Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή επειδή είχες αμάξι 200 κυβικά και 11 ίππους παραπάνω έκαιγες 20% λιγότερα ; 

Έγραψα για 7 max 7.5 πραγματικά με a/c btw (που φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι στο συγκεκριμένο κουβαδάκι έχει σχετικά μεγάλη επίδραση)

5.3 πραγματική κατανάλωση με βενζινοκίνητο μικρό αμάξι και 130 χλμ σε εθνική οδό ;

Να σου ξαναγράψω την λέξη πραγματικά γιατί μάλλον πολλοί δεν έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει 

Ναι τι ακριβως σου φαινεται περιεργο;

Αν μιλουσα για θεωρητικες, ειδικα στο νεοτερο θα σου εγραφα για κατω απο 5lt/100χλμ. Παρεπιπτοντως λες οτι καις 7 λιτρα με το 60 αλογων πηγαινοντας το με 130. Δεν τα κανεις 8 και κατι ψιλα να 'σαι μεσα, για να συνενοηθουμε και σαν ανθρωποι;

*Ηθελες να πας την κουβεντα σε αυτο το επιπεδο, παροτι ποτε δεν αμφισβητησα τα νουμερα που εδινες αν και στρογγυλεμενα προς τα κατω.

Επεξ/σία από BackFromHell
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Ναι τι ακριβως σου φαινεται περιεργο;

Μιλαω για πραγματικες καταναλωσεις, βεβαιως. Αν μιλουσα για θεωρητικες, ειδικα στο νεοτερο θα σου εγραφα για κατω απο 5lt/100χλμ. Αν αυτα σου φανταζουν ειτε απιθανα, ειτε ψευδή και την κουβεντα την πας σε αυτο το επιπεδο, ε τοτε και τα 7.5lt/100χλμ που λες οτι καις με 130χλμ/ω σε αμαξι 60 αλογων, θεωριες ειναι. Δε τα κανεις 8 και κατι ψιλα να 'σαι μεσα;

Δηλαδή εσύ έκανες ας πούμε 400 χλμ (έστω Αθήνα Τρίπολη και πίσω), με 130 σταθερά, με ibiza 1.4 75 άλογα δεκαετίας+, έφυγες με γεμάτο ρεζερβουάρ και έβαλες μόνο 23 λίτρα βενζίνη στον γυρισμό (5.8/100 * 400 = 23.2) για να ξαναγεμίσεις

Εντάξει, έχουμε τραβήξει αρκετά βλέμματα τόσες ώρες με την κοκορομαχία, μας διαβάζουν τόσοι, ας μας πουν αν αυτό το νούμερο που λες ευσταθεί 

θες να σου πω πόσο καίει το focus μου (7 μηνών) στο παραπάνω ταξίδι με αυτή την ταχύτητα ή θα λες ότι τα βγάζω από το στομάχι μου ;

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή εσύ έκανες ας πούμε 400 χλμ (έστω Αθήνα Τρίπολη και πίσω), με 130 σταθερά, με ibiza 1.4 75 άλογα δεκαετίας+, έφυγες με γεμάτο ρεζερβουάρ και έβαλες μόνο 23 λίτρα βενζίνη στον γυρισμό (5.8/100 * 400 = 23.2) για να ξαναγεμίσεις

Εντάξει, έχουμε τραβήξει αρκετά βλέμματα τόσες ώρες με την κοκορομαχία, μας διαβάζουν τόσοι, ας μας πουν αν αυτό το νούμερο που λες ευσταθεί 

θες να σου πω πόσο καίει το focus μου (7 μηνών) στο παραπάνω ταξίδι με αυτή την ταχύτητα ή θα λες ότι τα βγάζω από το στομάχι μου ;

Ναι, τι δεν καταλαβαινεις; Το ibiza 1400cc/75 αλογα, μοντελο 2004 καιει 5.8l/100χλμ στα 130. Και κανα μισολιτρο λαδι ανα 1000χλμ, αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.

Oχι δεν θελω να μου πεις ποσο καιει το focus σου γιατι ειναι κανα 200ρι κιλα βαρυτερο απο την κατηγορια για την οποια μιλαμε, εχει 6 σχεσεις (οταν το 60ρι σου και το ιμπιζα εχουν 5) κλπ κλπ. Εχουμε κανει τα παντα για να μας αποδειξεις οτι πας κι ερχεσαι οικονομικα με καταναλωση 7.5lt/100χλμ, μεχρι κι οτι εννοουσες πως απλα το ειπες με την ενοια οτι δε σε συμφερει να παρεις καινουργιο και ως εκ τουτου εισαι οικονομικα κερδισμενος που μενεις σε αυτο επειδη αλλιως δε θα εκανες αποσβεση, ε ας μη συγκρινουμε και ντοματες με πατατες πλεον.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Ναι, τι δεν καταλαβαινεις; Το ibiza 1400cc/75 αλογα, μοντελο 2004 καιει 5.8l/100χλμ στα 130

Κρατάω αυτό, μου φτάνει 

Εγώ πάντως θα παραδεχτώ ότι είμαι μαλάκας αν πουν κι άλλοι ότι μετράνε τέτοια κατανάλωση σε ibiza 1.4 / 75 του '04 με 130 σταθερά σε ταξίδι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Κρατάω αυτό, μου φτάνει 

Εγώ πάντως θα παραδεχτώ ότι είμαι μαλάκας αν πουν κι άλλοι ότι μετράνε τέτοια κατανάλωση σε ibiza 1.4 / 75 του '04 με 130 σταθερά σε ταξίδι

Το ιδιο θα κανω κι εγω οταν μου πουν αλλοι οτι με 12ετιας 60 αλογων με 130χλμ/ω καινε κατω απο 8 λίτρα/100χλμ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BackFromHell είπε

Το ιδιο θα κανω κι εγω οταν μου πουν αλλοι οτι με 12ετιας 60 αλογων με 130χλμ/ω καινε κατω απο 8 λίτρα/100χλμ.

64 :)

Aς το αφήσουμε έτσι λοιπόν 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, telis είπε

Ρε συ, πόσο χρονών είσαι; τι απάντηση είναι αυτή; τι είμαι εγώ, τροχαία ή εισαγγελέας; να γράψουμε μια Μλκ να περάσει η ώρα; 

Για το Δημητράκης ήταν αλλά το έκανες κοκο 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Πόσα άλογα πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο για να πάει οικονομικά με 130?

Δεν ειναι θεμα αλογων, αλλα πολλων παραγοντων.Σχεσεων-αεροδυναμικης- τριβων μεταδοσης-διαστασης τροχων-ελαστικων.

Ενα jimny  που εχει αεροδυναμικη περιπτερου, κοντες σχεσεις, αρχαια μεταδοση με τεραστιες τριβες και πιθανων λιγο τρακτερωτα ελαστικα, θα καιει πολυ παραπανω απο ενα swift 1.3   που ειναι παναλαφρο, με πιο λεπτα ελαστικα καλυτερη αεροδυναμικη.

Αρκε να σου πω  πως, η KW  εβγαλε αναρτηση για το tesla model 3, που μονο με το χαμηλωμα και την βελτιωση τις αεροδυναμικης κερδισε 40 χιλιομετρα περιπου αυτονομιας.

• Like 1
Δημοσ.

2 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Ναι, τι δεν καταλαβαινεις; Το ibiza 1400cc/75 αλογα, μοντελο 2004 καιει 5.8l/100χλμ στα 130. Και κανα μισολιτρο λαδι ανα 1000χλμ, αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.

Oχι δεν θελω να μου πεις ποσο καιει το focus σου γιατι ειναι κανα 200ρι κιλα βαρυτερο απο την κατηγορια για την οποια μιλαμε, εχει 6 σχεσεις (οταν το 60ρι σου και το ιμπιζα εχουν 5) κλπ κλπ. Εχουμε κανει τα παντα για να μας αποδειξεις οτι πας κι ερχεσαι οικονομικα με καταναλωση 7.5lt/100χλμ, μεχρι κι οτι εννοουσες πως απλα το ειπες με την ενοια οτι δε σε συμφερει να παρεις καινουργιο και ως εκ τουτου εισαι οικονομικα κερδισμενος που μενεις σε αυτο επειδη αλλιως δε θα εκανες αποσβεση, ε ας μη συγκρινουμε και ντοματες με πατατες πλεον.

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός για το 5.8 στα 130;...Ένα 6.5-7 θα ήταν λίγο πιο λογικό νούμερο, εκτός αν μιλάς για κάποια στιγμιαία τιμή που ΟΚ μπορεί να γίνει, αλλά αν βάλεις το cruise control στα 130 και το αφήσεις να πάει για κάποια χλμ με μηδενισμένο trip computer, η μέση κατανάλωση λίγο δύσκολο να είναι κάτω από τα 6 (πληροφοριακά, 5.8 είναι η ονομαστική κατανάλωση υπεραστικού κύκλου)...

Επίσης στην κατανάλωση στα 130km/hr δεν παίζει ρόλο το βάρος, το focus θα έχει μεγαλύτερη λόγω μεγαλύτερης μετωπικής επιφάνειας-> μεγαλύτερη οπισθέλκουσα (μεγαλύτερο γινόμενο Α*Cd)...By the way οι μηχανές έχουν άσχημο αεροδυναμικό συντελεστή αλλά guess what δεν καίνε τίποτα (και πάνε σφεντόνα με πολύ μικρότερη ιπποδύναμη), γιατί έχουν πολύ μικρή μετωπική επιφάνεια-> πολύ χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσωπικά με seat ibiza 1.4/2003 (οχι ο απλός 75hp , μια έκδοση των 100hp περίπου - ουτε καν θυμάμαι πόσο) καίω 1λτ/100χλμ  ποιο λίγο στα 130χλμ από BMW 116/1.600 του 2009. (δικά μου και τα 2 και τα συγκρίνω την τελευταία 10ετία). Προσωπικά βέβαια το 1λτ/100 το χαλαλίζω ευχαρίστως γιατί η ποιότητα κύλισης και ασφάλεια είναι ΠΟΛΛΑ σκαλιά ανώτερη στο BMW.  Δυστηχώς μέσα στην πόλη και τα 2 καίνε υπερβολικά σε σχέση με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πόλης.

το βάρος του αυτοκινήτου στην εθνική οδό παίζει ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ παρόλο που ο κινητήρας του συγκεκριμένου seat είναι "φαταουλας".

Τα σημερινά αυτοκίνητα όπου ο σύγχρονος 1000αρης έχει τους 100hp για την πλάκα του και πιάνει τα 130χλμ/ωρα σε μικρομεσαίες στροφές αν έχει 6αρι κιβώτιο είναι ΠΟΛΥ ποιο οικονομικά σε σχέση με τα βαριά αυτοκίνητα στην εθνική οδο. Βέβαια με το "βαρύ" αυτοκίνητο κερδίζεις αλλού (ποιότητα κύλισης , άνεση κτλ). 

ΥΓ

Αν κάποια αυτοκίνητα ήταν παντού κακά ή παντού καλά τότε τα κακά απλά θα εξαφανίζονταν. Ολες οι επιλογές έχουν υπερ και κατά. Τα ζυγίζουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και τα γούστα μας και πληρώνουμε την απόφαση μας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός για το 5.8 στα 130;...Ένα 6.5-7 θα ήταν λίγο πιο λογικό νούμερο, εκτός αν μιλάς για κάποια στιγμιαία τιμή που ΟΚ μπορεί να γίνει, αλλά αν βάλεις το cruise control στα 130 και το αφήσεις να πάει για κάποια χλμ με μηδενισμένο trip computer, η μέση κατανάλωση λίγο δύσκολο να είναι κάτω από τα 6 (πληροφοριακά, 5.8 είναι η ονομαστική κατανάλωση υπεραστικού κύκλου)...

Επίσης στην κατανάλωση στα 130km/hr δεν παίζει ρόλο το βάρος, το focus θα έχει μεγαλύτερη λόγω μεγαλύτερης μετωπικής επιφάνειας-> μεγαλύτερη οπισθέλκουσα (μεγαλύτερο γινόμενο Α*Cd)...By the way οι μηχανές έχουν άσχημο αεροδυναμικό συντελεστή αλλά guess what δεν καίνε τίποτα (και πάνε σφεντόνα με πολύ μικρότερη ιπποδύναμη), γιατί έχουν πολύ μικρή μετωπική επιφάνεια-> πολύ χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση...

Ειμαι (υπερβολικος). Οσο υπερβολικο ειναι το 7lt/100χλμ σε αμαξι 60 ιππων, για τα 130 που παρουσιαζεται ως fact χωρις να ειναι .

Συμφωνω στα αλλα. *Το βαρος και οι σχεσεις που ανεφερα ηταν παραδειγματα, εννοωντας οτι δεν εχει νοημα να συγκρινουμε καταναλωσεις αμαξιων διαφορετικης κατηγοριας. Δεν ειπα οτι το βαρος παιζει τον καθοριστικοτερο ρολο (παιζει και αυτο το ρολο του αν και οχι τοσο σημαντικο οσο στην πολη).

Δημοσ.
Στις 15/8/2019 στις 1:28 ΜΜ, EVA_ATHENS είπε

Τί κυβικά και ίππους προτείνετε για νέο οδηγό;

Δές για κάποιο εώς 1400 κ.εκ και βενζίνη.

Μεταχειρισμένο , να γίνει έλεγχος σε συνεργείο και πλήρης συντήρηση του μετά την αγορά .

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Δές για κάποιο εώς 1400 κ.εκ και βενζίνη.

Μεταχειρισμένο , να γίνει έλεγχος σε συνεργείο και πλήρης συντήρηση του μετά την αγορά .

Είσαι εκτός θέματος φίλε :P

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Είσαι εκτός θέματος φίλε :P

Για ποιο λόγο είμαι εκτός; Όλα τα προηγούμενα μηνύματα είναι εντός θέματος;

Εάν αρχίσουμε να προτείνουμε μάρκες οχημάτων , θα αρχίσουν να κάνει διάφορα.

Άλλωστε δεν μας δίνει και περισσότερα δεδομένα ζήτησης όπως για παράδειγμα χρήματα που διαθέτει .

Δημοσ.

Για πλάκα το λέει. 

Πες μας καμία ιστορία πως με αυτοκίνητο 40 ίππων του 1960 έπιανες 260 χλμ με κατανάλωση 5λτ/100 και πέρναγες Φεράρι στις στροφές κλπ κλπ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...