάστορα.Αν απλά θέλουμε να κολ΄λήσουμε δύο σίδερα που δεν πειράζει αν η κόλληση είναι γαζί ή έχει και λίγα πιτσιλίσματα ας μάθουμε να την κάνουμε και μόνοι μας.

Χτες ήμουν στο εξοχικό και έφτιαχνα ψησταριά ένα παλιό θερμοσίφωνα.Τον έκοψα έκανα τις κολλήσεις μόνος και μου ήρθε τζάμπα.Ένας δίσκος για τον τροχό 2,5 ευρώ και 5-6 ηλεκτρόδια 2,5άρια άλλα 2 ευρώ.Αν τον πήγαινα στο μάστορα με 50 ευρώ δεν καθάριζα.Αν ήταν κάποια λεπτοδουλειά σίγουρα θα τον πλήρωνα και 50 και παραπάνω γιατί μόνος δεν μπορώ να την κάνω.

Για αυτούς που δεν κατέχουν ή βαριούνται να μάθουν να κάνουν και το πρώτο θα τον πληρώσουν.Διαφορετικά δε γίνεται παιδιά.Αρέσει δεν αρέσει αυτή είναι η αλήθεια.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Σε όλες τις προηγμένες χώρες ο μάστορας "χρυσοπληρώνεται".

φαντάζομαι ότι αναφέρεστε σε αυτούς που έχουν σπουδάσει την ειδικότητα τους Κρατούν  βιβλία εσόδων - εξόδων  Έχουν συνδεδεμένο  το pos με  επαγγελματικο  λογαριασμό Δεν πέφτει το ίντερνετ όταν τους πληρώνεις με κάρτα  Πληρωνουν τους φόρους τους δεν είναι  αγύρτες κλπ

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά, αν μου έφερνε ο άλλος τη πόρτα για να του τη φτιάξω, θα του έπαιρνα 20€. Τώρα να πάω εγώ, να κουβαλήσω όλα τα εργαλεία και την ηλεκτροσυγκόλληση μες τη ζέστη, να μπλέξω και μέσα σε τίποτα κίνηση πήγαινε-έλα μες το καμίνι, για 20€, ούτε για πλάκα!  Μια χαρά είναι το 50άρικο.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση, ν' αγοράσεις δικιά σου ηλεκτροσυγκόλληση και ηλεκτρόδια και να κάνεις μόνος σου τη δουλειά. :)

Δημοσ.

Μια χαρά τιμή είναι. Να ρωτήσω εγώ: γιατί φαίνεται ακριβή;; Έχεις πάει ποτέ σε μηχανουργείο, να σου κολλήσει κάτι; Σου έχει πάρει λιγότερο από 20€...να έρθει και κατ'οικον να κάνει επισκευή, με εφαρμογή κλπ, καλά είναι τα 50. 

Τώρα αν δεν σε ικανοποιεί η τιμή, όπως ειπώθηκε, ρώτα 2-3 άλλους, και μέχρι να αποφασίσεις ο χρόνος που θα χάσεις θα σου κοστίσει περισσότερο από το ότι θα γλιτώσεις.

Υγ. Υδραυλικό έχεις φέρει ποτέ; Ηλεκτρολόγο; Πόσο σου παίρνουν;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...