Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ριξτα μεσα σε ενα ταπερ με ξανθη μπυρα και αστα κανα 2-3 ωρες μεσα στο ψυγειο. Πιπερι στο ψησιμο και αλατι (ιμαλαιων) μονο οταν βγαινουν απο τη φωτια.

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι βασεις σε ενα κεικ ειναι αλευρι αυγα βουτυρο ζαχαρη γαλα baking/αλατι

 

Εκτος απο το baking soda, τι μας προσφερουν τα αλλα υλικα;

 

Ας πουμε εχουμε ενα κλασικο

200γμ αλευρι

200γμ βουτυρο

200γμ γαλα

200γμ ζαχαρη

3 αυγα.

 

πχ αν βαλουμε 300γμ βουτυρο αντι για 200γμ, τι θα επηρεαστει; Θα γινει πιο μαλακο; πιο αφρατο, πιο συμπυκνωμενο, πιο υγρο; 

Ομοιως και για τα υπολοιπα υλικα.

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην αρχίσουμε πάλι στο anti fitness, leftermann, να γιατί αξίζει να παιδευτείς με αυτό το κολλώδες δύσχρηστο ζυμάρι. Οι ίνες που χάνει και η υγρασία που κρατά είναι σε άλλο επίπεδο. 

 

Πρωταγωνιστεί τσουρέκι με σοκολάτα. Από αυτά που δεν αρέσουν στην evabb.  :P

 

post-258415-0-79217300-1462014719_thumb.jpg

  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το καλό με την σοκολάτα είναι ότι μονώνει, κρατάει περισσότερο καιρό το τσουρέκι...

  • Like 2
Δημοσ.

μήπως ξέρει κανείς η συσκευασία Γιώτης Garni τι περιέχει; Ρωτάω γιατί όταν χτυπάω κρέμα γάλακτος στο mixer πολλές φορές δεν γίνεται σαντιγί ενώ όταν χτυπάω ακόμα και γάλα αντί κρέμα με το Garni έχω σαντιγί στα 3 λεπτά (πάντα τα έχω παγωμένα είτε γάλα είτε κρέμα). Εγώ μέχρι τώρα φανταζόμουν πως θα περιείχε ζάχαρη και βανίλια σε σκόνη αλλά μετά και από την σημερινή αποτυχία με κρέμα και αμέσως μετά επιτυχία, σε σημείο μαρέγκας, σαντιγί με το Garni άρχισα να σκέφτομαι μήπως έχει τίποτα παράξενα διογκωτικά και θα ήταν καλύτερα να το αποφεύγω. Επίσης αν μετρήσεις το περιεχόμενο του ενός φακέλου Garni και το συγκρίνεις με την ζάχαρη και την βανίλια που βάζεις μόνο σου στα 200ml κρέμας είναι τουλάχιστον το διπλάσιο. 

 

και για να μην είμαι τελείως offtopic...

2mq2gyg.jpg

 

Εικάζω ότι δεν παίρνεις πλήρη κρέμα γάλακτος (35%) κάθε φορά γι' αυτό μια σου πετυχαίνει και μια όχι. Δεν έχω πάρει ποτέ garni, αλλά είναι φορτωμένο με κάμποσα πράγματα παραπάνω από την καραγενάνη που βρίσκεις στις UHT κρέμες γάλακτος. Προσωπικά όπου βλέπω υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά, φεύγω τρέχοντας. Δική σου επιλογή, λοιπόν.  

  • Like 2
Δημοσ.

Εικάζω ότι δεν παίρνεις πλήρη κρέμα γάλακτος (35%) κάθε φορά γι' αυτό μια σου πετυχαίνει και μια όχι. Δεν έχω πάρει ποτέ garni, αλλά είναι φορτωμένο με κάμποσα πράγματα παραπάνω από την καραγενάνη που βρίσκεις στις UHT κρέμες γάλακτος. Προσωπικά όπου βλέπω υδρογονωμένα φυτικά λιπαρά, φεύγω τρέχοντας. Δική σου επιλογή, λοιπόν.  

όχι πάντα παίρνω την ίδια (μην πω ποια και κάνω διαφήμιση-δυσφήμιση) η οποία είναι 35%, όσο για το άλλο θα το προσέχω και εγώ από εδώ και πέρα.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδη ειμαι αγαρμπος και τεμπελακος θελω ενα γκαρζετακι που να κοβει λαχανικα σε σχηματα. Νε ψιλοκοβω σπανακι, δυοσμος, βασιλικο, μειντανο και κρεμμυδια σκορδα σε φετες. Για πειρε καποιο που θα με βολεψει

  • Super Moderators
Δημοσ.

Επειδη ειμαι αγαρμπος και τεμπελακος θελω ενα γκαρζετακι που να κοβει λαχανικα σε σχηματα. Νε ψιλοκοβω σπανακι, δυοσμος, βασιλικο, μειντανο και κρεμμυδια σκορδα σε φετες. Για πειρε καποιο που θα με βολεψει

 

Καλύτερα να αφήσεις το θέμα της μαγειρικής! :P Πέρα από το κρεμμύδι, τα άλλα που αναφέρεις θέλουν μαχαίρι ή έστω ...μάδημα με το χέρι! 

 

μαντολίνο;

 

Δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός, σκόρδο με το μαντολίνο? :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...