Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Γεια σας αγόοοορια~

Εγώ δηλώνω στρατόκαυλος, άρα δεν έχω ιδεά τι να απαντήσω σε 31χρονο κολλητό που το απέφευγε μέχρι τώρα.. αύριο του λένε πως παρουσιάζεται Θήβα συγκεκριμένα.. και με ρωτάει τι θα συμβεί.. αν δεν πάει.

Δηλαδή, τι να περιμένει απ' τη ζωή τους ερχόμενους καιρούς.. λ.χ. θα έρθει κάποιος σπίτι του; σε τυχαίο έλεγχο θα το βλέπουν αυτό και θα του πρήζουν τα @@; κτλπ.

Ευχαριστούμε ρε μόρτιδες.

Υ.Γ.: Δεν είναι όλοι για όλα.. :( 

Εγώ όταν ήμουν στρατό, σε κάποια φάση με είχαν βάλει υπηρεσίες στο τηλεφωνικό κέντρο στο Κ.ΕΠΙΚ. Σε όλη την περίοδο που ήμουν εκεί μου έτυχαν 2-3 περιπτώσεις με παιδιά που δεν παρουσιάστηκαν. Ερχόταν ένας αξιωματικός με ένα επίσημο έγγραφο και μου έλεγε να καλέσω την αστυνομία και να τους το δώσω ώστε να το μεταφέρουν σε αυτόν που δεν παρουσιάστηκε. Όπως και το έκανα. Η αστυνομία έστελνε έναν δικό της αξιωματικό για να πάρει το χαρτί. Αν καλούσα νωρίς το πρωί μπορεί να ερχόντουσαν ακόμη και την ίδια μέρα. Μετά δεν ξέρω τι γινόταν.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απολυθηκα πριν μια βδομαδα, εκανα την θητεια μου στην Κυπρο (ΕΛΔΥΚ). Αν καποιος εχει ερωτησεις σχετικα με Κυπρο συγκεκριμενα ή και γενικοτερα στρατου, οτιδηποτε, να ρωτησει. Ξερω οτι ολα φαινονται βουνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Είμαι Ελλάδα, άρα δεν υπάρχει η λύση του να μείνω ανυπότακτος. Μόνο Ι5 που πέραν του ότι βρίσκω άσχημο να το παίξω τρελός, σκέφτομαι ότι σαν γιατρός δεν θα ναι καλό να έχω ένα τέτοιο χαρτί.

Α είσαι γιατρός. Ναι τότε δεν το συζητάμε. Εγώ πριν 9 χρόνια το έκανα αλλά όντως είχα κάποια ψυχολογικά θέματα και είχα χαρτί από γιατρό. Το καλό είναι ότι δεν σε "ξαναενοχλούν". 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
Στις 17/7/2023 στις 7:08 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε

Φτιαχτηκες. ΜΧ γενικά θα βρεις πολυτεχνίτες αλλά όπως και σε όλα στο στρατό θα βρεις και άσχετους. Εκπαίδευση είναι αρκετά χαλαρή (την κάνετε με όλα τα υπόλοιπα όπλα) κι οι συνθηκες διαβιωσης για δεδομένα στρατού ειναι αρκετά καλές, σχετικά μικροί θάλαμοι, ευρωπαϊκή τουαλέτα για Νο2, ζεστό νερό πάντα, πλυντήριο ρούχων κλπ. Καραβανίλα δεν έχει πολλή, αμα δε κάνετε καμια χοντρή μλκια δε θα σας πει κανένας τίποτα γιατί τα στελέχη ειναι νορμαλ προς καλά, τουλάχιστον συγκριτικά με πεζικά, τεθωρες κλπ. Λιγη προσοχή (π.χ. δε βγαζεις φωτογραφία εγκαταστάσεις) και θα περάσεις ζάχαρη. Μεγάλο συν οτι το ΜΧ δεν ειναι στο κυρίως στρατόπεδο, αλλά τα χωρίζει πολιτικός δρόμος, οπότε θα έχετε την ησυχία σας, δε θα βλέπετε τον Ταξ σχεδόν ποτέ, δε θα σας χώνουν σε αγγαρείες τύπου μαγειρεία κλπ. 

Δεν ισχυει αυτο που λες  ειναι αναλογα την μοναδα. Εγω ημουν σε μοναδα πεζικου και ηταν πιο ζαχαρη και απο μηχανικο και απο διαβιβασεις κια πυροβολικο. Αντιθετα στο πυροβολικο τους πηγαινε κωλοφερατζα. Ειναι αναλογα με τον διοικητη και τα στελεχη και το vibe της μοναδας αμα ειναι πιο χαλαρα . 

Δημοσ.
10 minutes ago, whitelight said:

Δεν ισχυει αυτο που λες  ειναι αναλογα την μοναδα. Εγω ημουν σε μοναδα πεζικου και ηταν πιο ζαχαρη και απο μηχανικο και απο διαβιβασεις κια πυροβολικο. Αντιθετα στο πυροβολικο τους πηγαινε κωλοφερατζα. Ειναι αναλογα με τον διοικητη και τα στελεχη και το vibe της μοναδας αμα ειναι πιο χαλαρα . 

ξεχνας το ποιο σημαντικο: την ΕΣΣΟ. Αν σε μια ΕΣΣΟ δε μπει πολυς κοσμος ολους τους παει αιμα ακομα και ο διοικητης να ειναι χαλαρος.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, whitelight είπε

Το ΜΧ στο Λιτόχωρο, για το οποιο ρώτησε κι ο φίλος, ειναι η πιο χαλαρή μονάδα του στρατοπέδου. Το πυροβολικο ετσι κι αλλιως δε θεωρείται βυσματικό όπλο, 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jestine είπε

Γνωρίζει κανείς αν οι εξετάσεις παθολόγου στο ναυτικό γίνονται σε παραβάν ή ομαδικά;

Παραβαν. Το ομαδικο ξεβρακωμα που γινοταν αλλες δεκαετιες, ευτυχως εχει εκλειψει πλεον.

Επεξ/σία από yanis13
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να πάω παραμεθόριο, αλλά στο parousiasi.army.gr δεν υπάρχει επιλογή να το δηλώσω από τώρα.

Παίζει ρόλο ποιο στρατόπεδο θα δηλώσω ως σημείο υποδοχής ή σε όλα ρωτάνε αν θες να πας παραμεθόριο μετά;

Πχ εμένα με βολεύει να δηλώσω σημείο υποδοχής στο Δρυμό Θεσσαλονίκης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, yanis13 είπε

Παραβαν. Το ομαδικο ξεβρακωμα που γινοταν αλλες δεκαετιες, ευτυχως εχει εκλειψει πλεον.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Μιλάς εκ πείρας; 😛 Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο ναυτικό (όπου έχω κατανεμηθεί και πρόκειται να μπω σύντομα) γιατί για εκεί έχω διαβάσει διάφορα περί ομαδικής εξέτασης ωστόσο πράγματι για τις αμέσως προηγούμενες δεκαετίες, όπως λες, και όχι πολύ προσφάτως..

Επεξ/σία από jestine
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...