Προς το περιεχόμενο

Το 30% της αγοράς επεξεργαστών στην AMD για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η AMD κατέχει τώρα ποσοστό 30% στην αγορά των επεξεργαστών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό που είχε η εταιρεία εδώ και περίπου 12 χρόνια.

Τα δεδομένα που συνέλεξε το CPUBenchmark.net δείχνουν ότι η AMD σιγά, σιγά αυξάνει το μερίδιο αγοράς της σε σχέση με την Intel, η οποία προηγουμένως και για πολλά χρόνια απολάμβανε ένα σχεδόν ανυπέρβλητο προβάδισμα στην αγορά των επεξεργαστών. Αν και το χάσμα παραμένει τεράστιο, όπως μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα παρακάτω, η AMD φαίνεται να βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος της ψαλίδας.

Όπως επισημαίνεται από το WCCFTech, τα τελευταία ποσοστά δείχνουν την εκπληκτική ανάπτυξη 70% που γνωρίζει η AMD από την εποχή που λανσάρισε τους νέους επεξεργαστές Ryzen πριν από δύο χρόνια. Από τότε, η AMD που αποτελούσε το παραδοσιακό αουτσάιντερ, ξεκίνησε να γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη, απολαμβάνοντας θετικές κριτικές για τα προϊόντα της και εξαιρετικές πωλήσεις.

ofKHwhLbAPxu9C3QmcQ5Yg-650-80.jpg.f2beb1e6c5650793026d1fdfbe0aaae6.jpg

H ιστοσελίδα CPUBenchmark.net είναι μία ιστοσελίδα που διαχειρίζεται το PassMark που συλλέγει δεδομένα από τις δοκιμές που πραγματοποιούν οι χρήστες, και επομένως μπορεί να μας δώσει μία αρκετά καλή εικόνα για το είδος του επεξεργαστή που προτιμούν. Συνεπώς, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η εικόνα που σχηματίζεται για την αγορά, αφορά τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται και όχι τους επεξεργαστές που πωλούνται. Παρόλα αυτά, η ιστοσελίδα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι αποτελεί έναν εξαιρετικό δείκτη των αλλαγών που παρατηρούνται στα μερίδια των εταιρειών στην αγορά των επεξεργαστών και τα στοιχεία που δημοσιεύει φαίνεται να συσχετίζονται με τις πρόσφατες ειδήσεις ότι οι επεξεργαστές AMD Ryzen σημειώνουν εξαιρετικές πωλήσεις.

TechRadar


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πρώτη φορά "τόλμησα" κι εγώ να πάρω laptop με AMD (Ryzen 5) μετά από πολλά χρόνια, 10 τουλάχιστον, και δεν το μετάνιωσα στιγμή.
Είχα ενδιασμούς σχετικά με κάποιες λειτουργίες σε VM που χρειάζομαι, και σχετικά με τις θερμοκρασίες, αλλά μετά από 1 μήνα χρήσης, δεν βρήκα ούτε ένα σημείο που να με ξενίζει.
Μακάρι να ανέβει κι άλλο, να νιώσει η Intel την καυτή ανάσα της AMD στο ζβέρκο της μπας και σφίξει λίγο ο ποπουδάκος της, γιατί πολύ είχε χαλαρώσει τώρα τελευταία. Μόνο τις τιμές ξέρει να φουσκώνει.

  • Like 15
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να πάρει κάποιος ryzen και να μην είναι ευχαριστημένος. Aκόμα και με τους πρώτους Ryzen μια χαρά είναι. Kαι είναι και οικονιμική ειδικά για τα Eλληνικά δεδομένα που τα πάντα είναι ακριβά. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να συνεχίσει να είναι οικονομική εταιρία. Τουλάχιστον για τους Ryzen.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα ακόμα τεράστιο + στους Ryzen είναι και για εμάς που έχουμε πρώτης γενιάς Ryzen  και μητρικές του 2017  με μια απλή αναβάθμιση στο βίος χωρίς να αλλάξουμε τίποτα άλλο μπορούμε να βάλουμε τους Ryzen 3000 και λογικά θα μπορούμε να βάλουμε και τους Ryzen 4000 το 2020. Ο Ryzen 2700 8/16 έχει πέσει κάτω από τα 170 euro !!! Η amd μας έδωσε φτηνή υπολογιστική δύναμη κανονικά θα έπρεπε να έχει πιάσει το 40% της αγοράς.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως προ κάτοχος του 2400g ,και παρών κάτοχος του 2700x

Ερχόμενος από σύστημα με 2.4ghz

Δεν μετάνιωσα στιγμή που δεν επέλεξα Intel.

Μόνο θετικές εντυπώσεις υπάρχουν μέχρι τώρα από τον παρών επεξεργαστή.

Και πλέον σε μια πολύ καλή τιμή.

Επεξ/σία από panosXboxone
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...