Προς το περιεχόμενο

Topic Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

νενυα εγώ 3-4 μηνες ετρωγα κοτοπουλο βραστο, ζυμαρικα ολικης νεροβραστα, ρυζι καστανο για σαλατα iceberg/tonatinia/βαλσαμικο. Δοκιμασε το :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε συ γροσερι, για σας εύκολο είναι βρίσκω την συνταγή, την διαβάζω και την εκτελώ. Για μένα είναι ΓΟΛΓΟΘΑΣ, ΒΟΥΝΟ, ΚΟΛΑΣΗ, πώς το λένε. Γι'αυτό ψάχνω για βιβλίο  (ή και συνταγή online να την εκτυπώσω) που να έχει αναλυτικά τα steps και με εικόνες αν γίνεται.

 

Επίσης, trial and error ναι ναι μια χαρά θεωρητικά.......αλλά τα χρήματα δεν μου περισσεύουν για 'δοκιμές'. Δηλαδή αν το κρέας βγει σκατά και το budget μου είναι στο τέλος π.χ. του μήνα τότε τη γάμησα. Πατατάκια, μπισκότα και ποπκόρν to the rescue :P [άσε που είμαι κοτούλα και φοβάμαι τις δοκιμές]

 

Φχαριστώ όλες κ όλους για την υποστήριξη και τα λινκ σας!! Ξεκινώ τις εκτυπώσεις και βλέπουμε. Αν πετύχει καμιά συνταγή θα ποστάρω φωτό εδώ απ'τη χαρά μου.

 

ρε δεν ειναι δύσκολο, μπες σε ελληνικα μπλογκα και τέτοια πάρε ιδεες, ξεκινα με βασικά ελληνικα φαγητά.

τις εικονες δεν τις θες. δλδ τι να σου δειξει ενα ψιλοκομενο κρεμύδι; λολ

 

επίσης ξεκινα και σκεψου αν εβγαινες έξω τι θα έτρωγες, τι ποθεις αυτη τι στιγμη και τι σου αρέσει.

 

επίσης αυτο με το σκορδο που εχεις στο μυαλο σου ειναι, στο φαγητό γλυκίζει και δίνει ευχάριστο τόνο..

 

ξεκίνα με κανά γεμιστό, κανά σπανακόρυζο, κανά γιουβαρλάκι, κανά κοκκινιστο, κανα κεφτεδακι με κοκκινι σάλτσα, λαδερά τυπου φασολακια με μοσχαράκι, αρακά καλοιπά.

 

σιγά θα μαθεις απλές τεχνικες και τα απολύτως απαραίτητα για ν ακανεις πχ μια κοκκινη σάλτσα σε ενα μαγειρευτό και πάει λεγοντας.

 

ΟΡΕΞΗ να υπάρχει, fuck the books.

 

 

ξεκινα παίρνε ιδεες απο τα blogs που αναφέρω κάτω, κατι θα σε εξάψει και θες να το φας. αλλιως δεν γινετε.

 

μερικά δοκιμασμένα

 

http://eri-captaincook.blogspot.gr (ζόρικο εχω κανει καλο πρασοσεληνο απο εδω και γεμιστά)

http://foodwishes.blogspot.gr

http://laxtaristessyntages.blogspot.gr

http://eleniscooking.blogspot.gr

http://pepiskitchen.blogspot.gr

http://kitchen-art-stories.blogspot.gr

http://mariplateau.blogspot.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις εικόνες τις θες για να δεις πως περίπου πρέπει να μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα. Ειδικα αν θες να φτιαξεις κατι μη συνηθισμένο. Αλλα ναι γενικα φαντασία να εχεις και φτιάχνεις οτι θες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, μάλλον :/ κι εγώ την έπρηζα γιατί ρώταγα πολλά που δεν καταλάβαινα.

 

Ξέρω: (μη γελάσεις πολύ :P)

 

~Ομελέτα με αυγά-πατάτες-μπέικον/λουκάνικα-τυρί

~Να ψήνω τ'αγαπημένα μου κρεατικά στη σχάρα/ψηστιέρα.

~Να τηγανίζω καναν μπακαλιάρο φιλέτο.

~Να βάζω κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες.

~Να φτιάχνω μακαρόνια ναπολιτάνα (η top συνταγή μου <3 ) .

~Να φτιάχνω μπιφτεκοσουτζουκάκια με σως γιαουρτλού.

 

Αυτά! Γι'αυτό έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια.

Ρύζι δεν έχω φτιάξει ποτέ, ούτε έχω βράσει ποτέ αυγό (μου φαίνονται δύσκολα πράματα).

Θα ήθελα να μάθω να μαγειρεύω χόρτα που τα λατρεύω. Και από σούπες αν και δεν τις γουστάρω, η μόνη που μ'αρέσει είναι κάτι σε αυγολέμονο. Που φυσικά δεν ξέρω πόσο δύσκολο θά'ταν να το κάνω.

 

 

Γατοκόριτσο θέλω βιβλίο στην κουζίνα, παραδοσιακά. Δεν με βολεύει να μαγειρεύω ενώ κοιτάω την οθόνη του κινητού. [ούτε ρισκάρω να κουβαλήσω το λάπτοπ στην κουζίνα :P]

 

ενταξει ρε συ, δεν εισαι και ασχετη εντελως,

 

btw ρυζι και χορτα; ενα βρασιμο ειναι. το ρυζι μπορεις να το κανεις ακριβως οπως κανεις και τα μακαρονια (βραζεις, σουρωνεις δλδ). τα χορτα το ιδιο.

 

το αυγολεμονο ειναι δυσκολακι να μην πω ψεματα.

 

για τα αυγα μπορεις να βρεις λιστα με τους χρονους βρασιματος και το αποτελεσμα. (κανεις δεν τα ξερει αυτα απ εξω)

 

αν εχεις καμια ερωτηση συγκεκριμενα ρωτα με εδω.

Επεξ/σία από evabb
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αυγολεμονο ειναι πανευκολο. Θα γραψω αναλυτικα οταν μπω απο πισι.

 

Για τα αυγα. Ο Heston λεει βαζεις τα αυγα σε κρυο νερο και με το που αρχιζει να κοχλαζει το τραβας απο τη φωτια και σκεπαζεις με πιατακι για 6λεπτα. Ετσι εχεις σφιχτο ασπραδι και ρευστο κροκο, γιαμι. (Για μενα πσντως τα 6λεπτα ηταν πολυ. 4μιση με 5 για τα δικα μου γουστα, για μετρια αυγα περιπου 53-55γρμ μιλωντας παντα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκιμασα παλι σημερα και βγηκαν για αλλη μια φορα τα ιδια σκατα. Με ελαχιστο νερο που δεν επηξε καθολου και οι φακες ανοιξαν στα δυο σαν macaroons και πεταξαν φυτρο. Η γευση τους και το αρωμα δεν ειναι σαν φακες σουπα αλλα σαν φακες σαλατα. Ειναι ξετσουτσουριασμενες, νερουλες και μια αηδια. Δειτε και φωτογραφια και βρειτε μου τι σκατα κανω λαθος γιατι μιλαμε χρονια τωρα παντα ετσι μου γινονται και τα'χω παρει. http://i.imgur.com/Q8q6XX1.jpg

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να ειναι ακεραια τα σβολακια της φακης, ΟΧΙ διαλυμενα και με φυτρο και να εχει πηχτο καφε ζουμι, ΟΧΙ νερο με λαδι και ντοματα. Να ειναι σαν τις φακες στα μαγειρεια. Δεν χυλωνουν οσο περισσοτερο τα βραζω, ειπαμε στο μισαωρο εχουν διαλυθει τα σβολακια και απο εκει και περα οσο τα βρασω παραπανω απλα παπαριαζουν περισσοτερο και γινονται πιο νιανια, δεν πηζει τιποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να ειναι ακεραια τα σβολακια της φακης, ΟΧΙ διαλυμενα και με φυτρο και να εχει πηχτο καφε ζουμι, ΟΧΙ νερο με λαδι και ντοματα. Να ειναι σαν τις φακες στα μαγειρεια. Δεν χυλωνουν οσο περισσοτερο τα βραζω, ειπαμε στο μισαωρο εχουν διαλυθει τα σβολακια και απο εκει και περα οσο τα βρασω παραπανω απλα παπαριαζουν περισσοτερο και γινονται πιο νιανια, δεν πηζει τιποτα.

 

για να καταλαβω.

ολοκληρες (δοκιμασε να αλλαξεις μαρκα, βρασε τες λιγοτερο, μουλιασε τες λιγοτερο πριν το βρασιμο)

καφε ζουμι πηχτο (μπορεις να πηξεις το ζουμι τεχνητα προσθετοντας αλευρι στην σουπα, πρωτα το αραιωνεις σε νερο και μετα το βαζεις στην σουπα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένα?? εγώ βάζω τρία μεσαία περίπου .Τί φακές βάζεις?Δοκίμασε να αλλάξεις μάρκα..Τις μουλιάζεις από πριν?Εγώ όχι...απλά τις αφήνω να πάρουν μια βράση και μετά πετάω το νερό...Βάζω και ντομάτα...και λίγο πελτέ.

Σε σιγανή φωτιά γινεται όλη η φάση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε βαζω αλατι στην αρχη, εχω δοκιμασει ολες τις μαρκες του σουπερ μαρκετ και μια χυμα, δεν τις μουλιαζω και στο 20λεπτο-μισαωρο εχουν παπαριασει.

Θα βαλω αλευρι ή corn flour, ειναι το μονο που δεν εχω δοκιμασει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...