Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, panost99 είπε

Καλησπερα στην παρεα, εχω κοψει την αναβολη για να καταταγω τον σεπτεμβριο.μπαινωντας στην στρατολογια λεει οτι ειμαι υποχρεος να καταταγω με την Ε ΕΣΣΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΜΩΣ Δεν εχουν οριστικοποιηθει ο τοπος και η ακριβης ημερομηνια.Ξερετε περιπου ποσο καιρο πριν να παρουσιαστω θα ερθει το χαρτι;Ειμαι απο Ξανθη.ΠΟιες οι πιθανοτητες να παρουσιαστω στην πολη μου; Ποσες αδειες εχω τον χρονο στον στρατο; και αν υπηρετησω  στην πολη μου θα παιρνω ευκολα αδειες διανυκτερευσης;Πειτε συμβουλες γενικοτερα για μια πιο χαλαρη θητεια.

Θα λάβεις 3 μηνυματα για ενημέρωση περιπου 3 εβδομάδες προηγουμένως .

Ελάχιστες πιθανότητες ειναι , συνήθως στέλνουν παραμεθώριο για Βασικη Εκπαιδευση  και Σπεν. 

Για ΔΝ είναι αναλόγως τη μονάδα σου .

• Like 1
  • Απαντ. 17,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Bλεπω να την τρωω για τα καλα, πιο πολυ με ενοχλει το χασιμο χρονου .αν εχω ελευθερο χρονο και κουραγιο να γυμναζομαι και να διαβαζω και που και που καμια εξοδο να ξεσκαω θα βγει καλα πιστευω. αλλα θα δειξει.επειδη εχω θεματακι με τον υπνο .ξυπναω με το παραμικρο παιζει  να με βοηθησουν ωτοασπιδες εκει μεσα ; τουλαχιστον να κοιμαμαι κανα 4ωρο.Παρεπιπτοντως εχω ακουσει και ιστοριες με βυσματα .ο αλλος ειχε βυσμα και αντι να του κανει καλυτερη την θητεια του την εκανε χειροτερη. Δεν ξερω ειμαι τερμα μπερδεμενος.

Δημοσ.

χελλοου. Εχω τελειωσει τον στρατο αλλα μου ηρθε μετα απο χρονια χαρτι για εξαημερη ασκηση. Ξερει κανεις τι παιζει με αυτα; Πρεπει παλι κουρεμα/ξυρισμα; Πως ειναι πανω κατω το 24ωρο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Θα λάβεις 3 μηνυματα για ενημέρωση περιπου 3 εβδομάδες προηγουμένως .

Ελάχιστες πιθανότητες ειναι , συνήθως στέλνουν παραμεθώριο για Βασικη Εκπαιδευση  και Σπεν. 

Για ΔΝ είναι αναλόγως τη μονάδα σου .

Επειδή είναι Θρακιώτης ενδέχεται να τον βάλουν να παρουσιαστεί στο Πετροχώρι. 

37 λεπτά πριν, panost99 είπε

Bλεπω να την τρωω για τα καλα, πιο πολυ με ενοχλει το χασιμο χρονου .αν εχω ελευθερο χρονο και κουραγιο να γυμναζομαι και να διαβαζω και που και που καμια εξοδο να ξεσκαω θα βγει καλα πιστευω. αλλα θα δειξει.επειδη εχω θεματακι με τον υπνο .ξυπναω με το παραμικρο παιζει  να με βοηθησουν ωτοασπιδες εκει μεσα ; τουλαχιστον να κοιμαμαι κανα 4ωρο.Παρεπιπτοντως εχω ακουσει και ιστοριες με βυσματα .ο αλλος ειχε βυσμα και αντι να του κανει καλυτερη την θητεια του την εκανε χειροτερη. Δεν ξερω ειμαι τερμα μπερδεμενος.

Κανένας που είχε βύσμα δεν έκανε χειρότερη θητεία, εκτός αν το βύσμα του ήταν διανοητικά ανάπηρο. Παρεμπιπτόντως για τη δική σου περίπτωση, θα ηταν πολύ εύκολο για βύσμα να σε χώσει σε καμια σφηκοφωλιά στο Δ'ΣΣ και να είσαι κάθε μέρα έξω. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Τι ειναι το Δ΄ΣΣ; .Το βυσμα μου λεει κατι για διαβιβασεις.αλλοι λενε μπες πρατηριο στα αλλαντικα στο ψυγειο. Αλλοι λενε μπες σε γραφειο λογω του αντικειμενου που σπουδαζεις (δεν εχω το πτυχιο ακομα στα χερια μου).Απο αυτα που ανεφερα τι παιζει να ειναι καλυτερο; Σε καποιες θεσεις λενε οτι φευγεις λιγο μετα τους ανωτερους το μεσημερακι.Ισχυει κατι τετοιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα μαγκες. Πρωτη φορα γραφω αν και διαβαζω συχνα την σελιδα. Μολις εκοψα αναβολη και θα μπω στ εσσο νοεμβριο . Θα ηθελα να κανω 9μηνο οχι ομως ειδικες δυναμεις ελδυκ κλπ. Οποτε πρπεει να δηλωσω στο σιτε stratologia gr  εβρο η νησια. Απο κοζανη ειμαι οποτε νησι δε παιζει αρα θα δηλωσω λαγο καβυσσο η σουφλι. Ξερει κανεις τπτ για αυτα τα στρατοπεδα πως ειναι κλπ ? Με ποια σειρα να τα δηλωσω? ξερω οτι μαλλον δε πολυπαιζει ρολο αλλα δε ξερεις 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, panost99 είπε

Δ Σώμα Στρατού, είναι απο τους μεγαλύτερους σχηματισμούς και εδρεύει στην Ξάνθη. Σίγουρα θα έχει βυσματοφωλιές να χωθείς, υπασπιστήρια, οδηγός σε κάποιο ανώτατο κλπ. 

Πάμε τώρα στο άλλο που ρωτάς. Κατ' αρχην οι διαβιβάσεις ειναι καλά, είναι αρκετά ασφαλής επιλογή, εκπαίδευση ιδια κάνεις με τους υπόλοιπους αλλά τα στελέχη είναι σίγουρα καλυτερα. Μετά, αν ζητήσεις εξυπηρέτηση απο το βύσμα σου, επ' ουδενί δε θα ζητήσεις τόσο συγκεκριμένη θέση οπως στο ψυγείο του πρατηρίου, εξυπακούεται. Θα ζητήσεις γενικά να σε βάλει κάπου, διάλεξε εσύ που. Στο λέω εκ των έσω γιατι στο γραφείο που ημουν ασχολούμασταν με βύσματα και οποιος ζητούσε τέτοια χάρη έτρωγε Χ, ενώ όποιος είχε λογικό αίτημα βολευόταν μια χαρ.α 

Απο εκει και πέρα, για τα ωράρια η κατάσταση ειναι random όταν δεν εισαι σε κάποια στάνταρ υπηρεσία (αν είσαι λ.χ. στη διαχείριση υλικού και το γραφείο κλείνει 3, προφανώς θα φεύγεις 3). Όταν είσαι σε κάποιο γραφείο αξιωματικού, το ωράριο βγαίνει "εσωτερικά". Εγώ π.χ. δε πηγαινα καθε μέρα αλλά όταν πήγαινα, ξυπνούσα 4.30 και γυρνούσα 22.00 σπίτι μου. Άλλα παιδιά πήγαιναν κάθε μέρα αλλά έφευγαν 17:00-18.00. 

Για μένα η καλύτερη βυσματοθέση απο όλες, που μειώνονται οι πιθανότητες να τον πιεις στο ελάχιστο, είναι να πας προσωπικός οδηγός σε κάποιον ανώτατο ή σε καποιο διοικητή. Όχι μόνο γλιτώνεις αγγαρείες και λοιπές πίπες αλλά ουσιαστικά σε έχει υπο την προστασία του και δε σε ακουμπάει τιποτα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Απο εκει και πέρα, για τα ωράρια η κατάσταση ειναι random όταν δεν εισαι σε κάποια στάνταρ υπηρεσία (αν είσαι λ.χ. στη διαχείριση υλικού και το γραφείο κλείνει 3, προφανώς θα φεύγεις 3). Όταν είσαι σε κάποιο γραφείο αξιωματικού, το ωράριο βγαίνει "εσωτερικά". Εγώ π.χ. δε πηγαινα καθε μέρα αλλά όταν πήγαινα, ξυπνούσα 4.30 και γυρνούσα 22.00 σπίτι μου. Άλλα παιδιά πήγαιναν κάθε μέρα αλλά έφευγαν 17:00-18.00. 

Να διευκρινίσουμε πως τα παραπάνω ισχύουν όταν είσαι γραφέας σε μεγάλους υπερβυσματικούς σχηματισμούς τύπου ΓΕΣ, Ταξιαρχίες, μεραρχίες κλπ...Στις μονάδες ο γραφέας είναι στο πόστο του το πρωί, αλλά το μεσημέρι έχει υπηρεσία. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν αναφερόμουν σε γραφεία μονάδας, εκεί είναι άλλος κόσμος προφανώς. Επίσης ακομα και στους υπερβυσματικους σχηματισμούς, όσοι φεύγουν 3 είναι πάντα επιφοβοι για χωσέ ενώ όσοι μένουν μέχρι αργά συνηθως τη σκαπουλάρουν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει περίπτωση σε ένα στρατόπεδο ο διοικητησ να μην δώσει σε έναν στρατιώτη τις κανονικές άδειες ως άδεια απολύσεως   και αν ναι μετά πρέπει να σε πληρώσει ; 

Επεξ/σία από Ntask
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panost99 είπε

Αρα ας πουμε οτι παρουσιαζομαι πετροχωρι ξανθης και μετα την βασικη εκπαιδευση παιρνω αδεια 10 μερες ορκομοσιας και μετα εχει ξανα εκπαιδευση; αυτη η εκπαιδευση μπορει να γινει σε στρατοπεδο μεσα στην πολη; η συνεχιζω πετροχωρι; οταν τελιωσουν οι εκπαιδευσεις μετα τι γινεται; πρεπει καθε πρωι να ειμαι στις 7 ετοιμος για αναφορα και μετα πρωινο; και μετα υπηρεσια; Γενικα ειμαι μπερδεμενος και ισως εχω μπερδεψει και εσας εδω μεσα .Εγω αυτο που θελω ειναι να ειναι  πιο χαλαρη η θητεια μου και οσο γινεται να κοιμαμαι σπιτι και να εχω αρκετα ελευθερα απογευματα ωστε να διαβαζω ειτε να γυμναζομαι ειτε να ειμαι γενικα εκτος στρατοπεδου.Δεν ξερω αν γινομαι σαφης αλλα οτιδηποτε θα μπορουσε να πει καποιος που εχει καποια εμπειρια θα με βοηθουσε.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, panost99 είπε

Αρα ας πουμε οτι παρουσιαζομαι πετροχωρι ξανθης και μετα την βασικη εκπαιδευση παιρνω αδεια 10 μερες ορκομοσιας και μετα εχει ξανα εκπαιδευση; αυτη η εκπαιδευση μπορει να γινει σε στρατοπεδο μεσα στην πολη; η συνεχιζω πετροχωρι;

Ναι μετά την βασική εκπαίδευση έχει τα ΣΠΕΝ που κρατάνε 3 εβδομάδες και μετά έχει εκπαίδευση στην ειδικότητα (δεν έχουν όλες βέβαια). Συνήθως γίνεται σε στρατόπεδα της παραμεθορίου, οπότε εκπαίδευση μέσα σε πόλη το ξεχνάς.

οταν τελιωσουν οι εκπαιδευσεις μετα τι γινεται; πρεπει καθε πρωι να ειμαι στις 7 ετοιμος για αναφορα και μετα πρωινο; και μετα υπηρεσια;

Υπηρεσίες τίποτα άλλο. Μετά την αναφορά, πας σε πόστο ή σε αγγαρεία. Τα πρωινά έχει εγερτήριο στις 6, αλλά εσύ μπορεί να είχες νούμερο 4-6 ή 3-6, που σημαίνει θα είσαι στο πόδι από τις 2μιση ή 3μιση. 

Γενικα ειμαι μπερδεμενος και ισως εχω μπερδεψει και εσας εδω μεσα .Εγω αυτο που θελω ειναι να ειναι  πιο χαλαρη η θητεια μου και οσο γινεται να κοιμαμαι σπιτι και να εχω αρκετα ελευθερα απογευματα ωστε να διαβαζω ειτε να γυμναζομαι ειτε να ειμαι γενικα εκτος στρατοπεδου.

Μην μπερδεύεσαι. Όλοι μας είχαμε τον "φόβο" του αγνώστου στην αρχή. Για να κάνεις αυτά, πρέπει το πολύμπριζο σου να είναι αρκετά ισχυρό, για να σε φτιάξει αναλόγως. Αλλά και πάλι, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, panost99 είπε

Αρα ας πουμε οτι παρουσιαζομαι πετροχωρι ξανθης και μετα την βασικη εκπαιδευση παιρνω αδεια 10 μερες ορκομοσιας και μετα εχει ξανα εκπαιδευση; αυτη η εκπαιδευση μπορει να γινει σε στρατοπεδο μεσα στην πολη; η συνεχιζω πετροχωρι; οταν τελιωσουν οι εκπαιδευσεις μετα τι γινεται; πρεπει καθε πρωι να ειμαι στις 7 ετοιμος για αναφορα και μετα πρωινο; και μετα υπηρεσια; Γενικα ειμαι μπερδεμενος και ισως εχω μπερδεψει και εσας εδω μεσα .Εγω αυτο που θελω ειναι να ειναι  πιο χαλαρη η θητεια μου και οσο γινεται να κοιμαμαι σπιτι και να εχω αρκετα ελευθερα απογευματα ωστε να διαβαζω ειτε να γυμναζομαι ειτε να ειμαι γενικα εκτος στρατοπεδου.Δεν ξερω αν γινομαι σαφης αλλα οτιδηποτε θα μπορουσε να πει καποιος που εχει καποια εμπειρια θα με βοηθουσε.

Για να ειναι χαλαρή η θητεία σου και να κοιμάσαι συνέχεια έξω, πρέπει να βάλεις ένα γερό βύσμα, όπως λεει κι ο φιλος πιο πανω δεν ειναι σιγουρο τιποτα στο στρατό, αλλά σιγουρα αυξάνεις δραματικά τις πιθανότητές σου να βολευτείς. 

Κοίτα να δεις, αν εχεις ακουσει ιστορίες απο φίλους που υπηρέτησαν ΠΑ και πήγαιναν 1 φορά την εβδομάδα για ένα πεντάωρο, θα απογοητευτείς σφόδρα. Στο Στρατό για να είσαι τόσο χαλαρός (π.χ. καθε μέρα με πολιτικά και να φευγεις 2) πρέπει να πας σε ουλτρα-σφηκοφωλιά οι οποιες κυριως υπάρχουν στην Αθηνα, είναι πολύ λίγες στον αριθμό κι ειναι κρατημένες για συγκεκριμένα άτομα. 

Πάμε παρακάτω. Αν εχεις γερό δόντι (όχι ο θείος μου επινε τσιπουρο με εναν που ηξερε εναν λοχαγο), τότε είναι σχετικά εύκολο να βολευτείς μόλις τελειώσεις τα ΣΠΕΝ. Αλλά θα πρέπει να το κυνηγήσεις νωρίς κι οχι τελευταία στιγμή. Υπηρεσίες και πάλι μπορεί να κάνεις αλλά ανάλογα το πόστο μπορει να είναι υπερβολικά λάιτ και να μην τον πίνεις όπως οι υπόλοιποι με τα σκοπέτα. Και προπάντων να ζητήσεις κάτι ρεαλιστικό απο το βύσμα σου, αμα του πεις "εγω θελω να παω στα τυριά στο πρατήριο" δε θα σε πάρει στα σοβαρά και με το δίκιο του. Αν ειδικά το βύσμα σου ειναι στρατιωτικό, μπορείτε και να το συζητήσετε και να σε κατευθύνει. Η πρώτη ένδειξη οτι θέλει να σε βάλει Διαβιβάσεις ειναι θετική πάντως, δειχνει να ξέρει τι παίζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ωραία λογική πάντως.

Και στη δουλειά έτσι να είσαι, να θες να κάθεσαι, να πληρώνεσαι και να δουλεύουν οι άλλοι.

Δε νομιζω οτι εχει καποια σχεση η δουλεια με τον στρατο, ειδικα ως προς το "πληρωνεσαι" που ανεφερες.

Απο τη στιγμη που σε υποχρεωνουν να υπηρετησεις, ενω εσυ πιθανοτατα δε γουσταρεις καθολου και εφοσον ενα τεραστιο ποσοστο, καθε χρονο και σε καθε ΕΣΣΟ, βαζει βυσμα, το ιδιο θα κανει και ο φιλος αν εχει τη δυνατοτητα.

Επεξ/σία από yanis13
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...