christakos07 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Τι τροφή δίνετε στα γατίνια, που είναι μικρότερα του ενός έτους; Μου πρότειναν την profine kitten και την τρώει με ευχαρίστηση. Βέβαια αντιμετωπίζουμε πρόβλημα διάρροιας όταν τρώμε οποιαδήποτε κονσέρβα(treat) του εμπορίου, οπότε τις έχουμε κόψει. Άρα θέλουμε και προτάσεις για ποιοτικότερες κονσέρβες, αραιά και που.
Dark_son20 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 και εγώ με profine kitten την μεγάλωσα και βγήκε κτήνος μετά το μπιμπερό η δικιά μου ποτέ δεν ήθελε/έφαγε υγρή τροφή ξανά. οι γάτες γενικά από την υγρή τροφή παίρνουν και υγρά που χρειάζονται. αν σου γίνει σαν την δικιά μου (που δεν θέλει υγρή) να προμηθευτείς σιντριβάνι για το νερό, το τρεχούμενο νερό είναι πιο θελκτικό και πίνει πάρα πολύ με ευχαρίστηση 1
Lilith19 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Έχει τεθεί ξανά το ερώτημα, όποιος έχει διάθεση ας απαντήσει ωστόσο γιατί δεν έχω βγάλει άκρη Σε κανένα μήνα θα τα στειρώσω και έχω ξεκινήσει να ψάχνω τροφή. Τώρα τρώνε την sanabelle kitten από ξηρά και το πατέ της animonda. Στο πετ σοπ μου είπαν ότι μπορώ να συνεχίσω να τους δίνω την ξηρά της sanabelle (λόγω χαμηλής περιεκτικότητας μαγνησίου αν θυμάμαι καλά) αν και η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει και sterilised. Τελικά τι μας ενδιαφέρει όσον αφορά στα συστατικά τροφών για στειρωμένα;
scullyist Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Lilith19 είπε Έχει τεθεί ξανά το ερώτημα, όποιος έχει διάθεση ας απαντήσει ωστόσο γιατί δεν έχω βγάλει άκρη Σε κανένα μήνα θα τα στειρώσω και έχω ξεκινήσει να ψάχνω τροφή. Τώρα τρώνε την sanabelle kitten από ξηρά και το πατέ της animonda. Στο πετ σοπ μου είπαν ότι μπορώ να συνεχίσω να τους δίνω την ξηρά της sanabelle (λόγω χαμηλής περιεκτικότητας μαγνησίου αν θυμάμαι καλά) αν και η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει και sterilised. Τελικά τι μας ενδιαφέρει όσον αφορά στα συστατικά τροφών για στειρωμένα; 😑 Μέγα φάουλ ενημέρωσέ τους (συνηθες φαινομενο με τους πετσοπάδες στην πλειοψηφια τους) . • Χαμηλό μαγνήσιο περί πρόληψης ουρολιθίασης μεν, αλλά ΚΑΙ • χαμηλά λιπαρά, περί πρόληψης πρόσληψης βάρους, η αμεση νο1 συνεπεια της στειρωσης. (πρόβλημα γενικά από μόνο του, αλλά επιβαρυντικος παραγοντας και για εμφάνιση ουρολιθίασης), Τωρα L-carnitine, fibre περι μετατροπης λιπους σε ενεργεια, διατηρηση μυων, αισθημα κορεσμου κλπ που συμβαλλουν, ειναι πλεον ψιλοστανταρ σε ολες αυτες, λιπαρα και μαγνησιο ειναι τα κυρια που ψαχνω (δημητριακα κλπ τα κοιταμε σε ολες ασχετα με στειρωση). Εξτρα βάρος θα πάρουν έτσι κι αλλιώς μέχρι ένα βαθμό γιατί καραμπιπ ο μεταβολισμός όταν σταματανε οι ορμόνες με τη στείρωση, γι αυτο ριχνουν τα λιπαρα...και μιλάμε και για ζώα σε μικρη ηλικία δλδ ακομη σε μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, σκέψου τώρα να συνεχίζαμε με τα φουλ λιπαρά των κανονικών τροφών και πόσο μαλλον των kitten... Το μαγνήσιο στη σειρά της sanabelle, ναι, είναι σε όλες στο επιθυμητό πλαίσιο (θελουμε παντα απο 0,1 και κάτω) ...0,08 το εχουν (ισως σε καποιες και 0,09 αν θυμαμαι καλα, δεν τις εχω τσεκαρει ολες τους). Εγώ πηγα στην s.light και οχι στην ster, απλα γιατι διαβαζα σε αρκετες κριτικες πως την στερ την απορριπτανε αρκετα γατονια. Τότε την στερ την αναγραφανε στα 12,5% λιπαρα και την light στα 9,5%, έχει κάποιους μήνες που πλεον και οι δυο λενε 9,5%. Την light την φαγανε για κανα χρονο χωρις προβληματα στην τουαλέτα. Στα υπόλοιπα: ο ετσι κι αλλιως βουλιμικός μου, γκρινιαζε ακομη πιο συχνά, του ηταν σκληροπυρηνικο το 9,5.. Οι δυο την λατρευανε σε γευση, η θηλυκη οχι και ιδιαιτερα...καπου στο χρονο μου αρχισε απεργια πεινας, οποτε πηγαμε σε αλλη light (12,5% λιπ / 0,09 μαγν)...την πηραν μυρωδια και οι αλλοι και σιγα σιγα μου απορριψανε κι αυτοι την sanabelle.😒 Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2020 από scullyist 1
Lilith19 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Στις 2/11/2020 στις 3:29 ΜΜ, scullyist είπε 😑 Μέγα φάουλ ενημέρωσέ τους (συνηθες φαινομενο με τους πετσοπάδες στην πλειοψηφια τους) . • Χαμηλό μαγνήσιο περί πρόληψης ουρολιθίασης μεν, αλλά ΚΑΙ • χαμηλά λιπαρά, περί πρόληψης πρόσληψης βάρους, η αμεση νο1 συνεπεια της στειρωσης. (πρόβλημα γενικά από μόνο του, αλλά επιβαρυντικος παραγοντας και για εμφάνιση ουρολιθίασης), Τωρα L-carnitine, fibre περι μετατροπης λιπους σε ενεργεια, διατηρηση μυων, αισθημα κορεσμου κλπ που συμβαλλουν, ειναι πλεον ψιλοστανταρ σε ολες αυτες, λιπαρα και μαγνησιο ειναι τα κυρια που ψαχνω (δημητριακα κλπ τα κοιταμε σε ολες ασχετα με στειρωση). Εξτρα βάρος θα πάρουν έτσι κι αλλιώς μέχρι ένα βαθμό γιατί καραμπιπ ο μεταβολισμός όταν σταματανε οι ορμόνες με τη στείρωση, γι αυτο ριχνουν τα λιπαρα...και μιλάμε και για ζώα σε μικρη ηλικία δλδ ακομη σε μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, σκέψου τώρα να συνεχίζαμε με τα φουλ λιπαρά των κανονικών τροφών και πόσο μαλλον των kitten... Το μαγνήσιο στη σειρά της sanabelle, ναι, είναι σε όλες στο επιθυμητό πλαίσιο (θελουμε παντα απο 0,1 και κάτω) ...0,08 το εχουν (ισως σε καποιες και 0,09 αν θυμαμαι καλα, δεν τις εχω τσεκαρει ολες τους). Εγώ πηγα στην s.light και οχι στην ster, απλα γιατι διαβαζα σε αρκετες κριτικες πως την στερ την απορριπτανε αρκετα γατονια. Τότε την στερ την αναγραφανε στα 12,5% λιπαρα και την light στα 9,5%, έχει κάποιους μήνες που πλεον και οι δυο λενε 9,5%. Την light την φαγανε για κανα χρονο χωρις προβληματα στην τουαλέτα. Στα υπόλοιπα: ο ετσι κι αλλιως βουλιμικός μου, γκρινιαζε ακομη πιο συχνά, του ηταν σκληροπυρηνικο το 9,5.. Οι δυο την λατρευανε σε γευση, η θηλυκη οχι και ιδιαιτερα...καπου στο χρονο μου αρχισε απεργια πεινας, οποτε πηγαμε σε αλλη light (12,5% λιπ / 0,09 μαγν)...την πηραν μυρωδια και οι αλλοι και σιγα σιγα μου απορριψανε κι αυτοι την sanabelle.😒 Τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ για το κατατοπιστικότατο ποστ! Επομένως κοιτάζω για μαγνήσιο, λιπαρά και είδος δημητριακών. Ως προς το θέμα της προτίμησης, είναι πιο πιθανό να τους κάνει η sanabelle (είτε sterilised είτε light) εφόσον η απλή τα έχει καλύψει ως τώρα;
scullyist Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Λογικά θα υπεθετα ναι, γιατι περα απο την διαφορα στα ποσοστα, η κυρια συνθεση/συνταγη ειναι η ιδια. Αυτες ειναι πιο στεγνες λογω χαμηλων λιπαρων κ περισσοτερων ινων, αλλα η κυρια πρωτεινη ειναι η ιδια κ τα δευτερευοντα τα ιδια...η μονη διαφορα που βλεπω ειναι πως η στερ εχει πατατα αντι για ρυζι που εχει η κιττεν κ η λαιτ. 1
Lilith19 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Στις 4/11/2020 στις 6:12 ΜΜ, scullyist είπε Λογικά θα υπεθετα ναι, γιατι περα απο την διαφορα στα ποσοστα, η κυρια συνθεση/συνταγη ειναι η ιδια. Αυτες ειναι πιο στεγνες λογω χαμηλων λιπαρων κ περισσοτερων ινων, αλλα η κυρια πρωτεινη ειναι η ιδια κ τα δευτερευοντα τα ιδια...η μονη διαφορα που βλεπω ειναι πως η στερ εχει πατατα αντι για ρυζι που εχει η κιττεν κ η λαιτ. Οκ, ωραία. Θα παραμείνω σε αυτή γιατί έχω μείνει ευχαριστημένη, ίσως παρω και από τις δυο σε μικρή ποσότητα και θα δω ποια τους κάνει περισσότερο. Από θέμα βάρους τα δικά σας πώς πάνε;; Έμενα στο τελευταίο ζύγισμα ο αρσενικός 3.100 και το κορίτσι 3. 4,5 μηνών και τα δύο, η γιατρός μου είπε ότι δεν τίθεται θέμα παχυσαρκίας αλλά θα γίνουν μεγάλα γατιά!
AristidisZ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, Lilith19 είπε Οκ, ωραία. Θα παραμείνω σε αυτή γιατί έχω μείνει ευχαριστημένη, ίσως παρω και από τις δυο σε μικρή ποσότητα και θα δω ποια τους κάνει περισσότερο. Από θέμα βάρους τα δικά σας πώς πάνε;; Έμενα στο τελευταίο ζύγισμα ο αρσενικός 3.100 και το κορίτσι 3. 4,5 μηνών και τα δύο, η γιατρός μου είπε ότι δεν τίθεται θέμα παχυσαρκίας αλλά θα γίνουν μεγάλα γατιά! Είναι και θέμα "φτιαξιάς" του ζώου, άλλα είναι πιο μεγαλόσωμα άλλα είναι πιο μικρόσωμα Πάντως 3 κιλά σε αυτή την ηλικία είναι αρκετό βάρος, θηριάκια θα γίνουν 2
christakos07 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Είναι και θέμα "φτιαξιάς" του ζώου, άλλα είναι πιο μεγαλόσωμα άλλα είναι πιο μικρόσωμα Πάντως 3 κιλά σε αυτή την ηλικία είναι αρκετό βάρος, θηριάκια θα γίνουν Μάλλον το πάνε για πάνθηρες.
Lilith19 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, AristidisZ είπε Είναι και θέμα "φτιαξιάς" του ζώου, άλλα είναι πιο μεγαλόσωμα άλλα είναι πιο μικρόσωμα Πάντως 3 κιλά σε αυτή την ηλικία είναι αρκετό βάρος, θηριάκια θα γίνουν Τέλεια, ακόμα περισσότερη γάτα😁 Είναι και οι γονείς τους αρκετά μεγαλόσωμοι και θρεμμένοι, αν και ταΐζονται και ζουν στη γειτονιά. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι ότι ο αρσενικός ήταν από την αρχή μέχρι πολύ πρόσφατα αρκετά πιο πετίτ από την θηλυκιά αλλά τον τελευταίο μήνα ξεπετάχτηκε απότομα και την πέρασε σε κιλά και μέγεθος. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από Lilith19 1
christakos07 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Lilith19 είπε Τέλεια, ακόμα περισσότερη γάτα😁 Είναι και οι γονείς τους αρκετά μεγαλόσωμοι και θρεμμένοι, αν και ταΐζονται και ζουν στη γειτονιά. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι ότι ο αρσενικός ήταν από την αρχή μέχρι πολύ πρόσφατα αρκετά πιο πετίτ από την θηλυκιά αλλά τον τελευταίο μήνα ξεπετάχτηκε απότομα και την πέρασε σε κιλά και μέγεθος. Ο δικός μου που είναι 5 μηνών, δεν παίζει να ξεπερνάει τα 1200 γραμμάρια Ορίστε ο προβατίνος 😍 Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από christakos07 3
Lilith19 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, christakos07 είπε Ο δικός μου που είναι 5 μηνών, δεν παίζει να ξεπερνάει τα 1200 γραμμάρια Ορίστε ο προβατίνος 😍 Κουκλάκι! 🥰 1
scullyist Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 10/11/2020 στις 1:33 ΜΜ, Lilith19 είπε Οκ, ωραία. Θα παραμείνω σε αυτή γιατί έχω μείνει ευχαριστημένη, ίσως παρω και από τις δυο σε μικρή ποσότητα και θα δω ποια τους κάνει περισσότερο. Από θέμα βάρους τα δικά σας πώς πάνε;; Έμενα στο τελευταίο ζύγισμα ο αρσενικός 3.100 και το κορίτσι 3. 4,5 μηνών και τα δύο, η γιατρός μου είπε ότι δεν τίθεται θέμα παχυσαρκίας αλλά θα γίνουν μεγάλα γατιά! Η θηλυκη στα νορμαλ=5 κιλα και δειχνει οσο ειναι, μια χαρά (το 1 κιλο δλδ απο τα 4 στα 5, το πηρε σε χρονο ντετε μετα τη στειρωση, κι ας ετρωγε καταλληλα...). Ο ενας αρσενικός, νορμαλ=5 κιλα. ΑΛΛΑ, στο μάτι ειναι λες και ειναι 4κ.... Ειναι μινιατουρης σε κατασκευή, 2+χρ και μοιαζει μπεμπης σαν να μην εχει κλεισει χρονο. Επισης απο μικρος τα παντα μυες και μεσα στην τρελή ενεργεια/νευρο. Ο αλλος αρσενικός...αστο, θωρηκτο-παχυσαρκος, πατησαμε τα 7. Το ακρως αντιθετο με τον αλλο, μεγαλος γατος σε κατασκευή (ηταν κι ο πατερσς του) + αερα να φαει, μετατρεπεται σε λιπος + λαπάς + τερμα κατοχικο σύνδρομο (2,5χρ. και ακομη πιπιλιζει και βλεπει ακομη και στον υπνο του πως θηλάζει) / βουλιμικος + τα λαθη τα δικά μου που δεν τον περιορισα οσο επρεπε πριν ξεφύγει. υγ.(πάντως πραγματικα αυτό που είπε ο Αristidis, οποιος δεν ξερει/πιστευει οτι υπαρχει κ ο παραγοντας γονιδιο/κατασκευη στα γατιά-ζωα, αρκει να δει τους δικους μου διπλα-διπλα, η μερα με τη νυχτα). 7 ώρες πριν, christakos07 είπε Ο δικός μου που είναι 5 μηνών, δεν παίζει να ξεπερνάει τα 1200 γραμμάρια Ορίστε ο προβατίνος 😍 Κουκλος. Κουβαλάει κατι απο Σιαμ ή τυχαίο τα χρωματα; 7 ώρες πριν, Lilith19 είπε Τέλεια, ακόμα περισσότερη γάτα😁 Είναι και οι γονείς τους αρκετά μεγαλόσωμοι και θρεμμένοι, αν και ταΐζονται και ζουν στη γειτονιά. Αυτό που μου κάνει πάντως εντύπωση είναι ότι ο αρσενικός ήταν από την αρχή μέχρι πολύ πρόσφατα αρκετά πιο πετίτ από την θηλυκιά αλλά τον τελευταίο μήνα ξεπετάχτηκε απότομα και την πέρασε σε κιλά και μέγεθος. Ετσι παει με τα αρσενικά, (κι ο μεγάλος μεχρι τους 7 μηνες ηταν εντελως πετιτ, μετα βαρεσαν οι ορμονες γκαζι, καπου στους 8 φανηκε οτι παει για μεγαλοσωμος)...Εντωμεταξυ, οι γατες, αλλα ειδικά τα αρσενικα, το τελικο τους μεγεθος το πιάνουν μεσο ορο καπου στα 2-2.5 χρόνια, οποτε εχει μελλον ακομα η φουλ αναπτυξη ειδικα αν ειναι μεγαλος γατος (περι κατασκευής), υγ2. Η στείρωση περιορίζει την ανάπτυξη σε κάποιο βαθμό. Οι γνώμες διίστανται για το κατά πόσο, αλλα ναι. (ένας λόγος που προσωπικά θεωρώ τέρμα λάθος να στειρώνονται πολύ μικρά, ειδικά τα αρσενικά). Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από scullyist
Lilith19 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Στις 12/11/2020 στις 4:14 ΠΜ, scullyist είπε υγ2. Η στείρωση περιορίζει την ανάπτυξη σε κάποιο βαθμό. Οι γνώμες διίστανται για το κατά πόσο, αλλα ναι. (ένας λόγος που προσωπικά θεωρώ τέρμα λάθος να στειρώνονται πολύ μικρά, ειδικά τα αρσενικά). Με προβλημάτιζε αρκετά αυτό αλλά τελικά ο μικρός στειρώθηκε νωρίτερα από απ' ότι υπολόγιζα γιατί η μικρή μεγάλωσε απότομα. Την έπιασε ξαφνικός οίστρος ένα βράδυ, ο άλλος ήταν ήδη έτοιμος και τα πρόλαβα στο τσακ. Εξίμισι μηνών και τα δύο τότε, ο γιατρός έδωσε το οκ για τον αρσενικό αλλά η θηλυκή πρότεινε να στειρωθεί λίγο αργότερα. Τώρα σκέφτομαι να αλλάξω τροφή και να ανέβω λίγο σε ποιότητα, τους δίνω sanabelle kitten μαζί με sanabelle sterilised. Ιδανικά θα ήθελα να πάω στην wellness core αλλά τσιμπάει αρκετά σε τιμή. Σκέφτομαι ίσως και την Ν and D, την βρήκα περίπου 70 τα 10 κιλά. Τι άλλο παραπλήσιο μπορώ να κοιτάξω;
scullyist Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αρα μιλάς για την low grain N&D. Τσέκαρε και Leonardo light, (οχι τις κονσερβες), Arden Grange Grain Free Light, Applaws. Εγω παίρνω κανά χρόνο Leo, θα ήθελα να δοκιμάσω/πάω σε Arden λογω grain free. Ή N&D επομενη επιλογή. Applaws, τα 20% λιπαρά για στειρωμένο...δεν ξέρω, μου κάνουν πολλά. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2021 από scullyist 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα