Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε συ αλαντίν, τί είναι τούτο το βιβλίο;; Με δουλεύεις;;;;;;;; Για σας τους σεφ είναι, not for me :'(

Αυτό με τον άντρα το αφήνω ασχολίαστο προς το παρόν :P

zio ο Oliver δεν είναι αυτός που παντού βάζει δεντρολίβανο;

• Like 1
Δημοσ.

Ρε συ αλαντίν, τί είναι τούτο το βιβλίο;; Με δουλεύεις;;;;;;;; Για σας τους σεφ είναι, not for me :'(

Αυτό με τον άντρα το αφήνω ασχολίαστο προς το παρόν :P

zio ο Oliver δεν είναι αυτός που παντού βάζει δεντρολίβανο;

Δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες :) Απλά νομίζω έχει βγάλει μια σειρά με εύκολα-γρήγορα γεύματα. Του anorymous την τακτική δεν θα τη δοκιμάσεις; :P

Δημοσ.

Χαχαχαχ τί λες! Εδώ καλά καλά δεν ξέρω ποιά υλικά ταιριάζουν μεταξύ τους! Στο ταψί μόνο μπιφτέκια με πατάτες έχω βάλει μέχρι τώρα [αυτά τουλάχιστον ξέρω ότι όντως ταιριάζουν].

• Like 1
Δημοσ.

zio ο Oliver δεν είναι αυτός που παντού βάζει δεντρολίβανο-γρασίδι-σκορδο-βαλσαμικο-τζιντζερ-τοματινια-βασιλικο;

• Like 1
Δημοσ.

Την βοήθειά σας!!

Έχω βαρεθεί να 'μαγειρεύω' τα ίδια και τα ίδια (έβαλα το μαγειρεύω σε εισαγωγικά γιατί δεν θεωρώ ότι ξέρω, είμαι άσχετη και δεν μ'αρέσει η μαγειρική, το κάνω από ανάγκη για να μην πεθάνω της πείνας).

Μήπως ξέρει κανείς σας κάποιο βιβλιαράκι μαγειρικής ΑΛΛΑ για νουμπάδες; Να έχει εικόνες, αναλυτικά τα steps της συνταγής, να μην έχει περίεργη ορολογία...να μην έχει συνταγές γκουρμέ αλλά νορμάλ καθημερινά πράματα, εύκολες συνταγές.

κανε ενα σεμιναριο με την μανα σου. ειλικρινα δεν υπαρχει αλλος τροπος για να μαθεις να μαγειρευεις. πρεπει καποιος να σου δειξει καποια πραματα.

Λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη νοστιμίζουν σχεδόν τα πάντα. Μην μπλέκεις πολύ :)

αν μιλαμε για κρεατα. αλλα δεν μπορεις να βαζεις παντου τα ιδια μπαχαρικα, θα εχουν μετα ολα τα φαγητα την ιδια γευση.

• Like 1
Δημοσ.

κανε ενα σεμιναριο με την μανα σου. ειλικρινα δεν υπαρχει αλλος τροπος για να μαθεις να μαγειρευεις. πρεπει καποιος να σου δειξει καποια πραματα.

αν μιλαμε για κρεατα. αλλα δεν μπορεις να βαζεις παντου τα ιδια μπαχαρικα, θα εχουν μετα ολα τα φαγητα την ιδια γευση.

Το θέμα στην αρχή τουλάχιστον είναι να έχεις κάποια γεύση...:)

zio ο Oliver δεν είναι αυτός που παντού βάζει δεντρολίβανο-γρασίδι-σκορδο-βαλσαμικο-τζιντζερ-τοματινια-βασιλικο;

Και είναι και λίγο τσαπατσούλης! :P

Δημοσ.

Eva, I've tried that...και κατάλαβα ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μάθω απ'τη μάνα μου. Τα κάνει όλα γρήγορα και με αγχώνει. Και έτσι κι αλλιώς, τώρα που μένω μόνη μου δεν έχω χρόνο να τρέχω στο πατρικό συχνά για μαθήματα...

Επίσης, από γεύσεις: δεν θέλω έντονες γεύσεις, δεν θέλω σκόρδα, δεν θέλω καυτερά, δεν θέλω πικάντικα, δεν θέλω σούπες ούτε όσπρια...

Ψάχνω λίγο στο amazon:

1) http://www.amazon.co.uk/Good-Food-Student-Dinners-Triple-tested/dp/1849902569/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1425977828&sr=8-6&keywords=easy+recipes

2) http://www.amazon.co.uk/Student-Cookbook-Dummies-Oliver-Harrison/dp/0470747110/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1425977760&sr=8-3&keywords=cooking+for+dummies

ή

3) http://www.amazon.co.uk/Good-Food-Suppers-Triple-tested-GoodFood/dp/1846077680/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1425977828&sr=8-1&keywords=easy+recipes  ;;;

(έχει αγοράσει κανείς σας κάποιο απ'τα παραπάνω; )

(του Oliver είδα μέσα περιεχόμενα των βιβλίων του...απαπαπαπα! Περίεργα πράματα και δύσκολα!)

Δημοσ.

ελα μαρη νενυα, googlare συνταγη και θα σε βγαλει 3123 site :P

επισης φιλαρακι (εδιτ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΟΜΝΙΑ) εχει φτιαξει ενα γαματο site, αν το προμοταρε νομιζω θα εβγαζε κ λεφτα... http://doof.gr/

• Like 3
Δημοσ.

Την βοήθειά σας!!

Έχω βαρεθεί να 'μαγειρεύω' τα ίδια και τα ίδια (έβαλα το μαγειρεύω σε εισαγωγικά γιατί δεν θεωρώ ότι ξέρω, είμαι άσχετη και δεν μ'αρέσει η μαγειρική, το κάνω από ανάγκη για να μην πεθάνω της πείνας).

Μήπως ξέρει κανείς σας κάποιο βιβλιαράκι μαγειρικής ΑΛΛΑ για νουμπάδες; Να έχει εικόνες, αναλυτικά τα steps της συνταγής, να μην έχει περίεργη ορολογία...να μην έχει συνταγές γκουρμέ αλλά νορμάλ καθημερινά πράματα, εύκολες συνταγές.

Καλο βιβλιο με εικονες και πολυ χρησιμους πινακες ειναι και το βιβλίο του Πετριτζίκη.

Είναι λίγο ακριβό αλλά εγω το πήρα με κουπόνι :P

Δημοσ.

Eva, I've tried that...και κατάλαβα ότι είναι σχεδόν αδύνατον να μάθω απ'τη μάνα μου. Τα κάνει όλα γρήγορα και με αγχώνει. Και έτσι κι αλλιώς, τώρα που μένω μόνη μου δεν έχω χρόνο να τρέχω στο πατρικό συχνά για μαθήματα...

Επίσης, από γεύσεις: δεν θέλω έντονες γεύσεις, δεν θέλω σκόρδα, δεν θέλω καυτερά, δεν θέλω πικάντικα, δεν θέλω σούπες ούτε όσπρια...

προφανως δεν ξερει πως να σου δειξει... εγω εμαθα παρακολουθωντας απλα και μετα εκανα μονη μου πειραματισμους. τι ξερεις να φτιαχνεις προς το παρον;

Δημοσ.

προφανως δεν ξερει πως να σου δειξει... εγω εμαθα παρακολουθωντας απλα και μετα εκανα μονη μου πειραματισμους. τι ξερεις να φτιαχνεις προς το παρον;

Ναι, μάλλον :/ κι εγώ την έπρηζα γιατί ρώταγα πολλά που δεν καταλάβαινα.

Ξέρω: (μη γελάσεις πολύ :P)

~Ομελέτα με αυγά-πατάτες-μπέικον/λουκάνικα-τυρί

~Να ψήνω τ'αγαπημένα μου κρεατικά στη σχάρα/ψηστιέρα.

~Να τηγανίζω καναν μπακαλιάρο φιλέτο.

~Να βάζω κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες.

~Να φτιάχνω μακαρόνια ναπολιτάνα (η top συνταγή μου <3 ) .

~Να φτιάχνω μπιφτεκοσουτζουκάκια με σως γιαουρτλού.

Αυτά! Γι'αυτό έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

Ρύζι δεν έχω φτιάξει ποτέ, ούτε έχω βράσει ποτέ αυγό (μου φαίνονται δύσκολα πράματα).

Θα ήθελα να μάθω να μαγειρεύω χόρτα που τα λατρεύω. Και από σούπες αν και δεν τις γουστάρω, η μόνη που μ'αρέσει είναι κάτι σε αυγολέμονο. Που φυσικά δεν ξέρω πόσο δύσκολο θά'ταν να το κάνω.

Γατοκόριτσο θέλω βιβλίο στην κουζίνα, παραδοσιακά. Δεν με βολεύει να μαγειρεύω ενώ κοιτάω την οθόνη του κινητού. [ούτε ρισκάρω να κουβαλήσω το λάπτοπ στην κουζίνα :P]

Δημοσ.

μπορεις να κανεις δικο σου συνταγολόγιο σε ενα τετράδιο με συνταγές που θα δεις ονλαιν και θεωρεις πως θα σου αρεσουν ;)

• Like 3
Δημοσ.

Ότι είπε ο αλαντιν. Άμα δεν σε βολεύει με το κινητό κρατα σημειώσεις. Δεν είναι κακό να έχεις βιβλία και εγώ έχω μπόλικα απλά περιορίζουν και πολλές φορές οι αναλογίες είναι ότι να ναι. Με το να ψάξεις online τη συνταγή που θες έχεις άμεσα αναλυτικοτατες οδηγίες από 3-4 συνταγές για το φαΐ που θες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...