evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 κοιτα το να μην σου σπασουν ειναι δυσκολο. δεν ξερω τι να πω. εμενα δεν με ενοχλουν να εχουν διαλυθει λιγο μιας και ειπωθηκε το θεμα της φασολαδας. αυτη ειναι η δικια μου (ειχα ξεχασει το σελινο ομως)
thomasG4 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Άμα συνεχίσει να στο κάνει μετά απο τόσες συμβουλές, απλά πάρε άλλη ποικιλία. Μερικές ποικιλίες διαλύονται πιο εύκολα στο βράσιμο απο κάποιες άλλες. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Σημερα τις επλυνα και τις τσιγαρισα, αλλες φορες το εχω παραλειψει. Δεν εχει διαφορα το αποτελεσμα. Το τσιγάρισμα πριν παίζει ρόλο τόσο στις φακές όσο και στο ρύζι. Γίνονται πιο σπυρωτά κατά το βράσιμο. (που φτάσαμε, γεμάτο νοικοκυρές το topic και να δίνουμε συμβουλές εμείς οι μαντράχαλοι...)
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Το τσιγάρισμα πριν παίζει ρόλο τόσο στις φακές όσο και στο ρύζι. Γίνονται πιο σπυρωτά κατά το βράσιμο. (που φτάσαμε, γεμάτο νοικοκυρές το topic και να δίνουμε συμβουλές εμείς οι μαντράχαλοι...) θα διαφωνισω. δεν ξερω τι ρυζι χρησιμοποιεις αλλα δεν μου αρεσει καθολου το ρυζι λαδωμενο. γινεται σαν λασπη. εγω χρησιμοποιω αποκλειστικα μπασματι. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 θα διαφωνισω. δεν ξερω τι ρυζι χρησιμοποιεις αλλα δεν μου αρεσει καθολου το ρυζι λαδωμενο. γινεται σαν λασπη. εγω χρησιμοποιω αποκλειστικα μπασματι. Το μπασμάτι δεν έχει λόγο να το βοηθήσεις για να γίνει σπυρωτό μιας και είναι by default! Στο ρυζότο όμως το τσιγάρισμα, κάνει το ρύζι (αρμπόριο συνήθως) να μην γίνει εντελώς μαλακό και ...κρέμα. Το λάδωμα γενικώς δεν το λασπώνει, απλά το θωρακίζει πριν πέσει το νερό για να βράσει, ώστε να παραμείνει σταθερό. 1
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Το μπασμάτι δεν έχει λόγο να το βοηθήσεις για να γίνει σπυρωτό μιας και είναι by default! Στο ρυζότο όμως το τσιγάρισμα, κάνει το ρύζι (αρμπόριο συνήθως) να μην γίνει εντελώς μαλακό και ...κρέμα. Το λάδωμα γενικώς δεν το λασπώνει, απλά το θωρακίζει πριν πέσει το νερό για να βράσει, ώστε να παραμείνει σταθερό. οντως ειναι γαματο το μπασματι δεν εχω ασχοληθει με ρυζοτα, εχω ακουσει ιστοριες για αγριους και δεν τολμω. μια φορας παντως που μου εφτιαξε τσιγαρισμενο ρυζι μια φιλη μου, ηθελα να το πεταξω στα σκουπιδια.... γενικως εχω υψηλες απαιτησεις απο το ρυζι μου
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 οντως ειναι γαματο το μπασματι δεν εχω ασχοληθει με ρυζοτα, εχω ακουσει ιστοριες για αγριους και δεν τολμω. μια φορας παντως που μου εφτιαξε τσιγαρισμενο ρυζι μια φιλη μου, ηθελα να το πεταξω στα σκουπιδια.... γενικως εχω υψηλες απαιτησεις απο το ρυζι μου Ε ναι, αν το τσιγάριζε κάνα μισάωρο, είναι λογικό να βγήκε στο τέλος ...ρυζόγαλο! Το ρυζότο είναι το πιο απλό πράγμα και πετυχαίνει πάντα ο,τι και να ρίξεις μέσα (είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις ο,τι έχει απομείνει στην κουζίνα και το ψυγείο). Απλά πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω του για κάνα μισάωρο και μόλις γίνει να το σερβίρεις αμέσως. Μη δοκιμάσεις πάντως ποτέ να κάνεις ρυζότο με ...μπασμάτι!
evabb Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Ε ναι, αν το τσιγάριζε κάνα μισάωρο, είναι λογικό να βγήκε στο τέλος ...ρυζόγαλο! Το ρυζότο είναι το πιο απλό πράγμα και πετυχαίνει πάντα ο,τι και να ρίξεις μέσα (είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις ο,τι έχει απομείνει στην κουζίνα και το ψυγείο). Απλά πρέπει να είσαι συνέχεια από πάνω του για κάνα μισάωρο και μόλις γίνει να το σερβίρεις αμέσως. Μη δοκιμάσεις πάντως ποτέ να κάνεις ρυζότο με ...μπασμάτι! δεν ειμαι και τοσο νουμπιδι
frenzy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2015 Το τσιγάρισμα πριν παίζει ρόλο τόσο στις φακές όσο και στο ρύζι. Γίνονται πιο σπυρωτά κατά το βράσιμο. (που φτάσαμε, γεμάτο νοικοκυρές το topic και να δίνουμε συμβουλές εμείς οι μαντράχαλοι...) Αφού είναι άχρηστες! κιντινγκ. Αυτό, το τσιγάρισμα και γεύση δίνει και θωρακίζει το φαγητό για το βράσιμο. Αν το τσιγαρίσεις με σκορδάκι και κρεμμύδι θα πάρει από την γεύση τους και δεν θα είναι σαν σαλάτα. Και σε κρέατα ειδικά κρατάει και το ζουμί μέσα στο κρέας. Απλά, άλλο τσιγάρισμα, άλλο τηγάνισμα. Στο τσιγάρισμα θες να "καψαλίσεις" την επιφάνεια, αν μαγειρευτεί και μέσα πήγες σε τηγάνισμα. 1
evabb Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 εχει δοκιμασει να μαγειρεψει κανεις με λαδι καρυδας; αφηνει γευση καρυδας στο φαγητο; ειναι υγρο η στερεο οταν το αγοραζετε;
tehAllantin Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 στα σαπούνια που φτιάχνουμε πάντως δεν έχει καθόλου μα καθόλου άρωμα. Προσπαθώ να θυμηθώ αν είναι είναι το φοινικέλαιο ή το καρυδέλαιο στερεό. Νομίζω το φοινικέλαιο.Πως και σκέφτηκες να μαγειρέψεις σε καρυδέλαιο;
frenzy Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 εχει δοκιμασει να μαγειρεψει κανεις με λαδι καρυδας; αφηνει γευση καρυδας στο φαγητο; ειναι υγρο η στερεο οταν το αγοραζετε; Κάποιος μου έλεγε πως είναι πιο υγιεινό κι από το ελαιόλαδο, δεν το έχω ψάξει παραπάνω.
zio10 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 εχει δοκιμασει να μαγειρεψει κανεις με λαδι καρυδας; αφηνει γευση καρυδας στο φαγητο; ειναι υγρο η στερεο οταν το αγοραζετε; εγώ το έχω δοκιμάσει (το στερεό, που είναι σαν βούτυρο). Αφήνει ένα άρωμα ναι (νομίζω ότι υπάρχει κι εντελώς άοσμο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει). Μπορεί να σε ενοχλήσει λίγο η μυρωδιά στα αλμυρά, στα γλυκά θα σου αρέσει σίγουρα όμως Λένε ότι είναι και πολύ υγιεινό, αλλά είναι λίγο τσιμπημένο σε τιμή
Anorymous Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Τα φασολια που κανουμε φασολαδα γινονται στον φουρνο ?
γροσερισοπ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Τα φασολια που κανουμε φασολαδα γινονται στον φουρνο ? ναι γιατί όχι; γίγαντες φάση ( το μεγάλο το φασόλι και όχι το μέτριο της φασολάδας) νομίζω μια χαρά θα βγει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα