Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα από όλα δεν είναι άψητο. Επειδή έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα να τα τρώμε σόλες δεν σημαίνει ότι είναι και το σωστό πάντα. Όπως προτιμάει ο καθένας.

Το βίντεο είναι για να δείξει κάποιες τεχνικές για να είναι πιο νόστιμη η μπριζόλα, δεν είναι για να δεις πως προτιμάει τη μπριζόλα του ο Oliver. Τη ψήνεις ανάλογα πως θέλεις να είναι. Άμα έβλεπες όλο το βίντεο θα καταλάβαινες ότι γύρω στο 5:27 λέει ένα τρόπο για να καταλάβεις πως θα πετύχεις να βγάλεις τη μπριζόλα όπως ακριβώς θέλεις ψημένη ("αψητη", καλοψημένη κτλ).

 

Kαι επειδη οι αλλοι το τρωνε με αιμα δεν σημαινει τι ειναι σωστο....

 

Παντως συμφωνω οτι σου δειχνει μερικες τεχνικες!

Δημοσ.

Kαι επειδη οι αλλοι το τρωνε με αιμα δεν σημαινει τι ειναι σωστο....

 

Παντως συμφωνω οτι σου δειχνει μερικες τεχνικες!

 

:blink: :blink: :blink: αυτη η ελληνικη νοοτροπια του «ολα ειναι αψητα» και «η ελληνικη κουζινα ειναι η καλυτερη του κοσμου» πραγματικα με ξεπερναει. συνηθως τα λενε αυτα ανθρωποι που δεν εχουν δοκιμασει αρκετα φαγητα στην ζωη τους και δεν εχουν φυγει ποτε απο την confort zone τους.

 

θα δεχομουν να ελεγες εγω προτιμω την μπριζολα μου καλοψημενη απλα. οταν λενε οτι η τελεια μπριζολα ειναι η medium rare το λενε για καποιο λογο κι οχι γτ ετσι την προτιμουν καποιοι

Δημοσ.

Σωστα την εψησε παιδια, δεν ειναι ωμη. Ισα ισα θα ειναι μαλακη σαν λουκουμι. Το πολυ το ψησιμο τις κανει στεγνες και σκληρες, ειδικα αν τις αφησεις 5-10 λεπτα και κρυωσουν. Η καλοψημενη στα καρβουνα που τρωμε περισσοτερο στην Ελλαδα, πρεπει να την φας κατευθειαν μολις βγει απο τη φωτια. Μιλαω περισσοτερο για τις χοιρινες που ασχολουμαι απο παλια. Για μοσχαρι τωρα ξεκιναω την ενασχοληση.

  • Like 2
Δημοσ.

:blink: :blink: :blink: αυτη η ελληνικη νοοτροπια του «ολα ειναι αψητα» και «η ελληνικη κουζινα ειναι η καλυτερη του κοσμου» πραγματικα με ξεπερναει. συνηθως τα λενε αυτα ανθρωποι που δεν εχουν δοκιμασει αρκετα φαγητα στην ζωη τους και δεν εχουν φυγει ποτε απο την confort zone τους.

 

θα δεχομουν να ελεγες εγω προτιμω την μπριζολα μου καλοψημενη απλα. οταν λενε οτι η τελεια μπριζολα ειναι η medium rare το λενε για καποιο λογο κι οχι γτ ετσι την προτιμουν καποιοι

 

συμφωνω οτι το ποσο ψημενη ειναι γουστο εγω προσωπικα δεν την μπορω με αιμα , τωρα για την ελληνικη κουζινα δεν ειναι η καλύτερη αλλα σιγουρα ειναι μεσα στο τοπ 5 μην πω τοπ 3 

  • Like 2
Δημοσ.

συμφωνω οτι το ποσο ψημενη ειναι γουστο εγω προσωπικα δεν την μπορω με αιμα , τωρα για την ελληνικη κουζινα δεν ειναι η καλύτερη αλλα σιγουρα ειναι μεσα στο τοπ 5 μην πω τοπ 3 

 

not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες.  εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και  «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια

Δημοσ.

not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες.  εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και  «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια

 

Παπάρια μάντολες, η ελληνική ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ κουζίνα σπέρνει και είναι σίγουρα μέσα στο τοπ 5, απλά εσύ σαν κλασσική Αθηναία δεν θα έχεις πάει σε κανα παραδοσιακό χωριό να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές γιατί είναι βλάχοι εκεί και μυρίζουν. Να τα χέσω τα νερόβραστα των Γάλλων και των Αγγλων.

 

ΥΓ. Για την μπριτζόλα ναι ισχύει οτι το σωστό ψήσιμο την κάνει τρομερή, ωστόσο ισχύει και το οτι δεν έχουμε στην Ελλάδα ίδιες ποικιλίες μοσχάρι ή βοδινό και δεν τα αφήνουμε να πάνε 100 χρονών για να τα σφάξουμε εδώ όπως κάνουν έξω. Εγώ ξεκίνησα δοκιμαστικά λόγο του jaime να την ψήσω έτσι, μου αρέσει πάρα πολύ όταν είναι medium προς well, δοκίμασα και medium rare αλλά δεν μπορούσα να το καταπιώ όσο μαλακό και αν ήταν μου έδινε την ιδέα του ζωντανού. Μπορεί αν δοκίμαζα 3-4 φορές ακόμα ίδιο ψήσιμο να το γούσταρα αλλα δεεεεεν. 

  • Like 1
Δημοσ.

Άκυρη η συζήτηση. Ολες οι κουζίνες έχουν τα υπέρ και τα κατα τους. Σημασία εχει τι σου αρεσει να τρως. Το αν οι ξένοι τα εξελίσσουν ή οχι δεν νομίζω οτι έχει σημασία. Σας πιάνει όλους εδω εύκολα το ανθελληνικό ή εθνικιστικό

 

Αν θέλουμε να συζητήσουμε για κατι ειναι ,ισως, ποια ειναι η καλύτερη κουζινα απο πλευράς διατροφής αλλα μάλλον boring :P

  • Like 2
Δημοσ.

not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες.  εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και  «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι οι ξένοι (όλων των εθνικοτήτων) παθαίνουν πλάκα με την ελληνική κουζίνα (ακόμα και με μια μέτρια προς καλή εστιατορική μαγειρική). Φαντάσου να φάνε και πραγματικά παραδοσιακά - σπιτικά φαγητά :)

  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι οι ξένοι (όλων των εθνικοτήτων) παθαίνουν πλάκα με την ελληνική κουζίνα (ακόμα και με μια μέτρια προς καλή εστιατορική μαγειρική). Φαντάσου να φάνε και πραγματικά παραδοσιακά - σπιτικά φαγητά :)

 

το προβλημα του Ελληνα ειναι οτι δεν παει μπροστα. Οπως ακομη ολοι λενε οτι εμεις γεννησαμε τη δημοκρατια (μαλλον το λενε επειδη της γαμησαμε τη μανα) αλλα απο τοτε δεν εχουμε κανει τιποτα, οπως ολοι λενε για τον ευκλειδη κτλ αλλα οι επιστημονες μας ειναι κουκουρουκου (οσοι διαπρεπουν ειναι αυτοι που εχουν φυγει απο το πανεπιστημιο απο ελλαδα και δεν ξαναγυρισαν ποτε και τους θυμηθηκαν μονο οταν εκαναν κατι) ετσι και στο φαγητο. 

 

Συγκριτικα με ευρωπη ναι εχουμε μεγαλυτερη ποικιλια σε φαγητα αλλα τα κανουμε ακομη οπως τα καναμε 30χρονια πριν

  • Like 1
Δημοσ.

το προβλημα του Ελληνα ειναι οτι δεν παει μπροστα. Οπως ακομη ολοι λενε οτι εμεις γεννησαμε τη δημοκρατια (μαλλον το λενε επειδη της γαμησαμε τη μανα) αλλα απο τοτε δεν εχουμε κανει τιποτα, οπως ολοι λενε για τον ευκλειδη κτλ αλλα οι επιστημονες μας ειναι κουκουρουκου (οσοι διαπρεπουν ειναι αυτοι που εχουν φυγει απο το πανεπιστημιο απο ελλαδα και δεν ξαναγυρισαν ποτε και τους θυμηθηκαν μονο οταν εκαναν κατι) ετσι και στο φαγητο. 

 

Συγκριτικα με ευρωπη ναι εχουμε μεγαλυτερη ποικιλια σε φαγητα αλλα τα κανουμε ακομη οπως τα καναμε 30χρονια πριν

Στα σπίτια είναι κάπως λογικό, σε επαγγελματικό επίπεδο νομίζω έχουμε αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους που "εκσυγχρονίζουν" παραδοσιακά φαγητά και υλικά :)

  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Στα σπίτια είναι κάπως λογικό, σε επαγγελματικό επίπεδο νομίζω έχουμε αρκετούς αξιόλογους ανθρώπους που "εκσυγχρονίζουν" παραδοσιακά φαγητά και υλικά :)

δεν αντιλεγω αλλα εξελιξη μιλαμε οταν υπαρχει σε γενικο επιπεδο οχι σε μεμωνομενες περιπτωσεις

  • Like 1
Δημοσ.

δεν αντιλεγω αλλα εξελιξη μιλαμε οταν υπαρχει σε γενικο επιπεδο οχι σε μεμωνομενες περιπτωσεις

Ε σαν τι παραπάνω εξέλιξη να υπάρξει σε μια παραδοσιακή κουζίνα; Οι άλλοι τι κάνουν δηλαδή; :)

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ε σαν τι παραπάνω εξέλιξη να υπάρξει σε μια παραδοσιακή κουζίνα; Οι άλλοι τι κάνουν δηλαδή; :)

πειραματισμος 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...