Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι γίνεται αυτό!

δεν λεμε για μαγαζια ρε :P

 

αλλα για την καθημερινη νοικοκυρα/η

 

αντε μπες εδω σε καποιον να δοκιμασει γλυκοξινη γευση . οι περισσοτεροι θα σου πουν τι πραγματα του διαβολου εινα αυτα

  • Like 2
Δημοσ.

δεν λεμε για μαγαζια ρε :P

 

αλλα για την καθημερινη νοικοκυρα/η

 

αντε μπες εδω σε καποιον να δοκιμασει γλυκοξινη γευση . οι περισσοτεροι θα σου πουν τι πραγματα του διαβολου εινα αυτα

Α ναι οκ, στην οικιακή μαγειρική συμφωνούμε. Οι περισσότεροι πάνε-πάμε όπως μάθαμε :)

Δημοσ.

Τα παραδοσιακα φαγητα γι αυτο λεγονται ετσι.

 

Εκτος αυτου σαν να εχετε χασει λιγο επεισόδια.Αν κατι αλλαζει γενικα στην Ελλαδα τα τελευταία χρονια ειναι το φαγητό. 52 εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση και καθε λιγο και λιγακι καινουρια εστιατορια.Κανένα απο τα 2 δεν ρίχνει βαρος στην ελληνική κουζίνα οπως την εννοείτε

  • Like 1
Δημοσ.

Παπάρια μάντολες, η ελληνική ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ κουζίνα σπέρνει και είναι σίγουρα μέσα στο τοπ 5, απλά εσύ σαν κλασσική Αθηναία δεν θα έχεις πάει σε κανα παραδοσιακό χωριό να δοκιμάσεις τοπικές συνταγές γιατί είναι βλάχοι εκεί και μυρίζουν. Να τα χέσω τα νερόβραστα των Γάλλων και των Αγγλων.

 

ΥΓ. Για την μπριτζόλα ναι ισχύει οτι το σωστό ψήσιμο την κάνει τρομερή, ωστόσο ισχύει και το οτι δεν έχουμε στην Ελλάδα ίδιες ποικιλίες μοσχάρι ή βοδινό και δεν τα αφήνουμε να πάνε 100 χρονών για να τα σφάξουμε εδώ όπως κάνουν έξω. Εγώ ξεκίνησα δοκιμαστικά λόγο του jaime να την ψήσω έτσι, μου αρέσει πάρα πολύ όταν είναι medium προς well, δοκίμασα και medium rare αλλά δεν μπορούσα να το καταπιώ όσο μαλακό και αν ήταν μου έδινε την ιδέα του ζωντανού. Μπορεί αν δοκίμαζα 3-4 φορές ακόμα ίδιο ψήσιμο να το γούσταρα αλλα δεεεεεν. 

 

διαβασες ολες τις λεξεις που εγραψα ή εκανες επιλεκτικη αναγνωση μονο και μονο για να απαντησεις κατι για να μου την πεις απλα;

 

επισης νεροβραστα οι γαλλοι; σοβαρα;

Δημοσ.

not even, ασχετο με το αν μας αρεσει επειδη ετσι μεγαλωσαμε αλλα οι περισσοτεροι ξενοι θα αηδιαζαν με πολλα παραδοσιακα ελληνικα φαγητα. για να μην αναφερω οτι πολλα πιατα δεν εχουν εξελιχθει η εκλεπτυστει εδω και αιωνες.  εχουμε το δυναμικο να την παμε παραπερα αλλα οταν ο μεσος ελληνας ειναι της αποψης «τα ωμα κρεατα ειναι για τους αγριους στις σπηλιες» και  «γλυκο με αλμυρο δεν γινεται να συνδιαστουν» ε τοτε δεν παμε μακρια

 

Εχουμε καταπληκτική κουζινα εκτος του οτι ειναι πεντανοστιμη το οποιο μπορει να ειναι και υποκειμενικο ειναι και πολυ θρεπτικη .

 

Το ώμο κρεας ειναι γουστο οπως ειπα οπως και το γλυκοξινο, πχ εχω γνωστο που τρωει ωμο κιμα ή εμενα που αρεσουν τα καλτσουνια με τυρι και μελι το οποιο ειναι ελληνικοτατο.

  • Like 1
Δημοσ.

Εχουμε καταπληκτική κουζινα εκτος του οτι ειναι πεντανοστιμη το οποιο μπορει να ειναι και υποκειμενικο ειναι και πολυ θρεπτικη .

 

Το ώμο κρεας ειναι γουστο οπως ειπα οπως και το γλυκοξινο, πχ εχω γνωστο που τρωει ωμο κιμα ή εμενα που αρεσουν τα καλτσουνια με τυρι και μελι το οποιο ειναι ελληνικοτατο.

 

δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραια η ελληνικη κουζινα. απλα οταν λεςγια πεντανοστιμα φαγητα δεν νομιζω οτι αναφερεσαι σε ρεβυθια σουπα ή τραχανα (τα οποια μου αρεσουν παρα πολυ αλλα δεν συμεριζονται την αποψη αυτη πολλοι)

Δημοσ.

δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραια η ελληνικη κουζινα. απλα οταν λεςγια πεντανοστιμα φαγητα δεν νομιζω οτι αναφερεσαι σε ρεβυθια σουπα ή τραχανα (τα οποια μου αρεσουν παρα πολυ αλλα δεν συμεριζονται την αποψη αυτη πολλοι)

 

Γενικα μιλαω απο της μπαμιες και την φαβα μεχρι το μοσχαρακι γιουβετσι και τα παπουτσακια.

BTW ο chef john απο το Foodwishes εκανε αφιερωμα σε ελληνικη κοτοσουπα και κοτοπουλο λεμονατο με πατατες και δεν ειναι ο μονος και ο jamie εχεις κανει αρκετα αφιερωματα που αυτο κατι λεει για την αξια της ελληνικης κουζινας.

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εχουμε καταπληκτική κουζινα εκτος του οτι ειναι πεντανοστιμη το οποιο μπορει να ειναι και υποκειμενικο ειναι και πολυ θρεπτικη .

 

Το ώμο κρεας ειναι γουστο οπως ειπα οπως και το γλυκοξινο, πχ εχω γνωστο που τρωει ωμο κιμα ή εμενα που αρεσουν τα καλτσουνια με τυρι και μελι το οποιο ειναι ελληνικοτατο.

καλα αυτο για το θρεπτικη ας το αφησουμε. Η μεσογειακη διατροφη ειναι καλη η ελληνικη διατροφη οπως εινα τωρα οχι

 

1 κουταλια λαδι στη μεσογειακη κουζινα = παιρνεις το μπουκαλι και ριχνεις λαδι μεχρι να ειναι αρκετο ωστε να φας μισο ψωμι παπαρα στο τελος.

 

1 πρεζα αλατι = ριξε λιγο πριν το μαγειρεμα ,λιγο πριν το σερβιρισμα και φερτο στο τραπεζι για οποιν το θεωρει αναλατο

  • Like 1
Δημοσ.

καλα αυτο για το θρεπτικη ας το αφησουμε. Η μεσογειακη διατροφη ειναι καλη η ελληνικη διατροφη οπως εινα τωρα οχι

 

1 κουταλια λαδι στη μεσογειακη κουζινα = παιρνεις το μπουκαλι και ριχνεις λαδι μεχρι να ειναι αρκετο ωστε να φας μισο ψωμι παπαρα στο τελος.

 

1 πρεζα αλατι = ριξε λιγο πριν το μαγειρεμα ,λιγο πριν το σερβιρισμα και φερτο στο τραπεζι για οποιν το θεωρει αναλατο

 

οπως και να εχει χιλιες φορες ελαιολαδο αντι για φοινικελαιο η ηλιοελαιο που εχουν αλλες κουζινες ή δεκα κιλα βούτυρο που εχει η γαλλικη  

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

οπως και να εχει χιλιες φορες ελαιολαδο αντι για φοινικελαιο η ηλιοελαιο που εχουν αλλες κουζινες ή δεκα κιλα βούτυρο που εχει η γαλλικη  

 

καλα αυτα ειναι γουστα λογο συνηθειας. Εγω δεν τρωω βουτυρο-λαδι. πολυ σπανια (βασικα μονο αν φαω εξω το οποιοδεν γινεται συχνα)

 

αλλα οπως και να χει οσο καλο και να ναι κατι οταν παιζει ποσοττα σταματαει να ειναι υγιεινο

  • Like 2
Δημοσ.

καλα αυτα ειναι γουστα λογο συνηθειας. Εγω δεν τρωω βουτυρο-λαδι. πολυ σπανια (βασικα μονο αν φαω εξω το οποιοδεν γινεται συχνα)

 

αλλα οπως και να χει οσο καλο και να ναι κατι οταν παιζει ποσοττα σταματαει να ειναι υγιεινο

 

Εισαι απο την κερκυρα και δεν τρως βουτυρο ?  :shock:

  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εισαι απο την κερκυρα και δεν τρως βουτυρο ?  :shock:

 

αληθεια τωρα με ολα αυτα που εχεις δει να γραφω κτλ σου φαινομαι να τρωω τετοια? :P

Δημοσ.

αληθεια τωρα με ολα αυτα που εχεις δει να γραφω κτλ σου φαινομαι να τρωω τετοια? :P

 

παν μετρον αριστον, λιγο βουτυρακη που και που σε σωστη ποσοτητα δεν νομιζω να σου κανει κακο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...