Flaoutistas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Να πω απλά ότι η ζάχαρη δεν είναι αγνή και προκαλεί οξειδωτικό στρες
cococrops Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 δεν ειναι τιποτα να βαλεις στο φουρνο λιγες πατατες λαδι λεμονι νερακι αλατι πιπερι ριγανη και καποιο ειδος κρεατος και να το ψησεις πχ μπριζολα,κοτοπουλο,λουκανικο!εγω βαζω και γλωσσα ψαρι 1
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 https://www.google.gr/search?q=meat+gauge&biw=1888&bih=884&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI1eTk65PpxwIVBjsaCh1C-AWXΠΑΝΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ [ σκευη / οργανα / μαχαιροπηρουνα / επιφανειες / πετσετες / χερια ] για [ μαγειρεμενα / αψητα] και [ ειδος κρεατος / λαχανικο / ειδος ψαριου / ειδος τυριου ]ειναι τυχαιο που Ο,TI ακουμπαει φαι μετα το πετανε ή αν ειναι ακριβο το πλενουν στους 102c?http://www.thecuttingboard.org/5-surprising-causes-food-poisoning/ Να πω απλά ότι η ζάχαρη δεν είναι αγνή και προκαλεί οξειδωτικό στρες η δοση και η συνηθεια ειναι που κανει το φαρμακο δηλητηριο 1
V for Vagelis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 καμία συνταγή με μακαρόνια υπάρχει; Καρμπονάρα:
Super Moderators billdanos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Καρμπονάρα: Λοιπόν, δοκιμασμένη, εγγυημένη καρμπονάρα του Bill του Danou (χωρίς κρέμες γάλακτος και άλλες ...φλωριές!) 2μερίδες: Μακαρόνια Μπέικον σε χοντρή φέτα Κεφαλοτύρι Παρμεζάνα Αυγά Λευκό κρασί Αλάτι Πιπέρι Μαϊντανό ή δυόσμο Παίρνετε ένα κομμάτι χοντρό μπέικον (όχι από τις κλασικές συσκευασίες που είναι λεπτές οι φέτες) και το κόβετε σε κυβάκια μικρά 0.5-1cm και τα πετάτε σε ένα τηγάνι που καίει χωρίς τίποτα από λάδι κλπ (θα βγάλει το μπεικον). Το αφήνετε να "καεί" λίγο και να βγάλει τα ζουμιά του. Σβήνετε το μάτι και το αφήνετε στο τηγάνι για αργότερα. Χτυπάτε 3 κρόκους (κρόκους λέμε ε, όχι και τα ασπράδια...) αυγών μαζί με περίπου 8-10 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (ό,τι σας αρέσει μιας και το υπόλοιπο θα το πιείτε με τη μακαρονάδα) και βάζετε και λίγο αλάτι/πιπέρι. Το αφήνετε επίσης στην άκρη. Βράζετε τα μακαρόνια (για 2 άτομα ας πούμε το πολύ τα 3/4 του πακέτου) περίπου ένα λεπτό λιγότερο από όσο γράφει το πακέτο και τα σουρώνετε (μην τολμήσετε να τα ξεπλύνετε γιατί θα φάτε ban...). Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο παίρνετε άλλες 8-10 κουταλιές της σούπας από το μακαρονόζουμο και το προσθέτετε στο μείγμα με τους κρόκους και το κρασί. Επίσης κρατήστε και λίγο ακόμη από το μακαρονόζουμο σε μια άκρη, σε περίπτωση που η κρέμα στο τέλος σας βγει σφιχτή ώστε να την αραιώσετε. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε λίγο βούτυρο (οι μερακλήδες μπορείτε να ρίξετε και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο μέσα στο βούτυρο) και μόλις κάψει ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε για να μην κολλήσουν. Η εστία θα πρέπει να παραμείνει αναμένη σε χαμηλή θερμοκρασία. Αμέσως μετά ρίχνετε μέσα όλο το μπέικον μαζί με τα ζουμιά του και ανακατεύετε. Και τώρα το πιο "δύσκολο κομμάτι": Ρίχνετε μέσα με τη μία όλο το μείγμα αυγών/κρασιού/μακαρονόζουμου και ανακατεύετε γρήγορα με μια πηρούνα ώστε το μείγμα να γίνει μια ωραία κρέμα και όχι ...ομελέτα. Και τέλος ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια και 4-5 κουταλιές παρμεζάνα και 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ανακατεύετε να ενωθούν όλα καλά. Σε αυτό το σημείο αν δείτε πως το όλο μείγμα δεν είναι αρκετά κρεμώδες, συμπληρώστε μέσα από το μακαρονόζουμο που κρατήσατε, μέχρι να αποκτήσει την υφή που θέλετε. Θέλουμε μια απαλή κρέμα που μένει πάνω στα μακαρόνια και δεν τρέχει σαν ...γάλα! Σερβίρετε, τρίβετε από πάνω και λίγη έξτρα παρμεζάνα και φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο (ή και τα 2), τρίβετε και μπόλικο φρέσκο πιπέρι και τρώτε γρήγορα για να μην κρυώσει. 1
mern Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα για αντικολλητικό τηγάνι μέχρι 25-30 ευρώ τι προτείνετε; Έψαξα για tefal αλλά πελάγωσα έχει πολλές σειρές και δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη και τι να προτιμήσω
nickmanak Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Το LIDL φερνει συνεχεια τετοια τηγανια και ειναι αρκετα καλη ποιοτητα. Τσεκαρε τη σελιδα τους.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα για αντικολλητικό τηγάνι μέχρι 25-30 ευρώ τι προτείνετε; Έψαξα για tefal αλλά πελάγωσα έχει πολλές σειρές και δεν ξέρω ποια είναι καλύτερη και τι να προτιμήσω Βασικά να είναι σχετικά βαριά για να μην κάνουν βόλτες πάνω στις εστίες και να μη γίνουν σαν ...wok από το στράβωμα. 1
mern Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Αυτό ακριβώς θέλω να είναι σχετικά βαρύ αλλά δεν θέλω μαντέμι.. Συνήθως τα ζεσταίνω πρώτα και άμα είναι ελαφρύ και λεπτό θα γίνει wok ένα τηγάνι όπως λες και εσύ. Έχεις να προτείνεις κάτι;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Αυτό ακριβώς θέλω να είναι σχετικά βαρύ αλλά δεν θέλω μαντέμι.. Συνήθως τα ζεσταίνω πρώτα και άμα είναι ελαφρύ και λεπτό θα γίνει wok ένα τηγάνι όπως λες και εσύ. Έχεις να προτείνεις κάτι; Παραδόξως μου βγήκε πολύ καλό ένα απο το ΙΚΕΑ που δεν το είχε στην φθηνή σειρά. Πολύ βαρύ με μεταλλική λαβή και απ'εξω εχει χρώμα σαν μαντέμι και μέσα αντικολλητική επίστρωση. Δεν ξέρω αν το έχει ακόμη, πάνε 3 χρόνια τώρα... Αν θυμάμαι καλά έκανε κάπου στα 30 ευρώ. 1
alimentas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 http://coozina.gr/store/product.php?productid=6122&cat=466&page=1 1
zio10 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μιας που λέμε για τηγάνια..."κάηκε" βούτυρο (απλά τηγανίστηκε κάτι με βούτυρο δηλαδή) σε ένα τηγάνι μου και τώρα έχει αφήσει στάμπα που δεν βγαίνει με τίποτα! Κανένα κολπάκι; Συνήθως τα άφηνα κάποιες ώρες με νερό και απορρυπαντικό και καθάριζαν ό,τι κι αν είχαν...τώρα τίποτα!
Liverpool89 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δοκιμασε με βραστό νερο.. ή αν εχεις ατμο. 1
cococrops Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 τα αντικολλητικα εχω ακουσει οτι δεν κανει να τα αφηνεις πρωτα να καψουν γιατι καιγονται και βγαζουν κατι σα τοξικη ουσια
mern Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Ισχύει αυτό αλλά όχι σε όλα.. Ανάλογα την επίστρωση αντέχουν και σε διαφορετικές θερμοκρασίες από όσο ξέρω για αυτό ψάχνω κάτι καλό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα